Χρειάζεται να τρέξετε έναν ιστότοπο αλλά δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τα έξοδα φιλοξενίας;  Δημιουργήστε το δικό σας διακομιστή με δυνατότητα LAMP με ένα χαμηλής ισχύος Raspberry Pi.

Πώς να φιλοξενήσει τη δική σας ιστοσελίδα σε ένα σμέουρο Pi

Διαφήμιση Χρειάζεται να τρέξετε έναν ιστότοπο αλλά δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τα έξοδα φιλοξενίας; Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον σύνδεσμο για να πάρετε μια ειδική έκπτωση στο InMotion Hosting. Ή μπορείτε να δοκιμάσετε να μετατρέψετε ένα Raspberry Pi σε έναν web server, ο οποίος είναι περισσότερο από ικανός να τρέχει βασικό λογισμικό διακομιστή web. Το καλύ

Διαφήμιση

Χρειάζεται να τρέξετε έναν ιστότοπο αλλά δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τα έξοδα φιλοξενίας;

Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον σύνδεσμο για να πάρετε μια ειδική έκπτωση στο InMotion Hosting.

Ή μπορείτε να δοκιμάσετε να μετατρέψετε ένα Raspberry Pi σε έναν web server, ο οποίος είναι περισσότερο από ικανός να τρέχει βασικό λογισμικό διακομιστή web. Το καλύτερο από όλα, η τοποθέτηση είναι απλή.

Γιατί να φιλοξενήσετε μια ιστοσελίδα στο Raspberry Pi;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να εγκαταστήσετε ένα Raspberry Pi ως διακομιστή ιστού.

  • Τα έξοδα φιλοξενίας είναι δαπανηρά
  • Ο επιτραπέζιος υπολογιστής σας είναι πολύ ακριβός για να λειτουργεί όλη την ημέρα
  • Το Raspberry Pi έχει πολύ χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα
  • Το Pi μπορεί να ρυθμιστεί ως φορητή συσκευή
  • Δυνατότητα για λογοκρισία

Όποιο κι αν είναι το κίνητρό σας για να επιλέξετε να φιλοξενήσετε τον ιστότοπό σας σε ένα Raspberry Pi, μπορεί να δημιουργηθεί μέσα σε λίγα λεπτά. Καλύτερα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε έκδοση του Pi, ακόμα και το Pi Zero. Εάν η συσκευή μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο, μπορείτε να φιλοξενήσετε έναν ιστότοπο σε αυτό.

Ρύθμιση του υλικού διακομιστή Web Rasper Pi

Ξεκινήστε με ένα αξιόπιστο τροφοδοτικό για το Raspberry Pi. Θα πρέπει επίσης να έχετε την τελευταία έκδοση του προτιμώμενου Raspberry Pi distro εγκατεστημένη σε μια κάρτα SD υψηλής ποιότητας.

Το Raspberry Pi 3 Β +

Τα βήματα και τα στιγμιότυπα οθόνης αυτού του οδηγού είναι για τη ρύθμιση του διακομιστή ιστού Raspberry Pi με το Raspbian Stretch.

Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους διακομιστές, θα χρειαστεί να έχετε πρόσβαση στο διακομιστή ιστού Raspberry Pi χρησιμοποιώντας SSH. Στο Linux και το macOS μπορείτε να το κάνετε μέσω του τερματικού. Στα Windows, χρησιμοποιήστε το PowerShell για να συνδεθείτε μέσω SSH Windows 10 SSH εναντίον PuTTY: Ώρα να αλλάξετε τον πελάτη απομακρυσμένης πρόσβασης; Windows 10 SSH vs. PuTTY: Ώρα να αλλάξετε τον πελάτη απομακρυσμένης πρόσβασης; Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να ρυθμίσετε την πρόσβαση SSH στα Windows 10 και αν τα νέα εργαλεία μπορούν να αντικαταστήσουν το PuTTY. Διαβάστε περισσότερα ή εγκαταστήστε ένα εργαλείο τρίτου μέρους.

Ρύθμιση ασύρματης δικτύωσης και SSH

Παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Raspberry Pi ως διακομιστή ιστού με απλά πληκτρολόγιο και οθόνη, η απομακρυσμένη πρόσβαση είναι απλούστερη.

Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να ενεργοποιήσετε το SSH στο Pi σας και να ρυθμίσετε εκ των προτέρων την ασύρματη δικτύωση. Εάν χρησιμοποιείτε μια υπάρχουσα εγκατάσταση Raspberry Pi, έχετε κάνει πιθανώς και τα δύο ήδη. Ξεκινώντας φρέσκο; Μπορείτε να ρυθμίσετε το SSH και την ασύρματη δικτύωση, ενώ η κάρτα SD σας παραμένει στον υπολογιστή σας.

