Το iPhone σας διαθέτει πολλά εργαλεία επιβίωσης που μπορούν να σας βοηθήσουν να το πιάσετε.  Ακολουθούν μερικές βασικές λειτουργίες iOS για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Το iPhone σας θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σας: 6 Χαρακτηριστικά έκτακτης ανάγκης για το iPhone

Διαφήμιση Η προετοιμασία μπορεί να καταστήσει μια δυνητικά τρομερή κατάσταση πολύ πιο εύχρηστη. Αν έχετε στην τσέπη σας ένα iPhone, είστε ήδη καλά προετοιμασμένοι για διάφορα είδη καταστροφών. Το τηλέφωνό σας έχει περισσότερα εργαλεία επιβίωσης από ένα μαχαίρι ελβετικού στρατού, αλλά θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε. Αποκτήστε τον εαυτό σας από μ

Διαφήμιση

Η προετοιμασία μπορεί να καταστήσει μια δυνητικά τρομερή κατάσταση πολύ πιο εύχρηστη. Αν έχετε στην τσέπη σας ένα iPhone, είστε ήδη καλά προετοιμασμένοι για διάφορα είδη καταστροφών.

Το τηλέφωνό σας έχει περισσότερα εργαλεία επιβίωσης από ένα μαχαίρι ελβετικού στρατού, αλλά θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε. Αποκτήστε τον εαυτό σας από μια εμπλοκή με το iPhone σας και αυτά τα έξι σωτήρια χαρακτηριστικά.

1. Επείγουσα SOS

Αν βρίσκεστε σε απειλητική για τη ζωή κατάσταση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για να καλέσετε κρυφά τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην περιοχή σας. Χωρίς να βγάλετε το τηλέφωνο από την τσέπη σας, μπορείτε να καλέσετε το 911 και να ενημερώσετε την επαφή έκτακτης ανάγκης για την τοποθεσία σας. Ο αριθμός που θα καλέσει το τηλέφωνό σας προσαρμόζεται αυτόματα στην τοπική περιοχή.

Ετσι δουλευει:

  1. Σε ένα iPhone 8 ή μεταγενέστερο, ενεργό SOS έκτακτης ανάγκης πατώντας και κρατώντας πατημένο το πλευρικό κουμπί και ένα από τα κουμπιά έντασης μέχρι να εμφανιστεί το ρυθμιστικό έκτακτης ανάγκης SOS και στη συνέχεια σύρετε το ρυθμιστικό για να πραγματοποιήσετε την κλήση. Αν συνεχίσετε να κρατάτε τα πλήκτρα κάτω, θα αναπαράγεται μια δυνατή ειδοποίηση και το iPhone σας θα πραγματοποιήσει αυτόματα την κλήση.
  2. Εκείνοι με ένα iPhone 7 και νωρίτερα θα πρέπει να πιέσουν γρήγορα το πλευρικό ή επάνω κουμπί πέντε φορές και θα εμφανιστεί η ίδια οθόνη.
  3. Εάν έχετε ορίσει επαφή έκτακτης ανάγκης που έχει επιλεγεί στο Ρυθμίσεις> Έκτακτη SOS, το iPhone σας θα στείλει αυτόματα την επαφή σε ένα μήνυμα κειμένου με την τρέχουσα τοποθεσία σας. Σε περίπτωση αλλαγής της τοποθεσίας σας, η επαφή σας θα λάβει μια ενημέρωση.

Ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε, εφ 'όσον έχετε ένα χέρι ελεύθερο, το iPhone σας επιτρέπει να επικοινωνήσετε με τις αρμόδιες αρχές.

2. Ιατρική ταυτότητα

Το ιατρικό αναγνωριστικό αποθηκεύει τις κρίσιμες ιατρικές πληροφορίες σας για εύκολη πρόσβαση, αν συμβεί να καταστείτε ανίκανος. Η ίδια οθόνη που εμφανίζει το SOS έκτακτης ανάγκης θα εμφανίσει επίσης το ιατρικό σας αναγνωριστικό. Μπορείτε να εμφανίσετε πληροφορίες όπως η ημερομηνία γέννησής σας, το βάρος και το ύψος.

Επιπλέον, μπορείτε να αναφέρετε περισσότερες ιατρικές πληροφορίες, όπως ο τύπος του αίματός σας, ανεξάρτητα από το αν είστε ή όχι δότης οργάνων, καθώς και οποιεσδήποτε ιατρικές παθήσεις, αλλεργίες ή φάρμακα που μπορεί να παίρνετε.

