Εδώ είναι όλες οι διαφορετικές επιλογές που διατίθενται για ένα τηλεχειριστήριο Kodi, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε τα πάντα όπως σας εξυπηρετεί.

Kodi Remote: Οι 10 καλύτεροι τρόποι για τον έλεγχο του Kodi από τον καναπέ σας

Διαφήμιση Χρειάζεται να ελέγχετε από απόσταση το Kodi, αλλά δεν είστε ευχαριστημένοι με την προεπιλεγμένη επιλογή τηλεχειριστηρίου; Πολλά εναλλακτικά τηλεχειριστήρια Kodi είναι εκεί έξω, τα οποία εμπίπτουν σε διαφορετικές κατηγορίες. Ας δούμε τις διαθέσιμες λύσεις για να βρείτε το καλύτερο απομακρυσμένο Kodi για εσάς. Οι διάφοροι τύποι απομακρυσμένης συσκευής Kodi Το τηλεχειριστήριο Kodi που χρησιμοποιείτε ήδη είναι ένας

Διαφήμιση

Χρειάζεται να ελέγχετε από απόσταση το Kodi, αλλά δεν είστε ευχαριστημένοι με την προεπιλεγμένη επιλογή τηλεχειριστηρίου; Πολλά εναλλακτικά τηλεχειριστήρια Kodi είναι εκεί έξω, τα οποία εμπίπτουν σε διαφορετικές κατηγορίες. Ας δούμε τις διαθέσιμες λύσεις για να βρείτε το καλύτερο απομακρυσμένο Kodi για εσάς.

Οι διάφοροι τύποι απομακρυσμένης συσκευής Kodi

Το τηλεχειριστήριο Kodi που χρησιμοποιείτε ήδη είναι ένας από αυτούς τους τυπικούς τύπους. Αλλά ποιο είναι αυτό και τι προσφέρεται εάν αποφασίσετε να αλλάξετε;

 1. MCE Remotes : Συσκευές συμβατές με το πρότυπο Windows Media Center Edition μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Kodi.
 2. Ασύρματα και ασύρματα τηλεχειριστήρια Bluetooth : Διατίθενται διάφορα ασύρματα και ασύρματα τηλεχειριστήρια Bluetooth που πρέπει να λειτουργούν με το Kodi.
 3. CEC-συμβατά τηλεχειριστήρια : Με όλο και μεγαλύτερο αριθμό τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας, το τηλεχειριστήριο μπορεί να ελέγξει το Kodi.
 4. Ελεγκτές παιχνιδιών : Είτε τρέχετε το Kodi στην κονσόλα παιχνιδιών σας είτε όχι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας ελεγκτής εάν είναι συμβατός.
 5. Smartphone ή tablet : Αυτό συνήθως θα γίνεται μέσω μιας εφαρμογής, παρόλο που το Kodi μπορεί να εμφανίσει μια απομακρυσμένη διασύνδεση μέσω HTTP.
 6. Αυτοματισμοί οικιακής χρήσης : Για τον έλεγχο του Kodi μπορούν να χρησιμοποιηθούν λύσεις αυτοματοποίησης ελεγχόμενης από το σπίτι.
 7. Έλεγχος φωνής : Έχουν αναπτυχθεί κάποιες εφαρμογές που παρέχουν τη δυνατότητα πλοήγησης βασισμένης στη φωνή του Kodi.
 8. Πληκτρολόγιο : Δεν εκπλήσσει, έχετε την επιλογή ενός παραδοσιακού πληκτρολογίου.
 9. Επέκταση του προγράμματος περιήγησης : Οι επεκτάσεις είναι διαθέσιμες για δημοφιλή προγράμματα περιήγησης που επιτρέπουν τον τηλεχειρισμό του Kodi.
 10. Το υπάρχον τηλεχειριστήριο του κέντρου μέσων μαζικής ενημέρωσης : Εάν έχετε εγκαταστήσει το Kodi στο κέντρο πολυμέσων ή στον αποκωδικοποιητή, το υπάρχον τηλεχειριστήριο θα πρέπει να είναι επαρκές.

