Εντυπωσιασμένος από το Linux, θέλετε να εμπλακείτε, αλλά δεν έχετε δεξιότητες προγραμματισμού;  Δείτε πώς μπορείτε να συμβάλλετε στο Linux χωρίς κωδικοποίηση.

6 τρόποι που μπορείτε να συμβάλλετε στο Linux

Διαφήμιση Το Linux δεν είναι σαν εμπορικά λειτουργικά συστήματα. Το όνομα είναι μια σύντομη περιγραφή για μια συγκεκριμένη κοινότητα, καθώς είναι ένα συγκεκριμένο κομμάτι κώδικα. Στον κόσμο του ελεύθερου λογισμικού, δεν περιορίζεστε στο να είστε καταναλωτής των αγαπημένων σας εφαρμογών και διεπαφών. Μπορείτε να λάβετε μέρ

Διαφήμιση

Το Linux δεν είναι σαν εμπορικά λειτουργικά συστήματα. Το όνομα είναι μια σύντομη περιγραφή για μια συγκεκριμένη κοινότητα, καθώς είναι ένα συγκεκριμένο κομμάτι κώδικα. Στον κόσμο του ελεύθερου λογισμικού, δεν περιορίζεστε στο να είστε καταναλωτής των αγαπημένων σας εφαρμογών και διεπαφών. Μπορείτε να λάβετε μέρος στη δημιουργία τους και δεν χρειάζεται να είστε προγραμματιστής για να το κάνετε.

Τα μεγαλύτερα και τα μικρότερα έργα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα χέρι βοήθειας. Εδώ είναι τρόποι που μπορείτε να εμπλακείτε και να κάνετε τη διαφορά.

1. Παροχή σχολίων

Purism υπάλληλος ζητώντας ανατροφοδότηση της κοινότητας

Τα έργα του ελεύθερου λογισμικού δεν αντιμετωπίζουν τους χρήστες ως καταναλωτές, επομένως δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις πωλήσεις. Οι περισσότεροι επίσης δεν προσπαθούν να εντοπίσουν τη συμπεριφορά σας. Έτσι, οι προγραμματιστές δεν γνωρίζουν τι θέλουν οι χρήστες εκτός αν λαμβάνουν ανατροφοδότηση. Μπορείτε να βοηθήσετε πολλά απλά μιλώντας επάνω και βοηθώντας τα έργα να δημιουργήσουν μια αίσθηση κατεύθυνσης.

Αν και τα κοινωνικά μέσα είναι ένας τρόπος να ακουστούν, το περιβάλλον αυτό είναι γεμάτο θόρυβο. Πολλά έργα δημιουργούν τις δικές τους κοινότητες. Το purism, για παράδειγμα, έχει ένα φόρουμ για άτομα που αγοράζουν τα προϊόντα τους ή χρησιμοποιούν το PureOS.

Όταν η εταιρεία αποφάσισε να μεταβεί από ένα κυλιόμενο μοντέλο απελευθέρωσης σε σταθερές εκδόσεις με μεγαλύτερη υποστήριξη, ζήτησε από τους ανθρώπους στα φόρουμ κοινότητας Purism. Η εταιρεία τελικά προσγειώθηκε σε αθέτηση σε μια σταθερή έκδοση με μια κυλιόμενη επιλογή απελευθέρωσης για εκείνους που θέλουν νεότερο λογισμικό.

Αναζητήστε τις διαθέσιμες διαδρομές για το έργο που έχετε επιλέξει. Μερικές φορές αυτό είναι ένα φόρουμ. Άλλες φορές είναι μια ομάδα συνομιλίας στο IRC ή σε τηλεγράφημα. Ίσως είναι μια σελίδα Gitlab. Αν αποτύχουν όλα τα υπόλοιπα, βρείτε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

2. Απαντήστε σε ερωτήσεις για τους νέους χρήστες

Ρωτήστε τον ιστότοπο του Ubuntu για να ρωτήσετε και να απαντήσετε σε ερωτήσεις

Όταν οι άνθρωποι μεταβαίνουν στο Linux για πρώτη φορά, συχνά δεν έχουν κανέναν ή οπουδήποτε, μπορούν να πάνε για βοήθεια αυτοπροσώπως. Αντ 'αυτού, οι μηχανές αναζήτησης είναι το help desk τους.

Αυτές οι μηχανές αναζήτησης δείχνουν στα φόρουμ μαζί με τους πίνακες ερωτήσεων και απαντήσεων. Ένα από τα πιο σημαντικά παραδείγματα είναι η ερώτηση για το Ubuntu, στο οποίο απευθύνονται οι άνθρωποι με συγκεκριμένες και συγκεκριμένες ερωτήσεις. Τέτοιες τοποθεσίες μπορούν να είναι τεράστιοι πόροι, αλλά αυτό είναι μόνο εάν οι έμπειροι άνθρωποι υπογράψουν και πάρουν το χρόνο να βοηθήσουν τους άλλους.

