Το DuckDuckGo είναι η μηχανή αναζήτησης που εστιάζετε στην προστασία της ιδιωτικής ζωής που αναζητάτε.  Αλλά πώς οι δυνατότητές της συγκρατούν την Αναζήτηση Google;

DuckDuckGo εναντίον Google: Η καλύτερη μηχανή αναζήτησης για εσάς

Διαφήμιση Η Google είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως. Αν και έχουν επεκταθεί σε πολλές περιοχές της ζωής μας, είναι ακόμα πιο γνωστές για τη μηχανή αναζήτησης τους. Για να διατηρήσουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν, η Google καταγράφει ένα εκπληκτικό ποσό δεδομένων σχετικά με τις διαδικτυακές μας συνήθειες. Αυτ

Διαφήμιση

Η Google είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως. Αν και έχουν επεκταθεί σε πολλές περιοχές της ζωής μας, είναι ακόμα πιο γνωστές για τη μηχανή αναζήτησης τους. Για να διατηρήσουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν, η Google καταγράφει ένα εκπληκτικό ποσό δεδομένων σχετικά με τις διαδικτυακές μας συνήθειες. Αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για να μας δείξουν τη στοχοθετημένη διαφήμιση - την κύρια πηγή εισοδήματος της Google.

Ξεκλειδώστε το φύλλο εξαπάτησης "Κορυφαία συντομεύσεις πληκτρολογίου αναζήτησης Google" τώρα!

Αυτό θα σας υπογράψει στο newsletter μας

Εισαγάγετε το Email σας Ξεκλειδώστε Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας

Αν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στην αναζήτηση Google, τότε η μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo μπορεί να είναι η απάντηση.

Τι είναι το DuckDuckGo;

Η μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo
Το DuckDuckGo περιγράφεται ως "η μηχανή αναζήτησης που δεν σας παρακολουθεί".

Οι περισσότερες μηχανές αναζήτησης συλλέγουν και αποθηκεύουν δεδομένα αναζήτησης, ενώ η Google συνδέει τα δεδομένα αυτά με το λογαριασμό σας. Οι καταγεγραμμένες πληροφορίες χρησιμοποιούνται για την εξατομίκευση των αποτελεσμάτων αναζήτησης και για την προβολή στοχευμένης διαφήμισης.

Όμως, το DuckDuckGo (DDG) δεν σας παρακολουθεί και επιλέγει να μην εξατομικεύσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ο ιστότοπος αυξάνεται σταθερά από την έναρξή του, πηγαίνοντας από 79.000 καθημερινές αναζητήσεις κατά μέσο όρο το 2010 σε 38, 8 εκατομμύρια ημερήσιες και 31 δισεκατομμύρια συνολικές αναζητήσεις από τον Ιούνιο του 2019.

Μερικές από αυτές τις εξελίξεις έχουν περιοριστεί στις συνεργασίες του DDG με προγράμματα περιήγησης όπως το Firefox και το Safari της Apple. Έχουν επίσης συνεργαστεί με πολλά λειτουργικά συστήματα Linux και διαθέτουν εγγενείς εφαρμογές τόσο για Android όσο και για iOS.

Για όσους θέλουν να πάρουν μια ανωνυμία ένα βήμα παραπέρα, οι χρήστες του προγράμματος περιήγησης TOR παρουσιάζονται με τα αποτελέσματα αναζήτησης DuckDuckGo από προεπιλογή. Το DDG επικεντρώνεται στην ποιότητα των αποτελεσμάτων αναζήτησης σε σχέση με την ποσότητα, με αποτελέσματα που προέρχονται από περισσότερες από 400 πηγές.

Αν συνεχίζετε να επιθυμείτε εναλλακτικά αποτελέσματα, η λειτουργία Dangers του DDG σάς επιτρέπει να αναζητάτε απευθείας ιστότοπους τρίτων και ακόμη και άλλους παρόχους αναζήτησης.

Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του DuckDuckGo;

Πατήστε Shot του DuckDuckGo CEO Gabriel Weinberg
Το DuckDuckGo κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2008 από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο Gabriel Weinberg. Ακόμη ανήκει και λειτουργεί από την Weinberg υπό την ιδιόκτητη εταιρεία DuckDuckGo Inc. Η εταιρεία έχει πάνω από 65 υπαλλήλους που εργάζονται πίσω από τα παρασκήνια για να συνεχίσουν την ανάπτυξη της DDG.

