Ένας εκπληκτικός 3D εκτυπωτής, ικανός να παράγει εξαιρετικές 3D εκτυπώσεις.  Το υγρό πλαστικό ρητίνης σημαίνει ότι αυτό δεν ισχύει για όλους.

Anycubic Photon S: Ο καλύτερος 3D εκτυπωτής ρητίνης; (Και λιγότερο από $ 500)

Διαφήμιση Η ετυμηγορία μας για το Anycubic Photon S : Ένας εκπληκτικός 3D εκτυπωτής, ικανός να παράγει εξαιρετικές 3D εκτυπώσεις. Το πλαστικό υγρής ρητίνης σημαίνει ότι δεν είναι για όλους.9 10 Το Photon S είναι η συνέχεια του άκρως δημοφιλούς εκτυπωτή Photon, SLA 3D της Anycubic. Αυτός ο πλήρως κλειστός τρισδιάστατος εκτυπ

Διαφήμιση Η ετυμηγορία μας για το Anycubic Photon S :
Ένας εκπληκτικός 3D εκτυπωτής, ικανός να παράγει εξαιρετικές 3D εκτυπώσεις. Το πλαστικό υγρής ρητίνης σημαίνει ότι δεν είναι για όλους.9 10

Το Photon S είναι η συνέχεια του άκρως δημοφιλούς εκτυπωτή Photon, SLA 3D της Anycubic. Αυτός ο πλήρως κλειστός τρισδιάστατος εκτυπωτής είναι ιδανικός για την παραγωγή εξαιρετικά λεπτομερών μικρών μοντέλων, όπως οι μινιατούρες παιχνιδιών tabletop. Λιανική πώληση για $ 489 (αλλά για πώληση για $ 100 λιγότερο έως 3 Νοεμβρίου!), Αξίζει τα χρήματά σας; Είναι οι αναβαθμίσεις άξιες αυτής της νέας τιμής σε σύγκριση με τον προκάτοχό της και τι κάνει τους εκτυπωτές 3D SLA καλύτερο από τα παραδοσιακά σχέδια FDM (Fused Deposition Modeling);

Ας ανακαλύψουμε.

Στο τέλος αυτής της αναθεώρησης, έχουμε ένα ολοκαίνουργιο Photon S για να δώσουμε χάρη στους φίλους μας στο Anycubic. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να κερδίσετε και φροντίστε να παρακολουθήσετε όλο το βίντεο αναθεώρησης για μερικές εγγραφές μπόνους.

Πώς λειτουργεί το Photon S

Ενώ οι εκτυπωτές 3D FDM κοστίζουν μόλις 100 δολάρια, η τεχνολογία SLA εξακολουθεί να είναι σχετικά νέα για τους καταναλωτές, οπότε αρχίζει μόνο να μειώνεται σε ένα προσιτό εύρος τιμών. Η εκτύπωση 3D SLA χρησιμοποιεί μια δεξαμενή υγρού πλαστικού, η οποία σκληραίνει μέσω της χρήσης μιας οθόνης LCD και μιας σειράς λυχνιών UV. Όταν εκτίθεται σε ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος υπεριώδους φωτός, η ρητίνη στερεοποιείται. Χρησιμοποιώντας μια οθόνη LCD (όπως θα βρείτε στο φορητό σας υπολογιστή), είναι δυνατό να καλύψετε μια λυχνία UV για να παράγετε συγκεκριμένα σχήματα. Τοποθετήστε αρκετές από αυτές τις σκληρυνόμενες στρώσεις μαζί και το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα 3D τυπωμένο τμήμα.

