Σχεδόν κάθε εταιρεία λέει ότι ενδιαφέρονται για την ιδιωτική ζωή και την ασφάλειά σας.  Ακολουθούν μερικά παραδείγματα που δείχνουν διαφορετικά.

Πίσω από τη μάσκα: 4 εταιρείες που δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για την ασφάλειά σας

Διαφήμιση Πριν από το Διαδίκτυο, εάν δεν εμπιστευόμαστε μια εταιρεία ή μια επιχείρηση, θα μπορούσαμε να επιλέξουμε να μην ανταλλάξουμε μαζί τους. Ήταν ευκολότερο να αξιολογηθεί η αξιοπιστία των τοπικών εταιρειών. Αυτές τις μέρες, οι ψηφιακές ζωές μας διαδίδονται σε πολλές εφαρμογές και υπηρεσίες στο διαδίκτυο, οι οποίες καταγράφουν προσωπικά και εμπιστευτικά δεδομένα σχετικά με το ποιοι

Διαφήμιση

Πριν από το Διαδίκτυο, εάν δεν εμπιστευόμαστε μια εταιρεία ή μια επιχείρηση, θα μπορούσαμε να επιλέξουμε να μην ανταλλάξουμε μαζί τους. Ήταν ευκολότερο να αξιολογηθεί η αξιοπιστία των τοπικών εταιρειών.

Αυτές τις μέρες, οι ψηφιακές ζωές μας διαδίδονται σε πολλές εφαρμογές και υπηρεσίες στο διαδίκτυο, οι οποίες καταγράφουν προσωπικά και εμπιστευτικά δεδομένα σχετικά με το ποιοι είμαστε. Περιμένουμε από αυτούς να εκτιμήσουν την ασφάλειά μας, αλλά δεν το κάνουν όλοι.

Ακολουθούν τέσσερα παραδείγματα εταιρειών που δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για την ασφάλειά σας.

1. Facebook

Facebook σε ένα web browser

Στις πρώτες μέρες του Facebook, οι περισσότεροι από εμάς θα μοιραζόμασταν τις σκέψεις, τις ιδέες, τα γεγονότα και τις φωτογραφίες στο κοινωνικό δίκτυο. Έχει κερδίσει τους χρήστες σε ένα εκπληκτικό ρυθμό, τελικά απαιτώντας περίπου 2, 3 δισεκατομμύρια χρήστες από τον Δεκέμβριο του 2018. Ωστόσο, όπως έχουμε βρεί να βρούμε, αυτή η ανάπτυξη ήταν εις βάρος μας.

Η εταιρεία είχε ένα τρομερό 2018, γεμάτο από σκάνδαλα ιδιωτικότητας, ρύθμιση, κριτική και ελαττώματα ασφαλείας.

Η πρώτη ιστορία που άνοιξε τα floodgates ήταν το σκάνδαλο Cambridge Analytica, όπου τα υποθετικά προσωπικά στοιχεία του Facebook διατέθηκαν σε ομάδες πολιτικής έρευνας σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία συμμετείχε έντονα σε παρεμβάσεις τόσο στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2016 όσο και στο δημοψήφισμα για την ένταξη στην ΕΕ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από εκείνη την αποκάλυψη, υπήρξε μια σχεδόν ατελείωτη ροή θεμάτων που προέρχονται από το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου. Τον Οκτώβριο του 2018, ανακαλύψαμε ότι πάνω από 50 εκατομμύρια λογαριασμοί στο Facebook διακόπηκαν. Στη συνέχεια, υπήρχε το σφάλμα που παρουσίασε τις ιδιωτικές σας φωτογραφίες στο Facebook. Η εταιρεία συλλαμβάνεται αργότερα χρησιμοποιώντας ανήθικες τακτικές για τη συλλογή δεδομένων από νέους ανθρώπους χρησιμοποιώντας μια αμφισβητήσιμη εφαρμογή VPN. Η αντίδραση οδήγησε στο Facebook να κατευθύνει την εφαρμογή Onavo VPN στις αρχές του 2019.

Σε όλη αυτή την άσχημη τύχη, ο Mark Zuckerberg υποστήριξε ότι το Facebook ήταν μια θετική δύναμη στον κόσμο. Προφανώς, δεν το γνωστοποίησε στην υπόλοιπη εταιρεία, καθώς τον Μάρτιο του 2019, αναφέρθηκε ότι το Facebook είχε αποθηκεύσει κωδικούς πρόσβασης χρηστών σε απλό κείμενο για χρόνια.

