Η επιλογή ενός desktop desktop Linux μπορεί να είναι δύσκολη.  Εδώ είναι τα καλύτερα περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας Linux που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Τα 12 καλύτερα περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας Linux

Διαφήμιση Μπορείτε να διαπιστώσετε αν μια εικόνα οθόνης είναι Windows ή Mac από ένα μίλι μακριά και αυτό συμβαίνει επειδή και τα δύο εμπορικά λειτουργικά συστήματα έχουν μόνο ένα περιβάλλον εργασίας επιφάνειας εργασίας. Τα Windows έχουν το μενού "Έναρξη" και τη γραμμή εργασιών, ενώ το macOS διαθέτει το εικονικό Dock και το μενού γραμμής. Ξεκλειδώστε το φύλλο εξαπάτησης "Essent

Διαφήμιση

Μπορείτε να διαπιστώσετε αν μια εικόνα οθόνης είναι Windows ή Mac από ένα μίλι μακριά και αυτό συμβαίνει επειδή και τα δύο εμπορικά λειτουργικά συστήματα έχουν μόνο ένα περιβάλλον εργασίας επιφάνειας εργασίας. Τα Windows έχουν το μενού "Έναρξη" και τη γραμμή εργασιών, ενώ το macOS διαθέτει το εικονικό Dock και το μενού γραμμής.

Ξεκλειδώστε το φύλλο εξαπάτησης "Essential Linux Commands" τώρα!

Αυτό θα σας υπογράψει στο newsletter μας

Εισαγάγετε το Email σας Ξεκλειδώστε Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας

Αλλά αναζητήστε το Linux και θα δείτε εικόνες που φαίνονται εντυπωσιακά διαφορετικές μεταξύ τους:

Στιγμιότυπα επιφάνειας εργασίας Linux

Αυτή η ποικιλομορφία οφείλεται στο γεγονός ότι το Linux προσφέρει περισσότερα από ένα desktop περιβάλλον. Αυτό είναι μέρος του τι κάνει το Linux συναρπαστικό να χρησιμοποιήσει, αλλά το εύρος της επιλογής μπορεί να κάνει δύσκολο να επιλέξετε αυτό που είναι κατάλληλο για εσάς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε συντάξει αυτή τη λίστα με τα καλύτερα περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας Linux.

1. GNOME

Το περιβάλλον εργασίας GNOME
Πιστοποίηση εικόνας: GNOME

Το GNOME είναι σήμερα το πιο δημοφιλές περιβάλλον εργασίας Linux Το GNOME Εξηγείται: Μια ματιά σε ένα από τα πιο δημοφιλή desktops του Linux Επεξήγηση του GNOME: Μια ματιά σε ένα από τα πιο δημοφιλή desktops του Linux Σας ενδιαφέρει το Linux και έχετε συναντήσει το GNOME, ένα αρκτικόλεξο για το περιβάλλον μοντέλου αντικειμένου δικτύου GNU. Το GNOME είναι μία από τις πιο δημοφιλείς διεπαφές ανοιχτού κώδικα, αλλά τι σημαίνει αυτό; Διαβάστε περισσότερα . Είναι η προεπιλογή σε πολλά βασικά λειτουργικά συστήματα που βασίζονται στο Linux, όπως το Ubuntu και το Fedora.

Το GNOME έχει σχεδίαση που ταυτόχρονα ταιριάζει τόσο σε συσκευές που βασίζονται σε επαφή όσο και σε παραδοσιακούς υπολογιστές. Ένα ενιαίο πάνελ κάθεται στο πάνω μέρος της οθόνης, όπως και σε μια κινητή συσκευή. Αντί για μια λίστα αποβάθρας ή παραθύρου, οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τα παράθυρα ανοίγοντας μια επισκόπηση δραστηριοτήτων που εμφανίζει εφαρμογές, ανοιχτό λογισμικό και εικονικές επιφάνειες εργασίας. Οι προγραμματιστές του GNOME χρησιμοποιούν το GIMP Toolkit (GTK +), το οποίο μπορεί να εμφανιστεί όταν αποφασίζετε ποιες εφαρμογές θα εγκατασταθούν.

