Οι πίνακες του Microsoft Word είναι βασικά εργαλεία μορφοποίησης.  Μάθετε πώς να φτιάξετε ένα τραπέζι και να το διαμορφώσετε τέλεια με αυτές τις απλές συμβουλές.

8 Συμβουλές μορφοποίησης για τέλειους πίνακες στο Microsoft Word

Διαφήμιση Απλά δεν μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφα έγγραφα του Microsoft Word κόβοντας γωνίες σε τραπέζια. Στο Microsoft Word, οι πίνακες αποτελούν βασικά εργαλεία μορφοποίησης. Το Microsoft Office έχει διευκολύνει τη δημιουργία και τη διαμόρφωση βασικών πινάκων στο Microsoft Word για Office 365, Word

Διαφήμιση

Απλά δεν μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφα έγγραφα του Microsoft Word κόβοντας γωνίες σε τραπέζια. Στο Microsoft Word, οι πίνακες αποτελούν βασικά εργαλεία μορφοποίησης. Το Microsoft Office έχει διευκολύνει τη δημιουργία και τη διαμόρφωση βασικών πινάκων στο Microsoft Word για Office 365, Word 2019, Word 2016 και Word 2013.

Ξεκλειδώστε το φύλλο εξαπάτησης "Βασικές συντομεύσεις του Microsoft Office" τώρα!

Αυτό θα σας υπογράψει στο newsletter μας

Εισαγάγετε το Email σας Ξεκλειδώστε Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας

Δεν έχουμε καλύψει τραπέζια όσο θα θέλαμε. Ήρθε η ώρα να το διορθώσετε καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που θέτουν ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο σωστής μορφοποίησης των πινάκων συσσωρεύεται. Ίσως αυτές οι οκτώ συμβουλές για το τραπέζι να είναι ορεκτικό.

Παρεμπιπτόντως, είναι δυνατόν να λάβετε ένα δωρεάν αντίγραφο του Microsoft Word Ναι, πάρτε το Microsoft Word για δωρεάν: Εδώ είναι πώς Ναι, αποκτήστε το Microsoft Word δωρεάν: Εδώ είναι πώς δεν θέλετε να πληρώσετε για την πλήρη εμπειρία του Microsoft Word; Μην ανησυχείτε, εδώ μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Word δωρεάν. Διαβάστε περισσότερα, εάν χρειάζεστε ένα.

1. Πώς να κάνετε έναν πίνακα στο Microsoft Word

Η χρήση πινάκων και ακόμη και η αλλαγή τους κατά την πτήση σύμφωνα με τα δεδομένα έχει γίνει πολύ πιο εύκολη στις νεώτερες εκδόσεις του Word όπως το Microsoft Word 2019 και το Office 365. Τα διαισθητικά χαρακτηριστικά μορφοποίησης σας δίνουν τον καλύτερο (και ταχύτερο) έλεγχο του τρόπου εμφάνισης ενός πίνακα. Αρχικά, πηγαίνετε στην Κορδέλα> Εισαγωγή> Πίνακας> Εισαγωγή πίνακα για να κάνετε τον πρώτο σας πίνακα.

Σας δίνει πέντε επιλογές για τη δημιουργία του πρώτου σας πίνακα.

Ο γρηγορότερος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι με τους Γρήγορους Πίνακες . Τα ενσωματωμένα σχέδια σας εξοικονομούν από την έλλειψη δεξιοτήτων σχεδιασμού. Μπορείτε να τροποποιήσετε τα σχέδια προσθέτοντας τις δικές σας σειρές και στήλες ή διαγράφοντας τις δικές σας που δεν χρειάζεστε.

Πίνακας εισόδου Microsoft Word

Ένας άλλος γρήγορος τρόπος για να δημιουργήσετε έναν πίνακα στο Word είναι η δυνατότητα Εισαγωγή ελέγχου . Μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα στήλη ή μια σειρά με ένα κλικ. Τοποθετήστε το ποντίκι πάνω από ένα τραπέζι. Μια μπάρα εμφανίζεται ακριβώς έξω από το τραπέζι σας ανάμεσα σε δύο υπάρχουσες στήλες ή σειρές. κάντε κλικ σε αυτό όταν εμφανιστεί και μια νέα στήλη ή γραμμή θα εισαχθεί στη συγκεκριμένη θέση.

