Θέλετε να ξεκινήσετε τον προγραμματισμό;  Εδώ είναι γιατί η Rust είναι η πιο συναρπαστική και προσιτή νέα γλώσσα προγραμματισμού.

7 λόγοι Rust είναι η πιο συναρπαστική νέα γλώσσα προγραμματισμού

Διαφήμιση Η σκουριά είναι συναρπαστική. Αυτό είναι που λένε οι προγραμματιστές σχεδόν σε κάθε κλάδο. Με τόσες πολλές γλώσσες προγραμματισμού εκεί έξω, πώς επιλέγετε ποιο να μάθει; Πώς μπορεί μια γλώσσα να είναι πιο συναρπαστική από άλλη; Υπάρχει μια εξαιρετική περίπτωση να γίνει ότι Rust πρέπει να είναι η επόμενη γλώσσα που μαθαίνετε. Σήμερα θα καλύψουμε επτά λόγους για να μάθετε Rust, αλλά πρώτα, ένα αστάρι. Τι είναι η σκουριά; Η σκουριά είναι μια γλώσσα προγραμματισμού που αναπτύχθηκε από το Mozilla. Σε σύγκριση με πολλές άλλες γλώσσες, η σκουριά είναι αρκετά μικρή, αλλά στην επιφάνεια μοιάζε

Διαφήμιση

Η σκουριά είναι συναρπαστική. Αυτό είναι που λένε οι προγραμματιστές σχεδόν σε κάθε κλάδο. Με τόσες πολλές γλώσσες προγραμματισμού εκεί έξω, πώς επιλέγετε ποιο να μάθει; Πώς μπορεί μια γλώσσα να είναι πιο συναρπαστική από άλλη;

Υπάρχει μια εξαιρετική περίπτωση να γίνει ότι Rust πρέπει να είναι η επόμενη γλώσσα που μαθαίνετε. Σήμερα θα καλύψουμε επτά λόγους για να μάθετε Rust, αλλά πρώτα, ένα αστάρι.

Τι είναι η σκουριά;

Λογότυπο γλώσσας προγραμματισμού σκουριάς

Η σκουριά είναι μια γλώσσα προγραμματισμού που αναπτύχθηκε από το Mozilla. Σε σύγκριση με πολλές άλλες γλώσσες, η σκουριά είναι αρκετά μικρή, αλλά στην επιφάνεια μοιάζει με παλιότερες γλώσσες, όπως το C ή το C ++.

Παρόλα αυτά, το Rust διαθέτει ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης πακέτων και μπορεί να εγκατασταθεί για χρήση σχεδόν σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, ακόμα και σε ενσωματωμένο υλικό.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε το Rust από την επίσημη ιστοσελίδα, η οποία παρέχει επίσης τεκμηρίωση για τη γλώσσα.

Οι Python δεν είναι η γλώσσα προγραμματισμού για εσάς 4 λόγοι για τους οποίους η Python δεν είναι η γλώσσα προγραμματισμού για εσάς Η γλώσσα προγραμματισμού της Python είναι εξαιρετικά δημοφιλής, εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να αποφύγετε την Python. Διαβάστε περισσότερα), οπότε γιατί να μάθετε Rust;

1. Η σκουριά είναι ειδική

Διαφορετικές γλώσσες κωδικοποίησης είναι κατάλληλες για διαφορετικές χρήσεις. Οι γλώσσες χαμηλού επιπέδου είναι τέλειες για εργασίες που απαιτούνται από υλικό και μνήμη λόγω της ταχύτητάς τους. Παρουσιάζουν όμως πιθανά προβλήματα. Ακόμα και οι έμπειροι προγραμματιστές μπορούν να τρέξουν σε προγράμματα σφάλματα που είναι σχεδόν αδύνατο να διορθωθούν.

Από την άλλη πλευρά, γλώσσες υψηλότερου επιπέδου, όπως το Python, το Ruby και το JavaScript, μπορεί να μην λειτουργούν τόσο καλά όσο γλώσσες χαμηλότερου επιπέδου, αλλά γενικά είναι ευκολότερο να διαβάζονται και να γράφονται. Οι γλώσσες υψηλού επιπέδου φροντίζουν τη διαχείριση μνήμης για τον χρήστη, καθιστώντας τους πολύ πιο ασφαλείς στη χρήση και πιο άνετα για την εκσφαλμάτωση.

Η σκουριά συνδυάζει την ταχύτητα και τον έλεγχο μιας γλώσσας χαμηλότερου επιπέδου με τα εργαλεία, την ασφάλεια και την αποσφαλμάτωση που παρέχεται από μια γλώσσα υψηλού επιπέδου.

