Χρειάζεστε ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα για την ανάπτυξη παιχνιδιών;  Εδώ είναι 10 λόγοι για τους οποίους ο Godot Engine μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε.

10 λόγοι για να χρησιμοποιήσετε τον κινητήρα Godot για την ανάπτυξη του επόμενου παιχνιδιού σας

Διαφήμιση Η ανάπτυξη παιχνιδιών είναι πιο προσιτή από ποτέ. Πολλά εργαλεία είναι δωρεάν, και μια έκρηξη ηλεκτρονικών tutorials κάνει το παιχνίδι να δημιουργήσει κάτι που μπορεί κανείς να κάνει. Η Unity και η Unreal Engine είναι τα μεγάλα ονόματα στην ανάπτυξη παιχνιδιών. Είναι και οι δύο ελεύθεροι να χρησιμοποιούν, αλλά δεν είναι το τέλος της

Διαφήμιση

Η ανάπτυξη παιχνιδιών είναι πιο προσιτή από ποτέ. Πολλά εργαλεία είναι δωρεάν, και μια έκρηξη ηλεκτρονικών tutorials κάνει το παιχνίδι να δημιουργήσει κάτι που μπορεί κανείς να κάνει.

Η Unity και η Unreal Engine είναι τα μεγάλα ονόματα στην ανάπτυξη παιχνιδιών. Είναι και οι δύο ελεύθεροι να χρησιμοποιούν, αλλά δεν είναι το τέλος της ιστορίας. Το Godot είναι μια ελεύθερη πλατφόρμα ανάπτυξης παιχνιδιών ανοικτού κώδικα. Εδώ είναι δέκα λόγοι για τους οποίους ο Godot μπορεί να είναι τέλειος για το επόμενο παιχνίδι σας

1. Godot είναι καλό για προγραμματιστές

Το λογότυπο Godot, πλήρης με φιλικό πρόσωπο ρομπότ
Σχεδόν όλα τα περιβάλλοντα ανάπτυξης παιχνιδιών βασίζονται σε ορισμένες γνώσεις προγραμματισμού, αλλά μερικές είναι πιο κατάλληλες για εκείνες που προέρχονται από ένα περιβάλλον προγραμματισμού. Το Godot είναι ένα τέλειο παράδειγμα ενός εργαλείου που έχει κατασκευαστεί για προγραμματιστές.

Το API Godot εκθέτει σχεδόν κάθε στοιχείο του κινητήρα και είναι σπάνιο να βρούμε χαρακτηριστικά τα οποία δεν είναι άμεσα προσβάσιμα με κώδικα. Ο Godot λαμβάνει τον έπαινο για την φανταστική του τεκμηρίωση και την ευκολία χρήσης από την προοπτική κωδικοποίησης.

2. Ο Godot έχει μια αφιερωμένη γλώσσα

Ένα παράδειγμα του GDScript, του Godot στη γλώσσα του κινητήρα

Η μηχανή Godot έρχεται με μια γλώσσα προγραμματισμού που ονομάζεται GDScript. Για μερικούς, αυτό είναι ένα άμεσο χτύπημα. Συχνά, οι εσωτερικές γλώσσες είναι είτε περιττές είτε ανεπαρκώς προσεκτικές.

Το GDScript προήλθε από εσωτερικές δοκιμές από την ομάδα Godot. Αντί να δημιουργήσει μια νέα γλώσσα για χάρη της, το GDScript ήρθε μέσω του iterating μέσω άλλων γλωσσών, όπως η Python και η Lua. Καμία από αυτές τις γλώσσες δεν λειτουργεί όπως θέλουν, οπότε η ομάδα δημιούργησε το GDScript ώστε να είναι τόσο ευανάγνωστο όσο το Python, διατηρώντας ταυτόχρονα ουσιαστικά στοιχεία για ανάπτυξη, όπως αυστηρή πληκτρολόγηση, καλύτερη ενσωμάτωση editor και πιο απλές βελτιστοποιήσεις για ταχύτητα.

Πολλοί προγραμματιστές που ξεκινούν από το Godot βρίσκονται ευχάριστα έκπληκτοι από το πόσο γρήγορη είναι η ανάληψη της γλώσσας. Ωστόσο, εάν η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας δεν βρίσκεται στη λίστα σας, υπάρχει μια εναλλακτική λύση.

3. Ο Godot υποστηρίζει πολλές γλώσσες

Η επιλογή ενός περιβάλλοντος ανάπτυξης παιχνιδιών συχνά σημαίνει ότι επιλέγετε μια γλώσσα προγραμματισμού. Ανεξάρτητα από το πόσο άνετα είστε στην προτιμώμενη γλώσσα σας, αν τα εργαλεία ανάπτυξης που χρειάζεστε δεν υποστηρίζονται, τότε έχετε μερικές επιλογές.

Ο Godot υποστηρίζει απευθείας C ++, C # και GDScript. Επίσης, εργάζονται στο VisualScript, ένα σύστημα προγραμματισμού που βασίζεται σε κόμβους χωρίς κωδικό παρόμοιο με το σύστημα Blueprint του Unreal Engine.