Μπορείτε να ρυθμίσετε το ιατρικό αναγνωριστικό στο iPhone σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης: Πώς να ρυθμίσετε το ιατρικό αναγνωριστικό στο iPhone σας τώρα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης: Πώς να ρυθμίσετε την ιατρική ταυτότητα στο iPhone σας Τώρα, το χαρακτηριστικό ιατρικής ταυτότητας του iPhone σας μπορεί να σώσει τη ζωή σας επείγον. Εδώ πρέπει να ξέρετε για αυτό το χαρακτηριστικό και πώς να το ρυθμίσετε τώρα. Διαβάστε περισσότερα, ακόμα και να εμφανίζονται αυτές οι πληροφορίες στο Apple Watch.

3. Πυξίδα

Το iPhone σας μπορεί να είναι βολικό για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς και αστικές. Την επόμενη φορά που θα χαθείτε στο δάσος, βγάλτε το τηλέφωνό σας και ανοίξτε την εφαρμογή Πυξίδα.

Η εφαρμογή Compass αποτελεί μέρος του iOS εδώ και χρόνια, αλλά είναι συχνά ξεχασμένη μεταξύ των πολλών άλλων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας που έρχονται με το iPhone σας. Χρησιμοποιεί ένα τσιπ μαγνητομέτρησης για να αισθανθεί το μαγνητικό πεδίο της Γης. Αυτό είναι κρίσιμο, επειδή σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εκτός σύνδεσης. Ωστόσο, η ακρίβεια μπορεί να αυξηθεί όταν μπορεί να χρησιμοποιήσει το GPS.

Η πυξίδα λειτουργεί καλύτερα όταν κρατάτε το τηλέφωνό σας επίπεδη ενώ το χρησιμοποιείτε. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε αυτά τα μαθήματα στοιχειώδους σχολείου περιπολίες για να βγείτε έξω από το δάσος όταν δεν έχετε υπηρεσία.

Μπορείτε να προσανατολιστείτε μόνο μέσω του αληθινού βορρά, εάν έχετε ενεργοποιημένες τις Υπηρεσίες τοποθεσίας και είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Χωρίς αυτό, χρησιμοποιείτε το μαγνητικό βορρά, όπως και οι πρωτοπόροι.

4. Φωνητικά μηνύματα και iCloud

Εάν βρεθείτε ποτέ στην τελική πράξη μιας ταινίας αστυνομικού, όπου πρέπει να καταγράψετε μια συνομιλία σχετικά με την κριτική πληροφορία και στη συνέχεια να την πάρετε σε ένα σημείο συνάντησης, το Voice Memos σάς επιτρέπει να συγχρονίζετε άμεσα με όλες σας τις συσκευές μέσω iCloud.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> iCloud, να μετακινηθείτε προς τα κάτω και να ενεργοποιήσετε την ενεργοποίηση της λειτουργίας φωνητικής μνήμης . Μόλις το κάνετε αυτό, ενεργοποιήστε το Mac ή άλλη συσκευή με δυνατότητα iCloud, ελέγξτε τις ρυθμίσεις iCloud για να βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι και ανοίξτε επίσης τα μηνύματα φωνής.

Αποκτήστε τη μόχλευση που χρειάζεστε αφήνοντας τον υπολογιστή σας στο σπίτι ή σε άλλη απομακρυσμένη τοποθεσία. Μόλις ολοκληρώσετε την εγγραφή, το Voice Memo θα συγχρονιστεί με την άλλη συσκευή σας και θα αποθηκευτεί εκεί.

5. Χάρτες Google (εκτός σύνδεσης)

Όταν βρίσκεστε σε οδικό ταξίδι σε μια άγνωστη περιοχή, ένας χάρτης είναι απαραίτητος. Όμως, οι φυσικοί χάρτες αυτές τις μέρες είναι λίγοι και πολύ κοντά. Ο καθένας χρησιμοποιεί τους Χάρτες Google ούτως ή άλλως, αλλά τι συμβαίνει όταν είστε 50 μίλια έξω στην έρημο, χτυπήστε ένα πιρούνι στο δρόμο και, στη συνέχεια, συνειδητοποιήστε ότι δεν έχετε καμία υπηρεσία;

Ευτυχώς, μπορείτε να κάνετε λήψη χαρτών στους Χάρτες Google για χρήση εκτός σύνδεσης.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τους Χάρτες Google και μεταβείτε στην περιοχή που θέλετε να κάνετε λήψη. Αγγίξτε τις τρεις οριζόντιες γραμμές δίπλα στη γραμμή αναζήτησης. Τότε πατήστε Offline Maps . Επιλέξτε Προσαρμοσμένος χάρτης, επισημάνετε την περιοχή που θέλετε να αποθηκεύσετε και επιλέξτε Λήψη . Οι χάρτες ενδέχεται να έχουν χωρητικότητα έως και 500MB.

