Λαμβάνοντας υπόψη τον έλεγχο DNA στο διαδίκτυο;  Πολλές επιλογές είναι διαθέσιμες, αλλά τα 23andMe και το προγονικό DNA είναι τα κορυφαία σκυλιά.

23andMe vs. AncestryDNA: Ποια Υπηρεσία Δοκιμών DNA είναι η καλύτερη για εσάς;

Διαφήμιση Η έρευνα του οικογενειακού σας δένδρου είναι εξαντλητική. Ωστόσο, αν δεν μπορείτε να διεκδικήσετε άμεση γενεαλογία στην αριστοκρατία, πιθανότατα θα αντιμετωπίσετε προβλήματα γύρω στο 16ο αιώνα. Ένας τρόπος γύρω από αυτό γίνεται όλο και πιο δημοφιλής: δοκιμές DNA. Με απλά λόγια, σας δίνει μια καλύτερη ιδέα για το πού προέρχεται η οικογένεια σας. Ο έλεγχος DNA μπ

Διαφήμιση

Η έρευνα του οικογενειακού σας δένδρου είναι εξαντλητική. Ωστόσο, αν δεν μπορείτε να διεκδικήσετε άμεση γενεαλογία στην αριστοκρατία, πιθανότατα θα αντιμετωπίσετε προβλήματα γύρω στο 16ο αιώνα. Ένας τρόπος γύρω από αυτό γίνεται όλο και πιο δημοφιλής: δοκιμές DNA.

Με απλά λόγια, σας δίνει μια καλύτερη ιδέα για το πού προέρχεται η οικογένεια σας. Ο έλεγχος DNA μπορεί επίσης να σας δώσει απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν έχετε ακόμη ζητήσει.

Αν ψάχνετε για μια υπηρεσία ελέγχου DNA για να εντοπίσετε την εθνοτική καταγωγή σας, πιθανότατα θεωρήσατε 23andMe και AncestryDNA. Αλλά ποια υπηρεσία είναι κατάλληλη για εσάς;

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το 23andMe ή το AncestryDNA;

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την κληρονομιά σας. Ίσως ψάξατε να ερευνήσετε το οικογενειακό σας δέντρο ή απλά θέλετε να μάθετε από πού προέρχεται ένα οικογενειακό χαρακτηριστικό.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, μια υπηρεσία ελέγχου DNA μπορεί να βοηθήσει και 23andMe και AncestryDNA είναι οι κορυφαίες επιλογές στην αγορά.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή. Επιλέγετε μια υπηρεσία (ελπίζουμε ότι βασίζεται στα αποτελέσματα της σύγκρισης μας παρακάτω) και πληρώνετε για το πακέτο δοκιμών. Αυτό σας αποστέλλεται. το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να υπογράψετε τα σχετικά έγγραφα και να δώσετε ένα δείγμα.

Ποια υπηρεσία ελέγχου DNA θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε - ancestrydna ή 23andme

Το DNA αποστέλλεται στην υπηρεσία δοκιμών σε δοκιμαστικό σωλήνα. Το DNA σας είναι παρόν στο σάλιο σας, οπότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να φουσκώνετε στο σωληνάριο, να το τοποθετείτε στο φάκελο και να το τοποθετείτε!

Όταν ολοκληρωθεί η δοκιμή, θα ενημερωθείτε ταχυδρομικώς, περίπου δύο μήνες αργότερα. Το 23andMe και το AncestryDNA συγκρίνουν τα αποτελέσματα με μια συλλογή από υπάρχοντα δείγματα DNA, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε την καταγωγή σας.

Για παράδειγμα, πολλοί Λευκοί Αμερικανοί είναι πιθανό να έχουν τη Βόρεια Ευρώπη ως το μεγαλύτερο μέρος του DNA τους. Ωστόσο, μπορεί επίσης να υπάρχουν μικρές μερίδες DNA της Βόρειας Αφρικής ή της Μέσης Ανατολής. Αυτό αντιπροσωπεύει χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης εξερεύνησης και διασποράς ανά τον κόσμο.

Ενώ η τυπική έρευνα για τα οικογενειακά δένδρα τυπικά απλώνεται μόνο 500 χρόνια (επιτρέποντας τα αρχεία), η δοκιμή DNA μπορεί ενδεχομένως να σας φέρει πίσω στην αρχή.

Πόσες δοκιμές κάνουν προσφορά 23andMe και AncestryDNA;

Κάθε μία από τις υπηρεσίες που εξετάζουμε προσφέρουν διαφορετικές δοκιμές DNA.

Το AncestryDNA θα παρέχει αυτοσωματικές δοκιμές, εξετάζοντας συγκεκριμένα την εθνικότητα του δείγματος του DNA.

23andMe, εν τω μεταξύ, θα ελέγξει το DNA σας για αυτοσωμικό, ευρύ Y-DNA (πατρικό DNA) και ευρύ mtDNA (μιτοχονδριακό DNA από τη μητέρα). Υπάρχει επίσης μια προαιρετική αναβάθμιση σε δοκιμές υγείας (βλ. Παρακάτω).