4. Ο Godot υποστηρίζει τη δέσμευση γλωσσών

Εάν οι επίσημα υποστηριζόμενες γλώσσες εξακολουθούν να μην ταιριάζουν, εξακολουθείτε να έχετε επιλογές. Το GDNative API επιτρέπει σε άλλες γλώσσες να συνδέονται άμεσα με τον κινητήρα Godot. Αυτό παρέχει πρόσβαση στο Godot API σε μια γλώσσα της επιλογής σας.

Επί του παρόντος, υπάρχουν πειραματικές συνδέσεις για Go, R, Nim, Rust και Ruby. Δεδομένης της φήμης του Godot στους προγραμματιστές και της ζήτησης για την προσθήκη περισσότερων γλωσσών, μπορείτε να αναμένετε ότι ο κατάλογος αυτός θα αυξηθεί γρήγορα!

5. Το σύστημα κόμβων

Ένα γράφημα που δείχνει ένα δέντρο κόμβων στο Godot
Οι περισσότερες μηχανές παιχνιδιών χρησιμοποιούν σκηνές, συνήθως για να αντιπροσωπεύουν ένα επίπεδο σε ένα παιχνίδι. Αντικείμενα υπάρχουν μέσα σε αυτή τη σκηνή. Στην Unity αυτά είναι τα GameObjects, στο Unreal Engine είναι ηθοποιούς.

Στο Godot, μια σκηνή είναι μια συλλογή κόμβων. Κάθε κόμβος είναι ένα μόνο αντικείμενο και κάθε κόμβος μπορεί να κληρονομήσει από οποιοδήποτε άλλο. Μια ομάδα κόμβων ονομάζεται σκηνή. Οι σκηνές μπορούν επίσης να κληρονομήσουν το ένα από το άλλο, εφόσον έχουν κοινό ριζικό κόμβο.

Το σύστημα κόμβων του Godot παρέχει μια διαφορετική προσέγγιση στην εργασία με αντικείμενα, τα οποία μπορεί να χρειαστούν κάποιο χρόνο για να κατανοήσουν (και είναι πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτού του άρθρου για να εξηγήσουμε λεπτομερώς εδώ). Εκείνοι που την κυριαρχούν, την εκτιμούν ως ένα διαισθητικό και επεκτάσιμο εργαλείο σχεδιασμού.

6. Godot υποστηρίζει την ανάπτυξη παιχνιδιών 2D και 3D

Το εργαλείο δημιουργίας σκηνής του Godot σε λειτουργία 2D.

Ο Godot υποστηρίζει τη δημιουργία παιχνιδιών 2D και 3D. Οι προγραμματιστές της Indie που κάνουν 2D παιχνίδια αγαπούν τη ροή εργασίας που παρέχει ο Godot. Αντί το pseudo 2D (ένας 3D κόσμος που αντιπροσωπεύεται σε δύο διαστάσεις), ο Godot λειτουργεί σε έναν πραγματικό 2D χώρο που εκφράζεται σε εικονοστοιχεία. Αυτό απλοποιεί σημαντικά τη δημιουργία και βελτιστοποίηση παιχνιδιών 2D.

Η υποστήριξη 3D είναι νεότερη και εξακολουθεί να υστερεί πίσω από το Unreal Engine and Unity. Παρ 'όλα αυτά, αν δεν οικοδομήσετε ένα παιχνίδι ΑΑΑ με κορυφαία γραφικά γραμμής δεν πρόκειται να τρέξετε σε οποιονδήποτε περιορισμό χρησιμοποιώντας Godot.

Ο Godot έχει εξειδικευμένους κόμβους τόσο για 2D όσο και για 3D, με μερικούς σχεδιασμένους να δουλεύουν και στα δύο, και η υποστήριξη για 2.5D έρχεται σύντομα.

7. Godot είναι ανοικτή πηγή

Το Godot είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Ο συντάκτης και όλα τα εργαλεία που συνδέονται με αυτό εμπίπτουν στην άδεια MIT. Ο Godot είναι δωρεάν και έχετε όλα όσα δημιουργούνται μαζί του.

Η φύση ανοιχτού κώδικα του έργου Godot καθιστά επίσης εξαιρετικά επεκτάσιμη. Εάν είστε προγραμματιστής που εργάζεται με την πλατφόρμα και βρείτε κάτι που δεν έχει υλοποιηθεί ή δεν λειτουργεί όπως σας αρέσει, μπορείτε να το αλλάξετε!

Ο Godot είναι γεμάτος από κοινοτικά εργαλεία που αναπτύσσονται και πολλοί χρήστες προσθέτουν μοναδικά στοιχεία στον κινητήρα ως μέρος της ανάπτυξης των παιχνιδιών τους.

8. Godot έχει το δικό του IDE

Ο Godot στο IDE του κινητήρα
Ο Godot διαθέτει ενσωματωμένο IDE. Παρόλο που δεν μπορεί να έρθει με μερικές από τις ψυχρότερες λειτουργίες άλλων IDE, όπως η λειτουργία Live Share του VSCode, είναι ιδανική για χρήση με το Godot.