Ξεκινήστε βεβαιώνοντας ότι η κάρτα SD σας είναι ορατή στο διαχειριστή αρχείων του υπολογιστή σας και ότι έχετε επιλέξει τον κατάλογο / boot / . (Στα Windows, αυτό είναι το μοναδικό τμήμα της κάρτας SD που μπορεί να διαβαστεί.)

Στη συνέχεια, στο παράθυρο του / boot / directory, κάντε δεξί κλικ σε κενό χώρο και επιλέξτε New> Text Document . Ονομάστε το έγγραφο ssh φροντίζοντας να καταργήσετε την επέκταση αρχείου .TXT. Όταν εκκινήσει το Pi, θα εντοπίσει το αρχείο ssh και θα ενεργοποιήσει αυτή τη λειτουργία.

Για να συνδεθείτε μέσω SSH, θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε την ασύρματη δικτύωση. Για να το κάνετε αυτό, δημιουργήστε ένα άλλο αρχείο, αυτή τη φορά καλώντας το wpa_supplicant.conf . Και πάλι, διαγράψτε την επέκταση TXT. Ανοίξτε το αρχείο και αντιγράψτε και επικολλήστε τα εξής:

 ctrl_interface=DIR=/var/run/wpa_supplicant GROUP=netdev network={ ssid="YOUR_NETWORK_NAME" psk="YOUR_PASSKEY" key_mgmt=WPA-PSK } 

Μετά την επικόλληση, επεξεργαστείτε τις τιμές για να εμφανίσετε το όνομα δικτύου (SSID) και τον κωδικό πρόσβασης (PSK). Αποθηκεύστε το αρχείο και, στη συνέχεια, αφαιρέστε με ασφάλεια την κάρτα SD. Μετά την αντικατάστασή του στο Raspberry Pi, εκκίνηση. Θα πρέπει να είστε σε θέση να συνδεθείτε στο Raspberry Pi μέσω SSH, χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση IP της Pi. Βρείτε αυτό ελέγχοντας την οθόνη διαχειριστή του δρομολογητή (ελέγξτε την τεκμηρίωση της συσκευής) ή συνδέοντας για λίγο το πληκτρολόγιο και την οθόνη.

Με τη ρύθμιση SSH, μπορείτε να συνδέεστε εξ αποστάσεως στο διακομιστή ιστού Raspberry Pi ανά πάσα στιγμή.

Διαμόρφωση του Raspberry Pi ως διακομιστή Web

Πριν μεταφορτώσετε τις σελίδες HTML στο Raspberry Pi, θα πρέπει να διαμορφώσετε τον διακομιστή και το λογισμικό του. Για να γίνει αυτό, εγκαταστήστε το Apache και την PHP. Αυτό θα επιτρέψει την προβολή σελίδων γραμμένων σε HTML και PHP.

Ξεκινήστε ενημερώνοντας το Raspbian:

 sudo apt update sudo apt upgrade 

Στη συνέχεια, εγκαταστήστε το Apache και τις συσχετισμένες βιβλιοθήκες εισάγοντας:

 sudo apt install apache2 -y 

Στη συνέχεια, ελέγξτε ότι το Apache εκτελείται:

 sudo service apache2 status 

Εάν ο διακομιστής εμφανίζει "ενεργό (τρέξιμο)" σε πράσινο κείμενο, όλα είναι καλά.

Ελέγξτε ότι ο διακομιστής Apache σας είναι σε λειτουργία

Αν ο διακομιστής είναι εκτός λειτουργίας, ξεκινήστε τον με:

 sudo service apache2 start 

Σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να περιηγηθείτε στο διακομιστή ιστού του Raspberry Pi από ένα πρόγραμμα περιήγησης.

Αν το πρόγραμμα περιήγησης είναι εγκατεστημένο στο Raspberry Pi, επισκεφθείτε αυτήν τη διεύθυνση URL στη γραμμή διευθύνσεων:

 http://localhost 

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε SSH, χρησιμοποιήστε τη διεύθυνση IP του Raspberry Pi από το πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας (π.χ. http://123.456.789.0 ). Θα πρέπει να δείτε την επιβεβαίωση ότι είναι εγκατεστημένο το Apache.

Η οθόνη δοκιμής Apache

Το Raspberry Pi σας έχει ρυθμιστεί ως βασικός διακομιστής ιστού. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε τώρα είναι να προσθέσετε σελίδες!

Διαμόρφωση FTP στο Raspberry Pi

Ενώ μπορείτε να ελέγξετε στο πρόγραμμα περιήγησης ότι το Pi εκτελείται ως διακομιστής ιστού, η σελίδα που προσφέρεται θα είναι πολύ βασική. Πρόκειται για ένα τυπικό αρχείο index.php για το σύμβολο κράτησης θέσης, το οποίο θα πρέπει να αντικαταστήσετε με το δικό σας έγγραφο PHP ή HTML.