Μπορείτε να είστε αυτός ο άνθρωπος.

Όταν συμμετέχετε σε διάφορα συμβούλια κοινής συζήτησης, φροντίστε να αναζητήσετε τον κώδικα δεοντολογίας. Η συμπεριφορά σας δεν αντανακλά μόνο σε σας. Αντικατοπτρίζει ολόκληρη την κοινότητα και μπορεί πραγματικά να απομακρύνει νέους χρήστες από ένα έργο.

3. Γράψτε την τεκμηρίωση

Arch Wiki σελίδα σχετικά με την προσφορά τεκμηρίωσης

Παρόλο που είναι πολύ ωραίο να βοηθούνται οι χρήστες, οτιδήποτε δεν αντικαθιστά την επίσημη τεκμηρίωση. Αυτοί οι οδηγοί μπορούν να σας πουν πώς οι προγραμματιστές σκοπεύουν να χρησιμοποιήσετε την επιφάνεια εργασίας που έχετε παράσχει, πώς να ξεπεράσετε τα εμπόδια και ποια σφάλματα γνωρίζουν.

Η τεκμηρίωση σπάνια παίρνει το επίκεντρο, αλλά μπορεί να κάνει ή να σπάσει την εμπειρία σας με μια δεδομένη διανομή Linux. Πολλοί άνθρωποι αγαπούν το Arch Linux εν μέρει λόγω του καθαρού βάθους και της χρησιμότητας του ArchWiki. Μπορείτε συχνά να απευθυνθείτε στο Arch Wiki για βοήθεια ακόμη και αν δεν έχετε εγκαταστήσει ποτέ Arch. Πολλές οδηγίες λειτουργούν και για άλλες διανομές.

Μιλώντας για τον Arch, ο EndeavourOS είναι ένα νεαρό πρόγραμμα που συνεχίζει την κληρονομιά του Antergos, ενός διανομής βασισμένου στο Arch Linux που είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο για να ξεκινήσει. Με τόσα πολλά που πρέπει να συμβεί για να ξεκινήσει μια νέα διανομή, η ομάδα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει βοήθεια για να τεκμηριώσει τι χρειάζονται οι χρήστες.

4. Σχεδιαστικά εικονίδια για την αγαπημένη επιφάνεια εργασίας ή την εφαρμογή σας

Σχεδιάστε θέματα. Κάθε μερικά χρόνια, μεγάλα περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας Linux ανανεώνουν τα θέματα των εικονιδίων τους σε κάποια μορφή ή μόδα. Συνήθως, οι σχεδιαστές κάνουν τα εικονίδια πιο ξεχωριστά, πιο επίπεδη (για να ταιριάζουν με τις τάσεις σχεδιασμού), πιο απλά (για ευκολότερη συμμόρφωση) ή όλα τα παραπάνω.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος ενός έργου, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη βοήθειά σας.

Το GNOME, για παράδειγμα, άλλαξε το θέμα του εικονιδίου στην έκδοση 3.32. Σημαντικό κίνητρο για την αναβάθμιση ήταν η ευκολότερη δημιουργία νέων εικονιδίων, όπως μπορείτε να δείτε στον εγγεγραμμένο λόγο του Jakub Steiner από το GUADEC 2019. Ορισμένες εφαρμογές, όπως το gThumb, δεν έχουν ακόμα ενημερωμένο εικονίδιο. Εκεί μπορείτε να μπείτε.

elementaryOS έχει μια σχετικά σταθερή εμφάνιση από την έναρξή του, αν και τα θέματα της δεν ήταν χωρίς τα τσιμπήματα τους. Ακόμα, με κάθε πτυχή της στοιχειώδους επιφάνειας εργασίας που προσφέρει τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα, παραμένουν μικρά εικονίδια συστήματος και διεπαφών που εξακολουθούν να χρειάζονται μια στοιχειώδη έγχυση.

Όταν διανέμετε ένα χέρι για να διαμορφώσετε την εμφάνιση ενός έργου, βοηθάει να εξοικειωθείτε πρώτα με τις σχετικές Οδηγίες Ανθρώπινης Διεπαφής Οι Διαφορές μεταξύ των Οδηγιών Ανθρώπινης Διεπαφής του Linux Οι Διαφορές μεταξύ των Οδηγιών Ανθρώπινης Διεπαφής του Linux Πάντα αντιμετωπίσατε μια εφαρμογή Linux που μοιάζει άσχημη και φαίνεται άχρηστο; Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επιτραπέζιοι υπολογιστές έχουν κατευθυντήριες γραμμές για το περιβάλλον. Τα Windows και τα macOS έχουν αυτές τις οδηγίες. Τι γίνεται με το Linux; Διαβάστε περισσότερα .

