Εδώ είναι μερικοί από τους τρόπους με τους σύγχρονους browsers mainstream να σας προστατεύουν από κακόβουλο λογισμικό και άλλα θέματα ασφάλειας.

5 τρόποι ο φυλλομετρητής σας προστατεύει τώρα

Διαφήμιση Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε λογισμικό ασφαλείας για να προστατεύετε τον εαυτό σας από κινδύνους στο διαδίκτυο όπως ransomware, man-in-the-middle (MITM) επιθέσεις και Trojans. Αλλά υπάρχει ακόμα ένα επίπεδο ασφαλείας που λειτουργεί τώρα για να αποτρέψει το κακόβουλο λογισμικό. Τα κύρια προγρά

Διαφήμιση

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε λογισμικό ασφαλείας για να προστατεύετε τον εαυτό σας από κινδύνους στο διαδίκτυο όπως ransomware, man-in-the-middle (MITM) επιθέσεις και Trojans. Αλλά υπάρχει ακόμα ένα επίπεδο ασφαλείας που λειτουργεί τώρα για να αποτρέψει το κακόβουλο λογισμικό.

Τα κύρια προγράμματα περιήγησης, όπως το Google Chrome, το Mozilla Firefox ή το Microsoft Edge είναι η πρώτη σας υπεράσπιση κατά των κακόβουλων προγραμμάτων. Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους η πύλη που χρησιμοποιείτε για την πρόσβαση στο διαδίκτυο σας προστατεύει.

1. Sandboxing τις καρτέλες σας

παιδικό παιχνίδι σε ένα αμμοδόχο

Εάν έχετε ανοίξει ποτέ πολλές καρτέλες ταυτόχρονα, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει πότε δεν γίνεται ανταπόκριση. Ευτυχώς, ένα πρόβλημα με μια σελίδα δεν επηρεάζει την υπόλοιπη εμπειρία περιήγησής σας. Αυτό οφείλεται στο sandboxing.

Φανταστείτε κυριολεκτικά sandboxes. Στεγάζεται σε ένα και κάποιος άλλος παίζει σε άλλο λίγα μέτρα μακριά. Και οι δύο χτίζετε κάστρα άμμου. Το άλλο πρόσωπο χτυπά τυχαία το τέλος τους. Δεν επηρεάζεται. Οτιδήποτε συμβαίνει στο sandbox μένει στο sandbox.

Αυτό είναι ουσιαστικά το πώς λειτουργεί και το sandboxing online. Αν κάτι πάει στραβά με μια καρτέλα, τα υπόλοιπα είναι καλά. Εάν σκοντάψετε σε έναν μη ασφαλές ιστότοπο, αυτό δεν επηρεάζει αυτόματα το υπόλοιπο πρόγραμμα περιήγησης ή το λειτουργικό σας σύστημα της συσκευής σας.

Ίσως να αμφισβητείτε τον τρόπο με τον οποίο οι ιοί εξαπλώνονται καθόλου, αν αυτό συμβαίνει. Εδώ είναι η προϋπόθεση με sandboxing: μπορεί να παρακάμψει αν δεχτείτε μια λήψη. Κάντε κλικ σε έναν ύποπτο σύνδεσμο και συμφωνείτε να κάνετε αλλαγές στον υπολογιστή σας.

Ακόμα, το sandboxing είναι μια εξαιρετική μέθοδος για τον περιορισμό των ζημιών και χρησιμοποιείται από μεγάλα προγράμματα περιήγησης όπως το Chrome, Edge και Opera. Ο Firefox χρησιμοποιεί επίσης μια παρόμοια μέθοδο, αλλά για να εξοικονομήσει χρήματα στη μνήμη, επιβάλλει ένα όριο τεσσάρων διαδικασιών. αυτό είναι ουσιαστικά το ίδιο με το sandboxing, εκτός από τη στιγμή που ανοίγετε περισσότερες από τέσσερις καρτέλες, και άλλες βδέλλες από την ενέργεια του πρωταρχικού κουαρτέτου.

