Το GameShell είναι ένα βραβείο ρετρό παιχνιδιών που σας επιτρέπει να εκπληρώσετε αυτό το όνειρο προγραμματισμού του δικού σας παιχνιδιού 8-bit ή 16-bit.

Δημιουργήστε το δικό σας Handheld Retro Gaming με το ClockworkPi GameShell

Διαφήμιση Η ετυμηγορία μας του ClockworkPI GameShell : Το GameShell είναι ένα βραβείο ρετρό παιχνιδιών που σας επιτρέπει να εκπληρώσετε αυτό το όνειρο προγραμματισμού του δικού σας παιχνιδιού 8-bit ή 16-bit. Ενώ έχει μερικά δευτερεύοντα ζητήματα, καμία άλλη αφιερωμένη συσκευή δεν υπόσχεται τόσο πολύ, γεγονός που καθιστά το GameShell λίγο π

Διαφήμιση Η ετυμηγορία μας του ClockworkPI GameShell :
Το GameShell είναι ένα βραβείο ρετρό παιχνιδιών που σας επιτρέπει να εκπληρώσετε αυτό το όνειρο προγραμματισμού του δικού σας παιχνιδιού 8-bit ή 16-bit. Ενώ έχει μερικά δευτερεύοντα ζητήματα, καμία άλλη αφιερωμένη συσκευή δεν υπόσχεται τόσο πολύ, γεγονός που καθιστά το GameShell λίγο πιο ξεχωριστό

Θέλετε να παίζετε παιχνίδι εν κινήσει, αλλά δεν είστε σίγουροι για τη συμπίεση του αγαπημένου σας υπολογιστή με έναν μόνο υπολογιστή σε αυτό το παλιό Gameboy της Nintendo; Αυτό που χρειάζεστε είναι μια φορητή κονσόλα παιχνιδιών που έχει όλα τα ρετρό παιχνίδια σε αυτό που μπορείτε να χειριστείτε, έτσι;

Η φορητή κονσόλα GameShell από την Clockwork μοιάζει και αισθάνεται σαν Gameboy της Nintendo και έρχεται με το λογισμικό ρετρό τυχερών παιχνιδιών προεγκατεστημένο. Ακόμα καλύτερα, είναι ένα κιτ DIY, το οποίο σημαίνει ότι εξακολουθείτε να έχετε την ικανοποίηση να κατασκευάσετε τον GameShell τον εαυτό σας, με κάποιες επιλογές προσαρμογής. Αυτή τη στιγμή λιανικό εμπόριο για $ 159, αν και η τιμή μπορεί να αυξηθεί μετά την αρχική περίοδο εκτόξευσης.

Προετοιμαστείτε για ρετρό τυχερό παιχνίδι.

Είναι μια παιχνιδομηχανή κονσόλας παιχνιδιών παιχνιδιών τύπου Gameboy

Η έκρηξη του ρετρό παιχνιδιού τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε αμέτρητα έργα DIY που στοχεύουν στο κινητό τυχερό παιχνίδι.

GameShell κονσόλα παιχνιδιών DIY

Έχετε δει πιθανώς υπολογιστές Raspberry Pi συμπιεσμένο σε φορητές συσκευές αναπαραγωγής DVD και ακόμη και παλαιούς Nintendo Gameboys. Το GameShell Clockwork παίρνει αυτή την ιδέα του φορητού ρετρό gaming και τρέχει μαζί του. Βασικά έχετε την ευκαιρία να παίξετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια εν κινήσει, σε μια συσκευή που έχετε κατασκευάσει και προσαρμόσετε.

Υπερβολικά Hackable και Open Source

Μια επιτυχημένη καμπάνια Kickstarter που έφερε πάνω από $ 290.000 το 2017, το GameShell διαθέτει ένα custom-built board, το ClockworkPi v3.1.

Αυτός ο σχεδιασμός ανοιχτού κώδικα είναι ένα αρθρωτό, φορητό σύστημα τυχερών παιχνιδιών, που θυμίζει οπτικά το Gameboy, το οποίο μεταφέρεται υπό μορφή κιτ, έτοιμο να αποσυνδεθεί.