5. Δοκιμάστε το νέο λογισμικό

Ιστοσελίδα του GIMP με τους τρόπους συμμετοχής

Οι προγραμματιστές χρειάζονται χρήστες για να δοκιμάσουν τις τελευταίες εκδόσεις των προγραμμάτων τους. Αυτό είναι χρήσιμο με την τρέχουσα σταθερή έκδοση και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο με το λογισμικό που βρίσκεται ακόμα στα στάδια προ-αποδέσμευσης.

Οι προγραμματιστές του ελεύθερου λογισμικού εργάζονται συνήθως μόνοι τους ή σε μικρές απομακρυσμένες ομάδες. Δεν έχουν πρόσβαση σε διάφορους τύπους υλικού και δεν μπορούν να δοκιμάσουν όλες τις διαφορετικές διαμορφώσεις επιφάνειας εργασίας Linux που υπάρχουν.

Δοκιμάζοντας τις εφαρμογές, δίνετε σε αυτούς τους προγραμματιστές μια εικόνα για τον τρόπο εκτέλεσης των εφαρμογών τους τόσο στο υλικό όσο και στην επιλεγμένη διαμόρφωση επιφάνειας εργασίας (διανομή Linux / περιβάλλον εργασίας / διακομιστής προβολής / κτλ.). Φυσικά, οι προγραμματιστές παίρνουν μόνο αυτή τη διορατικότητα, αν τους προσεγγίσετε. Έτσι, αναφορές σφαλμάτων αρχείων και θυμηθείτε να είστε ευγενικοί όταν το κάνετε.

6. Μεταφράστε εφαρμογές ή βελτιώστε την προσβασιμότητα

Εάν υπάρχει ένας ρόλος με τον οποίο σχεδόν οποιοδήποτε έργο μπορεί να χρησιμοποιήσει βοήθεια, είναι μετάφραση. Αυτό συμβαίνει επειδή ακόμη και αν μια ομάδα έχει ήδη μεταφραστές ικανές στο πλοίο, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να μιλούν κάθε γλώσσα. Λίγοι προγραμματιστές θα έχουν πρόβλημα με το να ξοδεύετε χρόνο για να κάνετε το λογισμικό πιο προσιτό στους ανθρώπους όπου ζείτε.

Αυτό δεν αναφέρεται μόνο στη γλώσσα. Οι προγραμματιστές χρειάζονται επίσης βοήθεια για να κάνουν το λογισμικό τους πιο προσιτό σε άτομα που έχουν δυσκολότερο χρόνο να δουν ή να ακούσουν. Ορισμένες εφαρμογές απλά δεν θα είναι χρησιμοποιήσιμες υπό ορισμένες συνθήκες, αλλά σε άλλες περιπτώσεις, ένα τσίμπημα ή δύο μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

Είστε έτοιμοι να βοηθήσετε με την ανάπτυξη του Linux;

Μεγάλος! Τώρα ας ενεργήσουμε σε αυτόν τον ενθουσιασμό, ενώ είναι καυτό και φωτεινό. Κάθε έργο ελεύθερου λογισμικού έχει τον δικό του προτιμώμενο τρόπο επικοινωνίας και διαφορετικές μεθόδους εμπλοκής, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε από την ιστοσελίδα της διανομής, της εφαρμογής, του θέματος ή της συνιστώσας σας και να αναζητήσετε οδηγίες σχετικά με τον τρόπο συμβολής.

το στοιχειώδες λειτουργικό σύστημα προσφέρει κάποιες από τις πιο λεπτομερείς οδηγίες που θα βρείτε σε ένα διανομέα Linux, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς που παρέμεναν γύρω στο παρελθόν παρέχουν οδηγίες για να βοηθήσουν. Το ίδιο ισχύει για τις εφαρμογές. Το έργο GIMP τοποθετεί μια επιλογή μενού στην κορυφή της αρχικής σελίδας του, η οποία οδηγεί σε μια λίστα με όσα μπορείτε να κάνετε.

Σημειώστε ότι η αγάπη για το Linux δεν είναι ο μόνος λόγος για να εμπλακείτε. Υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη για τη συμβολή σε έργα ανοικτού κώδικα Γιατί οι άνθρωποι συνεισφέρουν σε έργα ανοιχτού κώδικα; Γιατί οι άνθρωποι συμβάλλουν σε έργα ανοιχτού κώδικα; Η ανάπτυξη ανοιχτού κώδικα είναι το μέλλον του λογισμικού. Είναι ωραίο για τους χρήστες, επειδή το λογισμικό ανοιχτού κώδικα είναι συνήθως διαθέσιμο δωρεάν και συχνά πιο ασφαλές στη χρήση. Αλλά τι αναγκάζει τους προγραμματιστές να συνεισφέρουν κώδικα δωρεάν; Διαβάστε περισσότερα .

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: Linux, Open Source.