Σκεφτείτε ότι η σειρά αυτοκινήτων υψηλής τεχνολογίας Tesla είναι τέλεια;  Ξανασκέψου το!  Αυτά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι επιρρεπή σε πολλές ευπάθειες ασφαλείας.

Είναι η Teslas Secure; Πώς οι χάκερ μπορούν να επιτεθούν συνδεδεμένα αυτοκίνητα

Διαφήμιση Φαίνεται ότι τα πάντα συνδέονται με το Διαδίκτυο αυτές τις μέρες, από βραστήρες έως κουδούνια. Ακόμα και τα αυτοκίνητα κατασκευάζονται όλο και περισσότερο με κάποιο βαθμό σύνδεσης στο διαδίκτυο. Αλλά κανένα αυτοκίνητο δεν είναι τόσο συνδεδεμένο με το Διαδίκτυο όσο και ο Teslas. Γενικά, οι Teslas είναι πολύ ασφαλή οχήματα. Ωστόσο, κάθε φορά που οποιοδήποτε είδος σ

Διαφήμιση

Φαίνεται ότι τα πάντα συνδέονται με το Διαδίκτυο αυτές τις μέρες, από βραστήρες έως κουδούνια. Ακόμα και τα αυτοκίνητα κατασκευάζονται όλο και περισσότερο με κάποιο βαθμό σύνδεσης στο διαδίκτυο. Αλλά κανένα αυτοκίνητο δεν είναι τόσο συνδεδεμένο με το Διαδίκτυο όσο και ο Teslas.

Γενικά, οι Teslas είναι πολύ ασφαλή οχήματα. Ωστόσο, κάθε φορά που οποιοδήποτε είδος συσκευής είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, ακόμα και ένα αυτοκίνητο, θα εισαγάγει κάποιες αδυναμίες ασφαλείας. Για να σας δείξουμε τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους τα ζητήματα ασφάλειας μπορούν να επηρεάσουν τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα, θα μοιραστώ μερικά παραδείγματα για το πώς οι άνθρωποι προσπάθησαν και μερικές φορές κατάφεραν να χάσουν τον Teslas.

Θέματα ευπάθειας στα κλειδιά Tesla Key

tesla-μοντέλο-s

Από όλους τους τρόπους με τους οποίους οι εγκληματίες χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να χαράξουν ή να κλέψουν τα αυτοκίνητα 5 τρόποι εγκληματίες Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία για να κλοπή και να κλέβουν τα αυτοκίνητα 5 τρόποι εγκληματίες Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία για να κλέβουν και να κλέβουν αυτοκίνητα Ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα κλαπούνται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ. Εδώ είναι μερικές από τις συνήθεις τακτικές που πρέπει να γνωρίζετε για να παραμείνετε ασφαλείς και ασφαλείς. Διαβάστε περισσότερα, μια πτυχή ασφαλείας που ίσως να μην θεωρήσετε είναι ένα fob key. Ο Teslas διαθέτει σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί. Αυτό χρησιμοποιεί μια μικρή συσκευή που συνδέεται με ένα δαχτυλίδι κλειδιού που μεταφέρετε στο πρόσωπό σας. Όταν πλησιάζετε το Tesla σας, ανιχνεύει το κλειδί και ξεκλειδώνει τις πόρτες για σας.

Κλοπώντας επιθέσεις σε κλειδιά Tesla

Παρουσιάστηκαν ζητήματα ασφάλειας με τα κλειδιά Tesla. Το 2018, ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Βελγίου KU Leuven ανακοίνωσαν ότι ήταν σε θέση να αντιγράψουν ένα κλειδί Tesla fob.

Θα μπορούσαν να διαβάζουν ασύρματα τα σήματα από ένα κοντινό κλειδί fob και στη συνέχεια να κλωνοποιούν ένα αντίγραφο του. Αυτό σήμαινε ότι ήταν δυνατό για τους χάκερ να παραμείνουν κοντά στους ιδιοκτήτες της Tesla και να αντιγράψουν τα κλειδιά τους χωρίς να το γνωρίζουν και στη συνέχεια να κλέψουν το αυτοκίνητο. Ο Tesla διόρθωσε γρήγορα το πρόβλημα με ένα νέο τύπο κλειδιού fob, το οποίο απομάκρυνε την ευπάθεια.

Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα το 2019, οι ίδιοι ερευνητές ανακάλυψαν ένα άλλο ελάττωμα ασφαλείας στα νέα fobs. Αυτή τη φορά, ο χάκερ έπρεπε να είναι πιο κοντά στο fob από ό, τι στο παρελθόν και η επίθεση πήρε λίγο περισσότερο. Αλλά θα μπορούσε ακόμα να εκτελεστεί ασύρματα χωρίς να γνωρίζει ο στόχος.

