Οι καλύτερες διανομές Linux είναι δύσκολο να βρεθούν.  Αν δεν διαβάσετε τη λίστα των καλύτερων λειτουργικών συστημάτων Linux για παιχνίδια, Raspberry Pi και πολλά άλλα.

Το καλύτερο λειτουργικό Linux Distros

Διαφήμιση Σκέφτεστε να δοκιμάσετε το Linux; Υπάρχουν τόσα λειτουργικά συστήματα Linux (που ονομάζονται "διανομές" ή "διανομές") και το καθένα προσφέρει διαφορετικά οφέλη. Ξεκλειδώστε το φύλλο εξαπάτησης "Essential Linux Commands" τώρα! Αυτό θα σας υπογράψει στο newsletter μας Εισαγάγετε το

Διαφήμιση

Σκέφτεστε να δοκιμάσετε το Linux; Υπάρχουν τόσα λειτουργικά συστήματα Linux (που ονομάζονται "διανομές" ή "διανομές") και το καθένα προσφέρει διαφορετικά οφέλη.

Ξεκλειδώστε το φύλλο εξαπάτησης "Essential Linux Commands" τώρα!

Αυτό θα σας υπογράψει στο newsletter μας

Εισαγάγετε το Email σας Ξεκλειδώστε Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας

Με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές, μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε. Ποιο είναι το καλύτερο ελαφρύ λειτουργικό σύστημα Linux; Τι γίνεται με ένα Linux distro για gaming; Τι γίνεται αν θέλετε απλώς ένα που είναι αρκετά σαν macOS;

Αυτός ο επιλεγμένος κατάλογος περιλαμβάνει μόνο διανομές Linux που έχουν σημειώσει σημαντική δραστηριότητα (ενημέρωση ή συντήρηση) κατά τη διάρκεια των ετών 2018 και 2019. Συνιστούμε μόνο διανομές Linux που είναι ασφαλή στη χρήση και ενημερώνονται τακτικά με ενημερωμένες εκδόσεις κώδικα ασφαλείας.

Προχωρήστε μπροστά: Επιχειρήσεις | Gaming | Γενικά | Ελαφρύ και ελάχιστο Παραγωγή πολυμέσων Νέα στο Linux | Raspberry Pi Distros Ασφάλεια και αποκατάσταση

Επιχειρησιακό Linux Distros

Red Hat Enterprise Linux

Το Red Hat Enterprise Linux είναι ένα εμπορικό παράγωγο του Fedora, σχεδιασμένο με γνώμονα τους επιχειρηματικούς πελάτες. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές και πρόσθετα και η πιστοποίηση είναι διαθέσιμη τόσο για τους διαχειριστές όσο και για τις εφαρμογές.

SUSE Linux Enterprise

Το SUSE Linux Enterprise Desktop έχει σχεδιαστεί για επαγγελματική χρήση και είναι έτοιμο για εγκατάσταση από την εγκατάσταση, διευκολύνοντας έτσι την εργασία με διάφορα προγράμματα γραφείου.

Είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να τρέχει σε πολλές συσκευές και αρκετά αξιόπιστο για κρίσιμα συστήματα. Η έκδοση SUSE Linux Enterprise Server είναι επίσης διαθέσιμη.

Καλύτερο παιχνίδι Linux Distros

SparkyLinux Game Over Edition

Διάφορες εκδόσεις του SparkyLinux είναι διαθέσιμες, αλλά αυτή η εστιασμένη στο παιχνίδι είναι ίσως η πιο χρήσιμη. Με μια επιφάνεια εργασίας LXDE και μια σειρά προεγκατεστημένων παιχνιδιών, θα βρείτε τα Steam, PlayOnLinux και Wine προεγκατεστημένα.

Αυτή είναι μια τεράστια βιβλιοθήκη δωρεάν και premium παιχνίδια στα χέρια σας!

SteamOS

Το παιχνίδι στο Linux γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές και το λειτουργικό σύστημα έχει δικό του πελάτη Steam. Ωστόσο, ίσως προτιμάτε να εγκαταστήσετε απλά το SteamOS.

Μια από τις καλύτερες διανομές Linux για παιχνίδια: SteamOS βελτιστοποιημένη για απόδοση παιχνιδιών με ενσωματωμένα ενσωματωμένα προγράμματα οδήγησης γραφικών και ήχου μαζί με τον πελάτη του Steam.

