Τι είναι ο χαμηλός κώδικας και πώς λειτουργούν οι πλατφόρμες χαμηλού κώδικα;  Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε και αν θα το χρησιμοποιήσετε στα δικά σας έργα.

Τι είναι χαμηλός κώδικας και πώς λειτουργεί;

Διαφήμιση Το εμπόδιο της εισόδου για να κάνουν εφαρμογές και ιστοσελίδες έχει μειωθεί, και τα άτομα με λιγότερες δεξιότητες προγραμματισμού μπορούν τώρα να αναπτύξουν λογισμικό. Τι άλλαξε; Τα εργαλεία σχεδιασμού χαμηλού κώδικα επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν πολύπλοκα προγράμματα με λιγότερη εμπειρία κωδικοποίησης. Σή

Διαφήμιση

Το εμπόδιο της εισόδου για να κάνουν εφαρμογές και ιστοσελίδες έχει μειωθεί, και τα άτομα με λιγότερες δεξιότητες προγραμματισμού μπορούν τώρα να αναπτύξουν λογισμικό. Τι άλλαξε;

Τα εργαλεία σχεδιασμού χαμηλού κώδικα επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν πολύπλοκα προγράμματα με λιγότερη εμπειρία κωδικοποίησης. Σήμερα θα μάθετε τι είναι ο χαμηλός κώδικας, πώς λειτουργεί και αν πρέπει να το χρησιμοποιήσετε για τα έργα σας.

Τι είναι χαμηλού κώδικα;

Ο χαμηλός κώδικας είναι μια γλώσσα ή ένα περιβάλλον που βοηθά τα άτομα με μικρή εμπειρία κωδικοποίησης να δημιουργούν και να αναπτύσσουν λογισμικό. Αντί του πολύπλοκου κώδικα και βιβλιοθηκών back-end, ο χαμηλού κώδικα χρησιμοποιεί οπτικά πρότυπα και πλαίσια μεταφοράς και απόθεσης, τα οποία ανοίγουν την ανάπτυξη σε προγραμματιστές που δεν αναπτύσσουν λογισμικό.

Για μια απλή μεταφορά: Τα έπιπλα επίπεδης συσκευασίας αφαιρούν την ανάγκη για τα εργαλεία και τις γνώσεις που απαιτούνται για την κατασκευή επίπλων από το μηδέν. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιεί προετοιμασμένα εξαρτήματα, σχεδιασμένα να λειτουργούν με απλά εργαλεία και σαφείς οδηγίες.

Ο χαμηλός κώδικας κάνει το ίδιο και για την ανάπτυξη λογισμικού.

Γιατί είναι χαμηλού κώδικα σημαντικό;

Η δημιουργία ενός λογισμικού απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό. Ένα πρόγραμμα πρέπει να λειτουργεί καλά τόσο για τους χρήστες όσο και για τους προγραμματιστές, και οι εφαρμογές αλλάζουν διαρκώς. Παράλληλα με την προσθήκη νέων λειτουργιών σε μια πλατφόρμα, όλα τα υπόλοιπα πρέπει να παραμένουν ενημερωμένα και συμβατά ώστε να παρέχουν μια καλή εμπειρία για τους χρήστες.

Η ενημέρωση και η αλλαγή λογισμικού είναι συχνά μια δύσκολη διαδικασία. Οι ιδέες και τα σχέδια πρέπει να περάσουν από ένα τμήμα πληροφορικής που έχει ήδη αναλάβει τη συντήρηση του λογισμικού και η πρόοδος μπορεί να είναι αργή. Το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού χρησιμοποιεί παρόμοια σχέδια, και η δημιουργία τους από το μηδέν για κάθε έργο σπαταλά πολύ χρόνο.

Η χρήση χαμηλού κώδικα μπορεί να λύσει μερικά από αυτά τα προβλήματα. Οτιδήποτε ενημερώνει συχνά μπορεί να λειτουργεί με αρχές χαμηλού κώδικα. Ένα καλό στρώμα ενεργειών χαμηλού κώδικα μπορεί να επιτρέψει σε μη προγραμματιστές να αναβαθμίσουν τον υφιστάμενο κώδικα χωρίς τον κίνδυνο να σπάσουν οτιδήποτε και χωρίς υπερβολική προηγούμενη γνώση.

Είναι χαμηλού κώδικα νέο;

Ενώ ο χαμηλός κώδικας είναι ένας όρος που έχει αυξηθεί περισσότερο τα τελευταία χρόνια, ήταν γύρω για περισσότερο από ό, τι νομίζατε.

Οι περισσότερες εταιρείες που χρησιμοποιούν προσαρμοσμένο λογισμικό έχουν ενσωματώσει κάποιες μορφές χαμηλών ή ακόμη και μη-κωδικών στρώματα στις λειτουργίες τους. Τα πάντα, από την απλή διαχείριση αποθεμάτων έως το σχεδιασμό του μπροστινού μέρους για την εξυπηρέτηση των πελατών, βελτιώνονται από χαμηλό κώδικα.