Φυσικά, δεν είστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσετε το IDE εντός του κινητήρα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αγαπημένο σας IDE ή κειμενογράφο Editors κειμένων έναντι IDE: Ποιο είναι καλύτερο για προγραμματιστές; Επεξεργαστές κειμένου έναντι IDE: Ποιο είναι καλύτερο για προγραμματιστές; Η επιλογή ανάμεσα σε ένα προηγμένο IDE και έναν απλούστερο επεξεργαστή κειμένου μπορεί να είναι δύσκολο. Προσφέρουμε κάποια στοιχεία για να σας βοηθήσουμε να λάβετε αυτή την απόφαση. Διαβάστε περισσότερα για προγραμματισμό στο Godot.

9. Ο Godot είναι ελαφρύς

Το πρότυπο εκτελέσιμο Godot είναι λίγο πάνω από 60MB και δεν απαιτεί εγκατάσταση. Απλώς κατεβάστε, απενεργοποιήστε και μεταβείτε. Παράλληλα με το μικροσκοπικό μέγεθος του αρχείου, ο ίδιος ο κινητήρας είναι άνετος σε συστήματα χαμηλής ισχύος.

Ένα μυαλό-κάμψη αλλά φοβερό γεγονός είναι ότι η μηχανή Godot είναι ένα παιχνίδι Godot. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε απόδοση του κινητήρα αντικατοπτρίζει την απόδοση των τελικών έργων που έγιναν μαζί του.

10. Η Godot Cross Platform

Το Godot είναι διαθέσιμο για PC, Mac και Linux

Ο Godot είναι πραγματικά cross-platform, με προγραμματιστές σε Mac, Windows και Linux. Πολλά εναλλακτικά εργαλεία έχουν σχεδιαστεί με ένα λειτουργικό σύστημα (OS) στο μυαλό και έχουν προβλήματα όταν μεταφέρονται σε άλλους.

Παρόλο που είναι άγνωστο αν ο Godot είναι σχεδιασμός πολλαπλής πλατφόρμας, οι χρήστες σε κάθε πλατφόρμα αναφέρουν μια παρόμοια εμπειρία και όλα τα παιχνίδια Godot κατασκευάζονται για πολλαπλά περιβάλλοντα. Ο Godot έχει επίσης ένα build server, ειδικά για τη φιλοξενία παιχνιδιών για πολλούς παίκτες.

Υπάρχει ακόμη και μια έκδοση Raspberry Pi στις εργασίες, που δεν χρειάζεται να μας πείτε μας ενθουσιάζει!

Γιατί δεν είναι καλός ο Godot;

Μέχρι τώρα έχετε δει πολλούς καλούς λόγους για να χρησιμοποιήσετε τον Godot, αλλά ποιος δεν είναι αυτός; Λοιπόν, Godot δεν πρόκειται να παράγει το επόμενο AAA blockbuster, αλλά και πάλι αυτό δεν είναι ποιος ο στόχος του κινητήρα.

Ίσως πιο κρίσιμο για τους προγραμματιστές της Indie είναι το γεγονός ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει άμεσος τρόπος να παραχθούν παιχνίδια Godot για κονσόλες. Αυτό έγκειται στο γεγονός ότι τα εργαλεία που δημοσιεύονται στις κονσόλες είναι κλειστές πηγές και πετούν μπροστά στη δέσμευση του Godot για ανοιχτή πηγή.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν εργαλεία τρίτων που αναπτύσσονται για να επιτρέπουν τη δημοσίευση σε κονσόλες, και δεδομένης της αυξανόμενης χρήσης του Godot φαίνεται πιθανό ότι οι δυνατότητες της κονσόλας θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Ελευθερία δημιουργίας παιχνιδιών με τον Godot

Ο Godot είναι ελεύθερος και ανοιχτός κώδικας, και σε μερικούς ανθρώπους αυτό είναι το κλειδί. Ένα εργαλείο ανάπτυξης παιχνιδιών ανοιχτού κώδικα είναι ένα τέλειο ζεύγος για όσους ενδιαφέρονται για παιχνίδια ανοιχτού κώδικα και λογισμικό γενικά.

Ο Godot είναι μια θαυμάσια επιλογή, αλλά ίσως να μην είναι για σένα. Ευτυχώς υπάρχουν πολλές επιλογές εκεί έξω για εκείνους που θέλουν να δημιουργήσουν τα δικά τους παιχνίδια!

Και αν θέλετε να εμβαθύνετε σε άλλους τύπους ανάπτυξης εφαρμογών, εδώ είναι πώς να δημιουργήσετε τη δική σας self-hosted ανάγνωση-it-αργότερα app Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας Ιδιωτικό Self-Hosted Διαβάστε-It-αργότερα App Πώς να δημιουργήσετε τη δική σας Ιδιωτική αυτό-φιλοξενούμενη Ανάγνωση-Αργότερα App Θέλετε να διατηρήσετε κάθε σελιδοδείκτη που σας ενδιαφέρει offline; Σας παρουσιάζουμε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας αρχειοφυλάκιο ιστού ανοιχτού κώδικα. Διαβάστε περισσότερα .

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με το: Game Development, Godot Engine, Open Source.