Καλύτερος γενικός σκοπός Linux Distros

Ubuntu

Το Ubuntu βασίζεται στο Debian και διατίθεται με το GNOME ως το προεπιλεγμένο περιβάλλον επιφάνειας εργασίας. Ένα από τα πιο δημοφιλή λειτουργικά συστήματα Linux γύρω, το Ubuntu βελτιώνεται με κάθε έκδοση. Οι τελευταίες κυκλοφορίες είναι σχεδιασμένες για επιτραπέζιους υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές και υβριδικά. Με λίγα λόγια, εάν αλλάζετε από Windows ή macOS, το Ubuntu είναι ίσως το πρώτο OS που θα δοκιμάσετε.

openSUSE

openSUSE Linux distro

Η διανομή openSUSE είναι μια γενική διανομή για Linux που κατασκευάστηκε από το έργο openSUSE. Σκοπός του είναι να είναι τόσο ένας σπουδαίος διανομέας για αρχάριους όσο και κάτι που απευθύνεται σε έμπειρους χρήστες του Linux. Το openSUSE έρχεται με το YaST, ένα πρόγραμμα διαχείρισης που ελέγχει τις εγκαταστάσεις, τη διαχείριση πακέτων και πολλά άλλα.

Μαλακό καπέλλο

Fedora Linux distro

Το Fedora, που χρηματοδοτείται από το Red Hat που ανήκει στην IBM, χρησιμοποιεί το περιβάλλον εργασίας GNOME από προεπιλογή. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να μεταβούν σε KDE, Xfce, LXDE, MATE και Cinnamon, μεταξύ άλλων. Οι προσαρμοσμένες παραλλαγές του Fedora, γνωστές ως περιστροφές του Fedora, είναι διαθέσιμες για χρήστες με συγκεκριμένες απαιτήσεις.

Debian

Το Debian είναι μία από τις παλαιότερες και καλύτερες διανομές Linux που συνοδεύει το περιβάλλον εργασίας του GNOME. Ωστόσο, είναι επίσης διαθέσιμη με τον πυρήνα του FreeBSD και η εργασία βρίσκεται σε εξέλιξη για την υποστήριξη άλλων πυρήνων. Τι είναι ο πυρήνας στο Linux και πώς ελέγχετε την έκδοσή σας; Τι είναι ένας πυρήνας στο Linux και πώς ελέγχετε την έκδοσή σας; Το Linux είναι ένα λειτουργικό σύστημα, σωστά; Λοιπόν, όχι ακριβώς! Είναι πραγματικά ένας πυρήνας. Αλλά τι είναι ο πυρήνας του Linux; Διαβάστε περισσότερα όπως το Hurd.

Πολλές άλλες αξιοσημείωτες διανομές Linux βασίζονται στο Debian. Αυτά περιλαμβάνουν το Ubuntu και το Raspbian.

Slackware Linux

Το Slackware είναι ένα διανομέα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για ασφάλεια και απλότητα, με στόχο να είναι η πιο διανομής Linux που μοιάζει με UNIX. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τη διαχείριση των διακομιστών, καθώς διαθέτει FTP, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και διακομιστές web που είναι διαθέσιμα για άμεση χρήση.

Έχετε δοκιμάσει ποτέ UNIX ή διαχειριζόταν ένα διακομιστή; Αν όχι, δοκιμάστε το Slackware ως ζωντανό δίσκο (ή ως εικονική μηχανή) για να το αντιμετωπίσετε.

Mageia

Η γαλλική Mageia ξεκίνησε ως κοινοτική μη κερδοσκοπική πιρούνι του Mandriva Linux και διαθέτει όλα τα μεγάλα περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας. Τα KDE και GNOME είναι διαθέσιμα ως προεπιλεγμένα επιτραπέζια.

SparkyLinux

Το SparkyLinux εξελίχθηκε από τον κλάδο "testing" του Debian. Η κύρια έκδοση έρχεται με μια προσαρμοσμένη έκδοση της ελαφριάς επιφάνειας εργασίας LXDE, με διαθέσιμες άλλες προσαρμοσμένες επιφάνειες εργασίας.

Gentoo Linux

Gentoo Linux
Image Credit: fforget μέσω του Flickr

Μπορείτε να προσαρμόσετε το Gentoo Linux σε σχεδόν κάθε απαίτηση. Η ευελιξία και η απόδοσή του είναι αυτό που το καθιστά ένα από τα καλύτερα λειτουργικά συστήματα Linux. Το Gentoo Linux έρχεται επίσης με ένα προηγμένο σύστημα διαχείρισης πακέτων που ονομάζεται Portage.