Anycubic Photon S

Αντιστοιχίστε αυτό με την εκτύπωση FDM 3D, η οποία θερμαίνει το πλαστικοειδές πλαστικό σε λιωμένο γκοφρέτα και τραβάει σχήματα μαζί με αυτό, σαν τη γέμιση των σωληνώσεων πάνω σε ένα κέικ. Η εκτύπωση 3D SLA παρέχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι του FDM. Η εκτύπωση 3D SLA μπορεί να θεραπεύσει μια ολόκληρη στρώση ταυτόχρονα, οπότε εάν εκτυπώνετε δέκα αντικείμενα ταυτόχρονα, δεν χρειάζεται παρά να παράγετε ένα μέρος. Έχουν λιγότερα κινούμενα μέρη και είναι ικανά να έχουν πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από το FDM, με σχεδόν αόρατες γραμμές στρώματος κατά περιόδους.

Φυσικά, οι εκτυπωτές SLA είναι ακριβότεροι από τους FDM και η πλαστική ρητίνη μπορεί να είναι έως και 4-5 φορές ακριβότερη από το νήμα FDM. Πρέπει επίσης να διατηρήσετε την ακατέργαστη ρητίνη έξω από το άμεσο φως και μπορεί να είναι ένα ακατάστατο προϊόν με το οποίο μπορείτε να εργαστείτε.

Οι εκτυπωτές SLA και FDM είναι εργαλεία για την επίλυση ενός προβλήματος και δεν υπάρχει οριστική μέθοδος "καλύτερης" τρισδιάστατης εκτύπωσης. Οι εκτυπωτές SLA 3D μπορούν να εκπληρώσουν την ποιότητα εκτύπωσης, με σχετικά μικρή προσπάθεια σε σύγκριση με τους εκτυπωτές FDM. Οι εκτυπωτές FDM μπορούν να παράγουν εκτυπώσεις πολύ υψηλής ποιότητας, αλλά συχνά περιλαμβάνουν πολύ περισσότερα μηχανικά και λογισμικά στοιχεία.

Προδιαγραφές και σχεδιασμός

Το Photon S είναι μια κομψή, συμπαγής μονάδα. Είναι αρκετά μικρό για να χωρέσει στα περισσότερα γραφεία και η φουτουριστική πόρτα ανοίγει για να αποκαλύψει τα τυπωμένα σας μέρη όπως κάτι από το σύμπαν Blade Runner. Είναι αθλητική μια έγχρωμη οθόνη αφής στον μπροστινό πίνακα και λειτουργεί από την ενσωματωμένη μονάδα USB. Δεν είναι δυνατό να χειριστείτε αυτό το μηχάνημα μέσω του δικτύου ή να προσδεθείτε σε έναν υπολογιστή - πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια μονάδα flash.

Οθόνη αφής Anycubic Photon S

Αυτός ο εκτυπωτής διαθέτει μια διπλή γραμμική τροχιά για τον άξονά του Ζ, καθώς αυτό είναι το μόνο κινούμενο μέρος. Άλλα μοντέλα (συμπεριλαμβανομένου του αρχικού Photon) χρησιμοποιούν μόνο μία γραμμική σιδηρογραμμή, οπότε αυτή η σημαντική αναβάθμιση θα πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα λιγότερη Z ταλάντωση κατά την εκτύπωση, οδηγώντας σε πιο ακριβείς εκτυπώσεις.

Τα χαρακτηριστικά του Photon S:

  • Ταχύτητα εκτύπωσης 0.78 ιντσών (20 mm) ανά ώρα
  • Βάρος 13 κιλά (5.9 κιλά)
  • LCD οθόνη 2560 x 1440 pixel
  • Ανάλυση στρώματος 25-100 μικρών
  • 4, 5in x 2, 6in x 6in (115mm x 65mm x 165mm)
  • Παραγωγή UV 50W
  • 9 ίντσες x 7, 9 ίντσες 15, 8 ίντσες (230 χιλιοστά x 200 χιλιοστά x 400 χιλιοστά) συνολικές διαστάσεις

Στην επιφάνεια, αυτές οι προδιαγραφές φαίνονται μάλλον θλιβερές, ειδικά ο μικρός όγκος κατασκευής. Αυτό είναι χαρακτηριστικό ενός εκτυπωτή SLA και λόγω της φύσης των υγρών πλαστικών και ρητινών δεξαμενών μπορεί να είναι δαπανηρή η χρήση ενός εκτυπωτή SLA μεγάλου μεγέθους.