Ο χαμηλός κώδικας είναι ένας πιο συνηθισμένος όρος τώρα. Έχουν εμφανιστεί πλαίσια που επιτρέπουν στις μικρές επιχειρήσεις και τους μόνους εμπόρους να δημιουργούν πλατφόρμες χαμηλού κώδικα για να βοηθούν στα καθημερινά τους καθήκοντα. Ομοίως, ο χαμηλός κώδικας μπορεί να επιτρέψει σε λιγότερο έμπειρους επιχειρηματίες να αναπτύξουν μόνο απλές εφαρμογές χωρίς να χρειάζεται να προσλάβουν ένα τμήμα πληροφορικής.

Χαμηλού Κώδικα έναντι Μη Κώδικα

Εάν έχετε δει τον όρο χαμηλού κώδικα, πιθανότατα έχετε δει και μη-κώδικα. Ίσως δεν εκπλήσσει, η διαφορά έγκειται στο πόσα κώδικα ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει για να χρησιμοποιήσει το καθένα.

Ο χαμηλός κώδικας απαιτεί από τους χρήστες να εξοικειωθούν με ένα μικρό ποσό κώδικα και να το χωρέσουν μαζί, έτσι ώστε να λειτουργεί με τη μεγαλύτερη βάση κώδικα από κάτω. Παρόλο που δεν είναι μια απόλυτα ακριβής σύγκριση, μπορείτε να το σκεφτείτε σαν να εκτελείτε μαθηματικές λειτουργίες σε κελιά στο Microsoft Excel.

Ο μη-κώδικας καταργεί εντελώς την ανάγκη για κωδικό και είναι μια καθαρά οπτική, βασισμένη στον χρήστη, μορφή κώδικα και σχεδιασμού. Οι οικοδόμοι ιστοτόπων όπως το Squarespace αποτελούν τέλειο παράδειγμα αυτού του τύπου πλατφόρμας.

Πόσο πολύς κώδικας πρέπει να ξέρω;

Τα διαφορετικά πλαίσια χαμηλού κώδικα παρέχουν διαφορετικά επίπεδα αφαίρεσης. Ένας κοινός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε χαμηλού κώδικα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πλαίσιο που παρέχει μια βάση δεδομένων και μια υπηρεσία ελέγχου ταυτότητας για δεδομένα χρήστη. Αυτό εξοικονομεί την ανάγκη να κατανοήσετε τον τρόπο δημιουργίας ενός API REST από το μηδέν.

Ο σχεδιαστής θα χρειαστεί μόνο να δημιουργήσει μια σελίδα χρήστη χρησιμοποιώντας HTML και CSS και να την συνδέσει με τον παροχέα υπηρεσιών χαμηλού κώδικα της επιλογής τους.

Άλλες προσαρμοσμένες εφαρμογές χαμηλού κώδικα μπορεί να παρέχουν ένα σχεδόν οπτικό εργαλείο σχεδίασης για τη δημιουργία συστημάτων μέσα στην εφαρμογή σας. Αυτά τα εργαλεία διαθέτουν συνήθως στοιχεία που μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε και να συνδεθείτε για να δημιουργήσετε ενέργειες που εκφράζονται σε κώδικα πίσω από τις σκηνές.

Παραδείγματα πλατφόρμας χαμηλού κώδικα

Οι πάροχοι χαμηλού κώδικα προσφέρουν συνήθως μια παρόμοια υπηρεσία. Ας δούμε δύο δημοφιλείς εταιρείες που προσφέρουν λύσεις χαμηλού κώδικα.

1. Δημιουργός εφαρμογών Google

Ένα πολύ γνωστό παράδειγμα μιας πλατφόρμας χαμηλού κώδικα είναι ο δημιουργός εφαρμογών της Google. Ενώ θα πρέπει να κατανοήσετε αρκετά HTML και CSS για να προσαρμόσετε την εφαρμογή σας, η πλατφόρμα χειρίζεται τις περισσότερες άλλες πτυχές για εσάς. Ένας οπτικός σχεδιαστής drag-and-drop αντικαθιστά την παραδοσιακή ανάπτυξη.

Ο δημιουργός εφαρμογών δεν βοηθά μόνο στο σχεδιασμό και τη δημιουργία εφαρμογών. Παρέχει επίσης αναλυτικά εργαλεία για την παρακολούθηση της χρήσης τους και τη διαχείριση των διοικητικών δικαιωμάτων.

Συνήθως, εργαλεία όπως το App Creator χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία εσωτερικών συστημάτων για επιχειρήσεις και για τη σύνδεση υφιστάμενων εφαρμογών όπως οι πληροφορίες των εργαζομένων και οι καταχωρήσεις ημερολογίου.

