Απλά πήρατε ένα νέο Chromebook και αναρωτιέστε πώς να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης;  Δείτε πώς μπορείτε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο Chromebook και πολλά άλλα!

Λήψη στιγμιότυπων οθόνης σε ένα Chromebook: Ένας γρήγορος και βρώμικος οδηγός

Διαφήμιση Με τα Chromebook να βελτιώνονται συνεχώς, περισσότεροι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν για να δουλέψουν. Υποθέτω ότι είστε ένας από αυτούς και έχετε φτάσει σε ένα σημείο όπου πρέπει να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης. Ευτυχώς για εσάς, η Google έχει ενσωματώσει αυτή τη λειτουργία στο Chrome OS. Ξεκλειδώστε το φύλλο εξαπάτησης "Συντομεύσεις πληκτρολογίου Chrome OS" τώρα! Αυτό θα σα

Διαφήμιση

Με τα Chromebook να βελτιώνονται συνεχώς, περισσότεροι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν για να δουλέψουν. Υποθέτω ότι είστε ένας από αυτούς και έχετε φτάσει σε ένα σημείο όπου πρέπει να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης. Ευτυχώς για εσάς, η Google έχει ενσωματώσει αυτή τη λειτουργία στο Chrome OS.

Ξεκλειδώστε το φύλλο εξαπάτησης "Συντομεύσεις πληκτρολογίου Chrome OS" τώρα!

Αυτό θα σας υπογράψει στο newsletter μας

Εισαγάγετε το Email σας Ξεκλειδώστε Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας

Δείτε πώς μπορείτε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης σε ένα Chromebook, να το βρείτε και να το μοιραστείτε. Θα μεταβείτε επίσης σε μερικές εξαιρετικές εφαρμογές που σας επιτρέπουν να τραβήξετε μια φωτογραφία σε ένα Chromebook και να επεξεργαστείτε με σχολιασμούς στο πρόγραμμα περιήγησης.

Πώς να τραβήξετε μια εικόνα οθόνης σε ένα Chromebook

Αν είστε εξοικειωμένοι με τα Microsoft Windows, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο πληκτρολόγιο του Chromebook για να αναζητήσετε ένα κλειδί οθόνης εκτύπωσης . Τα Chromebook δεν διαθέτουν ειδικό κλειδί οθόνης, αλλά εξακολουθείτε να αρχίζετε την καταγραφή οθόνης με τον ίδιο τρόπο.

Για να αποκτήσετε ένα στιγμιότυπο οθόνης ολόκληρης της οθόνης σας ή ενός μέρους της οθόνης σας (ακόμα και στην οθόνη σύνδεσης), πρέπει να χρησιμοποιήσετε το κλειδί Εμφάνιση των Windows . Αυτό είναι το κουμπί που έχει μια στοίβα ορθογωνίων σε αυτό, που αντιπροσωπεύει μια δέσμη των παραθύρων. Είναι γενικά το 5ο ή το 6ο κλειδί στην πρώτη σειρά, μεταξύ πλήκτρων Full Screen και Brightness Down .

  • Για ένα στιγμιότυπο οθόνης πλήρους οθόνης, πατήστε Ctrl + Εμφάνιση Windows .
  • Για ένα μερικό στιγμιότυπο οθόνης, πατήστε Ctrl + Shift + Εμφάνιση των Windows και σύρετε την επιλογή στο επιθυμητό μέγεθος.

Πάρτε Screenshot σε ένα μετατρέψιμο tablet Chromebook

Πολλά νεότερα Chromebook έχουν οθόνες που μπορείτε να διπλώσετε όλος ο τρόπος πίσω, μετατρέποντας τον φορητό σας υπολογιστή σε tablet. Αυτό είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά των νέων Chromebooks 7 Χαρακτηριστικά Το επόμενο Chromebook σας πρέπει να έχει 7 λειτουργίες Το επόμενο Chromebook σας πρέπει να έχει τα Chromebook να γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Αλλά εάν πρόκειται να χτυπήσετε τα καταστήματα και να αγοράσετε τα δικά σας, ελέγξτε αυτά τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχετε στο επόμενο σας Chromebook, προτού να τα μοιραστείτε με χρήματα. Διαβάστε περισσότερα .