Ενώ αυτή η προσαρμοστικότητα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους νεοφερμένους, το Gentoo προσφέρει πλήρη έλεγχο στον υπολογιστή σας.

CentOS

Το CentOS (Enterprise Operating System) είναι μια κοινοτική ανακατασκευή του Red Hat Enterprise Linux. Θέλετε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν μια διανομή επιχειρηματικών προτύπων;

Εάν χρησιμοποιείτε το Red Hat στην εργασία σας, είναι λογικό να χρησιμοποιήσετε το CentOS στο σπίτι - από την άποψη του χρήστη, υπάρχει πολύ μικρή διαφορά.

Καλύτερο ελαφρύ Linux Distros

Linux Lite

Με βάση τις εκδόσεις του Ubuntu LTS, το Linux Lite είναι μια διανομή ελάχιστου αποτυπώματος με μια καθαρή και απλή επιφάνεια εργασίας Xfce. Χρησιμοποιεί ένα μενού Έναρξης τύπου Windows, βοηθώντας οποιονδήποτε πρόσφυγα των Windows να νιώθει σαν στο σπίτι.

Το μικρό αποτύπωμα πόρων του Linux Lite σημαίνει ότι μπορείτε να το εγκαταστήσετε σε έναν υπολογιστή με CPU 700 MHz και μόλις 512MB μνήμης RAM. Αυτό λέμε φως! Αυτό το καθιστά μία από τις καλύτερες διανομές Linux για παλιούς υπολογιστές ή χρήστες που θέλουν να μεγιστοποιήσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του φορητού υπολογιστή.

Lubuntu

Το Lubuntu είναι ένα ελαφρύ κέντρο διανομής βασισμένο στο Ubuntu που είναι ιδανικό για χρήση φορητού υπολογιστή. Χρησιμοποιεί το ελάχιστο γραφείο LXDE (ελαφρύ περιβάλλον εργασίας X11 Desktop) και έρχεται με ελαφρές εφαρμογές σχεδιασμένες για ενεργειακή απόδοση και ταχύτητα.

Είναι ιδανικό για τους περισσότερους παλιούς υπολογιστές, netbooks και κινητές συσκευές, καθώς χρησιμοποιεί ελάχιστη μνήμη RAM και έχει χαμηλές απαιτήσεις συστήματος.

Αν ψάχνετε για το καλύτερο λειτουργικό σύστημα Linux για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του φορητού υπολογιστή, το Lubuntu είναι ένας σαφής υποψήφιος.

Xubuntu

Το παράγωγο Xubuntu χρησιμοποιεί το περιβάλλον εργασίας Xfce, καθιστώντας το μια κομψή και ελαφριά έκδοση του Ubuntu. Είναι ιδανικό για φορητούς υπολογιστές και netbooks, καθώς και για επιτραπέζιους υπολογιστές χαμηλού επιπέδου.

Επειδή είναι ελαφρύ και χρησιμοποιεί λίγους πόρους του συστήματος, το Xubuntu είναι ιδανικό για τους παλαιότερους υπολογιστές.

Κουτάβι Linux

Αυτή είναι μια φανταστικά μικρή διανομή που μπορεί να εκτελεστεί εξ ολοκλήρου από τη μνήμη RAM. Αυτό σημαίνει ότι το κουτάβι Linux είναι ιδανικό για τους παλαιότερους υπολογιστές, ακόμα και για αυτούς χωρίς σκληρούς δίσκους! Είναι επίσης εύκολο στη χρήση για την αφαίρεση κακόβουλων προγραμμάτων.

Manjaro Linux

Το Manjaro Linux είναι μια γρήγορη, εύκολη στη χρήση, ελαφριά διανομή βασισμένη στο Arch Linux. Στόχος του είναι να προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα του Arch Linux με περισσότερη φιλικότητα προς το χρήστη και προσβασιμότητα, διευκολύνοντας τους νεοφερμένους. Η επιφάνεια εργασίας Xfce είναι η προεπιλογή, αλλά υπάρχουν και άλλες επιλογές.