Ας εξετάσουμε σε βάθος αυτές τις απομακρυσμένες εναλλακτικές λύσεις Kodi.

1. MCE Remotes

Αν ψάχνετε για μια εξειδικευμένη επιλογή χαμηλού κόστους, τα τηλεχειριστήρια συμβατά με MCE θα πρέπει να είναι ο πρώτος σας λιμένας για να ελέγξετε το Kodi μακρινά από τον καναπέ.

Συνήθως η ναυτιλία με δέκτη υπερύθρων USB, τα τηλεχειριστήρια MCE σχεδόν πάντα λειτουργούν έξω από το κιβώτιο. Επιπλέον, η λειτουργικότητα τους περιλαμβάνεται στα τηλεχειριστήρια all-in-one, οπότε αν έχετε ένα, θα διαπιστώσετε ότι αυτό λειτουργεί με το Kodi.

Rii MX3 Τηλεχειριστήριο πολλαπλών λειτουργιών Rii MX3 Τηλεχειριστήριο πολλαπλών λειτουργιών Αγοράστε τώρα στο Amazon $ 10.59

2. Ασύρματες και Bluetooth διατάξεις για το Kodi

Πολλά κέντρα μέσων μαζικής ενημέρωσης έρχονται με ασύρματα (RF) ή Bluetooth remote control ή τουλάχιστον την επιλογή χρήσης τους. Εάν η συσκευή που έχετε εγκαταστήσει το Kodi on διαθέτει ένα τέτοιο απομακρυσμένο σύστημα, τότε θα πρέπει να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Αυτά τα τηλεχειριστήρια-όπως το ποντίκι Rii Backlit Mouse 2.4G MX3 Pro- είναι ιδανικά για πλοήγηση σε μενού και επιλογή μέσων. Δυστυχώς, η εισαγωγή κειμένου μπορεί να είναι αργή, ακόμη και με το πληκτρολόγιο οθόνης, αλλά αυτό είναι ένα μικρό τίμημα που πληρώνετε για την ευκολία ενός καλού τηλεχειριστηρίου. Ωστόσο, τα πιο πρόσφατα τηλεχειριστήρια έρχονται συχνά με ένα ενσωματωμένο πληκτρολόγιο.

Rii K25 Πολυλειτουργικό φορητό 2.4GHz ασύρματο τηλεχειριστήριο με μικρόφωνο Fly Mouse και υπέρυθρο τηλεχειριστήριο με επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου (Μαύρο) Rii K25 Πολυλειτουργικό φορητό ασύρματο τετραπλό ποντίκι 2.4GHz και ασύρματο τηλεχειριστήριο με επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου (Μαύρο) Αγοράστε τώρα Στο Amazon $ 19.99

Εν τω μεταξύ, εάν τέτοιες συσκευές δεν περιλαμβάνονται ή υποστηρίζονται από το κουτί, μάθετε εάν μια θύρα USB είναι ελεύθερη. Εάν ναι, ενδέχεται να μπορείτε να συνδέσετε ένα ασύρματο ή Bluetooth απομακρυσμένο σύστημα Kodi που θα συνοδεύεται από δικό του (προ-ζευγαρωμένο) dongle.

3. CEC-Συμβατό Rotes Ελέγξτε Kodi

Τώρα, αυτό μπορεί να σας εκπλήξει. Εάν η τηλεόρασή σας διαθέτει λειτουργία HDMI-CEC (ή απλώς CEC ή κάποια άλλη παρόμοια λειτουργία), το τηλεχειριστήριο τηλεόρασης σας μπορεί να ελέγξει το Kodi.

