Ο οδηγός μας βήμα προς βήμα για τη χρήση του εργαλείου Custom Shape Tool στο Adobe Photoshop, ένα ευέλικτο εργαλείο που συχνά παραβλέπεται.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Custom Shape στο Adobe Photoshop

Διαφήμιση Μερικές φορές, όταν βλέπετε ένα δροσερό σχέδιο που δημιουργήθηκε στο Photoshop, ίσως να αναρωτηθήκατε ποιο εργαλείο χρησιμοποιήθηκε για να το κάνει. Θα διαπιστώσετε ότι ο σχεδιασμός δημιουργήθηκε με το Custom Shape Tool του Photoshop. Κατεβάστε τις δωρεάν συντομεύσεις πληκτρολογίου Adobe Photoshop σήμερα για να ανακαλύψετε κάθε εντολή πληκτρολογίου του Photoshop που πρέπει να ξέρετε! Προσαρμοσμένα σχήμα

Διαφήμιση

Μερικές φορές, όταν βλέπετε ένα δροσερό σχέδιο που δημιουργήθηκε στο Photoshop, ίσως να αναρωτηθήκατε ποιο εργαλείο χρησιμοποιήθηκε για να το κάνει. Θα διαπιστώσετε ότι ο σχεδιασμός δημιουργήθηκε με το Custom Shape Tool του Photoshop.

Κατεβάστε τις δωρεάν συντομεύσεις πληκτρολογίου Adobe Photoshop σήμερα για να ανακαλύψετε κάθε εντολή πληκτρολογίου του Photoshop που πρέπει να ξέρετε!

Προσαρμοσμένα σχήματα, νομίζετε; Τα μόνα σχέδια σχήματος που έχετε δει μοιάζουν με αποθέματα. Αλλά αυτό το εύρωστο εργαλείο μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα και η ευελιξία του είναι συχνά ανεπαρκής. Έτσι, εδώ είναι ένας οδηγός για αρχάριους για τη χρήση του Custom Shape Tool στο Adobe Photoshop.

Βήμα 1: Ρύθμιση του αρχείου Photoshop

Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Custom Shape Photoshop Άνοιγμα νέου αρχείου

Το πρώτο πράγμα που θα θελήσετε να κάνετε είναι να ρυθμίσετε το έγγραφό σας στο Photoshop. Για τους σκοπούς αυτού του σεμιναρίου, απλά ανοίξτε το πρόγραμμα και επιλέξτε το προεπιλεγμένο μέγεθος Photoshop .

Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Custom Shape Photoshop Apply Gradient

Στη συνέχεια, θα θέλετε να αποθέσετε κάποιο βασικό χρώμα στο φόντο σας, ώστε να μπορείτε να δείτε πώς αλληλεπιδρά το σχήμα σας (περισσότερα για αυτό αργότερα).

Για αυτήν την εικόνα αποφασίσαμε να προσθέσουμε μια απλή πορτοκαλί κλίση. Έπειτα έκανα αυτή τη βαθμίδα πιο σκοτεινή εφαρμόζοντας στυλ Layer.

Εάν δεν ξέρετε πώς να κάνετε μια κλίση, δείτε το σεμινάριό μας που περιγράφει λεπτομερώς πώς να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη κλίση στο Photoshop Πώς να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη κλίση χρησιμοποιώντας το Photoshop CC Πώς να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη κλίση χρησιμοποιώντας το Photoshop CC Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσει πώς να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη κλίση χρησιμοποιώντας το Photoshop CC σε τέσσερα απλά βήματα. Διαβάστε περισσότερα .

Βήμα 2: Κατανοήστε το προσαρμοσμένο εργαλείο σχήματος

Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Custom Shape Photoshop

Στη συνέχεια, θα θελήσετε να μεταβείτε στο εργαλείο Custom Shape Tool . Το εργαλείο προσαρμοσμένης μορφής σας μπορεί να βρεθεί στην αριστερή γραμμή εργαλείων.

Θα αναγνωρίσετε το Εργαλείο Προσαρμοσμένης Σχήματος από το μικροσκοπικό σχέδιο της εικόνας του, σχεδόν σαν μια λακκούβα. Κάντε κλικ σε αυτό το εικονίδιο για να βεβαιωθείτε ότι το εργαλείο Custom Shape Tool είναι ενεργό.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Custom Shape Photoshop Επιλέξτε νέο σχήμα

Αφού το εργαλείο Custom Shape Tool είναι ενεργό, θα δείτε τη γραμμή εργαλείων στην κορυφή της αλλαγής χώρου εργασίας σας, ώστε να ταιριάζει στις παραμέτρους του.