Η μέγιστη ταχύτητα εκτύπωσης 0.78in / hour αναφέρεται στον άξονα Z και είναι περίπου ισοδύναμη με άλλους εκτυπωτές SLA. Κατά μέσο όρο, οι εκτυπώσεις διαρκούν 5-6 ώρες, ενώ τα ψηλότερα μοντέλα διαρκούν 10-15 ώρες. Θυμηθείτε όμως ότι μπορείτε να αυξήσετε τις διαστάσεις ή τον αριθμό των μοντέλων και στους δύο άξονες Χ και Υ χωρίς να επηρεάσετε την ταχύτητα εκτύπωσης. Μια έξοδος UV 50W είναι εξαιρετική και είναι ένα βήμα προς τα πάνω από τους 30 ή 40W βολβούς που βρίσκονται σε παρόμοια μοντέλα. Περισσότερη ισχύς εδώ μπορεί να θεραπεύσει τη ρητίνη πιο γρήγορα, θεωρητικά με αποτέλεσμα ταχύτερους χρόνους εκτύπωσης.

Anycubic Photon S

Αυτό το μηχάνημα διαθέτει δύο ανεμιστήρες για την εξαγωγή καπνών από το θάλαμο εκτύπωσης, αλλά αυτές χρησιμοποιούν ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα για να μειώσει την ισχυρή πλαστική μυρωδιά που σχετίζεται με υγρή ρητίνη. Δεν με ενοχλεί η μυρωδιά, αλλά τα μέλη της οικογένειας συχνά σχολιάζουν. Εκτυπώνω με ανοιχτό παράθυρο που μειώνει τους καπνούς (και συμβάλλει στη μείωση πιθανών προβλημάτων υγείας). Μπορεί να μην θέλετε να κοιμηθείτε με αυτόν τον εκτυπωτή να τρέχει στο ίδιο δωμάτιο, κυρίως λόγω του θορύβου που προκαλεί.

Μέσα στο κουτί θα βρείτε μια επιλογή από εργαλεία, 250ml ρητίνης, πολλές μάσκες σκόνης, διάφορα φίλτρα καφέ (για τη στρίψιμο της ρητίνης κατά το άδειασμα της δεξαμενής), μερικά ζευγάρια γάντια από καουτσούκ, μερικά ανταλλακτικά, ένα πλαστικό ξύστρα αφαιρέστε τις εκτυπώσεις) και ένα εγχειρίδιο οδηγιών.

Πρώτα εκτυπώνει με το Photon S

Ως ιδιοκτήτης του αρχικού Photon, ήξερα τη διαμόρφωση που απαιτείται για να πάρω μια μηχανή εργασίας. Παρόλο που δεν είναι πολύ δύσκολο να φέρουμε το Photon S σε λειτουργία, η διαδικασία μπορεί να προκαλέσει σύγχυση για έναν αρχάριο και οι ενίοτε ασυνεπείς οδηγίες σε σπασμένα αγγλικά δεν βοηθούν τη διαδικασία.

Πριν ξεκινήσετε τυχόν εκτυπώσεις, πρέπει να τοποθετήσετε το κρεβάτι. Σε αντίθεση με τους περισσότερους εκτυπωτές FDM, οι εκτυπωτές SLA τραβούν το κρεβάτι από μια δεξαμενή ρητίνης, εκθέτοντας σταδιακά την εκτύπωση. Εξακολουθούν να λειτουργούν από κάτω προς τα πάνω, αλλά γενικά, είναι ανάποδα. Το κρεβάτι πρέπει να είναι παράλληλο στην επιφάνεια LCD και χρειάζεται βαθμονόμηση σε πολύ ακριβή απόσταση.