Θα χρειαστεί να ελέγξετε την τεκμηρίωση της τηλεόρασης για να μάθετε πού να την ενεργοποιήσετε. Σημειώστε ότι διάφοροι κατασκευαστές έχουν δώσει αυτήν την τεχνολογία σε διαφορετικά ονόματα, με βάση τη συντομογραφία "Consumer Electronics Control". Googling το όνομα μοντέλου τηλεόρασης και ο όρος "+ CEC" θα βοηθήσει εδώ.

Για πολλούς ανθρώπους, αυτή θα είναι μακράν η πιο κατάλληλη επιλογή για το τηλεχειριστήριο Kodi. Διατηρεί τον έλεγχο του κέντρου μέσων με την ίδια συσκευή που χρησιμοποιείτε για την τηλεόρασή σας. Λιγότερα τηλεχειριστήρια καθιστούν πάντα μια απλούστερη ζωή.

4. Χρησιμοποιήστε έναν ελεγκτή παιχνιδιών για το Kodi

Δεν έχει σημασία τι είδους ελεγκτής παιχνιδιών έχετε. Αν έχει καλώδιο USB, θα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δουλέψει με το Kodi. Εάν έχετε εγκαταστήσει το Kodi στην κονσόλα παιχνιδιών σας, απλά το ελέγξτε με τον ελεγκτή Xbox One, τον ελεγκτή PS4 ή οτιδήποτε άλλο. Το Kodi μπορεί ακόμη να ελέγχεται εξ αποστάσεως με μια συσκευή αναπαραγωγής παιχνιδιών ρετρό.

Ελεγκτής Xbox One Controller Xbox One Αγοράστε τώρα στο Amazon

Μόλις συνδεθείτε, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε κάποια διαμόρφωση. Στο Kodi, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις & Ρυθμίσεις συστήματος και επιλέξτε Είσοδος & Διαμόρφωση συνδεδεμένων ελεγκτών . Εδώ θα βρείτε το παράθυρο χαρτογράφησης του ελεγκτή. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή για να ξεκινήσετε και, στη συνέχεια, πατήστε κάθε κουμπί (ή μετακινήστε τον αντίχειρα) όπως επισημαίνεται στην οθόνη.

Σύντομα θα πρέπει να ρυθμίσετε τον ελεγκτή ώστε να λειτουργεί με το Kodi. Σημειώστε ότι αν κάνετε κάποιο λάθος, μπορείτε να επαναφέρετε και να επαναλάβετε τη διαδικασία.

5. Δοκιμάστε μια εφαρμογή Remote Kodi στο Smartphone ή στο Tablet σας

Ψάχνετε για κάτι λίγο πιο βολικό; Υπάρχει μια επίσημη εφαρμογή Kodi για Android και iOS, η οποία σας δίνει πλήρη έλεγχο στο κέντρο πολυμέσων σας. Με ένα τηλεχειριστήριο αφής, μπορείτε ακόμη και να εισάγετε κείμενο πιο εύκολα, καθώς αποστέλλεται μέσω του πληκτρολογίου της συσκευής σας.

Ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείτε την επίσημη απομακρυσμένη εφαρμογή Kodi (ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας), είναι διαθέσιμες και επιλογές τρίτων. Και αν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την διασύνδεση web Kodi Πώς να χρησιμοποιήσετε την διασύνδεση Web Kodi για τον έλεγχο του Kodi Πώς να χρησιμοποιήσετε τη διασύνδεση Web Kodi για τον έλεγχο του Kodi Η διασύνδεση web Kodi συχνά παραβλέπεται. Ακολουθεί ο τρόπος χρήσης της διεπαφής web Kodi για τον έλεγχο του Kodi. Διαβάστε περισσότερα αντί. Αν και πιο αργή από μια εφαρμογή, η διεπαφή ιστού, παρόλα αυτά, κάνει ένα βολικό απομακρυσμένο σε μια πρέζα.

