Το Bluetooth δεν είναι μόνο για τη σύνδεση αξεσουάρ στο τηλέφωνό σας.  Ακολουθούν κάποιες άλλες χρήσιμες λειτουργίες για το Bluetooth στο Android.

7 συναρπαστικούς τρόπους για να βγάλουν περισσότερα από το Bluetooth στο Android

Διαφήμιση Για τους περισσότερους ανθρώπους, το Bluetooth είναι ένας γρήγορος και χωρίς προβλήματα τρόπος σύνδεσης των ασύρματων αξεσουάρ στο τηλέφωνό σας. Αλλά έξυπνοι προγραμματιστές έχουν καταλήξει σε πολλές πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις χρήσης για την τεχνολογία. Σήμερα, μπορείτε να κάνετε πολύ περισσότερα Bluetooth στο τηλέφωνό σας. Ακολουθούν εξαιρετικές συμβουλές και εφαρμογές για να αξιοποιήσετε περισσότερο το Bluetooth σε μια συσκευή Android. 1. Εξερευνήστε τις ενσωματωμέν

Διαφήμιση

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το Bluetooth είναι ένας γρήγορος και χωρίς προβλήματα τρόπος σύνδεσης των ασύρματων αξεσουάρ στο τηλέφωνό σας. Αλλά έξυπνοι προγραμματιστές έχουν καταλήξει σε πολλές πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις χρήσης για την τεχνολογία.

Σήμερα, μπορείτε να κάνετε πολύ περισσότερα Bluetooth στο τηλέφωνό σας. Ακολουθούν εξαιρετικές συμβουλές και εφαρμογές για να αξιοποιήσετε περισσότερο το Bluetooth σε μια συσκευή Android.

1. Εξερευνήστε τις ενσωματωμένες ρυθμίσεις Bluetooth

Υπάρχει ένα πλήθος που μπορείτε να κάνετε απλά εξερευνώντας τις ενσωματωμένες ρυθμίσεις Bluetooth του τηλεφώνου σας. Για παράδειγμα, όταν έχετε συνδέσει ακουστικά, το Android προσφέρει μια δέσμη επιλογών για να τροποποιήσετε τις προτιμήσεις σας.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον ήχο HD σε συμβατές συσκευές, να επεξεργαστείτε αν θα πρέπει να συγχρονίζεται με τον όγκο πολυμέσων του τηλεφώνου και πολλά άλλα. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό, θα χρειαστεί να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Συνδεδεμένες συσκευές . Αγγίξτε το εικονίδιο του οδοντωτού τροχού δίπλα σε ένα συνδεδεμένο εξάρτημα. ίσως χρειαστεί να κοιτάξετε κάτω από τις συσκευές που έχουν συνδεθεί προηγουμένως για να τις βρείτε.

Εκτός από αυτές τις επιλογές, μπορείτε να επεξεργαστείτε τον κωδικοποιητή ήχου Bluetooth εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες ή το Android δεν αναγνωρίζει την προεπιλεγμένη επιλογή της συσκευής σας. Είναι ένα από τα χρήσιμα εργαλεία στο μενού Επιλογές προγραμματιστή, που παρατίθεται ως κωδικοποιητής ήχου Bluetooth .

2. Ξεκλειδώστε ή κλειδώστε το τηλέφωνό σας με Bluetooth

Μια άλλη λειτουργία που βασίζεται στο Bluetooth θα πρέπει να δοκιμάσετε είναι το Smart Lock. Αυτό σας επιτρέπει να παρακάμψετε το κλείδωμα οθόνης σας με ορισμένα κριτήρια, συμπεριλαμβανομένου του εάν είναι συνδεδεμένο με μια αξιόπιστη συσκευή Bluetooth. Έτσι, για παράδειγμα, αν έχετε ένα ζευγάρι συνδεδεμένων ασύρματων ακουστικών, το τηλέφωνό σας θα παραμείνει ξεκλειδωμένο όσο βρίσκονται εντός εμβέλειας.

Μόλις αποσυνδεθούν ή βγουν εκτός εμβέλειας, το τηλέφωνό σας θα κλειδώσει αυτόματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Smart Lock λειτουργεί με οποιοδήποτε gadget Bluetooth και δεν περιορίζεται στα εξαρτήματα ήχου. Μπορείτε να το ρυθμίσετε με ένα smartwatch ή το σύστημα Bluetooth του αυτοκινήτου σας.