Έλεγχος Microsoft Word-Table-Insert Όταν θέλετε να μετακινήσετε ή να παραγγείλετε μια σειρά γύρω, χρησιμοποιήστε το συνδυασμό Alt + Shift + Up Arrow και Alt + Shift + Down Arrow για να παραγγείλετε τη σειρά προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Μετακινήστε συνεχόμενες σειρές επιλέγοντας όλες τις πρώτες.

Πώς να τοποθετήσετε τον πίνακα σας στη σελίδα;

Κάντε δεξί κλικ στον πίνακα και επιλέξτε Ιδιότητες πίνακα από το μενού περιβάλλοντος. Το παράθυρο διαλόγου Ιδιότητες πίνακα επιτρέπει τον ακριβή έλεγχο των δεδομένων και της εμφάνισής τους. Ελέγξτε το μέγεθος, την ευθυγράμμιση και την εσοχή του πίνακα.

Από προεπιλογή, το Word ευθυγραμμίζει έναν πίνακα στα αριστερά. Εάν θέλετε να κεντράρετε ένα τραπέζι στη σελίδα, επιλέξτε την καρτέλα Πίνακας . Κάντε κλικ στην επιλογή Ευθυγράμμιση> Κέντρο .

Η εσοχή από το αριστερό σχήμα ελέγχει την απόσταση του πίνακα από το αριστερό περιθώριο.

Ιδιότητες του Microsoft Word-Table

Τοποθετήστε το τραπέζι σύμφωνα με το κείμενο γύρω του για μια οπτική αισθητική εμφάνιση. Τυλίξτε το κείμενο γύρω από τους πίνακες, σύροντάς το από τη λαβή. Η περιτύλιξη κειμένου αλλάζει αυτόματα από None σε Around . Από το παράθυρο διαλόγου Πίνακας τοποθέτησης, μπορείτε να ορίσετε την απόσταση από το περιβάλλον κείμενο για κάθε πλευρά του πίνακα.

Πίνακας θέσης Microsoft Word

Επιλέξτε Μετακίνηση με κείμενο εάν το κείμενο σχετίζεται άμεσα με τα δεδομένα πίνακα. Ο πίνακας είναι κάθετα ευθυγραμμισμένος με τη σχετική παράγραφο γύρω του. Αν τα δεδομένα πίνακα ισχύουν για ολόκληρο το έγγραφο, μπορείτε να διατηρήσετε την επιλογή μη ελεγμένη.

2. Χρησιμοποιήστε το χάρακα

Ο πίνακας μεγέθους και η ακριβής τοποθέτησή του είναι μια τέχνη από μόνη της. Εάν χρειάζεστε ακριβείς μετρήσεις για το μέγεθος των γραμμών και των στηλών σας, χρησιμοποιήστε τον χάρακα .

Χρησιμοποιήστε το χάρακα του Microsoft Word για να τοποθετήσετε τους πίνακες

Τοποθετήστε το ποντίκι πάνω από ένα περίγραμμα. Όταν εμφανιστεί ο δείκτης διπλού βέλους, κάντε κλικ στο περίγραμμα και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο ALT. Το Microsoft Word παρουσιάζει συγκεκριμένες μετρήσεις στον χάρακα Αυτή η συμβουλή σας δίνει ακριβείς μετρήσεις χάρακα στο Microsoft Word Αυτή η συμβουλή σας δίνει ακριβείς μετρήσεις χάρακα στο Microsoft Word Όταν θέλετε να ορίσετε ρυθμίσεις βασισμένες στον κυβερνήτη, όπως το μέγεθος της ετικέτας καρτελών, η μεταφορά των ποντικιών μερικές φορές στερείται ακρίβειας - εκτός αν χρησιμοποιείτε αυτό το γρήγορο άκρο. Διαβάστε περισσότερα . Μετακινήστε τις σειρές και τις στήλες για να ταιριάξετε τις μετρήσεις σας.