Νικητής: 23andMe προσφέρει μια μεγαλύτερη σειρά δοκιμών DNA, αν και τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι αυτό που οι ερευνητές γενεαλογίας αναζητούν.

23andMe vs. AncestryDNA: Πόσο κοστίζουν;

Η δοκιμή του δείγματος DNA σας δεν είναι φθηνή. Αλλά ποια από τις δύο υπηρεσίες που εξετάζουμε προσφέρει την καλύτερη αξία;

Λοιπόν, αυτό που παίρνετε από την υπηρεσία DNA που επιλέξατε εξαρτάται από το τι ελπίζετε να μάθετε. Ευτυχώς, η τυπική δοκιμή DNA από τα 23andMe και το AncestryDNA είναι μόλις $ 99 ανά άτομο.

23andme DNA testing

Ωστόσο, όπως σημειώθηκε νωρίτερα, 23andMe προσφέρει επίσης μια προαιρετική υπηρεσία ανίχνευσης Προγόνων Υγείας για $ 199.

Νικητής: Είναι σαφώς μια ισοπαλία για βασικές δοκιμές DNA DNA.

23andMe vs. AncestryDNA: Ποιο είναι πιο ακριβές;

Εάν πληρώνετε για έλεγχο DNA, θέλετε να είναι ακριβής. Έτσι, ποια από αυτές τις δύο υπηρεσίες ελέγχου DNA πρόκειται να σας βοηθήσει να αποκαλύψετε το κρυμμένο εθνοτικό υπόβαθρο;

Το DNA των Προγόνων ισχυρίζεται ότι είναι πιο ολοκληρωμένο, χρησιμοποιώντας αυτοσωματικό έλεγχο DNA που καλύπτει τους μητρικούς και πατρικούς κλάδους. Αναφέρει επίσης ολόκληρο το γονιδίωμα, παρά τις μεμονωμένες δοκιμές, είναι ουδέτερο σε σχέση με το φύλο και μπορεί να συμπληρώσει τις πρόσφατες τρύπες στο οικογενειακό σας δέντρο. Το AncestryDNA έχει επίσης μια πιο ποικιλόμορφη βάση δεδομένων.

23andMe, εν τω μεταξύ, μπορεί να παρακολουθεί κοινούς αμερικανικούς και καναδικούς πληθυσμούς μεταναστών, καθώς και μερικά κλάδους της Ασίας και της Ωκεανίας. Είναι λιγότερο έμπειρος στις δοκιμές της Αφρικής και της Σλαβίας. Οι δοκιμές Y-DNA και mtDNA έχουν μια ευρύτερη εστίαση από τις δοκιμές αυτοσωμάτων, δίνοντάς σας μια εικόνα των προγόνων σας πριν από 10.000-50.000 χρόνια.

Νικητής: AncestryDNA

23andMe vs. AncestryDNA: Ασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων

Είναι ζωτικής σημασίας η υπηρεσία ελέγχου DNA που επιλέξατε να αντιμετωπίζει τα αποτελέσματα των δεδομένων σας με σεβασμό και προστασία της ιδιωτικής ζωής. Δεν θέλουμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο όπου το DNA ενός ατόμου τους προκαλεί να πληρώσουν υψηλότερα ασφάλιστρα ή να επιτρέψουν στους χάκερς να τους εκβιάσουν.

Έτσι, θα AncestryDNA και 23andMe φροντίζει για το DNA και τα προσωπικά σας δεδομένα;

Το AncestryDNA παρέχει λεπτομερή δήλωση προστασίας ιδιωτικού απορρήτου σημειώνοντας ότι "χρησιμοποιεί τις συνήθεις πρακτικές ασφαλείας της βιομηχανίας για την αποθήκευση του δείγματος DNA, των αποτελεσμάτων των δοκιμών DNA και άλλων προσωπικών δεδομένων". Επιπλέον, το AncestryDNA "δεν μοιράζεται με τρίτους το όνομά σας ή άλλο κοινό προσδιορίζοντας τις πληροφορίες που σχετίζονται με τα γενετικά σας δεδομένα, εκτός εάν απαιτείται από το νόμο ή με τη ρητή συγκατάθεσή σας. "

Ωστόσο, τα δεδομένα σας θα παραμείνουν στη διάθεση του Προγόνου για χρήση για άλλους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης της ομάδας DNA του.

Ο έλεγχος DNA αποκαλύπτει την εθνικότητά σας

Η πολιτική απορρήτου της 23και της Μe είναι πολύ πιο λεπτομερής. Σημειώνει: "Όλοι αξίζουν έναν ασφαλή, ιδιωτικό χώρο για να εξερευνήσουν και να κατανοήσουν τη γενετική τους. Στο 23andMe, σας καθοδηγούμε να αποφασίσετε ποιες πληροφορίες θέλετε να μάθετε και ποιες πληροφορίες θέλετε να μοιραστείτε. "

Για το σκοπό αυτό, το 23andMe παρέχει μια λεπτομερή επεξήγηση σε πέντε βήματα για τους βασικούς τρόπους με τους οποίους διασφαλίζει την ιδιωτικότητά σας. Αυτό καλύπτει τον έλεγχο των δεδομένων σας, εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο αποθηκεύονται τα δεδομένα, την πολιτική της σχετικά με τα δεδομένα τρίτων, τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται για την προστασία των δεδομένων σας και τον τρόπο με τον οποίο η χρήση των δεδομένων σας στην έρευνα είναι καθαρά εθελοντική.