Χάρη σε ένα ειδικό λειτουργικό σύστημα και λογισμικό ρετρό εξομοίωσης, μπορείτε να απολαύσετε χιλιάδες κλασικά παιχνίδια.

Αλλά δεν είναι όλα για να παίζετε ρετρό παιχνίδια.

Το GameShell διαθέτει επίσης υποστήριξη για γλώσσες προγραμματισμού όπως:

  • ντο
  • Πύθων
  • Λουά
  • ΨΕΛΛΙΖΩ

Τα παιχνίδια μπορούν να δημιουργηθούν στη συσκευή ή να τροποποιηθούν τα υπάρχοντα έργα.

Υπάρχουν όμως και άλλα: η εξωτερική εμφάνιση του GameShell μπορεί να προσαρμοστεί. Τελικά καταλήγετε σε μια προγραμματιζόμενη, φορητή κονσόλα παιχνιδιών που δείχνει πώς θέλετε και παίζει τα παιχνίδια που αγαπάτε.

Τι υπάρχει στο κουτί?

Πρόκειται για μια πραγματική εμπειρία βασισμένη στο κιτ και στο κουτί θα βρείτε μια συλλογή ετικετών για προσαρμογή, μαζί με έναν οδηγό, τα εξαρτήματα του κιβωτίου και τα ηλεκτρονικά.

Κουτί παιχνιδιών ClockworkPI GameShell

Το υλικό του GameShell λογικά ταξινομείται σε πλαίσια. το ένα κρατά το μπροστινό μέρος της θήκης, το άλλο τα εξαρτήματα ισχύος κλπ. Περιλαμβάνονται πέντε κουτιά σε όλα και η κατασκευή του φορητού μέσου κονσόλας που λειτουργεί με αυτά τα στοιχεία με τη σειρά του.

Δεν απαιτείται συγκόλληση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τον οδηγό πέντε επιπέδων και να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να συνδέσετε τα πράγματα μέσα.

Ομοίως, δεν περιλαμβάνονται βίδες, καθώς δεν απαιτούνται επίσης. Η τοποθέτηση των εξαρτημάτων υλικού εξαρτάται από τη σχεδίαση της θήκης, καθιστώντας την έτσι εκπληκτικά απλή κατασκευή.

Αυτό είναι ένα αρθρωτό φορητό σύστημα

Εντός της περίπτωσης, ίσως αναμένετε να έχετε άμεση πρόσβαση στα στοιχεία.

Ωστόσο, δεν λειτουργεί αρκετά όπως αυτό.

Το GameShell είναι ένα αρθρωτό σύστημα, που σημαίνει ότι τα πέντε βασικά εξαρτήματα στεγάζονται στη δική τους πλαστική θήκη. Έτσι, υπάρχει μια υπόθεση για την οθόνη 320 x 240 px, μια θήκη για τη βασική κάρτα και μια θήκη για την μπαταρία. Οι έλεγχοι D-Pad επίσης κάθονται στη δική τους περίπτωση, όπως και ο ηχείο.

Κάθε μονάδα συνδέεται με καλώδια με δυνατότητα σύνδεσης. Το πιο σημαντικό, ίσως, τα δομοστοιχεία μπορούν θεωρητικά να αντικατασταθούν. Για παράδειγμα, αν απελευθερωθεί ένα ισχυρό νέο CPI mainboard, αυτό θα μπορούσε να αγοραστεί και να χρησιμοποιηθεί για την εύκολη αντικατάσταση της τρέχουσας έκδοσης.

CPI Mainboard System Spec

Η βασική πλακέτα GameShell είναι ο CPI v3.1

Όλα αυτά έγιναν δυνατά χάρη στο CPI Mainboard (v3.1) το οποίο διαθέτει CPU Quad-core Cortex-A7 1GHz, GPU Mali, μνήμη DDR 1GB και ενσωματωμένο Wi-Fi και Bluetooth. Υπάρχει επίσης μια θύρα micro HDMI και υποδοχή micro USB, έξοδος ήχου και GPIO.