Θέλετε μια καλή ματιά στο GNOME; Ελέγξτε το Fedora.

2. Πλάσμα KDE

Το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας του KDE Plasma

Το KDE Plasma είναι το αναμφισβήτητα το πιο προσαρμόσιμο interface KDE Επεξήγηση: Μια ματιά στην πιο διαμορφωμένη διασύνδεση επιφάνειας εργασίας του Linux KDE Επεξήγηση: Μια ματιά στην πιο προσαρμόσιμη επιφάνεια εργασίας του Linux Τι φαίνεται το Linux; Μερικές φορές, Ενότητα. άλλες φορές, το GNOME. Συχνά όμως, το Linux τρέχει το KDE. Εάν δεν χρησιμοποιείτε το προηγούμενο περιβάλλον K Desktop στο PC σας Linux, τώρα είναι η ώρα να αλλάξετε! Διαβάστε περισσότερα διαθέσιμα για οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα επιτραπέζιων υπολογιστών. Κάθε στοιχείο επί της οθόνης είναι ένα γραφικό στοιχείο το οποίο μπορείτε να μετακινήσετε, να αλλάξετε το μέγεθος ή να διαγράψετε. Με αρκετή κίνηση, μπορείτε να ρυθμίσετε την επιφάνεια εργασίας Plasma ώστε να φαίνεται και να αισθάνεται σαν οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια εργασίας επιφάνειας εργασίας.

Το λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για το KDE τείνει να έρθει με μια πληθώρα επιλογών. Αυτές οι εφαρμογές είναι από τις πιο ισχυρές που έχει η επιφάνεια εργασίας του Linux. Πλευρική σημείωση: Οι προγραμματιστές του KDE χρησιμοποιούν Qt και όχι GTK +.

Θέλετε μια καλή ματιά στο KDE Neon; Προχωρήστε στο neon.kde.org .

3. Κανέλα

Το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας Cinnamon

Η κανέλα είναι η προεπιλεγμένη διεπαφή για το Linux Mint, μία από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες εκδόσεις του Linux εκεί έξω. Ξεκίνησε ως ένα πηδάλιο του GNOME σε μια εποχή που η διεπαφή αυτή υφίστατο δραστικές αλλαγές. Η κανέλα διατηρεί μια πιο παραδοσιακή εμπειρία που θα κάνει τους χρήστες Windows να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Η Κανέλα εξηγείται: Μια ματιά σε ένα από τα πιο δημοφιλή σε περιβάλλον Windows περιβάλλοντα της Κανέλας Εξηγεί: Μια ματιά σε ένα από τα πιο δημοφιλή desktop του Linux Όταν βλέπετε ένα στιγμιότυπο οθόνης, αυτό που πιστεύετε ότι είναι το "λειτουργικό σύστημα" είναι πιο πιθανό να είναι το "desktop περιβάλλον" - και το Linux έχει ένα σωρό από αυτά, συμπεριλαμβανομένου αυτού που ονομάζεται κανέλα. Διαβάστε περισσότερα .

Πολλοί αγαπούν την κανέλα για τον συνδυασμό της οικειότητας και της ευκολίας χρήσης. Το έργο επιτυγχάνει ένα συνδυασμό μεταξύ της υιοθέτησης νέων ιδεών και της διατήρησης του παλιού τρόπου να γίνουν τα πράγματα. Το MintInstall, για παράδειγμα, μοιάζει με ένα μείγμα μεταξύ ενός καταστήματος κινητής εφαρμογής και ενός παραδοσιακού διαχειριστή πακέτων Linux Σύγκριση καταστημάτων εφαρμογών Linux: Ποια είναι η σωστή επιλογή για εσάς; Συγκριτικά καταστήματα εφαρμογών Linux: Ποιο είναι κατάλληλο για εσάς; Οι χρήστες των Windows οδηγούνται σε ένα κατάστημα εφαρμογών. Το macOS έχει ένα για λίγο. Το Linux, εν τω μεταξύ, είχε μια εμπειρία σε στιλ καταστημάτων app για χρόνια. Αλλά ποιο είναι σωστό για εσάς; Διαβάστε περισσότερα .

