Αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εκτέλεση εργασιών στο Mac σας;  Δοκιμάστε αυτές τις εφαρμογές για να βοηθήσετε να κόψετε τις περισπασμούς και να κάνετε περισσότερα στο macOS.

6 εφαρμογές Mac για να μειώσετε τις αποκλίσεις και να σας βοηθήσουμε να εστιάσετε

Διαφήμιση Με τους τόνους των πληροφοριών που πολιορκούν τον εγκέφαλο σας κάθε δευτερόλεπτο, είναι δύσκολο να μείνετε συγκεντρωμένοι σε ένα μόνο έργο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν άλλες ευκαιρίες είναι δελεαστικές, πιο διασκεδαστικές και υπόσχονται άμεση ικανοποίηση. Έχετε δεκάδες τρόπους για να πολεμήσετε αυτούς τους πειρασμούς, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών διαλογισμού και διαχείρισης του χρόνου. Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να τους αποφύγετε είναι με εργαλεία λογισμικού. Ελέγξ

Διαφήμιση

Με τους τόνους των πληροφοριών που πολιορκούν τον εγκέφαλο σας κάθε δευτερόλεπτο, είναι δύσκολο να μείνετε συγκεντρωμένοι σε ένα μόνο έργο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν άλλες ευκαιρίες είναι δελεαστικές, πιο διασκεδαστικές και υπόσχονται άμεση ικανοποίηση.

Έχετε δεκάδες τρόπους για να πολεμήσετε αυτούς τους πειρασμούς, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών διαλογισμού και διαχείρισης του χρόνου. Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να τους αποφύγετε είναι με εργαλεία λογισμικού. Ελέγξτε τις έξι εφαρμογές Mac που θα σας βοηθήσουν να νικήσετε τις περισπασμούς.

1. Εστίαση

Focus, μια εφαρμογή παραγωγικότητας για Mac

Έχετε βρεθεί ποτέ να περιηγηθείτε σε αξεσουάρ με τροχούς στο Amazon όταν δεν έχετε καν ένα drone; Αυτό φαίνεται πάντα να συμβαίνει όταν έχετε μια αναφορά που πρέπει να δοθεί σε δύο ώρες.

Είναι δύσκολο να αντισταθείτε στην αναβλητικότητα όταν υπάρχει μια λεγεώνα ιστότοπων κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, αγγελιοφόροι και ηλεκτρονικά καταστήματα που περιμένουν να κλέψουν την προσοχή σας. Το Focus for Mac είναι ένα ψηφιακό χαστούκι στον καρπό, εμποδίζοντας αυτούς τους χρονομεταβλητές ώστε να μπορείτε να επικεντρωθείτε.

Το Focus αποκλείει όλες τις πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων και ένα σωρό άλλες ιστοσελίδες για χρονικά διαστήματα 10 λεπτών. Μπορείτε να ορίσετε τα δικά σας προγράμματα, να καταργήσετε συνδέσμους από τη λίστα, να προσθέσετε τα δικά σας και να προσθέσετε αποσπάσματα που αποσπούν την προσοχή σας. Η εστίαση θα αποτρέψει τις εφαρμογές από την εκτόξευση και θα αντικαταστήσει τους ιστότοπους με εμπνευσμένα αποσπάσματα που λένε ουσιαστικά "επιστρέψτε στη δουλειά, χαλαρώστε".

Λήψη: Focus ($ 19 +, διαθέσιμη δωρεάν δοκιμή)

2. HazeOver

HazeOver, μια εφαρμογή macOS που σας βοηθά να εστιάσετε

Ακόμα κι αν προσπαθείτε να εργαστείτε σε ένα έργο κάθε φορά, πιθανόν να έχετε αρκετά παράθυρα ανοικτά στο Mac σας. Αυτά περιλαμβάνουν το πρόγραμμα περιήγησης, την εφαρμογή μουσικής, την εφαρμογή αλληλογραφίας, ίσως μηνύματα ... Και με μια μεγάλη οθόνη, αυτά τα πολυάριθμα παράθυρα είναι πάντοτε στην οπτική γωνία, συντριπτική και αποσπούν την προσοχή σας.

HazeOver σας βοηθά να εστιάσετε σε ό, τι κάνετε αυτή τη στιγμή, επισημαίνοντας το ενεργό παράθυρό σας και μειώνοντας το υπόλοιπο. Μπορείτε να ρυθμίσετε το χρώμα και την ένταση του αχνά υπόβαθρου για να διευκολύνετε το φορτίο στα μάτια σας όταν εργάζεστε τη νύχτα. Επιπλέον, μπορείτε να ρυθμίσετε την εφαρμογή να εστιάζει στην ενεργή οθόνη όταν χρησιμοποιείτε πολλές οθόνες.