2. Intel

Στιγμιότυπο οθόνης της αποκάλυψης ευπάθειας του Intel Remote Keyboard

Η Intel, που ιδρύθηκε το 1968, ήταν μία από τις πρώτες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας της Silicon Valley. Το κύριο εμπόριο της εταιρείας είναι σε επεξεργαστές υπολογιστών. Ωστόσο, καθώς τα χρόνια πέρασαν, η εταιρεία διαφοροποιήθηκε σε πολλές διαφορετικές περιοχές.

Το 2015, κυκλοφόρησαν αρκετούς μικρο-υπολογιστές με επίκεντρο τον καταναλωτή, όπως η Intel Next Unit of Computing (NUC) και το Intel Compute Stick. Αυτοί οι μίνι υπολογιστές επικεντρώθηκαν στο υλικό εξοικονόμησης χώρου τους και δεν περιλάμβαναν πρόσθετα περιφερειακά όπως τα πληκτρολόγια. Έτσι, αντ 'αυτού, η εταιρεία κυκλοφόρησε εφαρμογές smartphone για να τις ελέγξει εξ αποστάσεως.

Η εμπειρία μας έχει διδάξει ότι οι εξειδικευμένες εφαρμογές δεν λαμβάνουν τακτικές ενημερώσεις, καθώς οι προϋπολογισμοί μειώνονται ή ο προγραμματιστής μετακινείται σε άλλα έργα. Η εφαρμογή Intel Remote Keyboard για συσκευές Android δεν ήταν διαφορετική. Στα μέσα του 2018, οι ερευνητές ασφαλείας αποκάλυψαν τρία σφάλματα ασφαλείας που είχαν βρει στην εφαρμογή.

Δύο από αυτά τα ελαττώματα έλαβαν υψηλή βαθμολογία σοβαρότητας, ενώ η τρίτη θεωρήθηκε κρίσιμη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτά τα σφάλματα θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους επιτιθέμενους να εισάγουν πληκτρολογήσεις και ακόμη και να θέσουν σε κίνδυνο τη συσκευή του χρήστη.

Αντί να υποσχόμαστε να διορθώσουμε αυτές τις σοβαρές και κρίσιμες ατέλειες στην εφαρμογή, η Intel επέλεξε να την αφαιρέσει εξ ολοκλήρου από το Google Play Store. Οι υπάρχοντες χρήστες έμειναν με την επιλογή μεταξύ μιας ελαττωματικής συσκευής ή της αποστολής των μίνι-υπολογιστών της Intel στο παρελθόν.

3. Amazon

Στιγμιότυπο οθόνης του δικτυακού τόπου μάρκετινγκ της Amazon Rekognition

Ο μεγαλύτερος σε απευθείας σύνδεση έμπορος λιανικής πώλησης στον κόσμο, Amazon, έχει αποφύγει ως επί το πλείστον τυχόν παραβιάσεις δεδομένων υψηλού προφίλ. Ωστόσο, τον Νοέμβριο του 2018, ορισμένοι πελάτες έλαβαν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εταιρεία, προειδοποιώντας τους για τυχαία αποκάλυψη των δεδομένων τους.

Η Amazon κατηγόρησε αυτήν την αποκάλυψη για ένα τεχνικό λάθος με την ιστοσελίδα. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ήταν σύντομο και περιείχε ελάχιστες πληροφορίες.

"Σας επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε ότι ο ιστότοπός μας αποκάλυψε ακούσια το όνομά σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας λόγω τεχνικού σφάλματος. Το ζήτημα έχει διορθωθεί. Αυτό δεν είναι αποτέλεσμα οτιδήποτε έχετε κάνει και δεν χρειάζεται να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας ή να κάνετε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. "

Φυσικά, οι πελάτες που επηρεάστηκαν δεν ήταν καθησυχασμένοι από τις επικοινωνίες του Amazon. Η εταιρεία αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω ενημερώσεις, οπότε οι πελάτες αφέθηκαν στο σκοτάδι ως προς ποια στοιχεία αποκαλύφθηκαν και πόσο καιρό. Η σφιχτή αίσθηση της απόκρισης άφησε πολλούς να αισθανθούν ότι η εταιρεία είχε κάτι να κρύψει.

Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι αυτό δεν έκανε τίποτα για τη βελτίωση της εμπιστοσύνης των ανθρώπων στον έμπορο λιανικής.

Η Amazon έχει επίσης υποβληθεί σε μεγάλη κριτική για τη χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου. Ενώ διατηρούσε μια δημόσια αντίθεση στη χρήση της, η Amazon πωλούσε ένα προϊόν αναγνώρισης προσώπου με το όνομα Recognition σε διάφορες αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Τα υλικά μάρκετινγκ του προϊόντος κατέστησαν σαφές ότι μία από τις πιο πιθανές χρήσεις ήταν για την επιβολή του νόμου, και ότι θα μπορούσε να εντοπίσει μέχρι και 100 άτομα σε μια ενιαία εικόνα σε πραγματικό χρόνο.

