Squarespace εναντίον WordPress: Ποιο είναι κατάλληλο για εσάς;
Διαφήμιση
Στον κόσμο της φιλοξενίας ιστοσελίδων και της οικοδόμησης ιστοτόπων, τα δύο μεγαλύτερα ονόματα είναι το WordPress και το Squarespace. Και οι δύο είναι δημοφιλείς επιλογές που προσφέρουν πολλές λειτουργίες για όποιον θέλει να τρέξει το δικό του site. Αλλά πώς αποφασίζετε μεταξύ των δύο;
Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις διαφορές μεταξύ Squarespace και WordPress, και ποια θα πρέπει να επιλέξετε για το επίπεδο δεξιοτήτων και τις ανάγκες σας στο δικτυακό τόπο.
Γιατί το Squarespace εναντίον του WordPress δεν είναι μια δίκαιη πάλη
Όταν συγκρίνουμε το Squarespace και το WordPress, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι δύο εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς.
Το WordPress είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου που είναι ελεύθερα διαθέσιμο από το WordPress.org και μπορεί να φιλοξενηθεί σε οποιοδήποτε διακομιστή ιστού. Από την άλλη πλευρά, το Squarespace είναι μια συσκευασμένη λύση φιλοξενίας που είναι διαθέσιμη μόνο στους δικούς της διακομιστές. Με αυτή την έννοια, το Squarespace είναι περισσότερο σαν μια διαχειριζόμενη λύση φιλοξενίας WordPress 4 λόγοι για να μεταβείτε στη διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress για την περιοχή σας 4 λόγοι για να μεταβείτε στη διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress για την περιοχή σας Διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress καταργεί όλες τις παρενοχλήσεις της λειτουργίας ενός δικτυακού τόπου WordPress. Εδώ μπορείτε να επωφεληθείτε από την εναλλαγή hosts. Διαβάστε περισσότερα, εκτός από τη χρήση της δικής τους πλατφόρμας και όχι του WordPress.
Οι διαφορές θα καταστούν σαφέστερες καθώς θα περάσουμε από αυτό το άρθρο. Για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποια θα χρησιμοποιήσετε, θα περιγράψουμε τις διαφορές μεταξύ του Squarespace και του WordPress, εξετάζοντας την προσαρμοστικότητα, την ευκολία χρήσης, την τιμολόγηση και πολλούς άλλους παράγοντες.
Squarespace εναντίον WordPress: Προσαρμοστικότητα
Αυτή είναι μια νίκη για το WordPress. Ενώ κάποιος μπορεί να ξεκινήσει να τρέχει ένα site ακριβώς έξω από το κιβώτιο, το μεγαλύτερο σημείο πώλησης του WordPress είναι η μαζική επιλογή των θεμάτων και plugins που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε το site σας με ευκολία.
Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε χιλιάδες θέματα (δωρεάν και πληρωμένα), χιλιάδες plugins (δωρεάν και πληρωμένα), να χρησιμοποιήσετε έναν τυποποιημένο ιστότοπο ή μια μορφή ιστολογίου και να ανακαλύψετε τον κώδικα του δικτυακού σας τόπου για να αλλάξετε ό, τι θέλετε έχουν PHP εμπειρία ανάπτυξης ιστοσελίδων).
Το Squarespace προσφέρει λιγότερες επιλογές προσαρμογής. Μπορείτε να επιλέξετε ένα θέμα από τον περιορισμένο αριθμό επιλογών που σας δίνουν και μπορείτε να προσθέσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που θα επεξεργάζεται τις πληρωμές. Μπορείτε να κάνετε βασικό μικροαλλαγές των χρωμάτων και των γραμματοσειρών, αλλά τίποτα πιο σημαντικό από αυτό, όπως η αλλαγή του CSS ή η εκσκαφή στο HTML αλλού στον ιστότοπό σας. Δεν μπορείτε να εισαγάγετε φανταχτερά σενάρια JavaScript ή να εγκαταστήσετε plugins που προσθέτουν λειτουργικότητα στον ιστότοπό σας.
Υπάρχει μια έκδοση προγραμματιστή του Squarespace, αλλά είναι πολύ πιο τεχνικό από το WordPress. Εάν θέλετε τον μέγιστο έλεγχο στον ιστότοπό σας, θέλετε WordPress.
Squarespace εναντίον WordPress: Ευκολία στη χρήση
Φυσικά, η προσαρμοστικότητα του WordPress έρχεται με ένα κόστος: Ενώ το WordPress δεν είναι ακριβώς δύσκολο να χρησιμοποιηθεί, το Squarespace είναι πολύ πιο εύκολο να μάθει και να χρησιμοποιήσει για όποιον δεν έχει εκτεταμένη εμπειρία web hosting.
Το Squarespace γίνεται όσο το δυνατόν πιο εύκολο. Μπορείτε να πάρετε έναν ιστοχώρο επαγγελματικής εμφάνισης και να λειτουργήσει μέσα σε λίγα λεπτά. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και στο WordPress, αλλά ο ιστότοπός σας πιθανότατα δεν θα έχει το ίδιο επίπεδο γυαλίσματος με το Squarespace.