3. Μετατροπή κειμένου σε πίνακα (και αντίστροφα)

Τα δεδομένα πίνακα παρέχουν πληροφορίες για τη δομή της. Θα ήταν απογοητευτικό αν το Word δεν είχε κάτι να χειριστεί μη-πίνακες δεδομένα. Μπορείτε να μετατρέψετε τα δεδομένα σε πίνακες αμέσως από την εντολή Εισαγωγή πίνακα.

Επιλέξτε το κείμενο. Μεταβείτε στην Κορδέλα> Εισαγωγή> Πίνακας> Εισαγωγή πίνακα

Μετατροπή κειμένου σε πίνακα

Το Microsoft Word καθορίζει τον απαιτούμενο αριθμό γραμμών και στηλών, εξετάζοντας τους διαχωριστές κειμένου και στη συνέχεια προσαρμόζει αυτόματα τα περιεχόμενα. Το παράθυρο διαλόγου " Μετατροπή κειμένου σε πίνακα " σάς επιτρέπει να ελέγχετε αν η προηγούμενη λειτουργία δεν λειτουργεί σωστά. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τον τρόπο προσαρμογής των περιεχομένων του πίνακα στη σελίδα.

Καθορίστε γραμμές και στήλες για τον πίνακα.

Μπορείτε να καθορίσετε τον τρόπο με τον οποίο το Microsoft Word πρέπει να διαχωρίσει τα δεδομένα σε σειρές και στήλες. Παράγραφος, καρτέλες, κόμματα ή οποιοσδήποτε άλλος χαρακτήρας οριοθέτησης. Αυτό σας επιτρέπει να εισαγάγετε εύκολα μη πινακοποιημένα δεδομένα από αρχεία CSV ή απλά αρχεία TXT και να τα μετατρέψετε σε μορφοποιημένους πίνακες.

Μετατροπή πίνακα σε κείμενο

Μηχανικός την αντίστροφη διαδικασία αν κάποιος σας ζητήσει να στείλετε τα αρχεία με τιμές που χωρίζονται με κόμμα ή οποιοδήποτε άλλο περιθωριοποιητή. Επιλέξτε ολόκληρο τον πίνακα κάνοντας κλικ στο χειριστήριο "μετακίνησης" πάνω από τον πίνακα.

Μεταβείτε στην Κορδέλα> Εργαλεία πίνακα> Διάταξη> Στην ομάδα δεδομένων, κάντε κλικ στην επιλογή Μετατροπή σε κείμενο .

Μετατρέψτε τον πίνακα σε κείμενο.

Το απλό κείμενο μπορεί να είναι βαρετό. Όταν έχετε την ευκαιρία, μετατρέψτε τον πίνακα δεδομένων σας σε ένα πιο οπτικό γράφημα αντί με ένα από τα υπολειτουργικά χαρακτηριστικά του Microsoft Word 10 Κρυμμένα χαρακτηριστικά του Microsoft Word που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη 10 κρυμμένα χαρακτηριστικά του Microsoft Word που θα σας κάνουν Ζωή Ευκολότερη Το Microsoft Word δεν θα είναι το εργαλείο που είναι χωρίς τα παραγωγικά χαρακτηριστικά του. Εδώ είναι πολλά χαρακτηριστικά που μπορούν να σας βοηθήσουν κάθε μέρα. Διαβάστε περισσότερα .

4. Αυτόματη πλήρωση αριθμών στήλης

Το Microsoft Excel κάνει αυτόματη συμπλήρωση μιας σειράς αριθμών πολύ εύκολη. Το Microsoft Word δεν είναι και ίσως χρειαστεί να καταφύγετε σε μια χειρωνακτική εργασία. Υπάρχει ένας απλούστερος τρόπος.

Δημιουργήστε μια νέα στήλη για τους σειριακούς αριθμούς αν δεν υπάρχει. Επιλέξτε αυτήν τη στήλη τοποθετώντας το ποντίκι πάνω από τη στήλη.

Με την επιλεγμένη στήλη, μεταβείτε στην Αρχική σελίδα> Παράγραφος> Κάντε κλικ στο κουμπί Αριθμοδότηση για την εισαγωγή αριθμημένης λίστας.

Εισαγωγή αριθμών σε πίνακες

Μια σειρά αριθμών εισάγεται αυτόματα στη στήλη.

5. Πάγωσε τους πίνακες!

