6 τρόποι για να ξεμπλοκάρετε ιστοσελίδες από πίσω από ένα τείχος προστασίας
Διαφήμιση
Μερικές φορές θα επισκεφτείτε έναν ιστότοπο στο διαδίκτυο και θα διαπιστώσετε ότι έχει αποκλειστεί. Δεν θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο, παρόλο που η σύνδεσή σας στο Internet λειτουργεί.
Μπορείτε να ελέγξετε αν ο ιστότοπος λειτουργεί με ένα εργαλείο ελέγχου το οποίο θα σας ενημερώσει εάν οι διακομιστές του ιστότοπου είναι εκτός λειτουργίας. Αν όχι, ο ιστότοπος θα μπορούσε να αποκλειστεί. Αν ένας ιστότοπος που θέλετε να επισκεφθείτε είναι αποκλεισμένος, δείτε πώς μπορείτε να ξεμπλοκάρετε ιστότοπους.
Γιατί οι ιστοτόποι αποκλείονται;
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ενδέχεται να δείτε ένα σφάλμα λέγοντας "Αυτή η ιστοσελίδα έχει αποκλειστεί!" Ο ιστότοπος θα μπορούσε να περιοριστεί, ώστε να είναι διαθέσιμος μόνο σε ορισμένες περιοχές. Ή το δίκτυο στο οποίο είστε συνδεδεμένοι μπορεί να έχει τείχος προστασίας το οποίο θέτει περιορισμούς σε ποιους ιστότοπους μπορείτε να επισκεφτείτε. Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση ενός ιστότοπου χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο όπως το Down For Everyone ή Just Me.
Ίσως χρειαστεί να ξεμπλοκάρετε τοποθεσίες εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το αυτόματο λογισμικό ανίχνευσης ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Πολλοί ιστότοποι θα αποκλείουν την πρόσβαση σε σειρές διευθύνσεων IP αν πιστεύουν ότι είναι η πηγή αιτημάτων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Αλλά μερικές φορές αθώοι χρήστες μπορούν να παγιδευτούν από αυτά τα φίλτρα ακόμα κι αν δεν κάνουν τίποτα λάθος.
Πώς να ξεμπλοκάρετε ιστότοπους
Για να ξεμπλοκάρετε ιστότοπους πίσω από ένα τείχος προστασίας, έχετε αρκετές επιλογές. Μπορείτε να δοκιμάσετε τη μετάβαση σε διαφορετικό δίκτυο ή την επανεκκίνηση του μόντεμ σας. Ή μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση IP μιας τοποθεσίας αντί της διεύθυνσης URL της. Εάν απλά θέλετε να δείτε τη σελίδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προσωρινή μνήμη Google. Και αν έχετε πρόσβαση σε διακομιστή VPN ή διακομιστή μεσολάβησης, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για πρόσβαση στον ιστότοπο. Τέλος, μπορείτε να δοκιμάσετε την απεμπλοκή του ιστότοπου χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης Tor.
1. Με τη μετάβαση από το Wi-Fi σε δεδομένα για κινητά
Μερικές φορές θα βρείτε μια ιστοσελίδα αποκλεισμένη λόγω περιορισμών όπως ένα τείχος προστασίας στα δίκτυα Wi-Fi. Αν είστε συνδεδεμένοι στο Wi-Fi στο σχολείο ή στη δουλειά, για παράδειγμα, ο διαχειριστής δικτύου μπορεί να περιορίσει τους δικτυακούς τόπους στους οποίους είναι δυνατή η πρόσβαση. Οι ιστότοποι που θεωρούνται ακατάλληλοι ενδέχεται να αποκλείονται, όπως και εκείνοι που απαιτούν μεγάλο εύρος ζώνης, όπως το YouTube.
Εάν εντοπίσετε ένα τείχος προστασίας που εμποδίζει ιστοσελίδες, ο απλούστερος τρόπος για να ξεκλειδώσετε έναν ιστότοπο είναι να αποσυνδεθείτε από το δίκτυο Wi-Fi και να χρησιμοποιήσετε έναν άλλο τρόπο πρόσβασης στο διαδίκτυο. Εάν βρίσκεστε στο τηλέφωνό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας για να προσπαθήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο. Εάν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο χρησιμοποιώντας τη λειτουργία 3G αλλά όχι με Wi-Fi, γνωρίζετε ότι το πρόβλημα είναι με περιορισμούς στο δίκτυο Wi-Fi.