Νικητής: 23andMe έχει μια πολύ πιο λεπτομερή πολιτική από την AncestryDNA, προσφέροντας ευρύτερους ελέγχους στα δεδομένα DNA σας.

Ωστόσο, το μέλλον των εμπορικών δοκιμών DNA μπορεί να οδηγήσει σε ευρύτερα διαθέσιμα δεδομένα. Ως εκ τούτου, αξίζει να παρακολουθείτε την υπηρεσία που χρησιμοποιείτε για να αποκλείσετε οποιαδήποτε μελλοντική κατανομή του DNA σας. Για περισσότερα σχετικά με αυτό, δείτε το χαρακτηριστικό μας σχετικά με την ασφάλεια των online υπηρεσιών ελέγχου DNA Είναι οι online υπηρεσίες DNA Testing Safe and Secure? Είναι οι Online Υπηρεσίες Δοκιμών DNA ασφαλείς και ασφαλείς; Οι υπηρεσίες δοκιμών DAN εμφανίζονται στο διαδίκτυο, αλλά είναι καλή ιδέα να στείλετε το DNA σας σε μια εταιρεία; Τι κάνουν με αυτό; Είναι αυτό ένα δυνητικό ζήτημα προστασίας της ιδιωτικής ζωής; Διαβάστε περισσότερα .

Οικογένεια που ταιριάζει με 23andMe και AncestryDNA

Ένα από τα οφέλη της εμπορικής δοκιμής DNA είναι ότι όχι μόνο βρίσκετε πληροφορίες σχετικά με την κληρονομιά σας, μπορείτε να βρείτε ανθρώπους που τη μοιράζονται μαζί σας.

Υπηρεσίες ελέγχου DNA σε απευθείας σύνδεση

Τόσο το 23andMe όσο και το AncestryDNA προσφέρουν μια υπηρεσία αντιστοίχισης οικογένειας. Αυτό ουσιαστικά αντιστοιχεί στο δείγμα σας με άλλους πελάτες με κοντινούς αγώνες, επισημαίνοντας έτσι δυνητικά άγνωστους συγγενείς.

Τα αποτελέσματα αυτού του γεγονότος μπορεί να είναι εκπληκτικά, ή μπορεί να αποκαλύψουν μερικούς από τους ξεχασμένους οικογενειακούς σκελετούς, γι 'αυτό ακολουθήστε προσεκτικά! Όπως σημειώθηκε, και οι δύο ιστότοποι προσφέρουν αντιστοίχιση οικογένειας, παρόλο που το AncestryDNA κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από την περιορισμένη υπηρεσία 23 και Μει.

Νικητής: AncestryDNA

Ποια Υπηρεσία Δοκιμών DNA είναι η καλύτερη;

Έχουμε δει πως και οι δύο υπηρεσίες προσφέρουν οικονομικά προσιτές, δοκιμασμένες μεθόδους DNA, παρόλο που η 23andMe μπορεί να σας αναβαθμίσει και σε ιατρικές εξετάσεις. Εν τω μεταξύ, μια μεγαλύτερη ομάδα δειγμάτων σημαίνει ότι το AncestryDNA είναι πιθανότερο να αποδώσει ακριβή αποτελέσματα.

Το 23andMe έχει, ωστόσο, ανώτερα πρότυπα προστασίας της ιδιωτικής ζωής και ελέγχους. Αλλά στο τέλος, υπάρχει ελάχιστη επιλογή μεταξύ των δύο υπηρεσιών.

Γενικά, πιστεύουμε ότι εάν είστε βέβαιοι για την πρόσφατη κληρονομιά σας και έχετε έδρα στη Βόρεια Αμερική, το 23andMe είναι πιθανότερο να προσφέρει καλά αποτελέσματα. Φυσικά, μπορείτε επίσης να πληρώσετε επιπλέον για κάποιες σημαντικές εξετάσεις υγείας. Για όλους όσους βρίσκονται στον κόσμο, όπου η κληρονομιά σας μπορεί να χαλάσει, επιλέξτε AncestryDNA.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την ανίχνευση του οικογενειακού δέντρου Χρησιμοποιήστε αυτές τις ιστοσελίδες γενεαλογίας για να εντοπίσετε τους προγόνους σας Οι 10 καλύτερες δωρεάν γενεαλογικές ιστοσελίδες για να βρείτε τους προγόνους σας Οι 10 καλύτερες δωρεάν γενεαλογικές ιστοσελίδες για να βρείτε τους προγόνους σας Ερευνώντας το οικογενειακό δέντρο σας είναι διασκεδαστικό! Εδώ είναι αρκετές δωρεάν γενεαλογικές ιστοσελίδες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωρίς να ξοδέψετε ένα δολάριο. Διαβάστε περισσότερα .

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: DNA Testing, Genealogy, .