Λήψη: Kore Official Remote for Android (Δωρεάν)
Λήψη: Επίσημη Kodi Remote για iOS (δωρεάν)

6. Συστήματα ελέγχου οικιακού αυτοματισμού για το Kodi

Έχουν παραχθεί αρκετά προϊόντα επαγγελματικού επιπέδου που έχουν λειτουργικότητα Kodi. Αυτά όμως δεν είναι αφιερωμένα στο Kodi. Αντίθετα, αυτά τα συστήματα μπορούν να ελέγξουν άλλες τεχνολογίες γύρω από το σπίτι.

Οι προγραμματιστές της Kodi εργάζονται επί σειρά ετών για να ενσωματώσουν τις τεχνολογίες με το Kodi και συχνά χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με μια ειδική εφαρμογή για κινητά. Οι συσκευές Allonis, Total Control, Control 4, iRidium Mobile και Crestron υπάγονται στην κατηγορία αυτή.

Περισσότερες λεπτομέρειες και ενημερωμένος κατάλογος παροχέων συστημάτων μπορείτε να βρείτε στο wiki του Kodi.

7. Απομακρυσμένες εφαρμογές ελέγχου φωνής Kodi

Ορισμένες επιλογές φωνητικού ελέγχου είναι επίσης διαθέσιμες για το τηλεχειριστήριο Kodi. Αυτά έρχονται επί του παρόντος υπό τη μορφή εφαρμογών για κινητά τρίτων κατασκευαστών, αν και υπάρχει κάθε πιθανότητα ένα σύστημα αυτοματισμού στο σπίτι να μπορεί να εισάγει φωνητικές εντολές στο μέλλον.

Αντί να βγάλετε τον αντίχειρά σας, μια εφαρμογή φωνητικού ελέγχου θα σας επιτρέψει να δώσετε εντολή στο Kodi τι να κάνει. Θέλετε να ξεκινήσει το YouTube; Δεν είναι πρόβλημα: απλά ρωτήστε! Εφαρμογές όπως το Yatse και το Unified Remote στο Android είναι ιδιαίτερα καλές σε αυτό.

Λήψη: Yatse: Kodi Remote Control και Cast για το Android (δωρεάν)
Λήψη: Unified Remote για Android (δωρεάν)

8. Kodi τηλεχειριστηρίου με πληκτρολόγιο

Χρειάζεστε μια χαμηλού προϋπολογισμού, φυσική λύση; Θα μπορούσατε απλά να χρησιμοποιήσετε ένα πληκτρολόγιο για τον τηλεχειρισμό του Kodi σας. Ίσως σκέφτεστε ένα τυπικό πληκτρολόγιο USB, με ένα μακρύ καλώδιο που έρχεται στο πάτωμα. Αυτή είναι μια επιλογή, αλλά δεν είναι ιδανική. Άλλα πληκτρολόγια είναι διαθέσιμα.

Ελέγξαμε τα τηλεχειριστήρια Wi-Fi και Bluetooth, αλλά υπάρχουν μερικά χειροκίνητα πληκτρολόγια Bluetooth που λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.

Rii i8 + Mini πληκτρολόγιο Bluetooth Rii i8 + Mini πληκτρολόγιο Bluetooth Αγοράστε τώρα στο Amazon $ 24.95

Μετά από όλα, είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσετε το Kodi (και να αναζητήσετε περιεχόμενο) χωρίς να εισάγετε κείμενο. Σίγουρα, το πληκτρολόγιο οθόνης είναι κατάλληλο, αλλά αυτό είναι περίπου τόσο καλό όσο παίρνει.

Ίσως θέλετε ένα συνδυασμό πληκτρολογίου και ποντικιού, με ενσωματωμένη touchpad. Ή ένα φορητό πληκτρολόγιο μεγέθους ενός τυπικού τηλεχειριστηρίου. Όποια και αν είναι η προτίμηση σας για το μέγεθος και τη συνδεσιμότητα, ένα πληκτρολόγιο θα πρέπει να βρίσκεται στη λίστα επιθυμιών σας.