Arch Linux

Το Arch Linux είναι μια διανομή σχεδιασμένη με έμπειρους χρήστες. Αυτή η ελαφριά μινιμαλιστική διανομή έχει ως στόχο να κρατήσει τα πράγματα απλά και χρησιμοποιεί ένα κυλιόμενο μοντέλο απελευθέρωσης για ενημερώσεις.

Το Arch διαθέτει ένα προσαρμοσμένο διαχειριστή πακέτων που ονομάζεται "Pacman", το οποίο καθιστά εύκολη την κατασκευή, την τροποποίηση και την κοινή χρήση πακέτων.

Μπορεί να μην είναι το καλύτερο διανομέα Linux για αρχάριους, γι 'αυτό σας συνιστούμε να περιμένετε έως ότου αποκτήσετε κάποια εμπειρία πριν κάνετε ένα στιγμιότυπο.

NuTyX

NuTyX Linux distro
Πιστοποίηση εικόνας: NuTyX.org

Θέλετε να προσαρμόσετε το σύστημα Linux σας; Το NuTyX είναι για εσάς! Αποστολών barebones και free bloatware, το NuTyX σας επιτρέπει να προσαρμόσετε χρησιμοποιώντας την ιδέα της συλλογής, όπου θα βρείτε μια επιλογή για όλα όσα θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Για παράδειγμα, θα βρείτε μια επιλογή από περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας ή διαχειριστές παραθύρων για να διαλέξετε.

Το αποτέλεσμα είναι ένα καθορισμένο από το χρήστη λειτουργικό σύστημα Linux με ατελείωτες δυνατότητες. Μπορεί να είναι μια ευπροσάρμοστη επιφάνεια εργασίας ή ένα εστιασμένο οικιακό θέατρο.

Bodhi

Αυτή η διανομή που βασίζεται στο Ubuntu έρχεται με την ελαφριά και όμορφη επιφάνεια εργασίας του Enlightenment. Ο Bodhi είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμος, με θέματα και εφαρμογές άμεσα διαθέσιμα για να επεκταθούν στις αρχές του φωτός.

Καλύτερο Multimedia Linux Distros

Σουίτα σχεδιασμού Fedora

Εξοικονομήστε χρόνο εγκαθιστώντας καλλιτεχνικά εργαλεία και εφαρμογές στο Fedora απλά εγκαταστήνοντας αυτό το γύρισμα από την ομάδα καλλιτεχνικής σχεδίασης της Fedora. Θα βρείτε εργαλεία όπως το Inkscape και το GIMP, τα οποία είναι προεγκατεστημένα σε αυτό το διανομέα εστιασμένο σε τέχνη, απεικόνιση και DTP.

Το Ubuntu Studio

Πρώτα κυκλοφόρησε το 2007, το Ubuntu Studio είναι ίσως η προεπιλεγμένη επιλογή για χρήστες Linux με δημιουργικά ταλέντα. Με τη συμπερίληψη του περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας Xfce και της χαμηλής λανθάνουσας λειτουργίας του πυρήνα, όλα προσανατολίζονται στην παραγωγή μέσων.

Ενώ πολλές άλλες διανομές θα σας εξυπηρετήσουν καλά, το Ubuntu Studio θα μπορούσε να είναι το καλύτερο διανομέα Linux για σχεδιαστές, παραγωγούς μουσικής, φωτογράφους και άλλους δημιουργικούς χρήστες.

KXStudio

Όλες οι δημιουργικές διανομές που παρουσιάζονται εδώ προσφέρουν ένα καλό συνδυασμό εργαλείων και ενώ το KXStudio δεν διαφέρει, επικεντρώνεται στην παραγωγή ήχου. Πέτα στην επιφάνεια εργασίας του KDE και έχετε ένα ψηφιακό στούντιο ικανό να αποδώσει σημαντικές επιδόσεις.

Καλύτερες διανομές Linux για αρχάριους

Ατελείωτο λειτουργικό σύστημα

Εάν είστε νέοι στο Linux και θέλετε να κρατήσετε τα πράγματα απλά, το Endless OS μπορεί να είναι το distro που ψάχνετε.

Προορίζεται για οικογενειακή χρήση, το Endless OS συνοδεύεται από 100 προεγκατεστημένες εφαρμογές, ιδανικές εάν το σύστημά σας δεν διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο. Είναι επίσης χρήσιμο αν δεν ξέρετε τι εφαρμογές Linux χρειάζεστε.

