Ποιος βλέπει το προφίλ σας στο Facebook;  Σε αυτό το άρθρο, διαλύουμε μερικούς μύθους για το αν μπορείτε να δείτε ποιος είδε το προφίλ σας.

Μπορείτε πραγματικά να δείτε ποιος είδε το προφίλ σας στο Facebook;

Διαφήμιση Μία από τις μεγαλύτερες ερωτήσεις που θέτουν οι χρήστες σχετικά με το Facebook είναι αν μπορείτε να δείτε ποιος έχει δει το προφίλ σας. Στην πραγματικότητα, μια γρήγορη ματιά στα αποτελέσματα αναζήτησης δείχνει δεκάδες εφαρμογές και υπηρεσίες που ισχυρίζονται ότι σας επιτρέπουν να βλέπετε αυτές τις πληροφορίες. Αλλά πρέπει να τους πιστέψετε; Υπάρχει πραγματικά κάποιος τρόπος να γνωρίζετε ποιος είδε το προφίλ σας στο Facebook; Σε αυτό το άρθρο, απαντούμε σε αυτή την ερώτηση και διαλύουμε ορισμένους από τους μύθους που περιβάλλουν αυτό το ζήτημα. Μπορείτε να δείτε ποιος

Διαφήμιση

Μία από τις μεγαλύτερες ερωτήσεις που θέτουν οι χρήστες σχετικά με το Facebook είναι αν μπορείτε να δείτε ποιος έχει δει το προφίλ σας. Στην πραγματικότητα, μια γρήγορη ματιά στα αποτελέσματα αναζήτησης δείχνει δεκάδες εφαρμογές και υπηρεσίες που ισχυρίζονται ότι σας επιτρέπουν να βλέπετε αυτές τις πληροφορίες.

Αλλά πρέπει να τους πιστέψετε; Υπάρχει πραγματικά κάποιος τρόπος να γνωρίζετε ποιος είδε το προφίλ σας στο Facebook; Σε αυτό το άρθρο, απαντούμε σε αυτή την ερώτηση και διαλύουμε ορισμένους από τους μύθους που περιβάλλουν αυτό το ζήτημα.

Μπορείτε να δείτε ποιος βλέπει το προφίλ σας στο Facebook;

Παρόλο που είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο συνηθισμένους Facebook μύθους, είναι μυστικοί, ψέμματα και ενημερώσεις κατάστασης: 4 Μύθοι Facebook δεν πρέπει να πιστέψεις ότι βρίσκεται, ψέματα και ενημερώσεις κατάστασης: 4 Μύθοι Facebook δεν πρέπει να πιστεύεις Γιατί ξεκίνησαν οι μύθοι; Τουλάχιστον ένας ορισμός του μύθου είναι "οποιαδήποτε εφευρεμένη ιστορία, ιδέα ή έννοια". Γιατί λοιπόν τέτοιες ιστορίες έχουν εφευρεθεί; Πώς συμβαίνουν τόσα πολλά καταστάσεις όπου οι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη ... Διαβάστε περισσότερα, πολλοί χρήστες εξακολουθούν να έχουν ελπίδα. Αλλά η επίσημη λέξη από το Facebook είναι: Όχι, δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξετε ποιος έχει δει το προφίλ σας στο Facebook.

Το Facebook επιβεβαίωσε αυτό σε μια απάντηση στην τοποθεσία του κέντρου βοήθειας, δηλώνοντας: "Όχι, το Facebook δεν επιτρέπει στους ανθρώπους να παρακολουθούν ποιος βλέπει το προφίλ τους. Οι εφαρμογές τρίτων δεν μπορούν επίσης να παρέχουν αυτή τη λειτουργία. "

