7 Online Λάθη Cover Letter που θα εκτροχιάσουν την αναζήτηση εργασίας σας
Διαφήμιση
Το διαδίκτυο άνοιξε το δρόμο για ένα παγκόσμιο εργατικό δυναμικό που θα συνεργαστεί με μια παγκόσμια λίστα πελατών. Οι ευκαιρίες είναι περισσότερο από ποτέ. Αλλά ο ανταγωνισμός έχει γίνει ακόμα πιο έντονος. Παίρνετε ένα στενό παράθυρο για να τραβήξετε την προσοχή του πελάτη με τη συνοδευτική επιστολή σας και να συνεχίσετε.
Η συνοδευτική επιστολή που στέλνετε ηλεκτρονικά πρέπει να είναι σχετικά με το σετ δεξιοτήτων και την εμπειρία σας. Πρέπει να είναι ακριβής, αλλά ευχάριστη. Και πρέπει να παραλείψει κάποια κοινά σφάλματα συνοδευτικών επιστολών τα οποία θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν αυτή την πρώτη εντύπωση.
Ακολουθούν μερικά βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε κατά τη σύνταξη της επόμενης συνοδευτικής σας επιστολής.
Λάθος 1: Κάνοντας τη επιστολή πολύ μεγάλη
Αποφύγετε να εστιάζετε σε κάθε μικροσκοπική λεπτομέρεια από την προηγούμενη ιστορία εργασίας και το εκπαιδευτικό σας υπόβαθρο. Ενώ είστε ειλικρινείς για το φόντο σας είναι ένα πλεονέκτημα, κανένας μισθωτής δεν πρόκειται να wade μέσα από ένα μακρύ δοκίμιο που περιγράφει γιατί είσαι τέλειος για τη δουλειά. Όλος ο ερευνητής θέλει να μάθει είναι εάν είστε ικανός και έμπειρος. Και τα δύο αυτά γεγονότα μπορούν να αναφερθούν σε μερικές γραμμές του κειμένου.
Λάθος 2: Είναι πολύ άτυπο
Υπάρχει μια νέα εστίαση σε "διασκέδαση" και "χαλαρή" περιβάλλον εργασίας από τη γενιά χιλιετίας. Και αυτό κάνει κάποιους υποψηφίους πρόθυμοι να αποδείξουν ότι είναι "διασκέδαση" και "χαλαρή" επίσης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σκασίματα αστεία στη μέση της συνοδευτικής επιστολής σας. Ή απευθυνθείτε στον πελάτη κατά ανεπίσημο ή οικείο τρόπο.
Μια τέτοια προσέγγιση δεν θα σας προσποιηθεί στον υποψήφιο σας προϊστάμενο. Όταν ξοδεύετε χρήματα για να προσλάβετε κάποιον, η πρώτη σας ερώτηση είναι να μάθετε εάν ο υποψήφιος μπορεί να συμπεριφερθεί με επαγγελματικό τρόπο σε απευθείας σύνδεση. Εμφανίζεται πολύ αναστρέψιμο ή σαν το όλο πράγμα είναι ένα αστείο σε σας θα πείσει τον πελάτη ότι δεν παίρνετε το έργο σοβαρά.
Σημείωση: Να είσαι επαγγελματίας δεν σημαίνει ότι πρέπει πάντα να είσαι νεκρός σοβαρός. Αλλά αποκαλύπτοντας την πλευρά "διασκέδασης" σας θα πρέπει να αποθηκευτεί για αφού πραγματικά προσληφθεί για τη δουλειά και μπορεί να αποδειχθεί στον πελάτη σας από την ποιότητα της εργασίας σας.
Λάθος 3: Κοινή χρήση ανάρμοστων προσωπικών στοιχείων
Μερικές φορές, οι εταιρείες λαμβάνουν συνοδευτικές επιστολές από υποψηφίους στους οποίους οι υποψήφιοι αναφέρουν ακατάλληλες προσωπικές λεπτομέρειες. Όπως μια αδύναμη προσωπική οικονομική κατάσταση, η έλλειψη υγείας ή άλλα άλλα προβλήματα. Ο στόχος είναι σαφώς να συγκεντρώσει συμπάθεια από τον πελάτη και να εκβιάσει συναισθηματικά τους δίνοντας στον υποψήφιο τη δουλειά.