Αυτή η προκαθορισμένη προσέγγιση ίσως να μην είναι ιδανική για τους έμπειρους χρήστες του Linux. Ωστόσο, αν έρχεστε σε πράσινα λειτουργικά συστήματα ανοιχτού κώδικα, αυτό είναι πολύ χρήσιμο. Δείτε την επισκόπηση μας για το Endless OS Το Endless OS μπορεί να είναι η καλύτερη έκδοση Linux για τους νέους χρήστες υπολογιστών Το Endless OS μπορεί να είναι η καλύτερη έκδοση Linux για νέους χρήστες υπολογιστών Μετάβαση στο Linux και αναζήτηση ενός λειτουργικού συστήματος που μπορεί να εξυπηρετήσει ολόκληρη την οικογένειά σας; Το ατελείωτο λειτουργικό σύστημα μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεστε. Διαβάστε περισσότερα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το απλό λειτουργικό σύστημα.

Linux Νομισματοκοπείο

Linux Mint επιφάνεια εργασίας

Το Linux Mint είναι μια κομψή, μοντέρνα διανομή που είναι εύκολη στη χρήση, αλλά ισχυρή. Με βάση το Ubuntu, το Linux Mint είναι αξιόπιστο και έρχεται με έναν από τους καλύτερους διαχειριστές λογισμικού.

Το Νομισματοκοπείο ήταν το κορυφαίο λειτουργικό σύστημα Linux στο DistroWatch από το 2011, με πολλούς πρόσφυγες των Windows και MacOS να το επιλέγουν ως το νέο σπίτι στην επιφάνεια εργασίας τους.

Νομισματοκοπείο έρχεται με ένα ευρύ φάσμα επιτραπέζιων επιλογών 5 Γεύσεις του Linux Νομισματοκοπείο 18 Μπορείτε να δοκιμάσετε σήμερα 5 Γεύσεις του Linux Νομισματοκοπείο 18 Μπορείτε να δοκιμάσετε σήμερα Το Linux Νομισματοκοπείο είναι μια διανομέα που έχει ρίζες στο Ubuntu αλλά πολλές αλλαγές που την κάνουν αξίζει τον κόπο. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τις πέντε γεύσεις του desktop περιβάλλον που μπορείτε να δοκιμάσετε. Διαβάστε περισσότερα . Μπορείτε να έχετε την προεπιλεγμένη επιφάνεια εργασίας Cinnamon ή με MATE, KDE ή Xfce (κοινό περιβάλλον XForms). Το Linux Mint Debian Edition, που απευθύνεται σε έμπειρους χρήστες Linux, είναι επίσης διαθέσιμο.

Deepin [Δεν διατίθεται πλέον]

macOS-like Deepin Linux distro

Αυτό το Distro που βασίζεται στο Ubuntu 5 λόγοι για τους οποίους οι νέοι χρήστες του Linux θα αγαπήσουν Deepin 5 λόγοι για τους οποίους οι νέοι χρήστες του Linux θα αγαπήσουν Deepin Υπάρχουν πολλά παράγωγα που βασίζονται στο Ubuntu και προσπαθούν να λύσουν προβλήματα με τους δικούς τους τρόπους, αλλά μία διανομή που κερδίζει κάποια ιδιαίτερη προσοχή είναι Βαθειά μέσα. Διαβάστε περισσότερα, συσκευασμένα με το κομψό Deepin Desktop Environment (DDE), προορίζεται να προσελκύσει νέους χρήστες του Linux. Απλό και διαισθητικό και με εξαιρετικές οθόνες για τις ρυθμίσεις του συστήματος, η Deepin εμπνέεται σαφώς από την επιφάνεια εργασίας macOS της Apple.

Το Deepin διαθέτει επίσης ένα εύκολο στη χρήση κέντρο λογισμικού που είναι πολύ ανώτερο από παρόμοια εργαλεία σε άλλες διανομές. Αυτοί οι παράγοντες καθιστούν ένα από τα καλύτερα λειτουργικά συστήματα Linux για τη μετεγκατάσταση χρηστών Mac.

Pop! _OS

Το Pop! _OS είναι κατασκευαστής υλικού Linux, το οποίο βασίζεται στο βασικό λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Ubuntu System76, με την επιφάνεια εργασίας του GNOME. Προσφέροντας το δικό του θέμα της επιφάνειας εργασίας, το μπλε, καφέ και πορτοκαλί περιβάλλον εργασίας ταιριάζει με την ταυτότητα της μάρκας System76.