Δεδομένου ότι το πληκτρολόγιο δεν είναι πλέον ενεργό στη λειτουργία tablet και το εικονικό πληκτρολόγιο δεν προσφέρει τα ίδια κουμπιά, η Google έχει παράσχει έναν εναλλακτικό τρόπο λήψης στιγμιότυπων οθόνης. Απλά κρατήστε πατημένο το Power + Volume Down .

Πού να βρείτε το στιγμιότυπό σας

Το Chrome OS εμφανίζει μια ειδοποίηση μετά από ένα στιγμιότυπο οθόνης

Το Chrome OS αποθηκεύει αυτόματα το στιγμιότυπο οθόνης σας στο φάκελο " Downloads ". Η εικόνα θα είναι σε μορφή PNG και το όνομα θα περιλαμβάνει την ημερομηνία και την ώρα. Για παράδειγμα: Screenshot 2019-02-15 στις 1.22.47 PM.png .

Μια ειδοποίηση θα εμφανιστεί μόλις τραβήξετε το στιγμιότυπο οθόνης. Κάνοντας κλικ σε αυτή την ειδοποίηση είναι ο ευκολότερος τρόπος για να εντοπίσετε το αρχείο σας. Το Chrome OS θα ανοίξει την εφαρμογή "Αρχεία" και θα επισημάνει την εικόνα.

Αν χάσετε ή ακυρώσετε τυχαία την ειδοποίηση, μπορείτε να την βρείτε ξανά κάνοντας κλικ στα εικονίδια του συστήματος κοντά στο ρολόι και περιηγώντας στη λίστα ειδοποιήσεων. Εναλλακτικά, μπορείτε να περιηγηθείτε στο αρχείο μόνοι σας. Ανοίξτε την εφαρμογή "Αρχεία" και κάντε κλικ στην ενότητα " Λήψεις ".

Πώς να μοιραστείτε το στιγμιότυπό σας

Τα Chromebook σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε αρχεία όπως θα κάνατε σε οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή. Μπορείτε να επισυνάψετε αυτές τις εικόνες οθόνης σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να τις μοιραστείτε με τα κοινωνικά μέσα, να τις μεταφορτώσετε σε αποθηκευτικό χώρο στο σύννεφο ή να τις αντιγράψετε σε ένα USB stick ή κάρτα SD.

Όταν συνδέετε μια αφαιρούμενη μονάδα δίσκου, όπως ένα USB stick ή μια κάρτα SD, θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση. Κάντε κλικ σε αυτό για να ανοίξετε το διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο στην εφαρμογή Αρχεία. Εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε τη μονάδα flash ή την κάρτα SD στην πλευρική γραμμή της εφαρμογής "Αρχεία".

Ένας άλλος γρήγορος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το στιγμιότυπο οθόνης σε άλλη συσκευή είναι να μεταφέρετε και να το αποθέσετε στην ενότητα "Δίσκος Google" της εφαρμογής "Αρχεία". Αν προτιμάτε το Dropbox, το OneDrive ή άλλον πάροχο αποθήκευσης cloud, θα πρέπει να φορτώσετε το στιγμιότυπο οθόνης στο λογαριασμό σας, μεταβαίνοντας στις ιστοσελίδες του.

Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε το λογαριασμό Guest, βεβαιωθείτε ότι έχετε αντιγράψει τα αρχεία σε μια κάρτα SD ή στο Google Drive προτού την πραγματοποιήσετε. Ο φάκελος λήψεων λογαριασμού επισκεπτών αδειάζει όταν ο επισκέπτης αποσυνδεθεί, έτσι ώστε όλα τα στιγμιότυπα οθόνης να διαγραφούν.

Χρήσιμες επεκτάσεις Google Chrome και εφαρμογές ιστού

Η εφαρμογή Ιστού Google Chrome για το Screenshot Awesome

Ενώ το Chrome OS έχει επεκταθεί πέραν του ότι είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού σε έναν υπολογιστή, το μεγαλύτερο μέρος της εμπειρίας εξακολουθεί να επικεντρώνεται στο Google Chrome. Μπορείτε να αυξήσετε αυτό που μπορεί να κάνει ο υπολογιστής σας εγκαθιστώντας επεκτάσεις Chrome.

Υπάρχουν επίσης πολλές επεκτάσεις για λήψη στιγμιότυπων οθόνης από το πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Μπορείτε να τα βρείτε στο Chrome Web Store. Ορισμένες επεκτάσεις Chrome ή εφαρμογές ιστού, όπως το Awesome Screenshot, σας επιτρέπουν να επεξεργάζεστε ή να σχολιάζετε άμεσα τα στιγμιότυπα οθόνης σας, παρέχοντας λειτουργίες που δεν ενσωματώνονται στο Chrome OS από προεπιλογή.