Παρόλο που ο Tesla είχε εισαγάγει περισσότερη κρυπτογράφηση στα νέα fobs, αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποφευχθεί ο hack. Τα καλά νέα είναι ότι ο Tesla μπόρεσε να καλύψει αυτό το ζήτημα με μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού σύντομα μετά τη νέα είδηση ​​του νέου hack έσπασε.

Επαναλήπτες επιτέθηκαν στα κλειδιά Tesla Key

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όσο γνωρίζουμε, κανείς δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ την ευπάθεια κλωνοποίησης για να κλέψει πραγματικά έναν Tesla. Εντούτοις, οι χάκερ μπορούν επίσης να εκτελέσουν άλλες επιθέσεις σε βασικά fobs, όπως μια επίθεση επαναληπτών.

Εδώ, ένας χάκερ παίρνει την παρουσία ενός κλειδιού fob από το σπίτι ενός ιδιοκτήτη της Tesla όταν το αυτοκίνητό του είναι σταθμευμένο έξω και το ενισχύει. Αυτή είναι η μέθοδος που οι κλέφτες πιθανώς χρησιμοποιούσαν σε ένα πολύ κυκλοφορούμενο βίντεο (παραπάνω) που υποτίθεται ότι δείχνουν δύο άτομα που κλέβουν ένα Tesla στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αντιμετωπίζοντας το χαρακτηριστικό αυτόματου πιλότου της Tesla

Μία από τις πιο τρομακτικές ιδέες που έχουν οι άνθρωποι όταν σκέφτονται για την ασφάλεια των αυτοκινήτων που συνδέονται με το Διαδίκτυο Πόσο ασφαλείς συνδέονται με το Διαδίκτυο, Αυτοκίνητα Αυτοκινήτου; Πόσο ασφαλείς συνδέονται με το Διαδίκτυο, Αυτοκίνητα Αυτοκινήτου; Είναι ασφαλή τα αυτοκίνητα αυτοκίνησης; Θα μπορούσαν τα αυτοκίνητα που συνδέονται με το Διαδίκτυο να χρησιμοποιηθούν για να προκαλέσουν ατυχήματα, ή ακόμη και να δολοφονήσουν τους διαφωνούντες; Η Google ελπίζει όχι, αλλά ένα πρόσφατο πείραμα δείχνει ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος. Διαβάστε περισσότερα είναι τι συμβαίνει εάν ένας χάκερ παίρνει τον έλεγχο ενός οχήματος. Το χαρακτηριστικό αυτόματο πιλότο του Tesla επιτρέπει στο αυτοκίνητο να εκτελεί ελιγμούς με αυτόνομη οδήγηση, όπως κρουαζιέρες ή αλλαγή λωρίδων στην εθνική οδό.

Αλλά το 2019, μια ομάδα κινεζικών χάκερ μπόρεσε να χειριστεί το χαρακτηριστικό Autopilot. Σε ένα σενάριο εφιάλτη για τους οδηγούς, οι χάκερς μπόρεσαν να πάρουν τον έλεγχο και να κατευθύνουν το αυτοκίνητο στην κυκλοφορία.

Για να εκτελέσει το hack, η ομάδα χρησιμοποίησε μικρές, έντονα έγχρωμες αυτοκόλλητες ετικέτες προσαρτημένες στην επιφάνεια του δρόμου. Αυτό δημιούργησε μια "ψευδή λωρίδα", την οποία τα συστήματα του Tesla διαβάστηκαν ως πραγματική λωρίδα οδήγησης και ακολούθησαν. Όλα αυτά έγιναν σε μια δοκιμαστική πίστα, αλλά θεωρητικά το ίδιο σύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στον πραγματικό κόσμο για να κατευθύνει ένα αυτοκίνητο στην ανερχόμενη λωρίδα κυκλοφορίας.

Το κόλπο εδώ είναι ότι αυτό το hack απαιτεί αλλαγές στο εξωτερικό περιβάλλον γύρω από το αυτοκίνητο. Στην πραγματικότητα δεν στοχεύει το ίδιο το αυτοκίνητο. Επιπλέον, οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά τη χρήση του Autopilot και να είναι έτοιμοι να πάρουν τον έλεγχο του οχήματος από τα αυτοματοποιημένα συστήματα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι πολύ πιθανό να είναι ένα πρόβλημα στα περισσότερα σενάρια. Ο Τσέσλα σκέφτηκε επίσης, διατυπώνοντας μια δήλωση λέγοντας ότι η ευπάθεια "δεν ήταν ρεαλιστική ανησυχία".