Το πιο σημαντικό μέρος του εργαλείου Custom Shape Tool είναι η επιλογή του ίδιου του σχήματος. Για να επιλέξετε ένα σχήμα από τη βιβλιοθήκη του Photoshop, μεταβείτε στο μενού επιλογής προσαρμοσμένου σχήματος, το οποίο φαίνεται εδώ με κόκκινο χρώμα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο "Προσαρμοσμένη μορφή" του Photoshop Shape Dropdown Menu

Μόλις κάνετε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού, θα δείτε μια ολόκληρη σειρά από επιλογές premade. Αυτά τα σχήματα κυμαίνονται από πλαίσια εικόνων και σήμανση, στοιχεία φύσης, φυσαλίδες κειμένου, καρδιές και τετράγωνα.

Για αυτό το σεμινάριο πρόκειται να διαλέξουμε ένα από τα λουλούδια.

Εργαλεία προσαρμογής σχήματος

Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Custom Shape Photoshop Fill και Stroke

Αφού επιλέξω το στυλ σχήματος μου, πρέπει να διαλέξω το χρώμα τόσο για το Fill όσο και για το Stroke.

Συμπληρώστε είναι το χρώμα που θα είναι μέσα στο σχήμα σας. Το εγκεφαλικό είναι το χρώμα που θα περιγράψει το σχήμα σας.

Αυτές οι δύο επιλογές βρίσκονται στην επάνω αριστερή γωνία του χώρου εργασίας σας. Κάνοντας κλικ σε κάθε αντίστοιχο δείγμα, θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού.

Από εκεί, μπορείτε να επιλέξετε μια απόχρωση για το Fill ή το Stroke σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να μην έχετε καθόλου χρώμα. Για να αφήσετε κενό το πλήκτρο ή το κενό σας, επιλέξτε το λευκό πλαίσιο με κόκκινη γραμμή.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Custom Shape Tool του Photoshop Color Picker

Επιπλέον - αν δεν σας αρέσει κανένα από αυτά τα δείγματα χρωμάτων - μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα προσαρμοσμένο χρώμα από το Color Picker . Βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του αναπτυσσόμενου μενού σας.

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα πολλά προσαρμοσμένα χρώματα; Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια παλέτα χρωμάτων στο Photoshop.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Custom Shape Εργαλείο Width Width and Type

Η τελευταία ρύθμιση που πρέπει να γνωρίζετε είναι οι επιλογές Πλάτος και Τύπος για το Stroke σας.

Θα καλύψουμε αυτές τις ρυθμίσεις αργότερα στο σεμινάριο, αλλά για την ώρα πρέπει να γνωρίζετε ότι βρίσκονται δίπλα στις επιλογές σας " Γεμίσματα" και " Εγκεφαλικά επεισόδια" . Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το πλάτος και τον τύπο γραμμής πριν σχεδιάσετε το σχήμα σας ή αφού τελειώσετε.

Βήμα 3: Σχεδιάστε το σχήμα σας

Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Custom Shape Photoshop Σχεδιάστε το σχήμα σας

Τώρα που εξοικειωθείτε με το Custom Shape Tool, ήρθε η ώρα να σχεδιάσετε το "λουλούδι".

Πρώτα, δημιουργήστε ένα νέο στρώμα για το σχήμα σας για να καθίσει. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε εύκολα το σχήμα σας και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ανάμειξης για να βελτιώσετε αργότερα το χρώμα.

Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι το εργαλείο Custom Shape Tool είναι ακόμα ενεργό. Στη συνέχεια, κάντε κλικ και σύρετε τον κέρσορα στη σελίδα για να σχεδιάσετε το σχήμα σας. Θα δείτε το περίγραμμα του μπλε.