Κρεβάτι Anycubic Photon S

Αυτή η διαδικασία είναι αρκετά απλή στην πράξη - ξεβιδώστε τις δύο βίδες συγκράτησης κρατώντας τη δεξαμενή ρητίνης μέσα και τοποθετήστε την δεξαμενή σε ασφαλή θέση. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα παρεχόμενα εργαλεία για να χαλαρώσετε τη βίδα της κλίνης και χρησιμοποιήστε την οθόνη αφής για να περάσετε στον άξονα Z. Στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα φύλλο χαρτιού μεταξύ του κρεβατιού και της οθόνης LCD και ρυθμίστε την απόσταση μέχρι να αισθανθείτε την τριβή στο χαρτί. Κρατήστε το τετράγωνο του κρεβατιού και σφίξτε τις βίδες ξανά. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία θεωρητικά, αλλά η απαιτούμενη πίεση στο χαρτί δεν είναι ξεκάθαρη μέχρι να επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές και να καθαρίσετε το διαδίκτυο για εκπαιδευτικά βίντεο.

Anycubic Photon S

Δεν χρειάζεται να ξαπλώνετε συχνά το κρεβάτι, ευτυχώς. Μόλις ισοπεδωθούν, μπορείτε να επανατοποθετήσετε την κάδο, να ρίξετε κάποια ρητίνη μέσα και να προετοιμαστείτε για εκτύπωση. Χρησιμοποιώντας την παρεχόμενη μονάδα USB, μπορείτε να εκτυπώσετε ένα μοντέλο δοκιμής. Είναι συναρπαστικό να βλέπεις το κρεβάτι να μπαίνει ξανά στο υγρό πλαστικό ξανά και ξανά. Σε λίγες σύντομες ώρες, θα έχετε ένα τυπωμένο με 3D μοντέλο, έτοιμο για καθαρισμό.

Εκτυπώσεις μετά την επεξεργασία

Καθώς οι εκτυπώσεις βυθίζονται σε λουτρό υγρής ρητίνης, χρειάζονται κάποιο καθαρισμό μετά την εκτύπωση. Αυτό δεν είναι κάτι που απαιτείται με τους εκτυπωτές FDM. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε ισχυρό αλκοόλ, όπως 99, 9% ισοπροπυλικό (τρίψιμο) αλκοόλ για να καθαρίσετε οποιαδήποτε ακατέργαστη ρητίνη. Μετά από αυτό, θα πρέπει να καθαρίσετε το υπόλοιπο αλκοόλ. Τέλος, πρέπει να επιτρέψετε να τελειώσει η εκτύπωση, είτε κάνοντας άμεση ηλιακή ακτινοβολία για αρκετές ώρες (ή λιγότερο ανάλογα με την τοποθεσία σας), είτε χρησιμοποιώντας έναν σταθμό σκλήρυνσης με υπεριώδη ακτινοβολία όπως αυτοί που βρίσκονται σε μανικιούρ.

Εκκαθάριση εκτύπωσης Anycubic Photon S

Αυτή η διαδικασία δεν είναι περίπλοκη και μετά από μία ή δύο προσπάθειες σύντομα θα πάρετε το κρέμασμα της, αλλά είναι όλα επιπλέον εργασία και απαιτεί εξοπλισμό εκτός από τον ίδιο τον εκτυπωτή. Θα πρέπει να φοράτε γάντια κατά τη διάρκεια όλων αυτών, καθώς η ρητίνη είναι κολλώδης ουσία, η οποία μπορεί να κάνει ένα χάος από οτιδήποτε το μεταφέρετε. Δεν συνιστάται να αφήσετε τη ρητίνη να αγγίξει το γυμνό δέρμα ή τα μάτια σας.