Παρόλο που η Google δεν προσφέρει πλέον μια επίσημη επέκταση του προτύπου του Chrome, η αποθήκευση στο Google Drive είναι αυτή που μπορεί να σας φανεί χρήσιμη. Αυτή η επέκταση σάς δίνει τη δυνατότητα αποθήκευσης εικόνων απευθείας στη μονάδα Google σας χρησιμοποιώντας το μενού περιβάλλοντος με το δεξί κλικ.

Λήψη: Στιγμιότυπο οθόνης (δωρεάν)
Λήψη: Αποθήκευση στο Google Drive (δωρεάν)

Επίσης, δοκιμάστε συμβατές εφαρμογές Android για το Chromebook

Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, η συντόμευση οθόνης για Chromebook Κάθε συντόμευση πληκτρολογίου Chromebook Θα χρειαστείτε πάντα Συντόμευση πληκτρολογίου Chromebook Θα χρειαστείτε ποτέ το Master Chrome OS με αυτή τη λίστα με όλες τις σημαντικές συντομεύσεις πληκτρολογίου Chromebook που θα χρειαστείτε ποτέ. Οι περισσότερες πληροφορίες στη λειτουργία tablet είναι οι ίδιες με τις συσκευές Android. Η ομοιότητα δεν σταματά εκεί. Τώρα που τα Chromebook έρχονται με το Google Play, μπορείτε να καταγράψετε οθόνες σε Chromebook με τον ίδιο τρόπο που λαμβάνετε εικόνες οθόνης σε μια συσκευή Android Οι 5 καλύτεροι τρόποι να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο σε οποιοδήποτε τηλέφωνο Android Οι 5 καλύτεροι τρόποι να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο σε οποιοδήποτε Android Τηλέφωνο Σας δείχνουμε πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο Android. Επιλέξτε ανάμεσα στις προεπιλεγμένες συντομεύσεις και τις εφαρμογές για να καταγράψετε το τηλέφωνό σας Android. Διαβάστε περισσότερα .

Όχι κάθε εφαρμογή τρίτου μέρους είναι συμβατή με το Chrome OS, αλλά πολλοί είναι. Το Screenshot Easy, για παράδειγμα, δεν λειτουργεί μόνο σε Chromebook, αλλά διαθέτει μια διασύνδεση που κλιμακώνεται σε μεγαλύτερες οθόνες. Η προβολή φακέλλων κάνει εύκολη την περιήγηση στις εικόνες και η εφαρμογή διαθέτει τα δικά της εργαλεία επεξεργασίας.

Λήψη: Screenshot Εύκολο (Δωρεάν)

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια στο Chromebook;

Τα Chromebook είναι απλοί υπολογιστές, οπότε δεν υπάρχει σχεδόν τόσο πολύ να μάθουν όσο υπάρχουν σε Windows, MacOS ή σε άλλες εκδόσεις του Linux. Το Chrome OS συνοδεύεται από μια εφαρμογή που ονομάζεται Λήψη βοήθειας, η οποία μπορεί να απαντήσει σε πολλές από τις ερωτήσεις σας. Για περισσότερα, ανατρέξτε στην εισαγωγή του Chromebook Τι είναι το Chromebook; Τι είναι το Chromebook; Τι είναι το Chromebook; Τι είναι καλό για το Chromebook; Πώς συγκρίνεται ένα Chromebook με ένα φορητό υπολογιστή; Απαντάμε σε αυτά και πολλά άλλα. Διαβάστε περισσότερα ή δείτε τον τελικό οδηγό του Chromebook Οδηγός Ultimate How-To για αρχάριους του Chromebook Ο οδηγός Ultimate How-To για αρχάριους του Chromebook Το Chromebook αξίζει τη φήμη του ότι είναι εύκολο στη χρήση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι απλός. Για να σας βοηθήσουμε να μάθετε, εδώ είναι ένας απόλυτος οδηγός για το Chromebook σας. Διαβάστε περισσότερα .

Συντελεστές εικόνας: John Baer / Flickr

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: το Chrome OS, το Chromebook, το Google Chrome, τη συλλογή οθόνης, στιγμιότυπα οθόνης.