2. Επίσκεψη απευθείας στη διεύθυνση IP της τοποθεσίας
Αν δεν έχετε τη δυνατότητα χρήσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, μπορείτε να ξεμπλοκάρετε ιστότοπους παρακάμπτοντας τη διεύθυνση URL. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα ονόματα τομέα είναι ότι όταν πληκτρολογείτε ένα στο πρόγραμμα περιήγησής σας, όπως το google.com, το πρόγραμμα περιήγησής σας κατευθύνεται σε ένα διακομιστή. Αυτός ο διακομιστής στέλνει κείμενο, εικόνες ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται το πρόγραμμα περιήγησής σας για να φορτώσει τον ιστότοπο. Εάν ο ιστότοπος έχει αποκλειστεί όταν πληκτρολογείτε τη διεύθυνση URL, μπορείτε να επιχειρήσετε να το αποκτήσετε μεταβαίνοντας απευθείας στη διεύθυνση IP του διακομιστή.
Αυτό λειτουργεί ως μερικές φορές μπλοκ ισχύει μόνο για τα ονόματα τομέα, όπως google.com. Αν μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στον διακομιστή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο ως κανονικό.
Για να το δοκιμάσετε θα πρέπει πρώτα να μάθετε τη διεύθυνση IP του ιστότοπου που θέλετε να επισκεφθείτε. Μεταβείτε σε μια σελίδα όπως το εργαλείο εύρεσης ιστοσελίδας IPVoid και εισαγάγετε τον τομέα στον οποίο θέλετε να γνωρίζετε τη διεύθυνση IP, όπως το google.com. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Εύρεση ιστοσελίδας IP .
Αυτό θα εμφανίσει μια διεύθυνση IP στο κάτω πλαίσιο κειμένου. Στην περίπτωση του google.com, η διεύθυνση IP είναι 216.58.215.46 .
Τώρα αντιγράψτε αυτή τη διεύθυνση IP και καταχωρίστε την στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Θα πρέπει να μεταφερθείτε στον ιστότοπο που αναζητάτε και να έχετε πρόσβαση σε αυτόν ακόμη και αν ο τομέας είναι αποκλεισμένος.
3. Προβολή προσωρινής έκδοσης του ιστότοπου
Εάν ένας ιστότοπος βρίσκεται εκτός λειτουργίας, αλλά εξακολουθείτε να πρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτόν, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε την προσωρινή μνήμη. Αυτό είναι ιδανικό εάν ο ιστότοπος δεν ενημερώνεται πολύ συχνά και απλά χρειάζεστε κάποιες πληροφορίες από αυτό.
Η προσωρινή μνήμη είναι μια παλαιότερη έκδοση του ιστότοπου, την οποία διατηρεί το αντίγραφο του Google ως αντίγραφο ασφαλείας. Δεν μπορεί να σας εμφανίσει σελίδες για τις οποίες πρέπει να συνδεθείτε, όπως το περιεχόμενο του Facebook. Μπορεί όμως να σας δείξει παλιότερες εκδόσεις απλών ιστοτόπων που βασίζονται σε κείμενα, οι οποίες δεν απαιτούν σύνδεση.
Για να χρησιμοποιήσετε την προσωρινή μνήμη Google, εκτελέστε μια αναζήτηση για τον ιστότοπο που θέλετε. Μπορείτε να το κάνετε αυτό εισάγοντας στον ιστότοπο: makeuseof.com, για παράδειγμα.
Στα αποτελέσματα αναζήτησης Google, θα δείτε τον τίτλο του ιστότοπου, στη συνέχεια κάτω από αυτό ένα απόσπασμα του περιεχομένου στον ιστότοπο, και στη συνέχεια κάτω από εκείνο της διεύθυνσης URL του ιστότοπου. Δίπλα στη διεύθυνση URL υπάρχει ένας σύνδεσμος που λέει Cached . Κάντε κλικ στο κουμπί για να προβάλετε την έκδοση του Google Cache του ιστότοπου.
Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια διαφορετική έκδοση του ιστότοπου, όπως η έκδοση για κινητά ή μια έκδοση σε διαφορετική γλώσσα ή σε διαφορετική περιοχή. Ενδέχεται να διαπιστώσετε ότι έχει αποκλειστεί μόνο μία έκδοση του ιστότοπου.
4. Με επανεκκίνηση του μόντεμ σας
Μερικές φορές το μόντεμ σας θα σας αποδώσει αυτό που ονομάζεται δυναμική διεύθυνση IP. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που συνδέεστε στο διαδίκτυο, θα σας εκχωρηθεί μια προσωρινή διεύθυνση IP που θα χρησιμοποιηθεί για αυτή την περίοδο σύνδεσης.
Εάν ένας ιστότοπος έχει αποκλείσει τη διεύθυνση IP σας, μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας μια νέα διεύθυνση IP. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να κάνετε επανεκκίνηση του μόντεμ σας και θα έχετε μια νέα διεύθυνση IP μόλις το μόντεμ σας επανεκκινήσει.
Ωστόσο, εάν ο ISP σας εκχωρήσει μια στατική διεύθυνση IP, η οποία είναι πιο κοινή, τότε η διεύθυνση IP θα παραμείνει η ίδια ανεξάρτητα από το πόσες φορές θα κάνετε επανεκκίνηση του μόντεμ σας.