2. Το φορτίο κάνει τα πάντα

Rust Κιβώτια σε μια παλέτα

Η Rust χρησιμοποιεί έναν διαχειριστή πακέτων που ονομάζεται Cargo. Όπως το NPM σε JavaScript ή Ruby Gems, το Cargo συγκεντρώνει και συγκεντρώνει όλα όσα χρειάζεστε για το έργο σας. Για να δημιουργήσετε ένα νέο έργο στο Rust, χρησιμοποιείτε Cargo. Θα το χρησιμοποιήσετε επίσης για να ελέγξετε τον κωδικό σας για σφάλματα, να το μεταγλωττίσετε και να το δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε τις εξαρτήσεις σας.

Κάθε νέο έργο Rust έχει ένα αρχείο Cargo.toml, το οποίο περιέχει λεπτομέρειες σχεδίου και εξαρτήσεις. Κάθε φορά που ελέγχετε ή δημιουργείτε το έργο σας, το Cargo χρησιμοποιεί το αρχείο Cargo.toml για να συσκευάσει όλα τα έργα που χρειάζεται.

Μερικά πλαίσια μπορεί να είναι δύσκολο να πλοηγηθείτε για αρχάριους. Ακόμη και αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ προηγουμένως έναν διαχειριστή πακέτων, το Cargo είναι απλό για χρήση από τους πρώτους χρονομετρητές.

3. Η σκουριά είναι γρήγορη

Μία από τις σημαντικότερες κλήσεις της Rust είναι η ταχύτητά της. Οι έξυπνα κατασκευασμένοι κανόνες διαχείρισης μνήμης σημαίνουν ότι δεν απαιτεί συλλογή απορριμμάτων. Πολλές άλλες γλώσσες πρέπει να ελέγχουν συνεχώς τι εκτελείται κατά το χρόνο εκτέλεσης για την αποφυγή προβλημάτων.

Η σκουριά δεν έχει έλεγχο χρόνου εκτέλεσης, καθώς ο μεταγλωττιστής σταματάει τον κακό κώδικα από ποτέ να χτίζεται. Ενώ ορισμένα σενάρια μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να μεταγλωττίσετε, θα τρέξουν γρήγορα.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για προγράμματα που εκτελούνται σε υπολογιστές. Αυτό το ίδιο σύστημα έξυπνης χρήσης μνήμης με ελάχιστη ή μηδενική επιβάρυνση καθιστά την Rust ιδανική για ενσωματωμένο υλικό. Η σκουριά επίσης, εκπληκτικά, παίζει πολύ ωραία με το Raspberry Pi.

4. Rust είναι για την ανάπτυξη Ιστού

Η ταχύτητα και η ασφάλεια Το Rust bring to hardware υπάρχει επίσης στο διαδίκτυο. Το WebAssembly είναι και γλώσσα και φορητό εκτελέσιμο για την εκτέλεση κώδικα στο διαδίκτυο. Εκτός από το ότι είναι μια γλώσσα χαμηλού επιπέδου από μόνη της, κάθε γλώσσα μπορεί να μεταγλωττιστεί στο WebAssembly.

Πλαίσια όπως το Rocket επιτρέπουν στους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές ιστού αποκλειστικά στη Rust και δεδομένου ότι η ταχύτητα είναι κρίσιμη σε απευθείας σύνδεση, μπορεί να είναι η τέλεια γλώσσα στο διαδίκτυο.

Το JavaScript για την ανάπτυξη ιστού δεν πηγαίνει πουθενά σύντομα, αλλά ο συνδυασμός Rust και WebAssembly είναι απίστευτα ισχυρός και θα αποτελέσει σημαντικό μέρος πολλών έργων που προχωρούν.

5. Οι προγραμματιστές Love Rust

Όλα τα είδη των προγραμματιστών αγαπούν Rust, και δείχνει. Ήταν η πιο αγαπημένη γλώσσα το 2016, το 2017 και το 2018 στην έρευνα προγραμματιστών Stack Overflow. Όλοι, συμπεριλαμβανομένων των προγραμματιστών ιστού, των δημιουργών μουσικής, των προγραμματιστών παιχνιδιών και των ενσωματωμένων προγραμματιστών υλικού, μιλάνε για το πώς είναι τέλειο για την πειθαρχία τους.

Ανεξάρτητα από το πεδίο που σας ενδιαφέρει, η γνώση του Rust θα σας βοηθήσει πιθανότατα στο μέλλον. Ακόμα κι αν όχι, υπάρχει ένας άλλος καλός λόγος για να μάθετε τη γλώσσα.

6. Η σκουριά θα σας κάνει καλύτερο προγραμματιστή

Οι περισσότεροι άνθρωποι που κωδικοποιούν σήμερα διδάσκονται οι ίδιοι, πολλοί χρησιμοποιούν γλώσσες υψηλού επιπέδου. Είναι πιθανό να είστε ικανός στην κωδικοποίηση και ακόμα να μην καταλάβετε πραγματικά τι κάνει το πρόγραμμά σας να τσιμπηθεί. Ακόμα χειρότερο, ο κώδικας μπορεί να μεταγλωττίσει σωστά, αλλά να τρέχει τρομακτικά παρά το γεγονός ότι εκτελεί μια φαινομενικά λογική εργασία σε έναν υπολογιστή περισσότερο από ικανό να το τρέξει.