Προφανώς πρέπει να το κάνετε αυτό μπροστά από το χρόνο, ενώ έχετε ακόμα υπηρεσία. Αλλά μόλις αποθηκεύσετε μια περιοχή, θα παραμείνει στο τηλέφωνό σας, ακόμη και αν είστε εκτός σύνδεσης. Απλά θυμηθείτε ότι λήγουν κάθε τόσο συχνά, αν δεν τις ενημερώσετε.

Επειδή το GPS δεν βασίζεται στην κυψελοειδή υπηρεσία, το iPhone σας μπορεί να συνδεθεί στο GPS όταν είστε εκτός σύνδεσης. Καθώς αυτή παρακολουθεί την τοποθεσία σας, αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να βρίσκεστε στον χάρτη. Απλώς τοποθετήστε τις οδηγίες σας κανονικά.

6. Βρείτε τους φίλους μου

Εάν πηγαίνετε σε μια επικίνδυνη κατάσταση, μπορείτε να κρατάτε συνεχώς ενημερωμένους τους φίλους και τους αγαπημένους σας για την τοποθεσία σας. Η εύρεση των φίλων μου είναι μια ενσωματωμένη εφαρμογή που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τις τοποθεσίες των φίλων σας και ακόμη και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν φεύγουν ή φτάνουν κάπου.

Για να προσθέσετε έναν φίλο, είτε συνδεθείτε μαζί τους χρησιμοποιώντας το Airdrop What is Airdrop; Πώς να μοιράζεστε αρχεία μεταξύ iOS και Mac Τι είναι το Airdrop; Πώς να μοιράζεστε αρχεία μεταξύ iOS και Mac Το AirDrop της Apple είναι μια βολική υπηρεσία που σας επιτρέπει να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ συσκευών Mac και iOS. Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Διαβάστε περισσότερα εάν βρίσκεστε στην ίδια περιοχή ή στείλτε ένα αίτημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πηγαίνοντας στο Find My Friends> Add . Μόλις συνδεθείτε, μπορείτε να επιλέξετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με οποιονδήποτε από τους φίλους σας. Χρησιμοποιήστε το για να το παρακολουθήσετε ή να τον αφήσετε να σας εντοπίσει, ανεξάρτητα από το πού πηγαίνετε.

Μπορείτε επίσης να τους ενημερώσετε πότε έφυγες ή έφτασες κάπου. Επιλέξτε το όνομα της επαφής σας, πατήστε το κουμπί Περισσότερα και στη συνέχεια ειδοποιήστε . Με το Find My Friends, ποτέ δεν θα πάτε ξανά σε κατάσταση χωρίς αντίγραφο ασφαλείας.

Επιβίωσε σε οποιαδήποτε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Με αυτές τις εφαρμογές, θα έχετε ένα πόδι επάνω σε διαφορετικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Κρατήστε τους στο μυαλό και σιγουρευτείτε ότι είναι όλα ενεργά, ώστε να είστε έτοιμοι μπροστά από το χρόνο.

Αυτά όμως δεν είναι τα μόνα εργαλεία επιβίωσης για την κινητή συσκευή σας. Δείτε πώς μπορείτε να λάβετε ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης στο τηλέφωνό σας Πώς να λάβετε ειδοποιήσεις άμεσης ανάγκης στο τηλέφωνό σας και στον υπολογιστή σας Πώς να λάβετε άμεσες ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης στο τηλέφωνο και τον υπολογιστή σας Θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης για συμβάντα όπως οι ακραίες καιρικές συνθήκες και οι προειδοποιήσεις ταξιδιού; Δείτε πώς μπορείτε να τα αποκτήσετε στο τηλέφωνό σας και τον υπολογιστή σας. Διαβάστε περισσότερα για περισσότερες πληροφορίες. Και αν χρησιμοποιείτε και το Android, ρίξτε μια ματιά στις εφαρμογές Android χωρίς σύνδεση για να επιβιώσετε σε εξωτερικούς χώρους.

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: Συμβουλές έκτακτης ανάγκης, iPhone, Τεχνολογία επιβίωσης.