Για να διαμορφώσετε το Έξυπνο κλείδωμα, μεταβείτε στην επιλογή Ασφάλεια και τοποθεσία > Smart Lock > Αξιόπιστες συσκευές . Εδώ θα σας ζητηθεί να προσθέσετε μια αξιόπιστη συσκευή. Μπορείτε να επιλέξετε από οποιαδήποτε υπάρχουσα αντιστοιχισμένη συσκευή. Επιβεβαιώστε την επιλογή και όλοι έχετε ορίσει.

3. Ξεκλειδώστε έναν υπολογιστή με Windows, Mac ή Chrome με Bluetooth

Το τηλέφωνό σας Android μπορεί επίσης να ξεκλειδώσει ή να κλειδώσει τον υπολογιστή σας μέσω Bluetooth. Τόσο τα Windows όσο και το Chrome OS περιλαμβάνουν αυτόχθονες λύσεις για αυτό. Οι χρήστες Mac, από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να βασίζονται σε μια εφαρμογή τρίτου μέρους.

Τα Chromebook διαθέτουν μια μορφή Smart Lock που σας επιτρέπει να τα ξεκλειδώσετε με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων του τηλεφώνου σας. Για να το ενεργοποιήσετε, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο Chromebook σας και κάτω από τις Συνδεδεμένες συσκευές, ρυθμίστε το τηλέφωνο Android σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες και θα είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε. Την επόμενη φορά που βρίσκεστε στην οθόνη σύνδεσης του Chrome OS, θα σας ζητηθεί να χρησιμοποιήσετε το Smart Lock εάν είναι ενεργοποιημένη η τεχνολογία Bluetooth του τηλεφώνου σας.

Τα Windows διαθέτουν μια επιλογή ασφαλείας που ονομάζεται Dynamic Lock, η οποία κλειδώνει τον υπολογιστή σας εάν η συσκευή Bluetooth εγκαταλείψει την ακτίνα της. Μπορείτε να την έχετε πρόσβαση επιλέγοντας Να επιτρέπεται στα Windows να κλειδώνουν αυτόματα τη συσκευή σας όταν βρίσκεστε μακριά από το Ρυθμίσεις > Λογαριασμοί > Επιλογές σύνδεσης > Dynamic Lock . Εάν θέλετε να ξεκλειδώσετε τον υπολογιστή σας των Windows μέσω των βιομετρικών στοιχείων του τηλεφώνου σας, δώστε μια εφαρμογή στην απομακρυσμένη εφαρμογή ξεκλειδώματος δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Δυστυχώς, το macOS δεν φιλοξενεί ειδικές λειτουργίες ασφαλείας για το Android. Αντ 'αυτού, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια δωρεάν εφαρμογή που ονομάζεται DroidID. Μόλις αντιστοιχιστεί, μπορείτε να συνδεθείτε στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας τη συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων του τηλεφώνου σας.

Λήψη: Αποκλεισμός αποτυπώματος απομακρυσμένου αποτυπώματος (δωρεάν, έκδοση υψηλής ποιότητας)
Λήψη: DroidID (Δωρεάν)

4. Επωφεληθείτε από τα applets Bluetooth της IFTTT

Εφαρμογές Bluetooth IFTTT για Android

Το IFTTT μπορεί να σας βοηθήσει να αυτοματοποιήσετε μια σειρά ενεργειών Bluetooth που διαφορετικά θα έπρεπε να εκτελέσετε χειροκίνητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία για τη δημιουργία ενεργοποιήσεων Bluetooth που εκτελούνται βάσει συγκεκριμένου συμβάντος.

Πείτε ότι παίζετε συχνά μουσική όταν συνδέετε τα ακουστικά Bluetooth. Αντί να χρειάζεται να ανοίξετε την εφαρμογή μόνος σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εφαρμογή IFTTT για να αυτοματοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή. Ομοίως, μπορείτε να έχετε το IFTTT να απενεργοποιεί το Bluetooth όταν αποσυνδέετε την ασύρματη συσκευή.

Όλες οι μικροεφαρμογές IFTTT είναι δωρεάν. Μπορείτε να τα προβάλετε αναζητώντας "Bluetooth" στην εφαρμογή IFTTT.

Λήψη: IFTTT (δωρεάν)

5. Ανταγωνίζονται τοπικά με παιχνίδια με βάση το Bluetooth για πολλούς παίκτες

Δεν χρειάζεστε πάντα Wi-Fi για να παίξετε παιχνίδια για πολλούς παίκτες στο τηλέφωνό σας. Χάρη στο Bluetooth, μπορείτε εύκολα να συμμετέχετε και σε τοπικές μάχες.