Μην ανησυχείτε πάρα πολύ για την τοποθέτηση αυτού του σχήματος, ή ότι οι διαστάσεις δεν είναι ακριβώς εκεί που θέλετε να είναι. Μπορείτε να διορθώσετε και τα δύο αυτά πράγματα αργότερα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Custom Shape Toolbar σε μορφή

Μόλις το σχήμα σας είναι περίπου το μέγεθος που θέλετε, αφήστε τον κέρσορα. Οι μπλε γραμμές θα γεμίσουν αυτόματα με χρώμα, αρκεί να μην έχει οριστεί η επιλογή " Συμπλήρωση " στην κόκκινη περικοπή προτού ξεκινήσετε.

Θα δείτε επίσης μικρούς "δείκτες" τοποθετημένους σε στρατηγικά σημεία κατά μήκος αυτού του μπλε περιγράμματος που εξακολουθεί να περιβάλλει το λουλούδι σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους δείκτες για να προσαρμόσετε το σχήμα σας, οπότε ας το κάνουμε τώρα.

Βήμα 4: Προσαρμόστε το σχήμα σας

Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο άμεσης επιλογής εργαλείου προσαρμοσμένου σχήματος

Για να ρυθμίσετε το σχήμα σας, μεταβείτε στην αριστερή γραμμή εργαλείων και κάντε κλικ στο εργαλείο άμεσης επιλογής . Η εικόνα της μοιάζει με ένα μικρό άσπρο βέλος, που φαίνεται εδώ με κόκκινο χρώμα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Custom Shape Photoshop Select Anchor Point

Το εργαλείο άμεσης επιλογής σάς επιτρέπει να ρυθμίζετε μεμονωμένα σημεία αγκύρωσης κατά μήκος μιας διαδρομής. Αφού ενεργοποιήσετε το εργαλείο σας, θα δείτε όλους τους μπλε "δείκτες" να είναι λευκοί. Αυτοί είναι οι άγκυρες σας.

Για να ρυθμίσετε ένα σημείο αγκύρωσης, κάντε κλικ σε μία από τις λευκές κουκίδες - και πάλι θα γίνει μπλε για να σας δείξει ότι έχει επιλεγεί.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Custom Shape Photoshop Drag Point Anchor

Στη συνέχεια, κάντε κλικ και σύρετε αυτό το σημείο αγκύρωσης σε μια νέα θέση για να προσαρμόσετε το σχήμα σας.

Ας πούμε ότι θέλω να κάνω τα πέταλα σε αυτό το λουλούδι skinnier. Για να το κάνετε αυτό, θα κάνω κλικ και σύρετε αυτό το σημείο προς τα κάτω, προς το κέντρο. Θα κόψει το πέταλο στο μισό.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Custom Shape Tool Photoshop Σύρετε περισσότερα σημεία αγκύρωσης

Όταν το σημείο αγκύρωσης είναι εκεί που θέλω να είναι, θα απελευθερώσω τον κέρσορα μου. Το λουλούδι προσαρμόζεται αυτόματα σε αυτή τη νέα διαδρομή.

Μου αρέσει το βλέμμα αυτό, γι 'αυτό πάω να αρπάξει ένα άλλο άγκυρα σημείο, στη συνέχεια κάντε κλικ και σύρετε για να δημιουργήσετε ένα άλλο όμοιο πέταλο λουλουδιών.

Συνεχίστε να το κάνετε μέχρι να προσαρμοστούν όλα τα σημεία σας.

Βήμα 5: Προσαρμόστε τους άγκυρες σας

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Custom Shape Tool του Photoshop Anchor Point

Όταν κάνετε κλικ σε ένα σημείο αγκυροβόλησης, ίσως παρατηρήσετε ότι δύο μικρές "λαβές" θα παραμείνουν σε κάθε πλευρά του.

Αυτά είναι τα σημεία ελέγχου της οπισθέλκουσας. Όταν τις προσαρμόζετε, αλλάζουν το σχήμα του σημείου αγκύρωσής σας, αντί να το μετακινεί από το σημείο Α στο Β.

Για να ρυθμίσετε αυτές τις λαβές, κάντε κλικ στο σημείο αγκύρωσης που θέλετε να ρυθμίσετε.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο σημείο ελέγχου σύρσης που θέλετε να προσαρμόσετε. Θα γίνει μπλε.