Λήψη: HazeOver ($ 10, δωρεάν δοκιμή διαθέσιμη)

3. Εστίαση

Εστιασμένη, μια εφαρμογή γραφής χωρίς διάσπαση για Mac

Είτε γράφετε για διαβίωση, για κολέγιο, είτε για αυτο-έκφραση, μπορεί να είναι μια ανησυχητική μάχη. Και όταν αγωνίζεστε να τοποθετήσετε τις σκέψεις σας σε χαρτί, ο εγκέφαλός σας αρχίζει να ψάχνει για γλυκιά απόδραση αλλού - όπως στις 18 καρτέλες του προγράμματος περιήγησης που σας ζητούν να κάνετε κλικ σε αυτά.

Ο Εστιασμένος παίρνει όλες τις αποσπάσεις από το δρόμο, αφήνοντας σας με ένα κενό φύλλο χαρτιού και σχεδόν καθόλου ρυθμίσεις. Μπορείτε να διαμορφώσετε το γράψιμό σας με τη σύνταξη Markdown, έτσι ώστε να μην αλλάξετε ούτε οι έλεγχοι και οι έλεγχοι θα κλέψουν την προσοχή σας. Και όταν τελειώσετε, είναι εύκολο να εξαγάγετε την εργασία σας ως αρχείο RTF, PDF ή HTML.

Λήψη: Εστιασμένη ($ 20, δωρεάν δοκιμή διαθέσιμη)

4. Εστίαση

Be Focused, χρονομετρητής Pomodoro για Mac

Είναι δύσκολο να μείνεις στην εργασία για δύο ώρες ευθεία, αλλά 25 λεπτά δεν ακούγεται τόσο άσχημα.

Μια δημοφιλής τεχνική για τη δουλειά χωρίς περισπασμούς είναι η σπάσιμο της ροής εργασίας σας σε 25-λεπτά κουλοχέρη Πώς ένας απλός χρονομετρητής Pomodoro έκανε τη ζωή μου καλύτερη Πώς ένας απλός χρονομετρητής Pomodoro έκανε τη ζωή μου καλύτερη Η τεχνική Pomodoro είναι μία από τις απλούστερες χάρες ζωής διαχείρισης χρόνου. Διάλειμμα από περισπασμούς με τη βοήθεια των 25 λεπτών κομμάτια και ένα χρονόμετρο. Θα μπορούσε να είναι μια αλλαγή ρουτίνας που αλλάζει τη ζωή σας, αν σας ταιριάζει. Διαβάστε περισσότερα, με σύντομα διαλείμματα μετά από κάθε ένα και μεγαλύτερο διάλειμμα μετά από τέσσερις συνεδρίες. Είναι γνωστή ως Τεχνική Pomodoro, και αρχικά χρησιμοποίησε ένα φυσικό χρονόμετρο χαμηλής τεχνολογίας.

Τώρα, φυσικά, υπάρχει μια εφαρμογή για αυτό. Be Focused είναι ένα χρονόμετρο που ανοίγει στη γραμμή μενού. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εισαγάγετε το όνομα της εργασίας σας και να πατήσετε ένα κουμπί. Ο χρονοδιακόπτης θα σας ενημερώσει πότε θα έρθει η ώρα να κάνετε ένα διάλειμμα, και στη συνέχεια να σας υπενθυμίσω πότε πρέπει να επιστρέψετε στη δουλειά. Μπορείτε να ορίσετε τη διάρκεια και τον αριθμό των διαστημάτων και διαλειμμάτων σας. Στο τέλος της ημέρας, θα δείτε μια λίστα με τις εργασίες που έχετε εργαστεί.

Η δωρεάν έκδοση καλύπτει τα βασικά, αλλά υπάρχει και μια έκδοση Pro που συγχρονίζεται με τις συσκευές iOS και δεν διαθέτει διαφημίσεις.

Κατεβάστε: Be Focused (Δωρεάν, διαθέσιμη έκδοση 5 $)

5. Noizio

Noizio, μια εφαρμογή παραγωγικότητας macOS

Εάν είστε κάτι σαν εμένα, μπορείτε εύκολα να αποστασιοποιηθεί από τον θόρυβο. Δυστυχώς, η σιωπή δεν είναι πάντα επιλογή. Την επόμενη φορά που ο τύπος από τις πωλήσεις αρχίζει να μιλάει αθλητικά δίπλα στο γραφείο σας, απλά ανοίξτε το Noizio και συντονίστε τον.

Το Noizio είναι μια απλή εφαρμογή γεμάτη με ήχους περιβάλλοντος που μπορείτε να παίξετε στο παρασκήνιο. Από τα κελαητικά πουλιά μέχρι την ήρεμη βροχή, έχει όλα τα είδη χαλαρωτικών θορύβων για να φτάσει στη ζώνη. Μπορείτε να παίξετε μερικές φορές κάθε φορά, ρυθμίζοντας την ένταση ήχου για κάθε ήχο ξεχωριστά.