Με το δικό του πρόγραμμα περιήγησης εφαρμογής (Pop! _Shop), θα είναι εύκολο να εγκαταστήσετε τις προτιμώμενες εφαρμογές Linux στο Pop! _OS. Αν και ορισμένες εφαρμογές δεν ταιριάζουν με το θέμα, αυτό είναι ένα συναρπαστικό λειτουργικό σύστημα Linux. Τα σημεία μπόνους πηγαίνουν στο System76 για την παραγωγή ξεχωριστής έκδοσης για συσκευές με γραφικά Nvidia.

Zorin OS

Το Zorin OS είναι ένα άλλο διανομέα σχεδιασμένο ειδικά για τους νεοφερμένους Linux για να διευκολύνει τη μετάβαση από άλλες πλατφόρμες. Το διανομέα που βασίζεται στο Ubuntu διαθέτει πολλές εφαρμογές που θα είναι εξοικειωμένες με τους χρήστες των Windows και θα διευκολύνουν τους χρήστες να τρέχουν τις εφαρμογές των Windows που εξακολουθούν να χρειάζονται.

Η επιφάνεια εργασίας του Zorin OS μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να μοιάζει με Windows, macOS ή ακόμα και Linux.

Στοιχειώδες λειτουργικό σύστημα

Ακόμα μια διανομέα βασισμένη στο Ubuntu, το Elementary OS έχει διαφοροποιηθεί εξαιρετικά από την εμφάνισή του το 2013. Διαθέτει όμορφες και απλές προεπιλεγμένες εφαρμογές που ακολουθούν την αισθητική του OS, όπως το Mail for email και το πρόγραμμα περιήγησης στο Web Epiphany.

Το στοιχειώδες λειτουργικό σύστημα διαθέτει επίσης πολλές χρήσιμες εφαρμογές παραγωγικότητας Linux 10 Εφαρμογές OS AppCenter που θα σας κάνουν πιο παραγωγικούς 10 στοιχειώδεις εφαρμογές AppCenter OS που θα σας κάνουν πιο παραγωγικούς Έχοντας ένα δικό του κατάστημα εφαρμογών έχει πραγματικά φέρει το Elementary OS στη ζωή με μια μεγάλη επιλογή εφαρμογών. Χρησιμοποιώ αυτά τα εργαλεία του AppCenter για να βελτιώσω την παραγωγικότητα μου - ίσως και εσύ. Διαβάστε περισσότερα . Αν θέλετε κάτι που προκαλεί την εμφάνιση και την αίσθηση του macOS, το Elementary OS είναι ένα λειτουργικό σύστημα Linux που πρέπει να δοκιμάσετε.

RoboLinux

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα αλλαγής στο Linux από τα Windows είναι η έλλειψη συμβατότητας εφαρμογών.

Αρκετοί διανομείς ασχολούνται με αυτό το ζήτημα, αλλά η RoboLinux προσφέρει μια καλύτερη λύση: μια εύκολη στη δημιουργία εικονικής μηχανής των Windows. Τα Windows XP και αργότερα μπορούν να εγκατασταθούν στο RoboLinux, αποφεύγοντας την ανάγκη για διπλή εκκίνηση. Αυτό ενδεχομένως σας δίνει πρόσβαση στις αγαπημένες σας εφαρμογές Windows όποτε τις χρειάζεστε.

Kubuntu

Το Ubuntu έχει πολλά παράγωγα. Μια δημοφιλής επιλογή είναι η Kubuntu, η οποία χρησιμοποιεί το πιο παραδοσιακό περιβάλλον εργασίας του KDE. Κάτω από αυτό, είναι ουσιαστικά το ίδιο με το Ubuntu και κυκλοφορεί στο ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Καλύτερο Raspberry Pi Linux Distros

Το Raspberry Pi είναι ένα δημοφιλές μηχάνημα Linux, αλλά οι διανομές που εμφανίζονται σε άλλα μέρη αυτής της λίστας πιθανώς δεν θα λειτουργήσουν. Αυτό οφείλεται στο Pi που χρησιμοποιεί επεξεργαστή ARM και όχι σε επεξεργαστή Intel ή AMD 32 bit ή 64 bit.