5. Πώς να ανοίξετε τους αποκλεισμένους ιστότοπους μέσω διακομιστή μεσολάβησης ή VPN
Εάν έχετε μια στατική διεύθυνση IP, υπάρχει ένας άλλος τρόπος να την αλλάξετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN 11 λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε ένα VPN και τι είναι 11 λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε ένα VPN και ποια είναι τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα μπορούν να προστατεύσουν το απόρρητό σας. Εξηγούμε τι ακριβώς κάνουν και γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα VPN. Διαβάστε περισσότερα ή ένα διακομιστή μεσολάβησης για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους καλύπτοντας την πραγματική διεύθυνση IP σας πίσω από ένα πλαστό.
Αυτά τα δύο εργαλεία λειτουργούν ελαφρώς διαφορετικά, αλλά για τους σκοπούς της απελευθέρωσης μιας ιστοσελίδας είναι τα ίδια. Ξεκινάτε το διακομιστή μεσολάβησης ή το VPN και η υπηρεσία σας εκχωρεί μια νέα διεύθυνση IP. Στη συνέχεια, όταν στέλνετε ένα αίτημα μέσω του διαδικτύου, για παράδειγμα για να φορτώσετε μια συγκεκριμένη σελίδα, το αίτημα αυτό φαίνεται να προέρχεται από τη νέα διεύθυνση IP.
Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διακομιστή μεσολάβησης για να ανοίξετε αποκλεισμένους ιστότοπους. Αν ένας ιστότοπος έχει αποκλειστεί στην γεωγραφική περιοχή σας, καθώς μπορείτε να συνδεθείτε σε διακομιστή μεσολάβησης ή διακομιστή VPN ο οποίος βρίσκεται σε άλλη χώρα.
6. Πώς να ξεμπλοκάρετε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας το Brow Brow
Εάν όλες αυτές οι μέθοδοι αποτύχουν, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Tor 7 Συμβουλές για τη χρήση του Brow Browser Ασφαλώς 7 Συμβουλές για τη χρήση του Brow Browser Ασφαλώς Σκεφτείτε να δοκιμάσετε το πρόγραμμα περιήγησης Tor να ξεκινήσει την ασφαλή περιήγηση στον ιστό; Μάθετε αυτά τα tor browser dos και don'ts πριν ξεκινήσετε. Διαβάστε περισσότερα . Ο Tor έχει σχεδιαστεί για να κρύβει τις τοποθεσίες των χρηστών του, έτσι ώστε να μπορούν να περιηγούνται στο διαδίκτυο χωρίς λογοκρισία.
Παρόμοια με ένα VPN ή μεσολάβηση, όταν χρησιμοποιείτε Tor, η πραγματική σας διεύθυνση IP κρύβεται πίσω από μια νέα διεύθυνση IP που σας έχει εκχωρηθεί. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Tor για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ιστότοπους, ακόμη και αν έχουν αποκλειστεί σε άλλα προγράμματα περιήγησης.
Το μειονέκτημα στη χρήση του Tor είναι ότι μπορεί να είναι αργή και δεν είναι συμβατό με όλες τις συσκευές, όπως συσκευές iOS. Αλλά αν βρίσκεστε στην επιφάνεια εργασίας ή στο Android και ψάχνετε για μια λύση που θα σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση σε ιστοτόπους κειμένου από οπουδήποτε, αξίζει να δοκιμάσετε.
Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να ξεμπλοκάρετε τους ιστότοπους και να κάνετε ελεύθερη αναζήτηση
Ακριβώς επειδή ένας ιστότοπος έχει αποκλειστεί από το πρόγραμμα περιήγησής σας, δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατο να έχετε πρόσβαση σε αυτόν. Χρησιμοποιώντας αυτές τις μεθόδους, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πολλούς ιστότοπους, ακόμα και αν έχουν αποκλειστεί από την αρχή.
Εάν προσπαθείτε να πάρετε γύρω από τη λογοκρισία στο Διαδίκτυο, μάθετε περισσότερα για το πώς να παρακάμψετε τους αποκλεισμένους ιστότοπους και τους περιορισμούς στο διαδίκτυο. Πώς να παρακάμψετε τους αποκλεισμένους ιστότοπους και τους περιορισμούς στο Διαδίκτυο Πώς να παρακάμψετε τους αποκλεισμένους ιστότοπους και τους περιορισμούς στο Internet Χρειάζεστε πρόσβαση σε έναν αποκλεισμένο ιστότοπο; Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές και κόλπα για να παρακάμψετε τους περιορισμούς στο διαδίκτυο και να δείτε το περιεχόμενο που θέλετε. Διαβάστε περισσότερα .
Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: Firewall, Φίλτρα Διαδικτύου, Αντιμετώπιση προβλημάτων.