Θέλετε μια καλή ματιά στην Κανέλα; Ελέγξτε το Linux Mint.

4. MATE

Το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας MATE

Σε μια εποχή που το σχέδιο Cinnamon έλεγε το GNOME, δημιουργήθηκε η κοινότητα MATE για να διατηρήσει τα ήδη υπάρχοντα MATE Εξηγεί: Μια ματιά σε ένα από τα πιο ανθεκτικά Desktops του Linux MATE Εξηγεί: Μια ματιά σε ένα από τα πιο ανθεκτικά Desktops του Linux Σε αντίθεση με τα εμπορικά λειτουργικά συστήματα, το Linux σας επιτρέπει να αλλάξετε το περιβάλλον της επιφάνειας εργασίας σας. Ένα από τα πιο δημοφιλή είναι το MATE, αλλά πόσο καλό είναι και θα πρέπει να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας Linux; Ας ανακαλύψουμε. Διαβάστε περισσότερα . Εάν δεν επιθυμείτε μετάβαση στο GNOME 3.0, η MATE προσφέρει έναν τρόπο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το 2.x.

Οι προγραμματιστές του MATE έχουν επενδύσει χρόνο και προσπάθεια στην ενημέρωση του κώδικα φόντου, αλλά σε γενικές γραμμές, αυτό εξακολουθεί να αισθάνεται σαν το desktop περιβάλλον που πολλοί άνθρωποι ερωτεύτηκαν πριν από μια δεκαετία. Η έλλειψη αλλαγής δεν έχει περιορίσει ούτε την υιοθεσία. Οι νεοφερμένοι συχνά προσεγγίζουν το MATE ως μια πιο ελαφριά και παραδοσιακή εναλλακτική λύση σε όσους αρέσουν στο GNOME, έναν ρόλο που καταλαμβάνει και η επόμενη επιφάνεια εργασίας στον κατάλογο.

Θέλετε μια καλή ματιά στο MATE; Ελέγξτε το Ubuntu MATE.

5. Xfce

Το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας Xfce

Η Xfce, της οποίας η μασκότ είναι ποντίκι, υπήρξε από καιρό ως γρήγορη διασύνδεση για υπολογιστές που λειτουργούν με Linux Xfce Επεξήγηση: Μια ματιά σε ένα από τα πιό απίστευτα επιτραπέζια Xfce του Linux Επεξήγηση: Μια ματιά σε έναν από τους πιο γρήγορους επιτραπέζιους υπολογιστές του Linux Εάν έχετε μεταβεί πρόσφατα στο Linux και βρίσκουν τα πράγματα λίγο αργά, ίσως χρειαστεί ένα ελαφρύτερο περιβάλλον επιφάνειας εργασίας. Μια καλή επιλογή είναι η Xfce. Διαβάστε περισσότερα . Δεν βασίζεται στο GNOME, αλλά χρησιμοποιεί το ίδιο σύνολο εργαλείων.

Αυτές τις μέρες η Xfce αισθάνεται σαν μια συγκρίσιμη εναλλακτική λύση με την MATE. Οι προγραμματιστές του συνεχίζουν να δίνουν έμφαση στη διατήρηση του φωτός της διεπαφής, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι παραλείπονται τα τελευταία κουδούνια και σφυρίγματα. Με μια σχετικά μικρή ομάδα ανάπτυξης, συχνά περνάει πολύς χρόνος μεταξύ ενημερώσεων. Το αποτέλεσμα είναι ότι το Xfce, όπως και το MATE, δεν έχει αλλάξει όλα αυτά τα πολλά χρόνια.

Θέλετε μια καλή ματιά στο Xfce; Ελέγξτε το Xubuntu.