facebook-answer-profile-προβολές
Το Facebook λέει ότι οι χρήστες δεν μπορούν να δουν ποιος είδε το προφίλ τους.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που παρακολουθούν το Facebook. Το Facebook παρακολουθεί την τοποθεσία σας, το ιστορικό περιήγησής σας και μια ποικιλία άλλων συνηθειών. Στην πραγματικότητα, το Facebook είναι ένας εφιάλτης απορρήτου 4 λόγοι για τους οποίους το Facebook είναι ένας εφιάλτης ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής 4 λόγοι για τους οποίους το Facebook είναι ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικής ζωής Εφιάλτης Το Facebook δεν είναι πλέον ο βασιλιάς του κοινωνικού μέσου κάστρο. Αν εκτιμάτε την ανωνυμία σας, την ασφάλεια και την ιδιωτική ζωή σας, εδώ είναι μερικοί μεγάλοι λόγοι να κλείσετε το Facebook σήμερα. Διαβάστε περισσότερα .

Αλλά το πράγμα είναι ότι το Facebook δεν κάνει όλες αυτές τις πληροφορίες για την παρακολούθηση για εσάς ή τους συναδέλφους σας. Κάνει αυτό για τη διαφημιστική πλατφόρμα της εταιρείας. Επομένως, αυτές οι πληροφορίες δεν είναι διαθέσιμες για να περιηγηθείτε.

Εάν το Facebook έκανε αυτές τις πληροφορίες, θα το γνωρίζατε. Σκεφτείτε τους χρήστες του LinkedIn που δεν διαθέτουν ένα premium account συχνά λαμβάνουν ειδοποιήσεις ότι το προφίλ τους έχει προβληθεί. Για να δείτε ποιος έχει δει το προφίλ σας στο LinkedIn Πώς να δείτε ποιος έχει δει το LinkedIn προφίλ σας Πώς να δείτε ποιος έχει δει το προφίλ σας LinkedIn Ενδεχομένως να εκπλαγείτε από αυτό που μπορείτε να βρείτε με το εργαλείο "Ποιος έχει δει το προφίλ σας" στο LinkedIn. Αυτός είναι ο τρόπος χρήσης του ... Διαβάστε περισσότερα, μπορείτε να πληρώσετε για το σχέδιο πριμοδότησης.

Αυτό το γεγονός συχνά διαφημίζεται από το δίκτυο. Αντίθετα, το Facebook δεν προσφέρει αυτές τις πληροφορίες στους χρήστες. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι το LinkedIn είναι ένα επαγγελματικό δίκτυο, ενώ το Facebook είναι ως επί το πλείστον προσωπικό. Το να βλέπετε ποιος επισκέφθηκε το προφίλ σας στο Facebook θα μπορούσε να είναι ενοχλητικό για όσους το έκαναν - ειδικά οι exes, οι μυστικοί θαυμαστές ή οι γνωστοί.

Η προσφορά της δυνατότητας προβολής επισκεπτών στο Facebook μπορεί να αποτρέψει τους χρήστες από τη χρήση της υπηρεσίας. Επομένως, η εταιρεία δεν προσφέρει αυτές τις πληροφορίες μέσω πηγαίου κώδικα εφαρμογών ή δημόσιων πηγών.

Εφαρμογές για να δείτε ποιος είδε το προφίλ σας στο Facebook

Επομένως, εάν δεν υπάρχει τρόπος να δείτε ποιος έχει δει το προφίλ σας, γιατί οι τόσες πολλές εφαρμογές ισχυρίζονται ότι μπορείτε; Πολλά από αυτά συνδέονται με τη συλλογή δεδομένων.

Το σκάνδαλο Cambridge Analytica έφερε στο προσκήνιο πόση πληροφορία μπορεί να συγκεντρωθεί μέσω των εφαρμογών. Το Facebook έχει ραγίσει σε πολλές επιδεκτικές εφαρμογές, αλλά υπάρχουν πάντα εκείνοι που γλιστρούν. Στην πραγματικότητα, το Facebook είναι ένα δημοφιλές εργαλείο για την κλοπή δεδομένων 5 τρόποι χάκερ Χρησιμοποιήστε το Facebook για να κλέψουν από σας 5 τρόποι χάκερ Χρησιμοποιήστε το Facebook για να κλέψει από εσάς Η σκέψη της ιδιωτικής ζωής ήταν το μόνο πράγμα που διατρέχει κίνδυνο όταν χρησιμοποιείτε το Facebook; Εδώ είναι πέντε τρόποι με τους οποίους το Facebook μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά σας. Διαβάστε περισσότερα .