2. Ελέγχει τα πιστοποιητικά SSL / TLS

πώς να ελέγξετε ότι ένας ιστότοπος είναι ασφαλής χρησιμοποιώντας την προειδοποίηση ασφαλείας του google chrome σχετικά με τα πιστοποιητικά SSL

Κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν ιστότοπο στον επιφανειακό ιστό (όχι στο Deep or Dark Web), το κάνετε χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο HTTP (Hyper Text Transfer Protocol) ή, ιδανικά, HTTPS, το πρόσθετο "S" σημαίνει "Secure". Θα δείτε αυτό στη γραμμή διευθύνσεων και τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης εμφανίζουν ένα λουκέτο για να επισημάνετε τη διαφορά.

Ποια είναι λοιπόν η διαφορά μεταξύ του HTTP και του HTTPS; Το τελευταίο σημαίνει ότι η σύνδεσή σας με τον ιστότοπο είναι ασφαλής χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση. Οποιαδήποτε δεδομένα αποστέλλονται μεταξύ της συσκευής σας και του διακομιστή ιστότοπου καθίστανται δυσανάγνωστα.

Το πρόγραμμα περιήγησης ελέγχει αυτό εξετάζοντας το πιστοποιητικό SSL / TLS ενός ιστότοπου. 7 Λόγοι για τους οποίους ο ιστότοπός σας χρειάζεται πιστοποιητικό SSL. 7 Λόγοι για τους οποίους ο ιστότοπός σας χρειάζεται πιστοποιητικό SSL Δεν έχει σημασία αν αναπτύσσετε ένα περιορισμένο ιστολόγιο ή έναν πλήρη ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου: χρειάζονται ένα πιστοποιητικό SSL. Ακολουθούν ορισμένες πρακτικές αιτίες. Διαβάστε Περισσότερα, επαλήθευση ότι η σελίδα είναι αυθεντική. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σίγουρα ο ιστότοπος που υποτίθεται ότι είναι, αλλά ότι η σύνδεσή σας είναι ασφαλής. Ωστόσο, αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τις online τραπεζικές υπηρεσίες, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες όπως το PayPal ή όποτε χρειάζονται προσωπικές πληροφορίες.

Αυτά τα πιστοποιητικά σημαίνουν επίσης ότι οι σελίδες φορτώνονται πιο γρήγορα. Αν ένας ιστότοπος δεν είναι ασφαλής, πολλά προγράμματα περιήγησης εμφανίζουν μια προειδοποίηση, έτσι ώστε να γνωρίζετε ότι κάτι δεν είναι σωστό.

3. Επικαλύπτει ευπάθειες μέσω ενημερώσεων

5 τρόποι ο φυλλομετρητής σας προστατεύει τώρα τώρα την ενημέρωση του Google Chrome

Τα ποσοστά ανανέωσης ποικίλλουν άγρια, φυσικά, αλλά τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης συνήθως προσφέρουν αρκετά συχνά για να σας προστατεύσουν από τις τελευταίες απειλές για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητά σας.

Όλα έχουν τρωτά σημεία. Το smartphone σας μπορεί να πειραματιστεί. Το tablet σας είναι στόχος. Και έτσι είναι ο φυλλομετρητής σας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ενημερώσεις είναι τόσο σημαντικές. Πιθανότατα αισθάνονται σαν ενοχλήσεις αν τους ξεκινήσετε με το χέρι -όπως συμβαίνει συχνά, εμφανίζεται ένα μήνυμα και σφάλματα σας μέχρι να αποδεχθείτε. Αλλά υπάρχει ένας καλός λόγος να τα κατεβάσετε αμέσως ή να τα εγκαταστήσετε για να κατεβάσετε ενώ κοιμάστε.

Ενημερώσεις ζητήματα ασφαλείας patch ανακάλυψε ενδιάμεσα. Περιορίζουν τον αντίκτυπο των ιών.