6. Πάνθεον

Το περιβάλλον εργασίας του Pantheon

Το Pantheon είναι το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας του στοιχειώδους OS Pantheon Εξηγεί: Μια ματιά στο Minimalist Elementary Desktop Pantheon Επεξήγηση: Μια ματιά στο Minimalist Elementary OS Desktop Λαμβάνοντας υπόψη το στοιχειώδες λειτουργικό σύστημα, ή απλά θέλετε να εγκαταστήσετε την επιφάνεια εργασίας του Pantheon στην τρέχουσα έκδοση του Linux; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την πιο δημοφιλή μινιμαλιστική επιφάνεια εργασίας για Linux, Pantheon. Διαβάστε περισσότερα, και είναι ένα από τα λίγα διεπαφή Linux τόσο ρητά συνδεδεμένα με ένα λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο Linux. Με την πρώτη ματιά, μπορεί να μοιάζει με macOS. Υπάρχει ένα πάνελ στην κορυφή και μια βάση στο κάτω μέρος, με εφαρμογές που προσφέρουν ένα κομψό και ενοποιημένο σχέδιο. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος της γλώσσας σχεδιασμού του Pantheon Οι διαφορές μεταξύ των κατευθυντήριων γραμμών της ανθρώπινης διασύνδεσης του Linux Οι διαφορές μεταξύ των οδηγιών ανθρώπινης διεπαφής του Linux Πάντα αντιμετωπίσατε μια εφαρμογή Linux που μοιάζει άσχημη και φαίνεται άχρηστη; Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επιτραπέζιοι υπολογιστές έχουν κατευθυντήριες γραμμές για το περιβάλλον. Τα Windows και τα macOS έχουν αυτές τις οδηγίες. Τι γίνεται με το Linux; Διαβάστε περισσότερα στην πραγματικότητα προέρχεται από την αρχική εμπειρία του ιδρυτή της για το GNOME.

Με το καινοτόμο πρόγραμμα πληρωμής για το στοιχειώδες έργο, το Pantheon έχει γίνει μια εστία για νέες εφαρμογές Linux. Αυτές οι εφαρμογές, όπως και η ίδια η επιφάνεια εργασίας, είναι μια απόκλιση από τον παραδοσιακό τρόπο λειτουργίας των Linux. Το Πάνθεον δεν είναι πολύ προσαρμόσιμο ή επεκτάσιμο. Αυτό είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη δύναμη και η μεγαλύτερη αδυναμία του.

Θέλετε μια καλή ματιά στο Πάνθεον; Ελέγξτε το στοιχειώδες λειτουργικό σύστημα.

7. Budgie

Το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας Budgie

Το Budgie είναι ένα σχετικά νέο περιβάλλον εργασίας Τι είναι ο Budgie; Το Περιβάλλον Desktop Linux που αισθάνεται σαν ένα Chromebook Τι είναι το Budgie; Το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας Linux που αισθάνεται σαν ένα Chromebook Από τα πολλά περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας που διατίθενται για Linux, η ολοένα και πιο δημοφιλής επιφάνεια εργασίας Budgie ξεχωρίζει για την απλότητα και τις ομοιότητες με το Chrome OS. Διαβάστε περισσότερα από το έργο Solus. Προσφέρει μια διασπασμένη διασύνδεση που, ίσως σε αντίθεση με το MATE και το Xfce, εξακολουθεί να καταφέρνει να νιώθει σύγχρονη. Η γλώσσα σχεδιασμού πηγαίνει περισσότερο για το νέο, ακόμη και μερικά από τα παλιά παραδείγματα επιφάνειας εργασίας παραμένουν στη θέση τους.

Μεγάλο μέρος της έμπνευσης για το Budgie προέρχεται από το Chrome OS και τις εφαρμογές για κινητά. Σε αντίθεση με πολλά άλλα περιβάλλοντα της λίστας αυτής, ο Budgie παραμένει σε κατάσταση ροής, με σημαντικές αλλαγές στο σχεδιασμό να γλιστρούν από τη μια ενημέρωση στην άλλη.

Θέλετε μια καλή ματιά στο Budgie; Ελέγξτε Solus.