Το καλύτερο σενάριο (το οποίο δεν είναι ακόμα μεγάλο) είναι ότι αυτές οι εφαρμογές χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας για να πουλήσουν σε διαφημιστικές εταιρείες. Η χειρότερη περίπτωση είναι ότι οι εφαρμογές μαστίζουν πραγματικά κακόβουλα προγράμματα. Η τελευταία περίπτωση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση σε πληροφορίες πιστωτικών καρτών και άλλα ευαίσθητα δεδομένα.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, καμία από αυτές τις εφαρμογές δεν είναι νόμιμη . Και το Facebook συνιστά να αναφέρετε οποιαδήποτε εφαρμογή υποστηρίζει ότι προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.

Εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει μία από αυτές τις εφαρμογές, εξακολουθεί να υπάρχει ελπίδα. Αν θέλετε να μάθετε τι να κάνετε για να αποκαταστήσετε το απόρρητό σας, διαβάστε τους οδηγούς μας σχετικά με τον τρόπο ανάκλησης των δικαιωμάτων χρήσης του Facebook στο Facebook και τι πρέπει να κάνετε αν ο λογαριασμός σας στο Facebook έχει πειραχτεί 4 Πράγματα που πρέπει να κάνετε αμέσως όταν ο λογαριασμός σας στο Facebook είναι πειρατεμένος 4 πράγματα που πρέπει να κάνετε Αμέσως, όταν ο λογαριασμός σας στο Facebook είναι χαραγμένος Αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε εάν ο λογαριασμός σας στο Facebook ήταν hacked; Θα σας βοηθήσουμε να επιλύσετε αυτόν τον εφιάλτη για να πάρετε πίσω το λογαριασμό σας στο Facebook. Διαβάστε περισσότερα .

Τι δεδομένα μπορείτε να δείτε στο Facebook;

Ενώ το Facebook δεν θα σας αφήσει να δείτε ποιος έχει δει το προφίλ σας, υπάρχουν και άλλες πληροφορίες που μπορείτε να λάβετε σχετικά με το προφίλ σας. Αλλά αυτό γίνεται μέσω εγγενών εργαλείων μέσα στην ιστοσελίδα του Facebook και όχι από εφαρμογές τρίτων.

Με την πάροδο του χρόνου το Facebook έχει γίνει αυστηρότερο με την πολιτική δεδομένων του. Ως αποτέλεσμα, πολλές από τις εφαρμογές που έδωσαν περιλήψεις πληροφοριών προφίλ δεν λειτουργούν πλέον ή έχουν πολύ περιορισμένη λειτουργικότητα. Ακόμα και γνωστά sites όπως το Klout έκλεισαν τις πόρτες τους Klout κλείνει και το σκορ Klout δεν είναι πλέον Klout κλείνει και το σκορ Klout δεν είναι πλέον Το Klout κλείνει και το Score Klout εξαφανίζεται μαζί του. Και είστε είτε μόνο η εκμάθηση Klout εξακολουθεί να υπάρχει, είτε γδέρνουν το κεφάλι σας σε σύγχυση τώρα. Διαβάστε περισσότερα . Η αγορά για αυτούς τους τύπους υπηρεσιών έχει μειωθεί σημαντικά. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις μεταβαλλόμενες πολιτικές και στο γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι πολύ πιο επιφυλακτικοί σχετικά με τις άδειες εφαρμογής σήμερα.

Παρ 'όλα αυτά, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε μερικά εργαλεία του Facebook για να πάρετε μια επισκόπηση ορισμένων πληροφοριών. Αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν το ίδιο βάθος που είχαν οι παλαιότερες υπηρεσίες όταν οι πολιτικές ήταν πολύ πιο χαλαρές.