Οι πίνακες Microsoft Word αλλάζουν τη διάστασή τους για να φιλοξενήσουν νέα δεδομένα. Μπορεί να υπάρχουν φορές που δεν θέλετε ο πίνακας να αλλάξει το μέγεθος, ακόμα και όταν εισάγονται νέα δεδομένα. Αυτό είναι - "παγώσει" το μέγεθος των κυττάρων.

Το πρώτο βήμα είναι να καθορίσετε ένα σταθερό μέγεθος για τα κελιά. Μεταβείτε στις ιδιότητες πίνακα> Γραμμή> Εισαγάγετε μια τιμή στο πλαίσιο Καθορισμός ύψους . Για το ύψος της γραμμής επιλέξτε Ακριβώς από το αναπτυσσόμενο μενού.

Καταψύξτε τους πίνακες στο Microsoft Word

Τώρα, επιλέξτε την καρτέλα Πίνακας > κάντε κλικ στο κουμπί " Επιλογές "> καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου Αυτόματη αλλαγή μεγέθους για προσαρμογή περιεχομένων .

Microsoft Word - Μην αλλάζετε μέγεθος στον πίνακα

Κάντε διπλό κλικ στο κουμπί OK για έξοδο από το παράθυρο διαλόγου Ιδιότητες πίνακα.

Αυτό επιλύει επίσης το πρόβλημα της εισαγωγής μιας εικόνας σε ένα κελί χωρίς την επέκταση του κελιού να φιλοξενήσει την εικόνα. Εάν η εικόνα είναι μεγαλύτερη από τον διαθέσιμο χώρο στο κελί, γίνεται περικοπή για να χωρέσει μέσα στο κελί.

6. Αλλάξτε γραμμές σε στήλες σε έναν πίνακα

Υπάρχουν καταστάσεις όπου πρέπει να αλλάξετε σειρές σε στήλες και στήλες σε γραμμές. Ένα πιθανό σενάριο είναι όπου ο αριθμός των στηλών υπερβαίνει το περιθώριο της σελίδας. Η αλλαγή των στηλών σε γραμμές και αντίστροφα ονομάζεται μεταφορά .

Τα κακά νέα είναι ότι το Word δεν έχει ενσωματωμένη μέθοδο για το χειρισμό αυτού ακόμα. Η Microsoft προτείνει να αντιγράψετε-επικολλήσετε τον πίνακα σας στο Microsoft Excel και να χρησιμοποιήσετε την εντολή Transpose . Ο μετασχηματισμένος πίνακας μπορεί πλέον να επικολληθεί αντίγραφο στο Microsoft Word.

Αλλαγή σειρών σε στήλες σε έναν πίνακα

Dann δείχνει πόσο εύκολο είναι στο Excel με αυτό το σύντομο φροντιστήριο σχετικά με την εναλλαγή γραμμών σε στήλες Excel Γρήγορη Συμβουλές: Πώς να Flip κελιά και εναλλαγή σειρές ή στήλες Excel Γρήγορη συμβουλές: Πώς να Flip κελιά και εναλλαγή σειρές ή στήλες Γρήγορα φέρει τα δεδομένα σας στο σωστό έτσι ώστε το Excel να κάνει τη μαγεία του. Χρησιμοποιήστε αυτές τις στρατηγικές για να αναστρέψετε γρήγορα τις σειρές, να μετατρέψετε τις στήλες σε σειρές, να περιστρέψετε σειρές και να εξοικονομήσετε πολλή χειρωνακτική εργασία. Διαβάστε περισσότερα . Επίσης, λάβετε τη βοήθεια της σελίδας υποστήριξης της Microsoft εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα χρησιμοποιώντας την εντολή Transpose.

7. Επικόλληση τέλειων πινάκων Excel στο Gmail

Θα βρείτε μια χρήση αυτού του απλού τρόπου αντιμετώπισης. Από προεπιλογή, το Gmail δεν διατηρεί τη μορφή υπολογιστικού φύλλου όταν επικολλάται από το Microsoft Excel. Για να στείλετε email σε πίνακες δεδομένων χωρίς να το στείλετε ως ξεχωριστό συνημμένο, χρησιμοποιήστε το Microsoft Word ως γέφυρα.