Αυτό το υλικό είναι περισσότερο από αρκετό για να παίξει τα περισσότερα ρετρό παιχνίδια, αλλά θα βρείτε ότι το GameShell είναι ικανό περισσότερο.

Σημειώστε ότι η μπαταρία 1050mAh είναι αρκετά μικρή και ως εκ τούτου χαμηλή χωρητικότητα. Μπορείτε να περιμένετε περίπου 90-120 λεπτά χρόνου παιχνιδιού από μία μόνο χρέωση.

Δημιουργία της Κονσόλας GameShell Clockwork

Η κονσόλα GameShell είναι εκπληκτικά απλή για να βάλει μαζί. Ακολουθώντας τα βήματα στον οδηγό μπορώ να φτιάξω μια φορητή κονσόλα παιχνιδιών σε λειτουργία εντός 30 λεπτών.

Αρθρωτά στοιχεία για το GameShell

Τώρα, αν και η ανάκαμψη ήταν εκπληκτικά σύντομη, δεν ήταν απλά ιστιοπλοΐα σε όλη τη διαδρομή.

Παραδείγματος χάριν, ενώ η αποκοπή των μονάδων στις θήκες τους είναι αρκετά εύκολη, η σύνδεση της οθόνης με την κεντρική πλακέτα CPI ήταν ένας πόνος. Έπρεπε να αφαιρέσω τον CPI από το δομοστοιχειωτό του περίβλημα για να ολοκληρώσω τη σύνδεση και να ασφαλίσω το καλώδιο, κάτι που μοιάζει με ελάττωμα στο σχέδιο.

Στη συνέχεια, υπάρχει το γενικό χάος ότι η κονσόλα φαίνεται να είναι μόλις οι μονάδες είναι συνδεδεμένες. Μέχρι να κάνουν κλικ στη θέση τους στην κύρια υπόθεση, το GameShell μοιάζει με ένα ηλεκτρονικό χταπόδι.

Τελικά, σφίγγοντας τη θήκη μαζί και ασφαλίζοντας την με τις πλαστικές "κλειδαριές τροχών" είναι ικανοποιητική.

Ωστόσο, αν ξεχάσετε να τοποθετήσετε την κάρτα microSD όπως έκανα, τα πράγματα μπορούν να πάρουν λίγο βρώμικο. Η υποδοχή κάρτας microSD βρίσκεται στο πίσω μέρος της υπομονάδας κύριας πλακέτας, επομένως αυτό σημαίνει ότι αφαιρείτε το μπροστινό μέρος της θήκης, κατόπιν την οθόνη και, στη συνέχεια, τη βασική μονάδα για να αποκτήσετε πρόσβαση.

Αυτό θα είχε αποφευχθεί αν είχα εισαγάγει την κάρτα microSD νωρίτερα!

Εκκίνηση με μια προεγκατεστημένη κάρτα microSD

Στην κάρτα SD, το λειτουργικό σύστημα Clockwork είναι προεγκατεστημένο. Αυτό βασίζεται στο Debian 9 ARMhf και στον Linux Kernel 4.1x. Διάφορα λογισμικά μπορούν να εκτελεστούν σε αυτό, συμπεριλαμβανομένων PICO 8, LOVE2D, PyGame, Phaser.io, Libretro, και άλλες μηχανές παιχνιδιών.

Η διεπαφή χρήστη του GameShell βασίζεται σε ανάλυση 320x240 pixel και ελέγχεται χρησιμοποιώντας τον έλεγχο D-Pad.

Αυτό το UI σε μονόχρωμο στυλ σας επιτρέπει να πλοηγηθείτε εύκολα στις λειτουργίες του GameShell. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις, να ξεκινήσετε το λογισμικό, να παίξετε μουσική και να αποκτήσετε πρόσβαση στο μικροσκοπικό σύννεφο ClockworkPI χρησιμοποιώντας τα στάνταρ χειριστήρια.

