Θέλατε ποτέ να παίξετε ρετρό παιχνίδια στο Kodi;  Δείτε πώς παίζετε παιχνίδια στο Kodi χρησιμοποιώντας το Retroplayer.

Πώς να παίξετε παιχνίδια στο Kodi χρησιμοποιώντας το Retroplayer

Διαφήμιση Έχετε ποτέ θελήσει να υπάρχει ένας τρόπος να παίξετε ρετρό παιχνίδια στο Kodi; Τότε είστε στην τύχη. Το κέντρο μέσων ανοιχτού κώδικα περιλαμβάνει τώρα μια λειτουργία που ονομάζεται Retroplayer, η οποία σας επιτρέπει να παίζετε παιχνίδια στο Kodi. Μόλις εγκαταστήσετε αυτά τα παιχνίδια στο Kodi, μπορείτε να τα παίξετε χρησιμοποιώντας έναν ελεγκτή από την άνεση του καναπέ σας. Έτσι, σε αυτό το άρθρο εξηγούμε πώς να παίζετε παιχνίδια στο Ko

Διαφήμιση

Έχετε ποτέ θελήσει να υπάρχει ένας τρόπος να παίξετε ρετρό παιχνίδια στο Kodi; Τότε είστε στην τύχη. Το κέντρο μέσων ανοιχτού κώδικα περιλαμβάνει τώρα μια λειτουργία που ονομάζεται Retroplayer, η οποία σας επιτρέπει να παίζετε παιχνίδια στο Kodi.

Μόλις εγκαταστήσετε αυτά τα παιχνίδια στο Kodi, μπορείτε να τα παίξετε χρησιμοποιώντας έναν ελεγκτή από την άνεση του καναπέ σας. Έτσι, σε αυτό το άρθρο εξηγούμε πώς να παίζετε παιχνίδια στο Kodi χρησιμοποιώντας Retroplayer.

Ενημερώστε το Kodi στην έκδοση 18 ή υψηλότερη

Το Retroplayer προστέθηκε στο Kodi με την έκδοση 18, με την κωδική ονομασία Leia. Έτσι, εάν δεν έχετε ενημερώσει το σύστημα Kodi σε λίγο, τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ενημερώσετε το Kodi. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να κάνετε κάτι τέτοιο, πώς να ενημερώσετε το Kodi Πώς μπορώ να ενημερώσω το Kodi; Πώς μπορώ να ενημερώσω το Kodi; Για όλες τις απίστευτες δυνατότητες του Kodi, παραμένει μία καταφανής παράλειψη: η εφαρμογή δεν ενημερώνεται αυτόματα. Διαβάστε περισσότερα .

Μόλις εγκαταστήσετε την έκδοση 18 ή υψηλότερη, θα δείτε ότι υπάρχει ένα μενού για παιχνίδια στην αρχική οθόνη, κάτω από την επιλογή για τηλεόραση. Εδώ μπορείτε να εγκαταστήσετε και να παίξετε ρετρό παιχνίδια μέσω του Kodi.

Πώς να εγκαταστήσετε τον εξομοιωτή

πώς να παίζετε παιχνίδια στο μενού εξομοιωτών Kodi

Το πρώτο βήμα για να παίξετε ρετρό παιχνίδια στο Kodi είναι η εγκατάσταση ενός εξομοιωτή. Αυτό είναι ένα κομμάτι του λογισμικού που επαναδημιουργεί μια παλαιότερη κονσόλα παιχνιδιών.

Για να εγκαταστήσετε έναν εξομοιωτή, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Πρόσθετα> Λήψη> Εγκατάσταση από καταχώριση> Αποθήκη πρόσθετου Kodi> Πρόσθετα παιχνιδιών> Εξομοιωτές .

Εδώ θα δείτε μια μεγάλη λίστα εξομοιωτών για συστήματα όπως το Nintendo Game Boy, το Commodore 64 και το Sega Dreamcast. Μπορείτε να εγκαταστήσετε όσο το δυνατόν περισσότερους εξομοιωτές για όλα τα διαφορετικά συστήματα στα οποία θέλετε να παίξετε παιχνίδια.

Για παράδειγμα, θα παίζουμε παιχνίδια MS-DOS. Βρείτε λοιπόν το DOS (DOSBox) και εγκαταστήστε αυτόν τον εξομοιωτή κάνοντας κλικ στον τίτλο και στη συνέχεια επιλέγοντας Εγκατάσταση από το μενού στο κάτω μέρος. Η εγκατάσταση πρέπει να διαρκέσει μόνο μερικά δευτερόλεπτα.