Ακολουθήστε τη ρύθμιση ενός νέου θέματος, για παράδειγμα. Στο WordPress, το βέλτιστο σενάριο είναι ότι αναζητάτε ένα θέμα στην αγορά, κάντε λήψη του και κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση. Δεν είναι κακό. Αλλά μπορείτε πολύ καλά να βρείτε ένα θέμα κάπου αλλού, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να το κατεβάσετε, ενδεχομένως να το πληρώσετε, να το ανεβάσετε στο διακομιστή σας και στη συνέχεια να το εγκαταστήσετε.
Και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα λειτουργήσει όπως θέλετε. Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο η "αντιμετώπιση προβλημάτων του WordPress" είναι ένα ερώτημα που συνήθως αναζητείται στο Google.
Το Squarespace σάς επιτρέπει να περιηγηθείτε στην επιλογή τους (κατά κανόνα μικρότερη) και να μεταβείτε σε μια νέα με ένα κλικ, και κάθε θέμα είναι όμορφο ακριβώς έξω από το κουτί. Τα εργαλεία μορφοποίησης τους είναι επίσης εύχρηστα και η διεπαφή επεξεργασίας δεν είναι απλούστερη. Κάντε κλικ στο στοιχείο που θέλετε να επεξεργαστείτε, πληκτρολογήστε και κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση. Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό.
Το WordPress έχει πολλή δύναμη, αλλά θα περάσετε κάποιο χρόνο να το συνηθίσετε (ο πλήρης οδηγός μας για τη δημιουργία ενός ιστοχώρου WordPress Ρύθμιση του Blog σας με το WordPress: Ο Ultimate Guide Ρύθμιση του Blog σας με το WordPress: Ο Ultimate Guide Θέλετε να Ξεκινήστε το δικό σας blog αλλά δεν ξέρετε πώς; Αναζητήστε το WordPress, την πιο ισχυρή πλατφόρμα blogging που διατίθεται σήμερα. Το Squarespace είναι πολύ πιο εύκολο από την αρχή.
Squarespace εναντίον WordPress: Τιμολόγηση
Το Squarespace διαθέτει διάφορες επιλογές τιμολόγησης:
- $ 16 / mo για έναν προσωπικό ιστότοπο
- $ 26 / mo για έναν επιχειρηματικό ιστότοπο
- $ 30 / mo για ένα βασικό ηλεκτρονικό κατάστημα
- $ 46 / mo για ένα προηγμένο ηλεκτρονικό κατάστημα
Κάθε ένα έρχεται με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Οι περισσότεροι χρήστες θα είναι εντάξει με έναν προσωπικό ιστότοπο ή ένα βασικό ηλεκτρονικό κατάστημα.
Το WordPress δεν είναι τόσο ξεκάθαρο. Εάν κάνετε λήψη του WordPress μόνοι σας, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας web server για να το θέσετε σε λειτουργία. Υπάρχουν μερικοί αποδεκτοί ελεύθεροι οικοδεσπότες Ιστού εκεί έξω, καθώς και ένας αριθμός φθηνών οικοδεσπότες Ιστού για αρχάριους που δεν θα κοστίζουν περισσότερα από μερικά δολάρια το μήνα.
Θα μπορούσατε επίσης να φιλοξενήσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress.com, το οποίο είναι το δικό του site φιλοξενίας του WordPress που είναι πιο εύκολο στη χρήση από το κανονικό WordPress, αλλά λίγο πιο περιορισμένο σε αυτό που μπορεί να κάνει. Η τρέχουσα τιμολόγηση για το WordPress.com είναι:
- $ 0 / mo για έναν βασικό ιστότοπο υποτομέα του WordPress.com
- $ 3 / mo για έναν ιστότοπο ιστολογίων
- $ 5 / mo για έναν προσωπικό ιστότοπο
- $ 8 / mo για ένα premium site
- $ 25 / mo για έναν επιχειρηματικό ιστότοπο
- $ 45 / mo για έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου
Σημείωση: Μόνο τα σχέδια των επιχειρήσεων και του ηλεκτρονικού εμπορίου επιτρέπουν θέματα και προσθήκες τρίτων.
Τι συστήνουμε; Το WordPress είναι υπέροχο επειδή είναι δωρεάν, αλλά μπορεί να είναι ένας πονοκέφαλος για να εγκατασταθεί αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία. Αυτός είναι ο λόγος που αγαπάμε τον WP Engine, ο οποίος χειρίζεται όλες τις διοικητικές αποχρώσεις της λειτουργίας ενός δικτυακού τόπου WordPress και σας επιτρέπει να εστιάσετε στο περιεχόμενό σας. Χρησιμοποιούμε τον WP Engine για τους αδελφούς μας.
Squarespace εναντίον WordPress: Ηλεκτρονικό εμπόριο
Το WordPress μπορεί εύκολα να τροφοδοτήσει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Υπάρχουν διάφορες λύσεις που μπορείτε να συνδυάσετε με την ιστοσελίδα σας WordPress για να πουλήσετε ό, τι θέλετε.