Είναι εύκολο, άνετο και γενικά ευχάριστο για χρήση.

Retro Gaming Με το GameShell

Η κλήρωση κλειδί για το GameShell είναι το ρετρό παιχνίδι, έτσι πώς είναι;

Οι έλεγχοι του GameShell είναι τέλειοι για το ρετρό παιχνίδι

Λοιπόν, είναι πολύ καλό. Διάφοροι ρετρομοναγωγοί έχουν προσαρμοστεί για αυτό, με MAME, Pcsx, MGBA, και NESTOPIA όλα προεγκατεστημένα.

Υπάρχει ακόμη και το RetroArch για άλλες επιλογές ρετρό, μαζί με μερικά παιχνίδια όπως το FreeDOOM και το CaveStory.

Εν τω μεταξύ, μπορούν να προστεθούν ROMs για retro gaming μέσω του Tiny Cloud, ενός τμήματος του χώρου αποθήκευσης του GameShell που διατίθεται μέσω του τοπικού σας δικτύου.

Ακούγεται υπέροχο, και είναι, αλλά το GameShell δεν είναι τέλειο. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει υποστήριξη OTG, πράγμα που σημαίνει ότι η σύνδεση με κάποιο πληκτρολόγιο για ορισμένα παιχνίδια δεν είναι δυνατή.

Προσαρμογή της κονσόλας GameShell

Διάφορες ετικέτες περιλαμβάνονται με το GameShell για τη διακόσμηση της κονσόλας με κάποια ρετρό εικονογραφία. Αλλά αν αυτό δεν είναι το φλιτζάνι τσάι σας, μπορείτε να κολλήσετε στο βασικό λευκό, πορτοκαλί ή κόκκινο σχέδιο.

Οχι αρκετά? Λοιπόν, το ρολόι έχει κάνει τα αρχεία STL διαθέσιμα για να αγοράσουν για ένα ονομαστικό άθροισμα. Εάν θέλετε να εκτυπώσετε 3D τα δικά σας προσαρμοσμένα περιβλήματα μονάδων ή μια νέα θήκη, αυτό είναι ιδανικό.

Και έπειτα υπάρχει ο ελεγκτής Lightkey, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του GameShell. Αυτό φέρνει επιπρόσθετους ελέγχους στο ρετρό παιχνίδι σας, σε περίπτωση που το D-Pad δεν έχει κουμπιά για τα αγαπημένα σας παιχνίδια.

Open Source, Hackable ... Έτσι τι άλλο κάνει;

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του GameShell είναι η συμπερίληψη του λογισμικού PICO-8. Αυτό είναι το D-Pad ελεγχόμενο λογισμικό που επιτρέπει τη δημιουργία νέων παιχνιδιών.

Εκτός, στην πραγματικότητα δεν περιλαμβάνονται.

Μια συντόμευση στο κύριο μενού UI απλά παγώνει το GameShell όταν επιλεγεί, με την επανεκκίνηση της κονσόλας της μόνης λύσης.

Ο λόγος για αυτό φαίνεται να είναι ότι το PICO-8 είναι λογισμικό που πρέπει να αγοράσετε χωριστά (μόλις $ 15). Μόλις γίνει αυτό, τότε η συντόμευση λειτουργεί. Ευτυχώς, τα έξυπνα μέλη του Forum Clockwork έχουν επεξεργαστεί τον τρόπο εγκατάστασης του λογισμικού PICO-8.

Η ρύθμιση Wi-Fi είναι εξαιρετικά απλή, εν τω μεταξύ, η οποία είναι ζωτικής σημασίας εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μικροσκοπικό σύννεφο ή να αποκτήσετε πρόσβαση στη συσκευή μέσω SSH.

Συνδέστε το GameShell με την τηλεόρασή σας HDTV

Εκτός από τη βασική φορητότητα του GameShell, μπορείτε επίσης να το συνδέσετε σε μια οθόνη χρησιμοποιώντας τη θύρα micro HDMI. Από εδώ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία ελέγχου D-Pad ή να συνδέσετε έναν ελεγκτή Bluetooth για να παίξετε ένα παιχνίδι. Σημειώστε ότι η ανάλυση αλλάζει ελάχιστα.