9. Χρησιμοποιήστε μια επέκταση προγράμματος περιήγησης ως Remote Kodi

Χρησιμοποιήστε μια επέκταση προγράμματος περιήγησης στο τηλεχειριστήριο Kodi

Θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό; Εάν χρησιμοποιείτε το Mozilla Firefox ή το Google Chrome, διατίθενται διάφορες επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης που διαθέτει το τηλεχειριστήριο Kodi.

Παραδείγματα για το Chrome περιλαμβάνουν:

 • Παίξτε στο Kodi : παίζει και τραγουδάει τα αγαπημένα σας online μέσα στη συσκευή σας Kodi
 • Kassi : μια απομακρυσμένη εφαρμογή Kodi για Chrome

Πολλοί άλλοι είναι διαθέσιμοι. Όπως πάντα με τις επεκτάσεις, αφιερώστε χρόνο για να ελέγξετε τις κριτικές για να βεβαιωθείτε ότι πληρούν τους στόχους του προγραμματιστή.

Δείτε τις επεκτάσεις Kodi για το Firefox 5 Πρέπει να έχετε επεκτάσεις Firefox για χρήστες Kodi 5 Πρέπει να έχετε επεκτάσεις Firefox για χρήστες Kodi Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες προ-επεκτάσεις του Firefox που χρειάζονται όλοι οι χρήστες της Kodi για εγκατάσταση. Διαβάστε περισσότερα για σχετικές προτάσεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης.

10. Ελέγξτε το Kodi με το Remote Media Streamer

Το Kodi εγκαταστάθηκε στο Amazon Fire Stick

Χρησιμοποιώντας μια τηλεόραση Amazon Fire ή μια τηλεόραση πυρκαγιάς Fire, Roku, Apple TV ή σχεδόν οποιαδήποτε άλλη ταινία μέσα ενημέρωσης; Υπάρχει πιθανώς μια έκδοση του Kodi για τη συσκευή σας.

Έτσι, έχει νόημα να χρησιμοποιήσετε το απομακρυσμένο που έχετε ήδη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να μην είναι ιδανικό. Για παράδειγμα, αν είστε ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με το πληκτρολόγιο οθόνης Kodi, ένα τυπικό τηλεχειριστήριο ενδέχεται να μην λειτουργεί για εσάς.

Από την άλλη πλευρά, αυτές οι απομακρυσμένες συσκευές έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την άνεση και τη λειτουργικότητα. Είναι εύκολο στη χρήση και πολύ λιγότερο περίπλοκο από ένα τηλεχειριστήριο πληκτρολογίου, ελεγκτή παιχνιδιών ή εφαρμογή για κινητά.

Δεν είναι ευτυχισμένο έλεγχο Kodi; Στη συνέχεια Αντικαταστήστε!

Με τόσες επιλογές τηλεχειρισμού Kodi διαθέσιμες και συμβατές με την πλειοψηφία των συστημάτων Kodi, δεν θα πρέπει να χρειαστεί πολύς χρόνος για να βρείτε την απομακρυσμένη λύση που σας ταιριάζει.

Στη συνέχεια, θα είστε όλοι έτοιμοι να αρχίσετε να παρακολουθείτε ταινίες στο Kodi Πώς να παρακολουθήσετε ταινίες στο Kodi Πώς να παρακολουθήσετε ταινίες στο Kodi Kodi είναι μια καταπληκτική εφαρμογή για κοπτήρες καλωδίων. Σε αυτό το άρθρο, εξηγούμε πώς να παρακολουθήσετε ταινίες στο Kodi νόμιμα δωρεάν. Διαβάστε περισσότερα .

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: Home Theater, Kodi, Media Server, Streaming Media, Τηλεχειριστήριο.