Ως εκ τούτου, έχουν αναπτυχθεί εξειδικευμένες διανομές για το Pi. Ορισμένες από αυτές είναι εκδόσεις των υφιστάμενων λειτουργικών συστημάτων Linux, όπως αυτές που παρατίθενται παρακάτω. Για περισσότερες διανομές, δείτε τη λίστα των λειτουργικών συστημάτων μας για τα Λειτουργικά Συστήματα Raspberry Pi 11 που λειτουργούν με το Raspberry Pi 11 Λειτουργικά Συστήματα που λειτουργούν με το Raspberry Pi Όποιο και αν είναι το Raspberry Pi project, υπάρχει ένα λειτουργικό σύστημα για αυτό. Σας βοηθάμε να βρείτε το καλύτερο Raspberry Pi OS για τις ανάγκες σας. Διαβάστε περισσότερα .

Raspbian Stretch

Το Raspbian Stretch βασίζεται στο Debian

Το προεπιλεγμένο λειτουργικό σύστημα για το δημοφιλές Raspberry Pi είναι το βασισμένο στο Debian Raspbian Stretch, το οποίο παράγεται από το Raspberry Pi Foundation.

Αυτή η κατανομή ARM διαθέτει μια δέσμη εργαλείων προγραμματισμού, όπως το Scratch, που στοχεύει να βοηθήσει τους αρχάριους να ξεκινήσουν με την κωδικοποίηση.

Το Raspbian περιλαμβάνει το επιτραπέζιο περιβάλλον PIXEL που βασίζεται σε LXDE. Δεν είναι η μόνη επιλογή, αλλά η Raspbian μπορεί να είναι το καλύτερο λειτουργικό σύστημα Linux για το Raspberry Pi.

Kano O

Παρόμοια με το Raspbian είναι το Kano OS, με μεγαλύτερη έμφαση στην κωδικοποίηση, αυτή τη φορά που απευθύνεται σε παιδιά. Μια πιο έξυπνη διεπαφή χρήστη παρέχει όλα τα εργαλεία που χρειάζεται ένα παιδί για την κωδικοποίηση με το ελάχιστο φασαρία.

DietPi

Εκτέλεση ενός έργου που απαιτεί λειτουργικό σύστημα γυμνών οστών; Η απάντηση είναι το DietPi, ένα εξαιρετικά ελαφρύ λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Debian για όλα τα μοντέλα του Raspberry Pi. Είναι επίσης διαθέσιμο για αρκετούς άλλους υπολογιστές με μία μόνο κάρτα (ή για SBC για σύντομο χρονικό διάστημα).

Ενώ το Raspbian Stretch Lite είναι ίσως η επιλογή go-to για χρήστες Pi που αναζητούν ένα μικρό αποτύπωμα από το επιλεγμένο λειτουργικό σύστημα τους, η DietPi έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως περιγράφεται σε αυτόν τον πίνακα.

Ίσως η βασική διαφορά για πολλούς είναι το ποσό του χώρου που η DietPi αναλαμβάνει σε μια κάρτα SD. Για να εκτελέσετε Raspbian Stretch Lite θα χρειαστείτε 2GB αποθήκευσης. για τη DietPi, μόλις 1GB.

Best Distros Linux για την ασφάλεια και την αποκατάσταση

Qubes 3.2

Πιθανότατα γνωρίζετε ότι το Linux είναι πιο ασφαλές από τα Windows, αλλά το πιο ασφαλές λειτουργικό σύστημα Linux είναι το Qubes. Η έκδοση 3.2 είναι επί του παρόντος διαθέσιμη, καλώντας τον εαυτό του "Ένα λογικά ασφαλές λειτουργικό σύστημα", που μπορεί να υπερηφανεύεται για την μαρτυρία από κανένα άλλο εκτός του Edward Snowden.

Αυτό το όνομα μόνο θα πρέπει να σας πει ότι ο Qubes είναι ένα από τα καλύτερα λειτουργικά συστήματα Linux για χρήστες με ασφάλεια.

Με την επιφύλαξη της ασφάλειας, της ελευθερίας και των ενσωματωμένων χαρακτηριστικών απορρήτου, η εικονικοποίηση επιβάλλει την απομόνωση μεταξύ των εφαρμογών και του υλικού σας.

Kali Linux

Παλαιότερα γνωστή ως BackTrack, το Kali Linux είναι μια διδασκαλία διείσδυσης που χρησιμοποιείται ευρέως στην κοινότητα ασφάλειας στο διαδίκτυο. Αυτή η διανομή Linux βασισμένη στο Debian καθιστά εύκολη την εκτέλεση ψηφιακών ιατροδικαστικών εργασιών.