Αυτή η τακτική θεωρείται αντιεπαγγελματική. Επιτρέπει επίσης στον πελάτη να γνωρίζει ότι έχετε τόσο μικρή πίστη στις δεξιότητές σας ότι πρέπει να καταφύγετε στην επάραξη της εργασίας. Στο μέτρο του δυνατού, αποφύγετε να αναφέρετε όλες τις αναφορές στην προσωπική σας ζωή, εκτός αν έχει άμεση σχέση με την εργασία για την οποία υποβάλλετε αίτηση.
Λάθος 4: Είναι πολύ δωρεάν
Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση σε μια εταιρεία που έχετε εδώ και καιρό θαυμάσει. Ή μπορεί να είναι μία με την οποία δεν είστε εξοικειωμένοι. Και στις δύο περιπτώσεις, αποφύγετε να πληρώσετε πάρα πολλά συγχαρητήρια στον πελάτη για τον εαυτό τους ή την εταιρεία. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ενσύρματοι για να ανιχνεύσουν και είναι απενεργοποιημένοι με ψευδείς, λυπημένους έπαινοι.
Εάν αισθάνεστε σαν να συγχαρώ την εταιρεία, το κάνετε με έναν τρόπο που δεν φαίνεται να είναι πολύ ξεχασμένος. Κρατήστε τον έπαινο σας σύντομο, αλλά και αφήστε τον πελάτη να γνωρίζει ότι γνωρίζετε τα επιτεύγματά του και να τον θαυμάσετε γι 'αυτό. Στη συνέχεια, εκφράστε την επιθυμία σας να προσθέσετε αξία στην επιχείρησή σας, προσφέροντας τις ικανότητές σας για τη δουλειά.
Συμβουλή: Ανατρέξτε στην πλήρη λίστα των δουλειών μας για επαγγελματική δικτύωση, ενώ στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης Το Dos και Don'ts της Επαγγελματικής Δικτύωσης στα Κοινωνικά Μέσα Το Dos και Don'ts της Επαγγελματικής Δικτύωσης σε Κοινωνικά Μέσα Επαγγελματική δικτύωση στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης μπορεί αισθανθείτε σαν μια χαμένη αιτία. Αλλά κολλάει σε αυτά τα dos και don'ts, και μπορείτε να κάνετε τις πολύτιμες συνδέσεις που ψάχνετε. Διαβάστε περισσότερα .
Λάθος 5: Σφάλματα ορθογραφίας και γραμματικής
Υπάρχουν πολλά δωρεάν προγράμματα ελέγχου γλώσσας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά τη σύνταξη μιας επιστολής. Και όμως, είναι εκπληκτικά κοινό να στέλνετε σε συνοδευτικές επιστολές που είναι γεμάτες με τυπογραφικά λάθη και κακή γραμματική. Αυτό δημιουργεί την εντύπωση ενός απουσιάζοντος εργαζόμενου ή κάποιος που απλώς αγνοεί τις σωστές αρχές γλώσσας και επικοινωνίας.
Σε περίπτωση που έχετε αμφιβολίες σχετικά με μια συγκεκριμένη λέξη ή φράση, είναι προτιμότερο να λέτε πρώτα τη λέξη Google αντί να την μπλοκάρει στην επιστολή. Αν παρουσιάζετε τον εαυτό σας ως ειδικός στον τομέα της εργασίας σας, αλλά δεν μπορείτε να θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε σωστά τους σχετικούς τεχνικούς όρους, ο πελάτης θα αμφισβητήσει τα διαπιστευτήριά σας.