4. Εταιρείες που χρησιμοποιούν τη φράση "Λαμβάνουμε σοβαρά το απόρρητο και την ασφάλεια σας"

Οι παραβιάσεις δεδομένων συμβαίνουν συχνότερα από ποτέ. Ανεξάρτητα από το πόσο ασφαλής είναι η συνείδηση ​​που προσπαθείτε να είστε, αυτά τα hacks τελικά καταλήγουν να επηρεάζουν όλους μας. Το ευρύ φάσμα των επιχειρήσεων και των εταιρειών που στοχεύουν τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι οι επιτιθέμενοι δεν κάνουν διακρίσεις.

Παρά τις καλύτερες προσπάθειές τους, μερικές φορές μια εταιρεία δεν μπορεί να σταματήσει την επίθεση. Επομένως, τα επόμενα βήματα θα πρέπει να είναι η έγκαιρη προειδοποίηση των χρηστών τους και να τους πούμε πώς σκοπεύουν να αποκαταστήσουν την κατάσταση.

Στον κόσμο μας με βαριά μέσα μαζικής ενημέρωσης, έχουμε γίνει πολύ γνωστός για την ανίχνευση της εταιρικής PR, και οι φράσεις μετοχών που χρησιμοποιούν για να εκτρέψουν την ευθύνη. Έχετε δει πιθανώς μια πρόσφατα παραβιαζόμενη εταιρεία να λέει κάτι που να σημαίνει ότι "λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια σας". Αυτός είναι ένας σημαντικός δείκτης ότι δεν λαμβάνουν σοβαρά την ασφάλειά σας.

Το πρόβλημα έχει γίνει τόσο διαδεδομένο, ότι η TechCrunch μάλιστα ανέφερε τη χρήση αυτής της φράσης μετοχών. Αναλύθηκαν όλες οι 285 κοινοποιήσεις παραβίασης δεδομένων που υποβλήθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα της Καλιφόρνια και διαπίστωσαν ότι πάνω από το ένα τρίτο χρησιμοποίησε αυτή τη φράση.

Η ανάλυση TechCrunch σημείωσε επίσης ότι πολλές από αυτές τις πολυεθνικές εταιρίες πλούσιες σε μετρητά θα προτιμούσαν να καταβάλουν τα πρόστιμα που τους εκδόθηκαν για την παραβίαση παρά να βελτιώσουν την ασφάλεια του κυβερνοχώρου τους. Το 2017, η Equifax υπέστη τεράστια παραβίαση που πλήγησε 200 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Η ανταπόκριση της εταιρείας ήταν ακατάστατη, ανέλαβε ελάχιστη ευθύνη για την παραβίαση και άφησε τους περισσότερους πληγέντες χωρίς πραγματική στήριξη. Μέχρι σήμερα, η Equifax δεν έχει αντιμετωπίσει τυχόν επιπτώσεις για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας, αν και έχουν υπάρξει μερικές ατομικές αγωγές που έχουν οδηγήσει σε βραβεία ύψους μέχρι 10.000 $.

Ποιος μπορεί να σας εμπιστευτεί;

Ζούμε τη ζωή μας online, αποκαλύπτοντας προσωπικές και εμπιστευτικές πληροφορίες μέσω του Διαδικτύου. Συχνά πιστεύουμε ότι οι εταιρείες που εμπιστευόμαστε θα μας προστατεύσουν. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Οι παραβιάσεις δεδομένων και οι απαντήσεις σε αυτές υπογραμμίζουν πόσο λίγα μπορούμε πραγματικά να πιστέψουμε ότι τα δεδομένα μας είναι ασφαλή.

Ευτυχώς, μπορούμε να λάβουμε μέτρα για να προστατευθούμε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία ανοιχτού κώδικα για να διατηρήσετε ασφαλή τα δεδομένα σας. Επιπλέον, αν βρεθείτε να χάσετε την πίστη σας στα mainstream κοινωνικά δίκτυα, θα μπορούσατε να στραφείτε στις εναλλακτικές λύσεις Facebook που δεν κλέβουν τα δεδομένα σας. 5 Εναλλακτικές λύσεις Facebook που δεν κλέβουν τα δεδομένα σας 5 Εναλλακτικά Facebook που δεν κλέβουν τα δεδομένα σας Το Facebook είναι είναι γνωστό ότι συγκεντρώνουν και πωλούν τις πληροφορίες σας, έτσι υπάρχουν μερικές εναλλακτικές λύσεις στο Facebook που δεν θα κλέψουν τα δεδομένα σας. Πιθανώς. Διαβάστε περισσότερα .

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: Amazon, Facebook, Intel, Online Privacy, Online Security.