Όταν μιλάμε για ιδιωτικότητα, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε λίγο για τους ανθρώπους που διαχειρίζονται τις εταιρείες που εμπιστεύεστε τα δεδομένα σας. Πριν από τη δημιουργία του DDG, ο Gabriel Weinberg ανέπτυξε ένα από τα πρώτα κοινωνικά δίκτυα, το όνομα βάσης δεδομένων.

Αργότερα πώλησε την επιχείρηση για περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια το 2006. Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για την αυτοχρηματοδότηση της ανάπτυξης του DDG μέσα από τα πρώτα χρόνια της εταιρείας. Ο Weinberg αργότερα συν-συγγραφέας Traction, ένα βιβλίο για την έναρξη ανάπτυξης.

Πώς το DuckDuckGo κερδίζει χρήματα;

Η αρχική εισφορά μετρητών της Weinberg πραγματοποίησε την εταιρεία για αρκετά χρόνια. Το 2011, η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Union Square Ventures επένδυσε σε DDG. Σύμφωνα με την Crunchbase, ο αρχικός αυτός γύρος χρηματοδότησης συμψηφίστηκε DDG επιπλέον 3 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι σήμερα, η εξωτερική συγκέντρωση κεφαλαίων έχει δημιουργήσει 13 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, οι επενδύσεις επιχειρηματικών κεφαλαίων δεν καθιστούν μια εταιρεία κερδοφόρα. Για να δημιουργήσετε ένα οικονομικά βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, η DDG εμφανίζει τη διαφήμιση.

Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλες μηχανές αναζήτησης, οι διαφημίσεις δεν βασίζονται σε στοχοθετημένα δεδομένα. Αντ 'αυτού, οι διαφημίσεις βασίζονται αποκλειστικά στις λέξεις-κλειδιά στην αναζήτησή σας. Όλες οι διαφημίσεις του DDG είναι κοινοπρακτικά από τη Yahoo, η οποία αποτελεί μέρος της συμμαχίας αναζήτησης Yahoo-Microsoft.

https://marissamayr.tumblr.com/post/116552888324/moving-search-forward


Παρόλο που η DDG δεν παρέχει προσωπικά δεδομένα σε καμία από τις δύο εταιρείες, η συμπερίληψη δύο γίγαντων τεχνολογίας με αμφίβολη συμπεριφορά στην ιδιωτικότητα μπορεί να σας κάνει να μην αισθάνεστε άνετα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το DDG σας επιτρέπει να κατευθυνθείτε στις ρυθμίσεις και να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της μάχης DuckDuckGo εναντίον Google.

Το DuckDuckGo είναι επίσης μέρος των προγραμμάτων θυγατρικών του Amazon και του eBay. Αν πραγματοποιήσετε κλικ σε κάποιον ιστότοπο από τα αποτελέσματα αναζήτησης και πραγματοποιήσετε μια αγορά, η DDG θα λάβει ένα μικρό ποσοστό της πώλησης. Ωστόσο, δεν διαβιβάζονται προσωπικές πληροφορίες σε καμία από τις δύο εταιρείες.

Μπορείτε να εμπιστευτείτε το DuckDuckGo;

Οι εξελίξεις τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι πολλές εταιρείες τεχνολογίας δεν μπορούν να εμπιστευτούν τα δεδομένα σας. Από το Facebook που πωλεί τα δεδομένα σας σε αδίστακτους τρίτους στην Timehop ​​χάνοντας τις προσωπικές πληροφορίες που αφορούν πάνω από 21 εκατομμύρια λογαριασμούς, υπάρχουν πολλές παραβιάσεις δεδομένων που μπορεί να σας έθεσαν σε κίνδυνο 5 Πρόσφατες παραβιάσεις δεδομένων που μπορεί να θέσουν τα δεδομένα σας σε κίνδυνο 5 Πρόσφατες παραβιάσεις δεδομένων Μπορεί να είναι δύσκολο να συμβαδίσετε με όλες τις πιο πρόσφατες αδικίες ασφαλείας στο διαδίκτυο, οπότε έχουμε στρογγυλοποιήσει μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες παραβιάσεις του 2018. Διαβάστε περισσότερα .