Hacking ένα σύστημα ψυχαγωγίας του Tesla

Είναι η Teslas Secure; Πώς οι χάκερ μπορούν να επιτεθούν σε συνδεδεμένα αυτοκίνητα tesla touchscreen

Μια λιγότερο σοβαρή απόκριση στον Teslas αποδείχθηκε από την ομάδα Fluoroacetate στην εκδήλωση ασφαλείας Pwn2Own το 2019. Η ομάδα μπόρεσε να χρησιμοποιήσει ένα σφάλμα στο πρόγραμμα περιήγησης του αυτοκινήτου για να αποκτήσει πρόσβαση στο firmware του αυτοκινήτου και να εκτελέσει τον δικό του κώδικα. Τότε ήταν σε θέση να δείξουν ένα μήνυμα στο σύστημα ψυχαγωγίας Tesla.

Αυτό το hack δεν πρόκειται να βοηθήσει κανέναν να κλέψει το αυτοκίνητό σας ή να προκαλέσει συντριβή. Ωστόσο, δείχνει πώς οποιοδήποτε φαινομενικά μικρό κομμάτι του λογισμικού ενός αυτοκινήτου μπορεί να αποτελεί κίνδυνο ασφαλείας, ακόμα και το πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Ο Tesla λέει ότι εργάζεται για μια λύση λογισμικού για αυτό το ζήτημα ασφαλείας.

Προστασία των δεδομένων σας όταν πουλάτε το Tesla σας

Τέλος, υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας με το Teslas, το οποίο δεν οφείλεται σε ευπάθεια ως τέτοιο.

Αντ 'αυτού, οφείλεται στη συλλογή δεδομένων που ίσως καν να μην σκεφτείτε. Εάν διαθέτετε ένα Tesla και αργότερα αποφασίσετε να το πωλήσετε, θα πρέπει να γνωρίζετε το ποσό των δεδομένων που περιέχονται στο αυτοκίνητο. Ακριβώς όπως όταν πουλάτε έναν παλιό υπολογιστή, θα πρέπει να σκουπίσετε τη μονάδα σκληρού δίσκου πριν την περάσετε στον αγοραστή.

Όταν πουλάτε ένα συνδεδεμένο αυτοκίνητο, πρέπει να απαλλαγείτε από ιδιωτικά δεδομένα πριν το παραδώσετε σε κάποιον άλλο.

Το 2019 δύο ερευνητές ασφαλείας αγόρασαν ένα κατεστραμμένο μοντέλο Tesla 3. Ήταν σε θέση να έχουν πρόσβαση στον υπολογιστή του αυτοκινήτου και να κατεβάζουν όλα τα είδη πληροφοριών σχετικά με τους προηγούμενους ιδιοκτήτες. Στον υπολογιστή βρίσκονταν τηλεφωνικοί κατάλογοι με αριθμούς επαφών και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και καταχωρήσεις ημερολογίου. Μπορούν επίσης να δουν τις πρόσφατες τοποθεσίες που εισέρχονται στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου. Υπήρχαν ακόμη και βίντεο που καταγράφηκαν από τις κάμερες του οχήματος.

Υπάρχει ένας τρόπος για να διαγράψετε προσωπικές πληροφορίες από ένα Tesla πραγματοποιώντας επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Αυτό θα πρέπει να υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες της Tesla ότι εάν το αυτοκίνητό τους είναι ποτέ να καταστραφεί ή να πωληθεί, θα πρέπει να πραγματοποιήσει μια επαναφορά εργοστασίου πριν να απαλλαγούμε από το αυτοκίνητο. Αυτό θα εμποδίσει οποιονδήποτε να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του.

Τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα έρχονται με κινδύνους ασφαλείας

Συνολικά, τα αυτοκίνητα σήμερα είναι ασφαλέστερα από ποτέ. Οι Teslas διαθέτουν χαρακτηριστικά ασφαλείας τα οποία καθιστούν τα συντρίμμια λιγότερο πιθανά και προστατεύουν τους ανθρώπους στο εσωτερικό τους, αν συμβούν. Αλλά αξίζει να σκεφτούμε τους τρόπους με τους οποίους οι νέες τεχνολογίες μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους για την ασφάλεια.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους κινδύνους των συνδεδεμένων αυτοκινήτων, ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με τα τρομακτικά σενάρια που καθιστούν εφικτή την αυτοκατακίνηση των αυτοκινήτων. 7 Σοβαρά Σενάρια Αυτοκίνητα Αυτοκίνητα Πιθανόν να Ενεργοποιηθούν 7 Σοβαρές Σκηνές Αυτοκινήτων Αυτοκινήτων Πιθανόν Μερικοί από τους κινδύνους που ενυπάρχουν στην αυτοκαταστροφή τα αυτοκίνητα κυμαίνονται από σωματικά επικίνδυνα έως ηθικά αμφισβητήσιμα. Εδώ είναι επτά πιθανοί κίνδυνοι που κρύβονται σε ένα αυτοκατευθυνόμενο μέλλον. Διαβάστε περισσότερα .

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: Τεχνολογία Αυτοκινήτου, Παραβίαση Ασφαλείας, Κίνδυνοι Ασφάλειας, Tesla.