8. Ενότητα

Το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας Unity 8
Πιστωτική εικόνα: UBports

Η Unity είναι η πρώην προεπιλεγμένη διεπαφή για το Ubuntu Unity Επεξήγηση: Μια ματιά στην Προεπιλεγμένη επιφάνεια εργασίας του Ubuntu Unity Explicated: Μια ματιά στο προεπιλεγμένο περιβάλλον εργασίας του Ubuntu Εάν αλλάζετε το Linux από τα Windows, μπορείτε να επιλέξετε το Ubuntu. Αλλά παρά την ευελιξία του, το Ubuntu έρχεται με ένα ασυνήθιστο desktop περιβάλλον, την Unity. Μην αποθαρρύνεστε: είναι απλό στη χρήση! Διαβάστε περισσότερα, τη δημοφιλέστερη έκδοση του επιτραπέζιου Linux. Με το Ubuntu 17.10, η Canonical σταμάτησε την ανάπτυξη της Unity και άρχισε να παρέχει την επιφάνεια εργασίας του GNOME.

Παραμένουν πολλοί οπαδοί της Unity εκεί έξω και πολλά μηχανήματα εξακολουθούν να εκτελούν τη γήρανση της διασύνδεσης. Και ενώ η Canonical μπορεί να υποστηρίξει περισσότερο το έργο, ο κώδικας εξακολουθεί να υπάρχει για τους άλλους να υιοθετήσουν και να χρησιμοποιήσουν όπως επιθυμούν 5 έργα που αποδεικνύουν την ενότητα είναι μακριά από τα νεκρά 5 Έργα που αποδεικνύουν την ενότητα είναι μακριά από τα νεκρά Αγωνίζονται να έρθουν σε συμφωνία με το απότομο τέλος της Ενότητας; Έχετε τύχη. Αυτά τα έργα θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το περιβάλλον εγκατάλειψης της Canonical για τα επόμενα χρόνια! Διαβάστε περισσότερα .

Θέλετε μια καλή ματιά στην Ενότητα; Ελέγξτε παλιότερες εκδόσεις του Ubuntu.

9. LXDE

Το περιβάλλον εργασίας LXDE
Πιστωτική εικόνα: Lubuntu

Το LXDE υπάρχει για να είναι ένα γρήγορο, ελαφρύ, ενεργειακά αποδοτικό desktop περιβάλλον. Με βάση το GTK +, είναι μια επιλογή να εξετάσετε αν και η Xfce τρέχει αργά στο μηχάνημά σας ή εναλλακτικές λύσεις απλά αισθάνονται υπερβολικά φουσκωμένες για τα γούστα σας.

Το LXDE είναι αρθρωτό, που σημαίνει ότι δεν είναι όλα ή τίποτα. Μπορείτε να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο διαχειριστή παραθύρων, ο οποίος είναι OpenBox, για μια εναλλακτική λύση. Είτε πρόκειται για το διαχειριστή συνεδριών, για τον διαχειριστή δικτύου είτε για τον διακομιστή ήχου, είναι ελεύθερο να πάει σε αντάλλαγμα για κάτι άλλο.

Θέλετε μια καλή ματιά στο LXDE; Ελέγξτε το Lubuntu μέχρι την έκδοση 18.04.

10. LXQt

Το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας LXQt
Image Credit: LXQt

Υπάρχει μια χούφτα επιφάνεια εργασίας διεπαφές βασισμένες στο GTK +. Λιγότερα κατασκευάζονται με τις εφαρμογές Qt στο μυαλό. Εάν βρείτε το πλάσμα του KDE να είναι λίγο πολύ, το LXQt μπορεί να είναι μεγαλύτερη από την ταχύτητά σας.

Το LXQt γεννήθηκε από τη συγχώνευση μεταξύ του λιμένα Qt του LXDE και του Razor-Qt. Η τελευταία δεν υπάρχει πλέον. Το σχέδιο είναι για LXQt να αντικαταστήσει LXDE κάποια μέρα, αλλά για τώρα τα δύο υπάρχουν δίπλα-δίπλα.