Έτσι, είναι φυσικό να αμφισβητήσετε γιατί πρέπει να εμπιστευτείτε το DuckDuckGo. Το υπόβαθρο του ιδρυτή για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και το αξιοθαύμαστο επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας αποτελούν εξαιρετικά σημεία εκκίνησης, αλλά υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λόγοι για να εμπιστευθεί το DDG. Εάν έχετε αναρωτηθεί είναι DuckDuckGo ασφαλή, τότε αυτά τα σημεία μπορεί να σας καθησυχάσει.

Πολιτική Απορρήτου

Η σαφώς γραπτή Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κάνει επίσης για καθησυχαστική ανάγνωση, παρέχοντας λεπτομέρειες για το μικρό όγκο των πληροφοριών που συλλέγουν. Τα βασικά σημεία λήψης είναι ότι δεν αποθηκεύουν διευθύνσεις IP ή μοναδικό αναγνωριστικό User-Agent και θα ορίσουν ένα cookie μόνο για την εξοικονόμηση των ρυθμίσεων του ιστότοπου.

Τελειώνει με τη διαβεβαίωση διαβεβαίωσης:

"... θα συμμορφωθούμε με δικαστικά αιτήματα. Ωστόσο, στην περίπτωσή μας, δεν περιμένουμε κανένα, επειδή δεν υπάρχει τίποτα χρήσιμο να τα δώσουμε, αφού δεν συλλέγουμε προσωπικές πληροφορίες ".

Ανοιχτή πηγή

Παράλληλα με την κατασκευή του λογισμικού ελεύθερου και ανοικτού κώδικα (FOSS), η DDG έχει κάνει τμήματα του λογισμικού τους ανοιχτού κώδικα. Πολλά από τα σχέδια του ιστότοπου, οι εφαρμογές για κινητά, οι επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης, οι λευκές λίστες και οι άμεσες απαντήσεις είναι διαθέσιμες στη σελίδα GitHub του DuckDuckGo.

Αν και ο κύριος πυρήνας αναζήτησης είναι ιδιόκτητος, η ανοιχτή προμήθεια των περισσότερων άλλων τμημάτων του ιστότοπου σημαίνει ότι, δεδομένης της κλίσης, ο καθένας μπορεί να δει τον κώδικα.

Δωρεές για ιδιωτικό απόρρητο

Όπως πολλές εταιρείες, η DDG επίσης δωρίζει ένα μέρος του εισοδήματός τους σε καλές αιτίες. Επιλέγουν συγκεκριμένα οργανισμούς που μοιράζονται το "όραμά τους για την αύξηση του επιπέδου εμπιστοσύνης στο διαδίκτυο".

Κάθε χρόνο, το DuckDuckGo επιλέγει μια νέα ομάδα οργανισμών, ακόμη και προσεγγίζοντας το Reddit για προτάσεις. Μέχρι σήμερα, έχουν δωρίσει 1, 3 εκατομμύρια δολάρια στους επιλεγμένους δικαιούχους τους. Στη σελίδα "Δωρεές" στον ιστότοπό τους αναφέρονται κάθε δωρεά που έχουν γίνει, ταξινομημένα ανά έτος.

Πέρα από την αναζήτηση

Τον Ιανουάριο του 2018, το DuckDuckGo κινήθηκε πέρα ​​από την αναζήτηση, απελευθερώνοντας μια σουίτα εργαλείων που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ιδιωτικότητά σας στο διαδίκτυο. Ανανεώθηκαν οι επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης και οι εφαρμογές για κινητά, ώστε να συμπεριλαμβάνουν προστασία παρακολούθησης, κρυπτογράφηση και γρήγορη πρόσβαση στην ιδιωτική τους αναζήτηση.

Η ενημερωμένη έκδοση πρόσθεσε επίσης μια αξιολόγηση βαθμού αξιοπιστίας ιστότοπων από το Α έως το F, για να μετρήσετε πόσο ένας ιστότοπος διατηρεί το απόρρητό σας. Πολλά από τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν στην επέκταση του προγράμματος περιήγησης και στις εφαρμογές για κινητά έχουν ως στόχο να σταματήσουν την παρακολούθηση και να προστατεύσουν το απόρρητό σας. Με άλλα λόγια, οι εφαρμογές απορρήτου του DuckDuckGo θέλουν να σας κρατήσουν ασφαλή online Πώς οι νέες εφαρμογές απορρήτου του DuckDuckGo σας κρατούν ασφαλείς στο διαδίκτυο Πώς οι νέες εφαρμογές απορρήτου του DuckDuckGo σας κρατούν ασφαλή Online μηχανή αναζήτησης με βάση την ιδιωτικότητα Η DuckDuckGo κυκλοφόρησε νέες εφαρμογές για κινητά και επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης. Δείτε πώς μπορούν να σας κρατήσουν ασφαλείς στο διαδίκτυο. Διαβάστε περισσότερα .