Πώς να διαμορφώσετε έναν ελεγκτή

πώς να παίζετε παιχνίδια στο Kodi - config controller

Μερικοί εξομοιωτές συνεργάζονται μόνο με έναν ελεγκτή. Άλλοι σας επιτρέπουν να ελέγχετε παιχνίδια με πληκτρολόγιο και ποντίκι, αλλά μπορείτε να απολαύσετε την παλιά εμπειρία σχολικού παιχνιδιού. Εάν διαθέτετε συμβατό ελεγκτή, μπορείτε να το ρυθμίσετε ώστε να λειτουργεί με το Kodi για την απόλυτη εμπειρία retro games.

Για να ρυθμίσετε έναν ελεγκτή, συνδέστε τον πρώτα στο σύστημά σας και στη συνέχεια ανοίξτε το Kodi.

Τώρα, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και έπειτα στο Σύστημα . Εντοπίστε το υπομενού εισόδου και επιλέξτε Διαμόρφωση συνδεδεμένων ελεγκτών . Αυτό ανοίγει το παράθυρο χαρτογράφησης του ελεγκτή. Η προεπιλεγμένη επιλογή βασίζεται στον ελεγκτή Xbox 360, αλλά υπάρχει και μια επιλογή για τη χρήση ελεγκτών Super Nintendo.

Από εδώ, επιλέξτε ένα κουμπί που θέλετε να χαρτογραφήσετε. Πατήστε το αντίστοιχο όνομα κουμπιού στο Kodi και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί στο χειριστήριο. Εάν δεν έχετε ένα συγκεκριμένο κουμπί στον ελεγκτή σας και πατήσετε το κουμπί χαρτογράφησης, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και η αντιστοίχιση θα λήξει και θα επιστρέψει στο κύριο μενού.

Όταν τελειώσετε, πατήστε OK για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας ή Reset για να επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Εισαγωγή στις ROM

πώς να παίξετε παιχνίδια στο αρχείο Kodi - DOS Archive

Υπάρχουν πολλές πηγές ρετρό παιχνίδια στο διαδίκτυο. Χρειάζεστε έναν τύπο αρχείου που ονομάζεται ROM, ο οποίος περιέχει τα δεδομένα από μια κασέτα βιντεοπαιχνιδιών, μια δισκέτα ή ένα βασικό συμβούλιο παιχνιδιών arcade.

Πρέπει όμως να είστε προσεκτικοί σχετικά με τη νομιμότητα των ROM. Ενώ το λογισμικό εξομοιωτών είναι σίγουρα νόμιμο, καθώς δεν περιέχει κανένα ιδιόκτητο κώδικα, το νομικό καθεστώς των ROM είναι πιο σκοτεινό. Κατά κανόνα, πρέπει να κατεβάσετε ROM μόνο για παιχνίδια τα οποία δεν προστατεύονται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ή ως τρόπος για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για παιχνίδια που έχετε ήδη.

Η λήψη μιας ROM για ένα παιχνίδι που δεν είστε κύριος μπορεί να είναι παράνομο. Αλλά αν έχετε ήδη ένα παιχνίδι, τότε το κατέβασμα ως ROM θα μπορούσε να καλυφθεί με δίκαιη χρήση.

Μια εναλλακτική λύση για τη λήψη των ROM είναι να αντιγράψετε τα δικά σας ROM, όπου χρησιμοποιείτε μια συσκευή όπως το Retrode, το οποίο εξάγει το λογισμικό από την αρχική κασέτα παιχνιδιών στον υπολογιστή σας μέσω USB. Από νομική άποψη, αυτή η διαδικασία είναι παρόμοια με την αντιγραφή ενός CD που έχετε στον υπολογιστή σας.

Για να είστε ασφαλείς, είναι καλύτερο να κατεβάσετε μόνο ROM από παιχνίδια χωρίς δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πηγές όπως το PDROM που μοιράζονται ROMs δημόσιου τομέα ή το τμήμα Public Domain ROMs στο FreeROMS.com για να βρείτε δωρεάν νομικά ROMs για αναπαραγωγή.

Πώς να κατεβάσετε ROMs στο Kodi

Θα χρησιμοποιήσουμε το Αρχείο Παιχνιδιών του DOS. Μπορείτε να αναζητήσετε κλασικά παιχνίδια DOS όπως το Oregon Trail, το Pac-Man, το SimCity και το Castle Wolfenstein. Τα παιχνίδια διατίθενται σε ποικίλες μορφές, όπως το shareware, τα demos που μπορούν να αναπαραχθούν ή οι πλήρεις εκδόσεις, ανάλογα με την άδεια χρήσης των αρχικών παιχνιδιών.

Θα εγκαταστήσουμε το κλασικό παιχνίδι περιπέτειας Prince of Persia. Για να το κάνετε αυτό, βρείτε το Prince of Persia στη βιβλιοθήκη λογισμικού. Κάντε κλικ στο αρχείο zip στην ενότητα Λήψη από αυτό το site και έπειτα στο Έναρξη λήψης του pop1.zip (Prince of Persia) . Αποθηκεύστε αυτό το αρχείο σε μια βολική τοποθεσία.