Αλλά αυτό είναι το catch: πρέπει να αντιστοιχίσετε τον ιστότοπό σας WordPress με κάτι άλλο για να τροφοδοτήσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.
Και το Squarespace έχει αυτή την εξουσία ενσωματωμένη από την αρχή. Και οι δύο μπορούν να χειριστούν μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, και με τις χιλιάδες plugins, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχετε καλύτερη προσαρμογή στο κατάστημα με το WordPress.
Το προεπιλεγμένο κατάστημα Squarespace μοιάζει πολύ ωραίο, όμως, και όταν δημιουργείτε έναν ιστότοπο Squarespace, έχετε αυτόματα πρόσβαση σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Εντούτοις, ενδέχεται να χρειαστεί να καταβάλετε τέλη συναλλαγής, ανάλογα με το επίπεδο εγγραφής που έχετε.
Squarespace εναντίον WordPress: Δομή ιστοσελίδας
Λόγω της ευελιξίας που ενσωματώνεται στο WordPress, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τεράστιους ιστότοπους που περιέχουν πολλά επίπεδα πλοήγησης, διαφορετικούς τύπους οργάνωσης και περίπλοκες δομές κατηγοριών και ετικετών.
Το MakeUseOf βασίζεται στο WordPress, για παράδειγμα. Ο ιστότοπός μας έχει τόνους κατηγοριών και ετικετών που επεξεργάζονται όλοι ωραία από το WordPress και το WordPress είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε τους δικούς σας προσαρμοσμένους τύπους δεδομένων με λίγη κωδικοποίηση.
Το Squarespace ταιριάζει καλύτερα σε μικρότερες τοποθεσίες με μόνο ένα ή δύο επίπεδα πλοήγησης. Η διεπαφή φαίνεται καλύτερα με μικρότερο αριθμό σελίδων και η προσπάθεια δημιουργίας ενός πιο σύνθετου ιστότοπου δημιουργεί δυσκολίες στους δημιουργούς και τους χρήστες.
Το WordPress εξουσίες μερικές από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες στον κόσμο. Η σελίδα πελατών της Squarespace επικεντρώνεται σε μικρότερες τοποθεσίες, όπως προσωπικές και επαγγελματικές τοποθεσίες διασημοτήτων, σελίδες εστιατορίων και παρόμοια. Αλλά υπάρχει και μια μικρότερη περιοχή που χτίστηκε από τη Nike που φιλοξενείται στο Squarespace.
Αν θέλετε ένα μεγάλο site, το WordPress είναι το καλύτερο. Μπορεί επίσης να είναι πιο αποτελεσματική η χρήση του WordPress για πολλούς ιστότοπους, καθώς μπορείτε να τα διαχειριστείτε από την ίδια εγκατάσταση χωρίς να πληρώσετε περισσότερα (εάν είστε αυτο-φιλοξενία). Το Squarespace απαιτεί πρόσθετες συνδρομές ανά τοποθεσία.
Squarespace εναντίον WordPress: Αισθητική
Η ευελιξία του WordPress σημαίνει ότι μπορείτε να βρείτε θέματα που ταιριάζουν με οποιαδήποτε αισθητική θέλετε. Επαγγελματική, artsy, avant-garde, μοντέρνα και παραδοσιακή εμφάνιση αφθονούν. Μπορεί να διαμορφωθεί όπως ένα blog, μια πιο τυποποιημένη ιστοσελίδα, ένα χαρτοφυλάκιο ... οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.
Το Squarespace προσφέρει μικρότερο αριθμό προτύπων (λιγότερα από 100 από αυτό το γράψιμο). Σχεδόν όλοι είναι πολύ κομψό και απαιτούν μεγάλες εικόνες υψηλής ανάλυσης. Αν θέλετε μια όμορφη, σύγχρονη ιστοσελίδα, το Squarespace έχει ένα πρότυπο για εσάς.
Το WordPress έχει ένα φαινομενικά άπειρο αριθμό θεμάτων και το Squarespace έχει λιγότερα από 100. Είστε πρόθυμοι να βάλετε το χρόνο για να βρείτε το τέλειο θέμα WordPress; Ή μήπως θέλετε το Squarespace να τα φιλτράρει για σας;
Επιλέξτε την καλύτερη λύση δικτυακού τόπου για εσάς
Τόσο το Squarespace όσο και το WordPress έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα και μερικά μειονεκτήματα. Γενικά, το WordPress είναι το καλύτερο για μεγάλες ή σύνθετες τοποθεσίες, ενώ το Squarespace είναι το καλύτερο για μικρότερες τοποθεσίες που έχουν μεγάλη προσοχή στις φυσικές λεπτομέρειες.
Αν θέλετε το καλύτερο και των δύο κόσμων, θεωρήστε την διαχείριση του WordPress hosting με τον WP Engine. Παίρνετε όλη τη δύναμη του WordPress χωρίς τον πονοκέφαλο της τοποθέτησης τον εαυτό σας, και η οικονομική προσιτότητα του είναι στην ισοτιμία με το Squarespace!
Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: Squarespace, Σχεδίαση ιστοσελίδων, Ανάπτυξη ιστοσελίδων, Web Hosting, Wordpress.