2. OutSystems

Το OutSystems παρέχει την ίδια υπηρεσία με την εφαρμογή App, αλλά είναι λίγο πιο ώριμη. Σχεδιασμένο για επιχειρησιακή χρήση, διαθέτει επίσης ένα εργαλείο δημιουργίας drag-and-drop.

Αντί να εστιάζει αποκλειστικά στην παροχή ενός εργαλείου σχεδίασης διεπαφών χρήστη front-end, ή να φροντίζει για εργασίες back-end βάσεων δεδομένων και χειρισμού δεδομένων, η OutSystems ισχυρίζεται ότι είναι λύση all-in-one.

Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να σχεδιάσετε μια εφαρμογή που απαιτεί ένα front-end για το κοινό και την επιχείρησή σας, μαζί με μια ισχυρή βάση δεδομένων back-end, θα μπορούσατε να κάνετε μεγάλο μέρος της εργασίας χωρίς να χρειάζεται να το κωδικοποιήσετε μόνοι σας. Αυτό θα ελευθερώσει χρόνο και πόρους για να χρησιμοποιήσει προγραμματιστές λογισμικού και σχεδιαστές για τα κρίσιμα μέρη του έργου σας.

Είναι σωστό το χαμηλό κώδικα για μένα; Πρέπει να το χρησιμοποιήσω;

Η χρήση του χαμηλού κώδικα μπορεί να αποδείξει μελλοντικά το σχέδιό σας. Η ενσωμάτωση ενός προϋπάρχοντος πλαισίου μπορεί να σας διευκολύνει, ακόμα και αν είστε σόλο προγραμματιστής.

Τούτου λεχθέντος, οι πλατφόρμες χωρίς κώδικα βελτιώνονται συνεχώς, και πολλοί πιστεύουν ότι θα αντικαταστήσουν το χαμηλό κώδικα εγκαίρως. Επιπλέον, εάν είστε ήδη προγραμματιστής λογισμικού και καταλάβετε τα προγράμματά σας εσωτερικά, για ποιο λόγο να ασχοληθείτε; Θα ήταν ένα επιπλέον στρώμα εκχύλισης που δεν θα χρειαστείτε ποτέ.

Είναι αυτό το τέλος της κωδικοποίησης;

Ίσως να είναι εύκολο να παγιδευτείτε στη διαφημιστική εκστρατεία χαμηλού κώδικα και χωρίς κωδικό και πιστεύετε ότι κάνουν τους παραδοσιακούς ρόλους προγραμματιστών λιγότερο σημαντικοί. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Η ζήτηση για προγραμματιστές δεν ήταν ποτέ υψηλότερη.

Ο χαμηλός κώδικας δεν είναι πάντα φιλικός για αρχάριους και πολλά εργαλεία έχουν ως στόχο να διευκολύνουν τη ζωή των έμπειρων προγραμματιστών. Αυτό σημαίνει ότι ενώ μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο, δεν είναι πάντα ευκολότερο να κατανοηθούν. Για ορισμένους μη προγραμματιστές, ο χαμηλός κώδικας δεν θα βοηθήσει καθόλου.

Στον πυρήνα της, η έννοια του χαμηλού κώδικα είναι να βοηθήσει την ανάπτυξη, όχι να αντικαταστήσει τους προγραμματιστές.

Το μέλλον της κωδικοποίησης και του προγραμματισμού

Παράλληλα με τους προγραμματιστές λογισμικού, οι πλατφόρμες χαμηλού κώδικα αποτελούν επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο για τους ανθρώπους που εργάζονται στον σχεδιασμό του UX, επιτρέποντας την ταχεία εξέλιξη από το mockup στην κατασκευή.

Αλλά ενώ ο χαμηλός κώδικας είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να βοηθήσετε στην ανάπτυξη, δεν έχει ακόμη βρεθεί ποτέ καλύτερος χρόνος για να μάθετε πώς να κωδικοποιείτε. Ανακαλύψτε τα καλύτερα κανάλια του YouTube για να μάθετε τον προγραμματισμό Οι 9 Καλύτεροι κώδικες - Κατά μήκος των καναλιών του YouTube για να μάθετε τον προγραμματισμό Οι 9 καλύτεροι κώδικες-Μέσα στα κανάλια του YouTube για να μάθουν τον προγραμματισμό Έτοιμοι να ξεκινήσετε την κωδικοποίηση; Αυτά τα κανάλια στο YouTube είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε το παιχνίδι, την εφαρμογή, τον ιστό και άλλες εξελίξεις. Διαβάστε περισσότερα αν θέλετε να το δοκιμάσετε μόνοι σας.

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: Ανάπτυξη εφαρμογών, Προγραμματισμός.