Αν θέλετε μια περίληψη των αλληλεπιδράσεών σας με έναν φίλο στο Facebook, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο " Δείτε τη φιλία ". Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το εργαλείο μεταβαίνοντας στη σελίδα προφίλ του φίλου σας και κάνοντας κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο εικονίδιο του μηνύματος. Θα δείτε την επιλογή για να δείτε το ιστορικό φιλίας, καθώς και παλαιότερες λειτουργίες, όπως το poking.

facebook-see-φιλία
Ένα παράδειγμα μιας σελίδας "Δείτε τη φιλία" που δημιουργήθηκε από το Facebook.

Η σελίδα "βλέπε φιλία" συγκεντρώνει τις αμοιβαίες ετικέτες με ετικέτες, τις αναρτήσεις τοίχων και το ιστορικό φιλίας. Η ποσότητα των πληροφοριών στη σελίδα θα διαφέρει από φίλο σε φίλο.

Το ημερολόγιο δραστηριοτήτων σας στο Facebook

Αν θέλετε να δείτε πληροφορίες σχετικά με την προσωπική σας δραστηριότητα στο Facebook, μπορείτε να επισκεφτείτε το αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων. Αυτό το αρχείο καταγραφής είναι προσβάσιμο μέσω του αναπτυσσόμενου μενού στην επάνω δεξιά γωνία της γραμμής εργαλείων του Facebook.

facebook-δραστηριότητα-αρχείο καταγραφής

Εδώ θα δείτε μια περίληψη των συμπαθειών σας, των αναρτήσεων, των ετικετών και άλλων πληροφοριών. Μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στο αρχείο καταγραφής για συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως το check-in της τοποθεσίας.

Εάν έχετε μια σελίδα στο Facebook με περισσότερες από 30 αρετές, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στην καρτέλα Facebook Insights για να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσέγγιση των χρηστών και τους οπαδούς της. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι μια σελίδα στο Facebook είναι δημόσια, όπως εξηγείται στην σελίδα μας Facebook Page vs. Group Facebook Page vs. Group: Ποια είναι η σωστή για εσάς; Facebook Page vs Ομάδα: Ποια είναι η σωστή για εσάς; Οποιοσδήποτε έχει προφίλ στο Facebook μπορεί να δημιουργήσει μια σελίδα ή μια ομάδα. Αλλά πώς ξέρετε ποια είναι σωστή για εσάς; Διαβάστε περισσότερα και διαφορετικά από ένα προσωπικό προφίλ στο Facebook.

Τι άλλο γνωρίζει το Facebook;

Ακόμα και αν το Facebook δεν σας δίνει μια περίληψη όλων των πραγμάτων που γνωρίζει για σας, έχει τόνοι δεδομένων για τους χρήστες. Χάρη στους κανονισμούς GDPR, το Facebook πρέπει να σας παρέχει ένα αρχείο όλων των δεδομένων σας.

Ωστόσο, εάν δεν έχετε τη διάθεση να περιηγηθείτε σε αμέτρητα αρχεία χωρίς περιεχόμενο, ορισμένες υπηρεσίες θα σας δώσουν μια καλύτερη επισκόπηση. Αυτές οι εφαρμογές έχουν σκοπό να σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε το απόρρητό σας. Διαβάστε το άρθρο που εξηγεί τι γνωρίζει το Facebook για εσάς και μάθετε πώς να αντισταθμίζετε αυτά τα δικαιώματα αν είναι απαραίτητο.

Και ξέρετε ότι μπορείτε να αλλάξετε τις διαφημίσεις που βλέπετε στο Facebook Πώς να αλλάξετε τις διαφημίσεις που βλέπετε στο Facebook Πώς να αλλάξετε τις διαφημίσεις που βλέπετε στο Facebook Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε πώς το Facebook συλλέγει δεδομένα για εσάς και τον τρόπο προβολής και να αλλάξετε τις Προτιμήσεις Διαφήμισης. Διαβάστε περισσότερα ? Δείτε πώς:

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: το Facebook, το απόρρητο στο διαδίκτυο.