Θέλετε μια καλή ματιά στο LXQt; Ελέγξτε το Lubuntu ξεκινώντας από την έκδοση 18.10.

11. Διαφωτισμός

Το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας του Διαφωτισμού
Πιστωτική εικόνα: Διαφωτισμός

Ο διαφωτισμός ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία ως διεπαφή για επιτραπέζιους υπολογιστές. Δεν έχει αποκτήσει μεγάλη υιοθεσία μεταξύ των χρηστών του Linux, αλλά παραμένει διαθέσιμη και λειτουργική. Το στυλ της τέχνης είναι πιο σπερμομορφικό από τις εικόνες cartoony που παρατηρούνται συχνά σε άλλες ελεύθερες επιφάνειες εργασίας.

Σήμερα ο Διαφωτισμός έχει επεκταθεί σε κινητές συσκευές, φορητά και τηλεοράσεις. Ο Διαφωτισμός είναι ο διαχειριστής παραθύρων και ο συνθέτης που χρησιμοποιείται στο Tizen.

Θέλετε μια καλή ματιά στον Διαφωτισμό; Ελέγξτε την Εlive.

12.Συγγαρία

Το περιβάλλον εργασίας της ζάχαρης
Image Credit: Ζάχαρη σε ένα ραβδί

Η ζάχαρη είναι ένα περιβάλλον επιφάνειας εργασίας σχεδιασμένο για χρήση στα σχολεία. Είναι σίγουρα απλό, όχι με την μινιμαλιστική έννοια, αλλά από την άποψη της πολυπλοκότητας. Τα μικρά παιδιά είναι οι σκοπούμενοι χρήστες.

Η ζάχαρη προέρχεται από τη Sugar Labs, μια μη κερδοσκοπική επιχείρηση που διοικείται από εθελοντές. Το έργο όχι μόνο παρέχει ένα περιβάλλον επιφάνειας εργασίας, αλλά απλές εφαρμογές για να το ακολουθήσετε. Αυτά τα εργαλεία υπάρχουν έτσι ώστε οι εκπαιδευτές να μπορούν να εγκλιμίσουν τα παιδιά σε υπολογιστές ακόμη και σε περιοχές με λίγους οικονομικούς πόρους.

Θέλετε μια καλή ματιά στη Ζάχαρη; Δείτε τη ζάχαρη σε ένα ραβδί.

Διασκεδάστε με το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας Linux

Ενώ έχω προτείνει διαφορετικούς τρόπους για να δοκιμάσετε κάθε επιφάνεια εργασίας, αυτές οι μέθοδοι είναι σχεδόν οι μοναδικές. Τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα που βασίζονται στο Linux σάς επιτρέπουν να ανταλλάξετε την προεπιλεγμένη επιφάνεια εργασίας με μια άλλη. Πολλοί προσφέρουν παραλλαγές που παρέχουν μια διαφορετική διεπαφή από το κουτί.

Οι επιλογές δεν τελειώνουν εδώ ούτε. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αλλαγή του τρόπου εμφάνισης των εφαρμογών στην οθόνη, ελέγξτε τη διαφορά μεταξύ του GTK + και του Qt Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του GTK + και του Qt; Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του GTK + και του Qt; Έχετε ακούσει πιθανώς GTK + και Qt, αλλά ποια είναι αυτά τα εργαλεία ανάπτυξης; Και πώς επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε το Linux; Διαβάστε περισσότερα . Εξετάσαμε επίσης τις διαφορές μεταξύ του Linux και του Unix έναντι του Linux: Οι διαφορές μεταξύ και γιατί έχει σημασία το Unix εναντίον του Linux: Οι διαφορές μεταξύ και γιατί έχει σημασία Πριν από τη δημιουργία του Linux, ο υπολογιστικός κόσμος κυριαρχούσε από το Unix. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Linux και Unix; Διαβάστε περισσότερα, αν είστε περίεργοι.

Πιστοποίηση εικόνας: Ikonoko123 / Wikimedia Commons

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: Budgie, GNOME Shell, KDE, Linux Desktop Περιβάλλον, LXDE, Ubuntu MATE, Xfce.