Το Google είναι το ταχύτερο κύριο πρόγραμμα περιήγησης για την έκδοση ενημερώσεων, το κάνει αυτό κάθε 15 ημέρες. Ο Firefox προβάλλει μικρές διορθώσεις μεταξύ σημαντικών ενημερώσεων (που συμβαίνουν κάθε 28 ημέρες ή έτσι). Το Safari λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο: διορθώνει τακτικά τα μικρά προβλήματα, ενώ περισσότερες ανάκτηση γίνεται κάθε 54 ημέρες. Το Edge δεν λειτουργεί σε μια ποσόστωση, αλλά αποστέλλει ενημερώσεις δύο ή τρεις φορές το μήνα.

Ναι, τα "περισσότερα" mainstream προγράμματα περιήγησης κάνουν αυτό. Εξαιρούμε τον Internet Explorer, που αποδεικνύεται δύσκολο να σκοτωθεί. Η Microsoft θέλει ενεργά τους χρήστες του IE να στραφούν στο Edge επειδή η εταιρεία δεν θα αποστέλλει ενημερώσεις για την πρώτη όσο συχνά συνέβαινε. Παρόλα αυτά, η IE διατηρεί σημαντικό μερίδιο στην αγορά.

Αν χρησιμοποιείτε IE αυτήν τη στιγμή, αλλάξτε το πρόγραμμα περιήγησης. Εάν δεν θέλετε ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα, κατεβάστε το Edge τουλάχιστον 10 λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιείτε το Microsoft Edge Τώρα 10 λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Edge Τώρα το Microsoft Edge σηματοδοτεί ένα πλήρες σπάσιμο από το εμπορικό σήμα του Internet Explorer, ένα 20χρονο οικογενειακό δέντρο στη διαδικασία. Να γιατί πρέπει να το χρησιμοποιείτε. Διαβάστε περισσότερα .

4. Ιδιωτική περιήγηση

Η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης είναι η ιδιωτική περιήγηση του Google Chrome

Η ιδιωτική περιήγηση ίσως έχει κακή φήμη επειδή οι άνθρωποι τη συνδέουν με την προβολή περιεχομένου για ενήλικες. Φυσικά, έχει πολλές άλλες χρήσεις, ακόμα και όταν ψάχνετε για δώρα για άλλους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τον υπολογιστή σας.

Η ιδιωτική δραστηριότητα σημαίνει ότι η συσκευή σας δεν αποθηκεύει δεδομένα σχετικά με ιστότοπους που επισκεφθήκατε - τουλάχιστον όχι τοπικά. Οι σελίδες που συνηθίζετε συχνά δεν θα εμφανίζονται στο ιστορικό και οι προσωπικές λεπτομέρειες όπως τα ονόματα χρήστη και οι κωδικοί πρόσβασης δεν θα ληφθούν υπόψη για την επόμενη φορά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα cookies δεν αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας.

Γιατί αυτό είναι καλό για την ασφάλειά σας; Πρώτον, κρύβει τι κάνετε από οποιονδήποτε άλλον χρησιμοποιώντας τη συσκευή σας. Αν μοιράζεστε τον υπολογιστή σας με άλλους, τα δεδομένα σας αποκρύπτονται από αυτά. Δεύτερον, μπορείτε να περιορίσετε την ποσότητα των δεδομένων που θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα όταν ανακυκλώνετε το παλιό υλικό σας Προσοχή Αυτά τα 8 ζητήματα ασφάλειας κατά την ανακύκλωση υλικού Προσοχή αυτά τα 8 ζητήματα ασφάλειας κατά την ανακύκλωση υλικού Ανακύκλωση παλαιού υλικού είναι μια καλή ιδέα, αλλά δεν θέλετε να να παραδώσει προσωπικά δεδομένα. Εξετάστε αυτές τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια πριν ξεφορτωθείτε το υλικό σας και δείτε τι μπορείτε να κάνετε γι 'αυτούς. Διαβάστε περισσότερα .

Η ιδιωτική περιήγηση δεν σας κάνει εντελώς αόρατο. Οι διαφημιζόμενοι εξακολουθούν να βλέπουν τι κάνετε, όπως και ο παροχέας υπηρεσιών διαδικτύου (ISP). Εάν θέλετε αυτό το επίπεδο ανωνυμίας, μεταβείτε σε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο 11 Λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε ένα VPN και τι είναι 11 λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε ένα VPN και ποια είναι τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα μπορούν να προστατεύσουν το απόρρητό σας. Εξηγούμε τι ακριβώς κάνουν και γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα VPN. Διαβάστε περισσότερα ... ή Firefox!