DuckDuckGo εναντίον Google

Παράλληλα με την αναζήτηση, το Google χρησιμοποιεί μερικά από τα πιο χρησιμοποιούμενα λογισμικά του ιστού, όπως το Gmail, τα Έγγραφα, το Drive, το Ημερολόγιο και πολλά άλλα. Η πρόσβαση της Google σε τεράστια ποσά των δεδομένων σας σημαίνει ότι τα αποτελέσματά της μπορεί να είναι βαθιά εξατομικευμένα και η σελίδα αναζήτησης τους τραβάει όλα μαζί σε ένα μέρος.

Το DuckDuckGo δεν έχει προσωπικά δεδομένα από τα οποία μπορεί να αντλήσει, και έτσι το κάνει να ξεχωρίζει με άλλους τρόπους. Είναι ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους το DuckDuckGo προστατεύει τις προσωπικές σας πληροφορίες online Πώς προστατεύει το DuckDuckGo από τις προσωπικές σας πληροφορίες σε απευθείας σύνδεση; Πώς προστατεύει το DuckDuckGo από τις προσωπικές σας πληροφορίες σε απευθείας σύνδεση; Περίεργος για το DuckDuckGo, αλλά μπερδεμένος για το πώς η μηχανή αναζήτησης μπορεί να βελτιώσει την ιδιωτικότητά σας στο διαδίκτυο; Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε. Διαβάστε περισσότερα .

Αυτό το περιβάλλον που επικεντρώνεται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι σχεδόν το ακριβώς αντίθετο από το άκρως στοχευμένο περιβάλλον της Google. Δεν υπάρχουν εξατομικευμένες διαφημίσεις, προσωπικά αποτελέσματα αναζήτησης και καμία φούσκα φίλτρων. Ανάλογα με την άποψή σας, αυτό είναι είτε ένα από τα καλύτερα ή χειρότερα χαρακτηριστικά του DDG. Για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αυτή η έλλειψη παρακολούθησης είναι πιθανό να σφραγίσει τη συμφωνία.

Ωστόσο, DuckDuckGo έχει ένα άλλο κόλπο μέχρι το μανίκι του: κτυπήματα .

Τα bangs σας επιτρέπουν να αναζητάτε τοποθεσίες τρίτων απευθείας από το DuckDuckGo. Ας υποθέσουμε ότι ήθελε να κάνει αναζήτηση στο makeuseof.com. Η Google θα σας επιτρέψει να πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση ιστότοπου εισάγοντας τον ιστότοπο: makeuseof.com . Χρησιμοποιώντας τα κτυπήματα του DDG, πληκτρολογείτε ! Muo που ακολουθεί ο όρος αναζήτησης. Υπάρχουν ακόμη και πολλά κτυπήματα που κάνουν την αναζήτηση Google να φαίνεται αργή.

Επιπλέον, η αναζήτηση σε έναν ιστότοπο με οποιαδήποτε από τις χιλιάδες διαθέσιμες κτυπήματα θα σας μεταφέρει απευθείας στον ιστότοπο και όχι στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης. Εάν διαπιστώσετε ότι λείπουν τα προσαρμοσμένα αποτελέσματα της Google, τότε η προσθήκη του g με το ερώτημά σας θα σας μεταφέρει απευθείας εκεί.

DuckDuckGo Εφαρμογές και επεκτάσεις

Σε αυτό το σημείο, οι περισσότεροι από εμάς είναι ήδη βαθιά ενσωματωμένοι σε λειτουργικά συστήματα, προγράμματα περιήγησης και εφαρμογές. Ότι η Google είναι τόσο ευρέως προσβάσιμη σε σχεδόν όλες τις συσκευές, την οθόνη και το πρόγραμμα περιήγησης σημαίνει ότι το DuckDuckGo πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμο όπου κι αν το χρειάζεστε.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η DDG έχει αποφοιτήσει από την προέλευσή της μόνο στο διαδίκτυο, προσφέροντας τώρα εφαρμογές για κινητά και επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης, οι οποίες προσθέτουν λειτουργίες με επίκεντρο την προστασία της ιδιωτικής ζωής στην ιδιωτική τους αναζήτηση.