Και όταν καταλήγετε σε ένα μείγμα που σας αρέσει ιδιαίτερα - πείτε το, το Kitten Purr με μια παύλα του Campfire - μπορείτε να του δώσετε ένα όνομα και να το αποθηκεύσετε για αργότερα.

Λήψη: Noizio ($ 5, αγορές εντός εφαρμογής διαθέσιμες)

6. Ψυχρή Τουρκία

Cold Turkey, μια εφαρμογή παραγωγικότητας για Mac
Καμία από τις παραπάνω εφαρμογές δεν φαίνεται να βοηθά; Ήρθε η ώρα να φέρετε τα μεγάλα όπλα.

Όπως το Focus, η ελεύθερη έκδοση της Cold Turkey μπορεί να εμποδίσει την απομάκρυνση των ιστοσελίδων που αποσπούν την προσοχή, αλλά η έκδοση Pro της προχωράει ακόμη περισσότερο. Σας επιτρέπει να αποκλείσετε συγκεκριμένες διευθύνσεις URL, αναζητήσεις Google και ακόμη και (αναρρόφηση!) Ολόκληρου του διαδικτύου. Επιπλέον, εάν θέλετε να κάνετε κάποια εργασία που δεν περιλαμβάνει το Mac σας, μπορείτε να κλειδώσετε τον εαυτό σας για μια καθορισμένη χρονική περίοδο.

Η ψυχρή Τουρκία έρχεται με μια ολόκληρη σειρά εργαλείων για να παραμείνει πιο εστιασμένη. Αυτά περιλαμβάνουν έναν προγραμματιστή μπλοκ, ημερήσια αποζημίωση για ιστότοπους, στατιστικά στοιχεία χρήσης και έναν κωδικό πρόσβασης για την προστασία των ρυθμίσεών σας.

Κατεβάστε: Cold Turkey (Δωρεάν, έκδοση υψηλής ποιότητας)

Συμβουλή μπόνους: Δημιουργήστε έναν ξεχωριστό λογαριασμό χρήστη στο Chrome

Έχετε μπλοκάρει κάθε φορά-σπατάλη τοποθεσία που θα μπορούσατε να σκεφτείτε, dimmed άχρηστα παράθυρα, και είναι τελικά η ώρα να καρφώσει την έκθεση. Ανοίγετε μια νέα καρτέλα προγράμματος περιήγησης με κάθε πρόθεση να μεταβείτε στα Φύλλα Google και ... Ας δούμε, υπάρχει το άρθρο στο οποίο καταχωρίσατε σελιδοδείκτη για αργότερα!

Εδώ είναι μια τακτική επιδομάτων για τη μάχη σας ενάντια σε περισπασμούς: Εάν η εργασία σας περιλαμβάνει τη χρήση ενός προγράμματος περιήγησης, δημιουργήστε προσαρμοσμένα προφίλ Chrome 5 Προσαρμοσμένα προφίλ Chrome Θα πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε 5 προσαρμοσμένα προφίλ Chrome Θα πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε Μια δυνατότητα Chrome συχνά παραβλέπεται: προφίλ χρηστών. Σας παρουσιάζουμε πώς μπορούν να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη. Και ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προφίλ στο Firefox και σε άλλα προγράμματα περιήγησης επίσης. Διαβάστε περισσότερα για την εργασία και το παιχνίδι. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να έχετε ξεχωριστό προφίλ με σελιδοδείκτες μόνο για εργασία, ιστορικό αναζήτησης και ιστορικό περιήγησης. Και όλοι οι ιστοχώροι που ασχολούνται με το ταξίδι, τα κανάλια κωμωδίας του YouTube και άλλοι δολοφόνοι του χρόνου θα παραμείνουν στο προσωπικό σας προφίλ.

Περισσότερες συμβουλές για Mac χωρίς αποκόλληση

Τώρα που έχετε προσαρμόσει το Mac σας για την ελεύθερη απόσπαση της εργασίας, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στο MacOS ίδια. Οι Mac κυκλοφορούν με χαρακτηριστικά που δεν γνωρίζετε, και πολλά από αυτά είναι αποτελεσματικά για την αποκοπή των περισπασμών. Με αυτά τα απλά macOS tweaks που σας βοηθούν να μείνετε εστιασμένος 5 Simple MacOS Tweaks για να σας βοηθήσει να μείνετε εστιασμένος 5 απλά MacOS Tweaks για να σας βοηθήσει να μείνετε εστιασμένη Ανάγκη για να πάρετε περισσότερη δουλειά στο Mac σας; Εδώ είναι 5 απίστευτες ρυθμίσεις macOS που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Διαβάστε περισσότερα, θα αξιοποιήσετε καλύτερα το χρόνο σας και το Mac σας.

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: Focus, Mac Apps, Mac Συμβουλές, Παραγωγικότητα Κόλπα.