Αρχίστε με τη δημιουργία ενός καταλόγου www και την εγκατάσταση του λογισμικού FTP:

 sudo chown -R pi /var/www sudo apt install vsftpd 

Με την εφαρμογή FTP vsftpd ("πολύ ασφαλή FTP Daemon"), θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες αλλαγές στη διαμόρφωση. Αρχικά, ανοίξτε το αρχείο ρυθμίσεων σε nano ...

 sudo nano /etc/vsftpd.conf 

... και να κάνετε τα εξής δικαιώματα / αλλαγές ασφαλείας:

Αρχικά, αλλάξτε anonymous_enable = ΝΑΙ στο anonymous_enable = ΟΧΙ

Στη συνέχεια, αποσυνδέστε τις ακόλουθες γραμμές (αφαιρώντας το σύμβολο #)

 #local_enable=YES #write_enable=YES 

Αυτό επιτρέπει τις ρυθμίσεις στις οποίες ανήκουν οι γραμμές. Τέλος προσθέστε αυτή τη γραμμή στο τέλος του αρχείου:

 force_dot_files=YES 

Διαμορφώστε το vsftpd για να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση FTP στον διακομιστή ιστού Pi

Κάνοντας αυτό θα αναγκαστεί η εμφάνιση των αρχείων διακομιστή ξεκινώντας με ένα ".", Όπως το πολύ σημαντικό αρχείο .htaccess.

Πατήστε Ctrl + X για αποθήκευση και έξοδο, επιβεβαιώνοντας με Y και Enter .

Τέλος, κάντε επανεκκίνηση του FTP με:

 sudo service vsftpd restart 

Χρησιμοποιώντας μια τυπική επιφάνεια εργασίας FTP θα μπορείτε να συνδεθείτε με το Raspberry Pi σας. Μεταφορτώστε τα αρχεία στο / var / www / html .

HTML δεν είναι αρκετό; Το Raspberry Pi υποστηρίζει επίσης το LAMP!

Το Raspberry Pi δεν είναι μόνο ικανό να εξυπηρετεί βασικές σελίδες HTML. Η διαμόρφωση διακομιστή LAMP μπορεί να εγκατασταθεί εάν θέλετε MySQL με υποστήριξη PHP. Απλά ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα εγκατάστασης για να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε το Apache, στη συνέχεια προσθέστε την εγκατάσταση MySQL ακολουθούμενη από την PHP.

Τα ακόλουθα πακέτα εγκαθιστούν MySQL και το απαραίτητο στοιχείο PHP:

 sudo apt install mysql-server php-mysql -y 

Μόλις εγκατασταθεί, θα χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του Apache:

 sudo service apache2 restart 

Στη συνέχεια, εγκαταστήστε την ίδια την PHP με:

 sudo apt install php -y 

Και πάλι, επανεκκινήστε το Apache χρησιμοποιώντας την παραπάνω εντολή. Ο διακομιστής σας LAMP είναι τώρα εγκατεστημένος, έτοιμος για να εγκαταστήσετε βάσεις δεδομένων που βασίζονται σε PHP web εφαρμογές και ιστοσελίδες.

Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε πρόγραμμα διακομιστή ιστού, θα πρέπει να καθορίσετε εάν το Pi θα είναι κατάλληλο για τις ανάγκες σας. Ενώ είναι δυνατό να ρυθμίσετε το WordPress να τρέχει στο Raspberry Pi, προσθέτοντας ένα πλήθος plugins και πολλαπλές καθημερινές ενημερώσεις θα το καθιστούν εξαιρετικά αργό.

Ο ιστότοπος που σκοπεύετε να εκτελέσετε στο Raspberry Pi θα πρέπει να είναι ελαφρύς όσον αφορά τους πόρους και τις απαιτήσεις λογισμικού. Μια λύση που βασίζεται σε βάση δεδομένων μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν είναι απαραίτητο, θα πρέπει να περιορίσετε τον αριθμό των σελίδων που μπορείτε να δείτε.

Θέλετε να προχωρήσετε περισσότερο; Ελέγξτε τον οδηγό μας για τη φιλοξενία ενός δικτυακού τόπου WordPress στο Pi Raspberry σας Πως να φιλοξενήσετε ένα site WordPress στο Raspberry Pi Πώς να φιλοξενήσετε ένα site WordPress στο Raspberry Pi Θέλετε να φιλοξενήσετε το δικό σας site WordPress στο Raspberry Pi; Δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε εγκαθιστώντας το LAMP και το WordPress. Διαβάστε περισσότερα . Φυσικά, υπάρχουν πειστικοί λόγοι για να πάτε με διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress για τον ιστότοπό σας.