DuckDuckGo στον περιηγητή σας

Στιγμιότυπο οθόνης της επέκτασης προγράμματος περιήγησης DuckDuckGo
Το DuckDuckGo είναι ένας πάροχος αναζήτησης στα περισσότερα mainstream προγράμματα περιήγησης, αλλά οι χρήστες Chrome, Firefox, Opera και Safari μπορούν επίσης να εγκαταστήσουν την επέκταση DuckDuckGo Privacy Essentials. Η επέκταση εμποδίζει κρυμμένους ιχνηλάτες διαφήμισης, αναγκάζει τους ιστότοπους να μεταβούν στο HTTPS όπου είναι δυνατόν και σας δίνει γρήγορη πρόσβαση στην αναζήτηση του DDG.

Λήψη : Essentials DuckDuckGo για το Chrome Firefox | Opera | Safari (δωρεάν)

DuckDuckGo Κινητά Apps

Οι προσφορές Android και iOS του DuckDuckGo βασίζονται στις δυνατότητες που υπάρχουν στις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης. Η πρόληψη της παρακολούθησης, η κρυπτογράφηση και η ιδιωτική αναζήτηση του DDG είναι όλα ενσωματωμένα σε ένα ελάχιστο πρόγραμμα περιήγησης DuckDuckGo για κινητά. Ένα εικονίδιο πυρκαγιάς στο πρόγραμμα περιήγησης σας επιτρέπει να διαγράψετε όλα τα δεδομένα περιήγησης και να κλείσετε όλες τις ενεργές καρτέλες.

Υπάρχει μια βασική λειτουργία bookmarking για την πρόσβαση στις αγαπημένες σας τοποθεσίες, αλλά υπάρχουν λίγα άλλα χαρακτηριστικά. Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτό δεν θα κάνει ως αντικατάσταση προγράμματος περιήγησης. Ωστόσο, είναι χρήσιμο όταν πρέπει να ψάξετε για κάτι ευαίσθητο.

Λήψη : DuckDuckGo Privacy Browser για το Android | iOS (δωρεάν)

Είναι το DuckDuckGo Better Than Google;

Η Google κατέστη η κυρίαρχη δύναμη στην αναζήτηση προσφέροντάς σας εξατομικευμένη αναζήτηση. Χτίστηκαν απίστευτα χρήσιμες εφαρμογές και υπηρεσίες που κατέλαβαν ακόμα περισσότερα από τα δεδομένα μας για να βελτιώσουν περαιτέρω τα αποτελέσματα αναζήτησης. Ωστόσο, υπό το πρίσμα αρκετών σκανδάλων ιδιωτικότητας τα τελευταία χρόνια, γινόμαστε πιο προσεκτικοί με τα δεδομένα μας.

Το DuckDuckGo μας δείχνει ότι η ιδιωτικότητα και η χρησιμότητα των χρηστών δεν είναι αμοιβαία αποκλειστικά. Είναι ο απόλυτος νικητής του αγώνα του DuckDuckGo εναντίον του Google;

Το DuckDuckGo απευθύνει έκκληση προς την ιδιωτική ζωή, αλλά σημαντικό, δεν είναι ένα εξειδικευμένο προϊόν. Υπάρχει μια σειρά από χρήσιμες λειτουργίες και μερικά τεχνάσματα αναζήτησης DuckDuckGo που δεν δουλεύουν καν στο Google.

Αν αποφασίσετε να παραμείνετε στην Google, ρίξτε μια ματιά σε αυτούς τους τρόπους για να προσαρμόσετε τα αποτελέσματα της Αναζήτησης Google Πώς να προσαρμόσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης Google (και να προσθέσετε επιπλέον λειτουργίες) Πώς να προσαρμόσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης Google (και να προσθέσετε επιπλέον λειτουργίες) Γνωρίζατε ότι εσείς μπορεί να αλλάξει τόσο το βλέμμα όσο και τη λειτουργικότητα των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google; Κάντε λήψη αυτών των επεκτάσεων σήμερα. Διαβάστε περισσότερα .

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με το: DuckDuckGo, Αναζήτηση Google, Ιδιωτική περιήγηση, Αναζήτηση στο Web.