Μόλις κάνετε κλικ σε αυτό το σημείο ελέγχου μεταφοράς, κρατήστε πατημένο το δρομέα και μετακινήστε το γύρω από τη σελίδα. Θα παρατηρήσετε ότι η μεμονωμένη καμπύλη του σχήματος σας που σχετίζεται με το συγκεκριμένο σημείο αγκυρώσεως θα αλλάξει με αυτό. Όλα τα άλλα σημεία αγκύρωσης θα παραμείνουν τα ίδια.

Εάν δεν σας αρέσει η εμφάνιση αυτής της καμπύλης, μπορείτε απλά να μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία> Αναίρεση στρέψης . Το Photoshop θα επαναφέρει τις αλλαγές σας.

Βήμα 6: Προσαρμόστε το περιστατικό σας

Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Custom Shape Photoshop Προσαρμόστε το Stroke

Τώρα που έχετε προσαρμόσει το σχήμα του λουλουδιού σας, ήρθε η ώρα να τελειοποιήσετε το Stroke .

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σχήμα σας. Στη συνέχεια, μεταβείτε στη γραμμή εργαλείων στην κορυφή του χώρου εργασίας σας και κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού για το μέγεθος του εγκεφαλικού.

Μεταφέροντας το ρυθμιστικό προς τα εμπρός και πίσω, μπορείτε να κάνετε τη γραμμή του Stroke σας πιο λεπτή ή παχύτερη.

Τρόπος χρήσης του προσαρμοσμένου εργαλείου σχήματος Το Photoshop προσαρμόζει τον τύπο του εγκεφάλου

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον Τύπο διαδρομής κάνοντας κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα του.

Βήμα 7: Κάντε τελικές προσαρμογές

Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Custom Shape Photoshop Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία blending

Τώρα που έχουμε προσαρμόσει το σχήμα, το χρώμα, το πλάτος και τον τύπο του εγκεφαλικού επεισοδίου, ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά σε αυτό το προσαρμοσμένο σχήμα για να δούμε αν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό.

Είμαι κυρίως ευχαριστημένος με το πώς φαίνεται αυτό. Αν δεν είστε ικανοποιημένοι με τα δικά σας χρώματα, μπορείτε να τα βελτιώσετε περαιτέρω χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Μείγμα στο πλαίσιο Επίπεδα, που φαίνεται εδώ με κόκκινο χρώμα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την Προσαρμοσμένη διαδρομή του Photoshop

Μπορείτε επίσης να μετακινήσετε τον τελικό σας σχεδιασμό στη σελίδα.

Για να το κάνετε αυτό, επιστρέψτε στην αριστερή γραμμή εργαλείων. Στο εικονίδιο του Direct Selection Tool, κάντε κλικ στο μικρό λευκό βέλος στη γωνία για να μεταβείτε στο αναπτυσσόμενο μενού. Επιλέξτε το μαύρο βέλος αντί.

Αυτό το μαύρο βέλος είναι το εργαλείο επιλογής διαδρομής . Με αυτό το εργαλείο ενεργό, κάντε κλικ στο σχήμα σας έτσι ώστε να εμφανίζονται οι μπλε γραμμές. Στη συνέχεια, κάντε κλικ και σύρετε το σχήμα σας γύρω από τη σελίδα μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με την τοποθέτησή της.

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο προσαρμοσμένου σχήματος για να σχεδιάσετε κάτι δροσερό

Υπάρχουν πολλά άλλα, μικρότερα τσιμπήματα που μπορείτε να κάνετε με το Custom Shape Tool του Photoshop. Γνωρίζοντας όμως αυτά τα βασικά βήματα, θα είστε σε θέση να προσαρμόσετε ακόμη και τα πιο βαρετά σχήματα της Adobe και να τα μετατρέψετε σε κάτι δροσερό.

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τον πίνακα "Επίπεδα" και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε το χρώμα του σχεδίου σας; Στη συνέχεια, δείτε το σεμινάριό μας για να εξηγήσετε πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία blending στο Photoshop Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία blending στο Photoshop Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία blending στο Photoshop για τη λειτουργία ανάμειξης μπορεί να είναι τρομακτικό. Ακολουθούν τα βασικά στοιχεία της λειτουργίας ανάμειξης στο Adobe Photoshop για να ξεκινήσετε. Διαβάστε περισσότερα .

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: Adobe Photoshop, Ψηφιακή τέχνη, Συμβουλές επεξεργασίας εικόνας, Tutorial για Photoshop.