Οι γλώσσες χαμηλότερου επιπέδου μπορούν να εκτελούν κώδικα πολύ πιο γρήγορα. Δοκιμάζοντας τα σχέδια αρχαρίων στο C Πώς να μάθουν C Προγραμματισμός με αυτό το αρχάριο Έργο Πώς να μάθουν C Προγραμματισμός με αυτό το αρχάριο Project Θέλετε να ξεκινήσετε τον προγραμματισμό, αλλά δεν είστε σίγουροι για C; Δοκιμάστε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για αρχάριους C για να ελέγξετε αν είναι η γλώσσα για εσάς. Διαβάστε περισσότερα και άλλες γλώσσες χαμηλού επιπέδου δείχνουν ότι οι γλώσσες δεν φαίνεται να είναι πολύ δύσκολο να μάθουν. Το πρόβλημα είναι, αν δεν κατανοείτε απόλυτα τη διαχείριση μνήμης, τελικά θα συναντήσετε ζητήματα που είναι πολύ δύσκολο να διορθώσετε.

Η σκουριά απαιτεί να προγραμματίζετε καλά, αλλά δεν περιμένετε να γνωρίζετε όλα πριν ξεκινήσετε. Όταν κάτι δεν λειτουργεί σε ένα πρόγραμμα, ο μεταγλωττιστής όχι μόνο θα σας πει τι είναι λάθος αλλά προτείνει διορθώσεις στον κώδικα.

Μάθηση σκουριάς Πώς να ξεκινήσετε με τη σκουριά στο Raspberry Pi Πώς να ξεκινήσετε με τη σκουριά στο Raspberry Pi Ψάχνετε για έναν τρόπο να ξεκινήσετε με τη σκουριά; Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα βασικό πρόγραμμα υλικού με το Rust on the Raspberry Pi. Διαβάστε περισσότερα σημαίνει ότι μαθαίνετε όλα τα ίδια πράγματα που χρειάζονται για τις γλώσσες χαμηλού επιπέδου. Η διαφορά είναι οι καλά μελετημένοι κανόνες του Rust και ο χρήσιμος μεταγλωττιστής θα σας βοηθήσει στην εκμάθηση καλών πρακτικών χωρίς να καταστρέψετε τυχαία το σύμπαν με C ή C ++.

7. Το Βιβλίο

Σχεδόν όλες οι γλώσσες έχουν ένα ξεκίνημα τμήμα της τεκμηρίωσης τους για να βοηθήσουν τους νέους χρήστες να εξοικειωθούν με τη σύνταξη και τη χρήση. Η σκουριά προχωράει περισσότερο. Η Γλώσσα Προγραμματισμού Σκουριάς, γνωστή απλά ως The Book, είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό εγχειρίδιο.

Το βιβλίο είναι ένας οδηγός είκοσι κεφαλαίων που καλύπτει κάθε στοιχείο της γλώσσας μέσω παραδειγμάτων. Με στόχο να είναι ευανάγνωστο στους αρχάριους αλλά όχι απογοητευτικό για τους επαγγελματίες, το βιβλίο καταφέρνει να διατηρήσει έναν τόνο που ταιριάζει και στους δύο.

Η Γλώσσα Προγραμματισμού Σκουριάς δεν είναι ένα βιβλίο βασικών κωδίκων ως τέτοιο, αλλά η διαδικασία εκμάθησης του πώς λειτουργεί η γλώσσα κρατάει έναν καθρέφτη στις δικές σας πρακτικές.

Πρέπει να μάθετε σκουριά;

Για σχεδόν οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τον προγραμματισμό, η Rust είναι συναρπαστική. Το βιβλίο Γλώσσας Προγραμματισμού Σκουριάς αξίζει να το διαβάσετε ακόμη και αν δεν έχετε καμία πρόθεση να μάθετε πλήρως τη γλώσσα.

Μετά από όλα όσα είπε σε αυτό το άρθρο, αν είστε απόλυτος αρχάριος, θα συνιστούσα ακόμα τη Python. Είναι ιδανικό για την εκμάθηση των απόλυτων θεμελιωδών στοιχείων, αλλά αρκετά ισχυρό για να είναι η γλώσσα του μέλλοντος της τεχνολογίας 6 Λόγοι για τους οποίους η Python είναι η γλώσσα προγραμματισμού του μέλλοντος 6 λόγοι για τους οποίους η Python είναι η γλώσσα προγραμματισμού του μέλλοντος Θέλετε να μάθετε ή να επεκτείνετε τις ικανότητές προγραμματισμού ; Εδώ είναι γιατί η Python είναι η καλύτερη γλώσσα προγραμματισμού για να μάθετε φέτος. Διαβάστε περισσότερα .

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: Προγραμματισμός, Σκουριά.