Επικόλληση τέλειων πινάκων Excel στο Gmail

Επιλέξτε και αντιγράψτε-επικολλήστε τον πίνακα Microsoft Excel σε ένα έγγραφο του Microsoft Word με τη μορφοποίηση προέλευσης. Τώρα, copy-paste από το Microsoft Word στο Gmail. Όπως μπορείτε να δείτε από το στιγμιότυπο οθόνης, το πρόβλημα επιλύεται. Μπορεί να χρειαστεί να τροποποιήσετε ελαφρώς τους πίνακες με μεγαλύτερη φόρμα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της μορφοποίησης διατηρείται.

8. Επαναχρησιμοποίηση των πινάκων σας για εξοικονόμηση χρόνου

Μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο με την επαναχρησιμοποίηση των πινάκων κατά τη δημιουργία επαγγελματικών αναφορών και εγγράφων Πώς να δημιουργήσετε επαγγελματικές αναφορές και έγγραφα στο Microsoft Word Πώς να δημιουργήσετε επαγγελματικές αναφορές και έγγραφα στο Microsoft Word Αυτός ο οδηγός εξετάζει τα στοιχεία μιας επαγγελματικής έκθεσης και σχόλια τη δομή, το στυλ και την οριστικοποίηση του εγγράφου σας στο Microsoft Word. Διαβάστε περισσότερα . Αποθηκεύστε κενές μορφές πίνακα και εισάγετε νέα δεδομένα όταν απαιτείται. Με αυτή τη γρήγορη αποθήκευση, δεν θα χρειαστεί να αναδημιουργήσετε ξανά τη διάταξη για νέα δεδομένα.

Επιλέξτε έναν πίνακα. Μεταβείτε στην Κορδέλα> Εισαγωγή> Ομάδα κειμένου> Κάντε κλικ στην επιλογή Γρήγορα εξαρτήματα> Αποθήκευση επιλογής στη Γρήγορη συλλογή μερών .

Αποθηκεύστε στα γρήγορα εξαρτήματα

Αφού αποθηκεύσετε μια επιλογή στην Γρήγορη Γκαλερί Συλλογών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά την επιλογή κάνοντας κλικ στο στοιχείο Γρήγορα εξαρτήματα και επιλέγοντας την επιλογή από τη συλλογή.

Χρησιμοποιήστε το Building Blocks Organizer για την προεπισκόπηση οποιουδήποτε πίνακα που δημιουργήσατε. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε τις ιδιότητες και να διαγράψετε τους πίνακες από εδώ.

Οι πίνακες του Microsoft Word σας μπερδεύουν;

Αυτές οι συμβουλές δεν αρκούν για να καλύψουν το εύρος των πινάκων στην καθημερινή δουλειά μας. Δεν μίλησα για το ρόλο της καρτέλας Σχεδιασμός για τη δημιουργία εντυπωσιακών πινάκων. Αυτό είναι ένα θέμα από μόνο του. Αλλά είναι μια από τις μικρότερες περιοχές για να μπερδευτεί χάρη στην οπτική βοήθεια σε αυτή την καρτέλα.

Οι πίνακες είναι ένας κοινός χώρος μεταξύ του Microsoft Word και του Excel. Το Microsoft Excel είναι για τη διαχείριση των δεδομένων πίνακα, αλλά το κάνει καλά και στα δύο, αποτελεί ουσιαστική δεξιοτεχνία του Microsoft Office. Χρησιμοποιήστε τα με κάθε ευκαιρία.

Εάν δημιουργείτε ένα επαγγελματικό έγγραφο, θυμηθείτε να προσθέσετε μια συνοδευτική σελίδα. Πώς να φτιάξετε μια προσαρμοσμένη σελίδα εξώφυλλου στο Microsoft Word Πώς να φτιάξετε μια προσαρμοσμένη σελίδα εξώφυλλου στο Microsoft Word Μια ισχυρή σχεδίαση της επικάλυψης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να στυλιεύσετε το έγγραφό σας. Σας παρουσιάζουμε πώς να φτιάξετε τη δική σας σελίδα στο Microsoft Word. Διαβάστε περισσότερα .

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: το Microsoft Office 2013, το Microsoft Word.