Ναι, ο Firefox διαθέτει ιδιωτική περιήγηση με προστασία παρακολούθησης, οπότε η Mozilla δεν παρακολουθεί τι κάνετε και δεν πουλά τα δεδομένα σας.

5. Καταπολέμηση των εγκληματιών του κυβερνοχώρου

Το Google Chrome ανταμείβει όποιον βρίσκει τρωτά σημεία στο πρόγραμμα περιήγησης.

Το πρόγραμμα περιήγησης σας βοηθά; σε αντάλλαγμα, μπορείτε να βοηθήσετε τον περιηγητή σας στον πόλεμο εναντίον των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο. Αυτή είναι μια κατάσταση όπου όλοι κερδίζουν.

Ας ελπίσουμε όμως ότι δεν χρειάζεται να το κάνετε. Αν το κάνετε, σημαίνει ότι έχετε εντοπίσει έναν ύποπτο ιστότοπο ή μια ευπάθεια στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Το Πρόγραμμα Ανταμοιβής Chrome, για παράδειγμα, προσφέρει χρηματικά κίνητρα για όποιον αναφέρει στο Google την έλλειψη στο Chrome. Ας υποθέσουμε ότι έχετε τις ικανότητες να είστε χάκερ, αλλά δεν θέλετε πραγματικά να σπάσετε το νόμο. Ενημερώστε την εταιρεία σχετικά με το πρόβλημα που εκθέσατε και θα μπορούσατε να πάρετε μέχρι και $ 15, 000 ως ανταμοιβή.

Συγκεκριμένα, αυτό το σύνολο είναι για τον εντοπισμό μιας ευπάθειας με sandboxing, αλλά υπάρχει μια συρόμενη κλίμακα κινήτρων σύμφωνα με ό, τι βρίσκετε. Υπάρχουν ακόμη και τα χρήματα που προσφέρονται για την εύρεση σφαλμάτων σε τρίτους κατασκευαστές.

Οι πληροφορίες σχετικά με τις ευπάθειες επιστρέφουν στις ενημερώσεις του προγράμματος περιήγησης, οπότε αν εντοπίσετε ένα, θα βοηθήσετε ολόκληρη την κοινότητα των χρηστών.

Στη συνέχεια, υπάρχει η Ασφαλής περιήγηση της Google, η οποία σας επιτρέπει να αναφέρετε τους ιστοτόπους που υποψιάζεστε ότι έχουν κακόβουλη agenda. Δεν παίρνετε καμία οικονομική αποζημίωση. Απλά πρέπει να το κάνετε επειδή είστε καλός άνθρωπος.

Μην ξεχάσετε επιπλέον ασφάλεια!

Έχουμε την τάση να θεωρούμε τους browsers δεδομένο, αλλά να δούμε όλα τα υπέροχα πράγματα που κάνουν. Φυσικά, αυτά τα μέτρα δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να λαμβάνετε πρόσθετες προφυλάξεις ασφαλείας. Μια συμπαγής σουίτα είναι απολύτως απαραίτητη, ανεξάρτητα από το πόσο ασφαλής είστε online.

Όσο για το πρόγραμμα περιήγησης που είναι το πιο ασφαλές Τι είναι ο πιο ασφαλής πρόγραμμα περιήγησης mainstream; Τι είναι ο πιο ασφαλής πρόγραμμα περιήγησης Mainstream; Η μάχη για το καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης desktop δεν θα ρυθμιστεί ποτέ. Αλλά ποια είναι η πιο ασφαλής; Όλοι διαθέτουν την ανώτερη προστασία - αλλά το 2017, το οποίο είναι ο browser της επιλογής για την ασφάλεια ... Διαβάστε περισσότερα ... αυτό είναι ένα διαφορετικό επιχείρημα εξ ολοκλήρου!