Το Play Store φιλοξενεί εκατοντάδες παιχνίδια που συνοδεύονται από λειτουργίες πολλαπλών παικτών που λειτουργούν με Bluetooth. Μπορείτε να δημιουργήσετε αμέσως ένα τοπικό λόμπι και να συναγωνιστείτε με τους φίλους σας χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Λόγω των περιορισμών της Bluetooth, τα παιχνίδια είναι κατανοητά απλούστερα.

Μια από τις εφαρμογές για να ξεκινήσετε έχει τίτλο Dual! Όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι ένας απλός τίτλος arcade με έμφαση στις εμπειρίες πολλών παικτών. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τη λίστα των καλύτερων παιχνιδιών για κινητά με δύο παίκτες.

Λήψη: Διπλή! (Ελεύθερος)

6. YouBlue React

Το YouBlue React είναι μια δωρεάν εφαρμογή που σας επιτρέπει να διαμορφώσετε μια χούφτα τυποποιημένων ενεργειών Bluetooth. Η εφαρμογή θα κτυπήσει και τα δύο όταν η συσκευή συνδεθεί και αποσυνδεθεί. Μπορείτε να προσθέσετε αντιδράσεις, όπως εκκίνηση μιας εφαρμογής, προσαρμογή του όγκου πολυμέσων σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο και αναπαραγωγή μουσικής.

Εκτός από το Bluetooth, υποστηρίζει μερικά άλλα συμβάντα που βασίζονται σε Wi-Fi, εισερχόμενες κλήσεις, συνδέοντας το τηλέφωνό σας σε πηγή ενέργειας και πολλά άλλα. Παρόλο που η YouBlue React μπορεί να λειτουργήσει για πολλαπλά αξεσουάρ ταυτόχρονα, θα πρέπει να πληρώσετε για αυτό το perk. Η δωρεάν έκδοση σάς περιορίζει σε μία συσκευή.

Λήψη: YouBlue React (Δωρεάν) | Το YouBlue React Pro ($ 4)

7. Συνομιλία μέσω Bluetooth

Το Bluetooth Chat είναι μια ολοκληρωμένη εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων. Αυτό που ξεχωρίζει είναι ότι συνδέεται μέσω Bluetooth, σε αντίθεση με άλλες υπηρεσίες που βασίζονται στο διαδίκτυο. Εξαιτίας αυτού, η λειτουργία Συνομιλίας Bluetooth λειτουργεί εκτός σύνδεσης.

Ωστόσο, εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση σε πολλές σύγχρονες λειτουργίες ανταλλαγής μηνυμάτων. Μπορείτε να συνομιλήσετε ταυτόχρονα με πολλές συσκευές και να μοιραστείτε εικόνες. Επιπλέον, σε περίπτωση που το άλλο άτομο δεν διαθέτει την εφαρμογή "Συνομιλία Bluetooth", μπορείτε να προβάλλετε απευθείας το αρχείο APK. Ακόμη καλύτερα, έχει επίσης μια νυχτερινή λειτουργία.

Λήψη: Συνομιλία μέσω Bluetooth (δωρεάν)

Πόσο καλά γνωρίζετε το Bluetooth;

Ελπίζουμε, μετά από να συζητήσουμε αυτές τις εφαρμογές, έχετε μια εντελώς νέα προοπτική για το τι μπορεί να κάνει το Bluetooth στο τηλέφωνό σας. Εκτός από το να αφήνετε το τηλέφωνό σας να μιλάει σε ασύρματα αξεσουάρ, το Bluetooth μπορεί να τρέχει τοπικά παιχνίδια και ακόμα και εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων.

Ωστόσο, παρόλο που η τεχνολογία Bluetooth υπήρξε στις συσκευές μας για κάποιους, εξακολουθεί να είναι ένα μυστήριο για πολλούς. Εδώ είναι ένας γρήγορος οδηγός για τα κοινά ερωτήματα Bluetooth Τι είναι το Bluetooth; 10 συνήθεις ερωτήσεις, ερωτηθέντες και απαντήσεις Τι είναι το Bluetooth; 10 συνήθεις ερωτήσεις, ερωτήσεις και απαντήσεις Τι είναι το Bluetooth και πώς λειτουργεί; Ρίχνουμε μια ματιά στο Bluetooth, γιατί είναι τόσο χρήσιμο και πώς να το χρησιμοποιήσετε. Διαβάστε περισσότερα πρέπει να ελέγξετε έξω.

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: Εφαρμογές Android, Συμβουλές Android, Bluetooth.