Εξαγάγετε το αρχείο .zip και αποθηκεύστε το αρχείο .exe παιχνιδιών σε ένα φάκελο.

Πώς να εγκαταστήσετε ROMs στο Kodi

πώς να παίξετε παιχνίδια στο Kodi - επιλέξτε εξομοιωτή

Στη συνέχεια, πρέπει να προσθέσετε τα παιχνίδια που θέλετε στο σύστημα Kodi. Για να το κάνετε αυτό, ξεκινήστε από την αρχική οθόνη Kodi και κάντε κλικ στην κεφαλίδα Παιχνίδια . Τώρα θα δείτε επιλογές για πρόσθετα παιχνιδιών και Προσθήκη παιχνιδιών .... Επιλέξτε την επιλογή Προσθήκη παιχνιδιών ....

Τώρα πρέπει να τοποθετήσετε το Kodi στο φάκελο από τον οποίο κατεβάσατε το παιχνίδι σας. Επιλέξτε " Αναζήτηση" και, στη συνέχεια, εντοπίστε το φάκελο που περιέχει το αρχείο .exe. Πατήστε OK .

Τώρα ανοίξτε το φάκελο που θα επιλέξετε. Εντοπίστε και κάντε κλικ στο αρχείο .exe μέσα.

Ένα αναδυόμενο παράθυρο θα ανοίξει λέγοντας Select emulator για αρχείο .exe . Επιλέξτε τον εξομοιωτή που εγκαταστήσατε νωρίτερα. Σε αυτή την περίπτωση, θα επιλέξουμε DOS (DOSBox) .

Αυτό ανοίγει το παιχνίδι και μπορείτε να αρχίσετε να παίζετε. Στο μέλλον, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο πρόσθετο DOSBox κατευθείαν από την ενότητα Παιχνίδια της αρχικής οθόνης Kodi.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το αρχείο Internet

Η μέθοδος που περιγράφεται παραπάνω είναι ιδανική για παιχνίδια που έχετε ήδη στη μορφή ROM στη συσκευή σας Kodi. Έχει επίσης το πλεονέκτημα της εύκολης ρύθμισης και χρήσης.

Αλλά υπάρχει μια άλλη μέθοδος για να παίξετε ακόμα περισσότερα παιχνίδια ρετρό αν δεν σας πειράζει να κάνετε λίγο περισσότερη διαμόρφωση.

Το Διαδικτυακό Αρχείο διαθέτει μια απίστευτη συλλογή από ρετρό παιχνίδια που μπορούν να αναπαραχθούν στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας. Αλλά υπάρχει και ένας τρόπος να τα παίξετε και στο Kodi, χρησιμοποιώντας το πρόσθετο Launcher ROM του Internet Archive και το RetroArch.

Για να δείτε την πλήρη μέθοδο, εδώ είναι το άρθρο μας που περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο αναπαραγωγής των ρετρό παιχνιδιών του Internet Archive στο Kodi Πώς να παίξετε τα Retro Games του Internet Archive στο Kodi Πώς να παίξετε τα Retro Games του Internet Archive στο Kodi Θέλετε να παίξετε ρετρό παιχνίδια στην τηλεόρασή σας χωρίς να αγοράσετε νέο υλικό; Στη συνέχεια, έχετε τύχη, καθώς το Kodi μπορεί τώρα να αποκτήσει πρόσβαση στη μαζική συλλογή ρετρό παιχνιδιών του Internet Archive. Διαβάστε περισσότερα .

Πώς να παίξετε Παιχνίδια στο Kodi

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα γνωρίζετε τώρα πώς να παίξετε παιχνίδια στο Kodi χρησιμοποιώντας τη νέα λειτουργία Retroplayer. Μπορείτε να εγκαταστήσετε εξομοιωτές για όλα τα είδη κονσολών, επιτρέποντάς σας να παίξετε ένα τεράστιο φάσμα παιχνιδιών, πολλά από τα οποία μπορείτε να βρείτε δωρεάν online.

Και αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου αυτού που μπορεί να κάνει το Kodi. Για ακόμα περισσότερες ιδέες, ελέγξτε τα καλύτερα πρόσθετα Kodi που δεν γνωρίζατε ότι χρειάζεστε Τα 20 καλύτερα πρόσθετα Kodi που δεν γνωρίζατε ότι χρειάζεστε Τα 20 καλύτερα πρόσθετα Kodi που δεν γνωρίζατε ότι χρειάζεστε Εδώ είναι τα καλύτερα πρόσθετα Kodi που δεν γνωρίζατε ότι χρειάζεστε αλλά θα πρέπει να εγκαταστήσετε αυτή τη στιγμή. Διαβάστε περισσότερα .

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: Emulation, Kodi, Media Center, Retro Gaming.