Ασφάλεια και τεχνικά ζητήματα

Είναι απίθανο να λάβετε οτιδήποτε πλησιάζει την ταχύτητα παραγωγής όταν χρησιμοποιείτε το Raspberry Pi ως διακομιστή ιστού για οτιδήποτε μοιάζει με δημοφιλή ιστότοπο.

Υπάρχουν όμως τρόποι βελτίωσης της απόδοσης, όπως η ρύθμιση του λογισμικού διακομιστή σας σε μια μονάδα σκληρού δίσκου USB και όχι στην κάρτα SD, προκειμένου να μειωθεί η υποβάθμιση μέσω κανονικών διαδικασιών ανάγνωσης / εγγραφής. Εναλλακτικά, η χρήση της μνήμης RAM της συσκευής σας για προσωρινή αποθήκευση αρχείων ανάγνωσης / εγγραφής είναι επίσης μια επιλογή. Αυτό είναι κάτι που ίσως θέλετε να αλλάξετε όταν αποφασίσετε πώς θα χρησιμοποιήσετε τον πολύ μικρό διακομιστή ιστού σας.

Παρόλο που είναι κατάλληλο για τη δημιουργία μιας δοκιμαστικής έκδοσης μιας ιστοσελίδας PHP που βασίζεται στη βάση δεδομένων, τα ηλεκτρονικά καθήκοντα του Raspberry Pi είναι πιθανώς καλύτερα προσαρμοσμένα σε μια μικρή συλλογή από στατικές σελίδες.

Λάβετε υπόψη ότι αν σκοπεύετε να ανοίξετε την πρόσβαση στο Raspberry Pi ως συνδεδεμένο στο διαδίκτυο διακομιστή ιστού, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε το δρομολογητή σας με μια στατική διεύθυνση IP.

Τέλος, αφιερώστε χρόνο για να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης του Raspberry Pi. Αυτό μπορεί να γίνει στη γραμμή εντολών μέσω SSH χρησιμοποιώντας:

 passwd 

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε και να επιβεβαιώσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης. Κάνοντας αυτό θα σταματήσει ο καθένας εξοικειωμένος με Raspbian να έχει πρόσβαση στο backend της ιστοσελίδας σας.

Υποστηρίξτε τη δική σας ιστοσελίδα Raspberry Pi!

Ένας δοκιμαστικός ιστότοπος που τρέχει στο Raspberry Pi

Η δυνατότητα χρήσης ενός Raspberry Pi ως διακομιστή ιστού είναι σημαντική. Ρεαλιστικά, δεν θα είστε σε θέση να φιλοξενήσετε έναν ιστότοπο τόσο μεγάλο όσο το MakeUseOf. Ωστόσο, με μια μπαταρία και το κινητό διαδίκτυο dongle θα μπορούσατε να φιλοξενήσετε μια συμπαγή ιστοσελίδα από οπουδήποτε στον κόσμο.

Θυμηθείτε, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι:

  • Ρύθμιση SSH και ασύρματης δικτύωσης
  • Εγκαταστήστε Apache (MySQL και PHP προαιρετικά)
  • Εγκαταστήστε το FTP
  • Ρυθμίστε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης

Με μια στατική διεύθυνση IP ή υπηρεσία Dynamic DNS, ο ιστότοπός σας είναι έτοιμος. Και αν δεν θέλετε να είναι προσβάσιμο από το διαδίκτυο, απλά φιλοξενούντε ένα εσωτερικό intranet αντ 'αυτού Γρήγορα Ρυθμίστε το δικό σας Intranet με το ocPortal Γρήγορα Ρυθμίστε το δικό σας Intranet με το ocPortal Έχετε σκεφτεί ποτέ ποιο θα ήταν να έχετε μια "σελίδα πύλης" για την οικογένειά σας, όπως και πολλές εταιρείες προσφέρουν στους υπαλλήλους; Δεν θα ήταν βολικό να έχουμε ένα κεντρικό αποθετήριο με βάση το διαδίκτυο ... Διαβάστε περισσότερα! Εάν αποφασίσετε να ψάξετε για μια εξωτερική υπηρεσία, ελέγξτε έξω αυτή τη λίστα με τις καλύτερες υπηρεσίες web hosting Οι καλύτερες υπηρεσίες Web Hosting: Shared, VPS, και Αφιερωμένο Οι καλύτερες υπηρεσίες Web Hosting: Shared, VPS, και Dedicated Ψάχνετε για την καλύτερη φιλοξενία ιστοσελίδων υπηρεσία για τις ανάγκες σας; Εδώ είναι οι καλύτερες προτάσεις μας για το blog ή την ιστοσελίδα σας. Διαβάστε περισσότερα .

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: Apache Server, DIY Project Tutorials, Raspberry Pi, Web Hosting.