Αντ 'αυτού, η έξοδος από το GameShell επικεντρώνεται στην οθόνη HDTV σας, που περιβάλλεται από εικόνες από το εγχειρίδιο χρήσης του GameShell.

Θέματα GameShell και Κοινοτική Υποστήριξη Online

Το GameShell είναι ωραίο να το χρησιμοποιήσετε, αλλά δεν είναι χωρίς τα προβλήματά του.

Για παράδειγμα, μια ενημερωμένη έκδοση που εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια της δοκιμής για την αναθεώρηση μας είχε ως αποτέλεσμα την αποτυχία εκκίνησης του UI. Έχοντας μπλοκαριστεί στη γραμμή εντολών και χωρίς είσοδο από το πληκτρολόγιο, έπρεπε να συνδεθώ στη συσκευή μέσω SSH, και ακόμα και τότε οι συνήθεις εντολές του Linux για την εκκίνηση ενός επιφάνειας εργασίας απέτυχαν.

GameShell από το ClockworkPI

Τελικά, έπρεπε να ζητήσω βοήθεια στο forum υποστήριξης Clockwork. Τώρα, αυτό δεν ήταν μια δυσάρεστη εμπειρία, με την υποστήριξη που μου δόθηκε αμέσως, και το θέμα επιλυθεί μέσα σε μια ώρα. Η ίδια ενημέρωση (ή η λύση) είχε ως αποτέλεσμα οι εντολές του κουμπιού UI να μην επισημαίνονται σωστά στην οθόνη. Σίγουρα, είναι σταθερό, αλλά αισθάνεται σαν να απαιτείται κάποια επίβλεψη για την αποφυγή βασικών προβλημάτων που δεν πρέπει να συμβαίνουν.

Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το SSH, το Linux ή την επεξεργασία αρχείων στη γραμμή εντολών, το GameShell δεν είναι για σας. Αν δεν είστε ευτυχείς να μάθετε, αυτό είναι!

Fan του Retro Gaming; Χρειάζεστε το GameShell

Ίσως το πιο εκπληκτικό πράγμα σχετικά με την ίδια ενημέρωση (ή τη λύση) είχε ως αποτέλεσμα οι εντολές του κουμπιού UI να μην αναγράφονται σωστά στην οθόνη. Σίγουρα, είναι σταθερό, αλλά αισθάνεται σαν να απαιτείται κάποια επίβλεψη για την αποφυγή βασικών προβλημάτων που δεν πρέπει να συμβαίνουν. είναι πόσο απλό είναι να οικοδομήσουμε. Είναι εύκολο να κάνετε συγκρίσεις με το Lego, αλλά αυτή η συσκευή κάνει απλά κλικ μαζί. Μέσα σε 30 λεπτά, χρησιμοποιούσα μια ολοκαίνουργια φορητή κονσόλα παιχνιδιών, μία που ουσιαστικά μόλις έχτισα.

Δεν παίρνετε αυτό πουθενά αλλού.

Οι επιλογές προσαρμογής είναι καλές, η συσκευή είναι ελαφριά και αρκετά μικρή για τσέπες και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι καλή. Η απλότητα του GameShell κρύβει μια μεγαλύτερη πολυπλοκότητα κάτω και ο σχεδιασμός του GameShell UI παίρνει ξεκάθαρα τα συνθήματα από το Nintendo Gameboy.

Το περιβάλλον χρήστη ClockworkOS είναι χρήσιμο και το εύρος της εξομοίωσης είναι εντυπωσιακό. Σε σύγκριση με τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του, Raspberry Pi, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην εξομοίωση. Η διαφορά, φυσικά, είναι ότι όλα αυτά είναι έτοιμα για να χτίσετε και να χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε.

Εισάγετε τον Διαγωνισμό!

Ρολόι παιχνιδιών

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: MakeUseOf Giveaway, Retro Gaming, RetroPie.