Λάθος 6: Ήχος πολύ γενικό
Το διαδίκτυο είναι έκρηξη με δωρεάν βιογραφικά και πρόχειρα επιστολή επιστολών για να ξεκινήσετε Πώς να γράψετε μια συνοδευτική επιστολή και πρότυπα για να ξεκινήσετε Πώς να γράψετε μια συνοδευτική επιστολή και πρότυπα για να ξεκινήσετε Η τέλεια συνοδευτική επιστολή μπορεί να εκτοξεύσει τις πιθανότητές σας να πάρει μια συνέντευξη. Θα σας δείξουμε πώς να ξεκινήσετε και να ολοκληρώσετε μια ισχυρή σημείωση. Διαβάστε περισσότερα . Υπάρχουν επίσης πολλοί ιστότοποι που σας ενημερώνουν για το ακριβές στυλ γραφής και τη διατύπωση που θα χρησιμοποιηθούν σε μια συνοδευτική επιστολή. Αλλά το να κολλάτε πολύ προσεκτικά στο πρότυπο μπορεί να είναι το ίδιο προβληματικό. Οι περισσότεροι πελάτες παίρνουν δεκάδες έως εκατοντάδες ηλεκτρονικών συνοδευτικών επιστολών για μια δουλειά.
Εάν η επιστολή σας είναι πολύ γενική, θα ακούγεται ακριβώς όπως μια δωδεκάδα άλλων που χρησιμοποίησαν επίσης το ίδιο πρότυπο με εσάς. Πάρτε το χρόνο για να δημιουργήσετε μια εξατομικευμένη συνοδευτική επιστολή που δείχνει ότι έχετε θέσει τη σκέψη και την προσπάθεια να υποβάλουν αίτηση για τη δουλειά. Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βασικό, προ-σχεδιασμένο πρότυπο που βρήκατε online, η σκέψη πίσω από το γράψιμό σας πρέπει να είναι δική σας.
Λάθος 7: Μη ακολουθείτε τις οδηγίες
Όσο πιο επαγγελματική είναι μια εταιρεία, τόσο περισσότερο θα είναι το σύνολο των οδηγιών τους για την υποβολή αίτησης για δουλειά. Κάθε υποψήφιος που δεν ακολουθεί τις οδηγίες απομακρύνεται αυτόματα από το τρέξιμο. Μπορείτε να διαβάσετε την πρώτη παράγραφο της προσφοράς εργασίας, να δείτε ότι ταιριάζει απόλυτα με τα προσόντα σας και να εξουδετερώσετε μια απάντηση χωρίς να περιμένετε να διαβάσετε ολόκληρη τη θέση εργασίας.
Αυτό σας κάνει να χάσετε τις σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με τις υποβολές συνοδευτικών επιστολών που συνήθως περιλαμβάνονται κοντά στο τέλος του πλήρους κειμένου. Πάρτε το χρόνο να μελετήσετε προσεκτικά τη θέση, και να καταλάβετε τι είδους υποψήφιος ο πελάτης ψάχνει, και ακριβώς πώς θέλουν να έρθετε σε επαφή μαζί τους.
Η τέχνη της γραφής αποτελεσματικών συνοδευτικών επιστολών
Σκεφτείτε τις συνοδευτικές επιστολές όπως την πρώτη σας χειραψία με έναν υποψήφιο πελάτη. Πρέπει να είστε ζεστός και φιλικός, αλλά και σταθερός και σίγουρος. Είναι μια δύσκολη ισορροπία στην απεργία, αλλά όχι αδύνατο να επιτευχθεί. Διαβάστε τις περισσότερες επιστολές συνοδευτικών επιστολών που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο για να αποκτήσετε μια ιδέα για το πώς οι εμπειρογνώμονες γράφουν συνοδευτικές επιστολές που κλείνουν τη συμφωνία.
Εάν γράφετε ένα νέο συνοδευτικό γράμμα για κάθε νέα δουλειά, το Google Forms μπορεί να αυτοματοποιήσει ολόκληρη τη διαδικασία. Πώς να αυτοματοποιήσετε τις Εφαρμογές Εργασίας Χρησιμοποιώντας τα Έντυπα της Google Πώς να Αυτοματοποιήσετε Εφαρμογές Εργασίας Χρησιμοποιώντας το Google Forms Αυτοματοποιήστε τη διαδικασία αίτησης εργασίας σας με τη βοήθεια των Εγγράφων Google, Τα Φύλλα Google και το IFTTT. Διαβάστε περισσότερα για εσάς. Θυμηθείτε να κάνετε τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο κείμενο σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται σε κάθε νέα θέση εργασίας.