Κοπή τα δικά σας μοντέλα

Το Photon S διαθέτει ένα πακέτο λογισμικού για τη μετατροπή των 3D μοντέλων σας σε οδηγίες εκτυπωτή. Αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε το ύψος του στρώματος, τον χρόνο έκθεσης, την τοποθέτηση μοντέλων και δομών υποστήριξης και πολλά άλλα. Είναι βασικό, αλλά κάνει τη δουλειά.

Λογισμικό τεμαχισμού Anycubic Photon S

Σε αντίθεση με την εκτύπωση FDM, οι εκτυπώσεις SLA δεν έχουν εσωτερική δομή υποδοχής - παραμένουν εντελώς στερεές. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να είναι δαπανηρή η εκτύπωση μεγάλων αντικειμένων. Πολλοί άνθρωποι προσαρμόζουν τα μοντέλα τους, διασκεδάζοντάς τα, αλλά αυτό παρουσιάζει και άλλες προκλήσεις. Όχι μόνο θα πρέπει να μάθετε πώς να το κάνετε αυτό, αλλά πρέπει να παράγετε οπές θύρας για να επιτρέψετε την αποστράγγιση της ρητίνης, αλλιώς θα έχετε παγιδευτεί, μη σκληρυμένη ρητίνη μέσα στο σφραγισμένο μοντέλο.

Εκπληκτική ποιότητα εκτύπωσης

Το Photon S παράγει εκπληκτικές εκτυπώσεις. Είναι σχεδόν αδύνατο να βλέπετε οποιεσδήποτε γραμμές στρώματος καθόλου, ακόμα και στην πιο χονδρή ρύθμιση ύψους στρώματος των 100 μικρών (0.0039in / 0.1mm). Αυτό είναι το μεγαλύτερο σημείο πώλησης του Photon S, και αξίζει τον κόπο. Αν είστε απογοητευμένοι με την ποιότητα εκτύπωσης FDM ή θέλετε την απόλυτη καλύτερη ποιότητα από μια μηχανή, τότε αυτό είναι όπου η ρητίνη και το SLA λάμπει.

Εκτυπώσεις Anycubic Photon S

Η μετακίνηση μέχρι ύψους στρώματος 25 μικρομέτρων (0.00098 ίντσες / 0.025 χλστ.) Παράγει εκτυπώσεις με σιαγόνες, αλλά σε βάρος του χρόνου εκτύπωσης. Μπορείτε να περιμένετε να περάσετε περίπου 20 ώρες χρόνου μηχανής σε μια φιγούρα 1 ιντσών τυπωμένη στα 25 μικρά. Ενώ η ποιότητα είναι εξαιρετική σε αυτό το επίπεδο, δεν αξίζει τον κόπο να επενδύσει το 99% των μοντέλων, καθώς οι πιο χονδροειδείς ρυθμίσεις εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία.

Εκτυπώσεις Anycubic Photon S

Οι εκτυπώσεις είναι εύκολες στη βαφή και μπορείτε να αγοράσετε μια ποικιλία από διαφορετικές ρητίνες, από εύθραυστη έως ευέλικτη, και εκείνες που είναι κατάλληλες για χύτευση μετάλλων. Ωστόσο, διαφορετικές ρητίνες χρειάζονται διαφορετικούς χρόνους ωρίμανσης. Οι ημιδιαφανείς ρητίνες αφήνουν να περάσει περισσότερο φως και ούτω καθεξής.

Εκτυπώσεις Anycubic Photon S

Το Photon S είναι ιδανικό για εκτύπωση minis για wargaming, ή άλλα μικρά αλλά λεπτομερή μέρη. Αυτό το μηχάνημα είναι σχεδόν μια νέα εποχή τρισδιάστατης εκτύπωσης, όπου οι μηχανές είναι πιο κοντά στο plug-and-play από ποτέ και η ποιότητα αρχίζει να προσεγγίζει τα επίπεδα εμπορικής παραγωγής. Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα μοντέλα RPG φαντασίας Τα καλύτερα 3D Printables για Tabletop Fantasy RPG Τα καλύτερα 3D Printables για Tabletop Fantasy RPG Αν προτιμάτε μια εντυπωσιακή εμπειρία για παιχνίδια ρόλων, υπάρχει ένας νέος τρόπος για να το κάνετε: Χρησιμοποιήστε 3D εκτύπωση για να δημιουργήσετε φυσικό έδαφος κομμάτια και μινιατούρες. Διαβάστε περισσότερα για κάποια μινιατούρα έμπνευση.