Διαμερισμένη μαγεία

Το Parted Magic είναι ουσιαστικά ένα εργαλείο διαχείρισης δίσκων, με διαχωρισμό και αντιγραφή σκληρού δίσκου ως πρωτεύοντα εργαλεία. Κάνει επίσης εύκολη την αποκατάσταση των δεδομένων και την ασφαλή διαγραφή.

GParted

Το GParted είναι μια ενιαία διανομή, σκοπός του οποίου είναι να διευκολύνει την κατανομή των σκληρών δίσκων χρησιμοποιώντας μια γραφική διεπαφή. Οι χρήστες του Linux θα είναι εξοικειωμένοι με την τυπική έκδοση που εμφανίζεται σε πολλές διανομές.

Αυτή η έκδοση είναι ένα αυτόνομο, αποκλειστικό λειτουργικό σύστημα, ωστόσο, έτοιμο να λειτουργήσει ως live CD. Πρέπει να εκτελέσετε κάποια διαχείριση δίσκων χωρίς εκκίνηση στο λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας; Χρησιμοποιήστε το GParted.

ΟΥΡΑΝΕΣ

Μια κατανομή που περιστρέφεται εξ ολοκλήρου γύρω από την έννοια της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας. Πρόκειται για ένα ζωντανό λειτουργικό σύστημα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από ένα DVD, ένα USB stick ή μια κάρτα SD, ώστε να μπορείτε να είστε ασφαλείς με οποιοδήποτε υπολογιστή και να μην αφήσετε ίχνη των δραστηριοτήτων σας.

Όλες οι συνδέσεις στο Διαδίκτυο δρομολογούνται μέσω του TOR (The Router) για την καλύτερη δυνατή ανωνυμία. Εν τω μεταξύ, τα κρυπτογραφικά εργαλεία είναι άμεσα διαθέσιμα για να προστατεύσουν όλες τις μεθόδους επικοινωνίας σας από τα αδιάκριτα μάτια.

Ο Bruce Schneier είναι οπαδός της TAILS και αυτό είναι μια μεγάλη δήλωση. Είναι το καλύτερο λειτουργικό σύστημα Linux για χρήστες που αναζητούν φορητά και εξαιρετικά ασφαλή εργαλεία.

Το καλύτερο λειτουργικό σύστημα Linux για εσάς

Με τόσα λειτουργικά συστήματα Linux για να διαλέξετε, θα χρειαστείτε ένα διανομέα που κάνει ό, τι χρειάζεστε. Ευτυχώς, υπάρχουν διαφορές για σχεδόν κάθε σκοπό. Αν θέλετε ένα διανομέα ειδικά για τη μεταφορά σε ένα stick USB, έχουμε στρογγυλοποιήσει μερικές από τις καλύτερες φορητές διανομές Linux Οι 5 Καλύτερες Distros Linux για να εγκαταστήσετε σε ένα stick USB Τα 5 Best Distros Linux να εγκαταστήσετε σε ένα USB Stick USB είναι μεγάλη για τη λειτουργία φορητών εκδόσεων του Linux. Εδώ είναι οι πιο χρήσιμες διανομές Linux που τρέχουν από μια μονάδα USB. Διαβάστε περισσότερα για εσάς.

Πιστεύετε ότι πρέπει να πληρώσετε για λογισμικό ανοιχτού κώδικα; Αν ναι, οι περισσότεροι προγραμματιστές Linux θα αποδεχτούν ευτυχώς μια συμβολή για να βοηθήσουν στη διατήρηση του λειτουργικού συστήματος μακροπρόθεσμα.

Είστε έτοιμοι να μπείτε στον κόσμο του Linux; Διαβάστε τον οδηγό μας για να ξεκινήσετε στο Linux και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον τρόπο ελέγχου της τρέχουσας έκδοσης του Linux 10 τρόποι για να ελέγξετε ποια έκδοση του Linux τρέχετε 10 τρόποι για να ελέγξετε ποια έκδοση του Linux τρέχετε Πρέπει να ελέγξετε ποια έκδοση του Linux να χρησιμοποιήσετε ή τον πυρήνα του Linux για τη διανομή σας; Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε την έκδοση του Linux. Διαβάστε περισσότερα.

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: Arch Linux, Best Of, Linux, Linux Desktop Περιβάλλον, Linux Distro, Linux Elementary, Linux Νομισματοκοπείο, Longform List, .