Θα έπρεπε να αγοράσετε το Photon S;

Το Photon S είναι ένας εντυπωσιακός 3D εκτυπωτής. Η ποιότητα των εκτυπώσεων που παράγονται από αυτό το μηχάνημα υπερβαίνει κατά πολύ οποιοδήποτε άλλο τύπο εκτυπωτή. Τούτου λεχθέντος, η τιμή των 489 δολαρίων είναι στην υψηλότερη πλευρά σε σύγκριση με άλλους εκτυπωτές SLA entry level και η εκτύπωση SLA δεν είναι κατάλληλη για όλους. Η ρητίνη μπορεί να μυρίσει, και πρέπει να είστε προσεκτικοί γύρω από ισχυρά φώτα, μήπως θεραπεύσετε τη ρητίνη σας. Οι εκτυπώσεις χρειάζονται καθαρισμό αργότερα και είναι δύσκολο να εκτυπωθούν μεγάλα τμήματα.

Anycubic Photon S

Αν είστε προετοιμασμένοι για τη διαδικασία καθαρισμού και το Photon S ταιριάζει με το στυλ της εκτύπωσης 3D, τότε θα είστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό το μηχάνημα. Μόνο η ποιότητα εκτύπωσης είναι το μεγαλύτερο σημείο πώλησης. Ενώ το εγχειρίδιο οδηγιών θα μπορούσε να είναι πιο σαφές, θα έχετε μια εκτύπωση σε λειτουργία και μέσα σε μια ώρα, και υπάρχει μια μεγάλη online κοινότητα για αυτό το μικρό μηχάνημα θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε τον οδηγό μας για την 3D εκτύπωση Πώς να 3D Εκτύπωση για τους πρώτους χρονομετρητές και τους αρχαρίους Πώς να 3D Print για τους πρώτους χρονομετρητές και τους αρχαρίους Θέλετε να αγοράσετε έναν 3D εκτυπωτή αλλά δεν καταλαβαίνετε αρκετά τα βασικά; Ακολουθήστε τον οδηγό για αρχάριους για να μάθετε πώς να εκτυπώνετε 3D σήμερα. Διαβάστε περισσότερα για να μην χάσετε ένα βήμα ή εάν προτιμάτε έναν πιο εμπεριστατωμένο οδηγό, τότε ο πλήρης οδηγός εκτύπωσης 3D Ultimate Οδηγός εκτύπωσης 3D Ultimate Οδηγός για εκτυπώσεις 3D Η τρισδιάστατη εκτύπωση υποτίθεται ότι είναι η καινούργια "Βιομηχανική επανάσταση." Δεν έχει πάρει ακόμα τον κόσμο, αλλά είμαι εδώ για να σας μιλήσω για όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να ξεκινήσετε. Διαβάστε περισσότερα θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας.

Χάρη στους φίλους μας στο Anycubic, έχουμε ένα ολοκαίνουργιο Photon S για να δώσουμε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισαγάγετε τον διαγωνισμό του giveaway παρακάτω και βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες για την ευκαιρία να εισέλθετε περισσότερες από μία φορές. Αν δεν μπορείτε να περιμένετε να τελειώσει ο διαγωνισμός, το Photon S πωλείται για λιγότερο από $ 400 έως τις 3 Νοεμβρίου!

Εισάγετε τον Διαγωνισμό!

Anycubic Photon S Giveaway

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: Τρισδιάστατη εκτύπωση, MakeUseOf Giveaway.