Οι ψεύτικες διαφημίσεις που συγκαλύπτονται ως συνδέσεις λήψης είναι σε όλο τον ιστό.  Ακολουθούν ορισμένες ζωτικές συμβουλές για την αποφυγή διαφημίσεων που έχουν σχεδιαστεί για να σας εξαπατήσουν.

Πώς να αποφύγετε τις ψεύτικες διαφημίσεις που μεταμφιέζονται ως ψεύτικες συνδέσεις λήψης

Διαφήμιση Ενώ οι διαφημίσεις αποτελούν απαραίτητο μέρος του διαδικτύου, δεν δημιουργούνται ίσες όλες οι διαφημίσεις. Ένα από τα πιο κοινά είδη ψεύτικων διαφημίσεων είναι τα κουμπιά "λήψης" που δεν οδηγούν στο λογισμικό που αναζητούσατε. Αυτές οι διαφημίσεις που μεταμφιέζονται ως κουμπιά λήψης αποτελούν τεράστιο πόνο. Ας δούμε γιατί υπάρχουν, πώς να τα εντοπίσουμε και πώς να αποφύγουμε τις διαφημίσεις. Γιατί υπάρχουν οι ψεύτικες δ

Διαφήμιση

Ενώ οι διαφημίσεις αποτελούν απαραίτητο μέρος του διαδικτύου, δεν δημιουργούνται ίσες όλες οι διαφημίσεις. Ένα από τα πιο κοινά είδη ψεύτικων διαφημίσεων είναι τα κουμπιά "λήψης" που δεν οδηγούν στο λογισμικό που αναζητούσατε.

Αυτές οι διαφημίσεις που μεταμφιέζονται ως κουμπιά λήψης αποτελούν τεράστιο πόνο. Ας δούμε γιατί υπάρχουν, πώς να τα εντοπίσουμε και πώς να αποφύγουμε τις διαφημίσεις.

Γιατί υπάρχουν οι ψεύτικες διαφημίσεις με το κουμπί "Λήψη";

Ίσως να αναρωτιέστε πού προέρχονται αυτές οι ψεύτικες διαφημίσεις λήψης. Δεν οδηγούν σχεδόν ποτέ σε τίποτα χρήσιμο - αντ 'αυτού, σας φέρνουν σε κακόβουλο λογισμικό, γραφικό λογισμικό ή ιστότοπους ηλεκτρονικού "ψαρέματος". Γιατί είναι τόσο διαδεδομένοι;

Η απάντηση, δυστυχώς, είναι ότι η εξαπάθειά τους λειτουργεί. Είναι δύσκολο οι χρήστες να κάνουν κλικ στις διαφημίσεις τις περισσότερες φορές, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν γίνει καλύτεροι στην αναγνώρισή τους. Αλλά όταν ψάχνετε ήδη ένα σύνδεσμο ή ένα κουμπί λήψης, είναι πιο πιθανό να πέσετε για ένα ψεύτικο.

Επιπλέον, κάποιος που πέφτει για αυτές είναι μια καλή ένδειξη ότι θα είναι επιρρεπείς σε μελλοντικές απάτες.

Γιατί οι διαφημίσεις αυτές εξακολουθούν να εμφανίζονται

Γνωρίζουμε λοιπόν γιατί οι απατεώνες αγαπούν αυτές τις διαφημίσεις, αλλά γιατί τους επιτρέπουν οι ιστοσελίδες; Σε πολλές περιπτώσεις, είναι επειδή δεν μπορούν να πάρουν πολλούς άλλους διαφημιζόμενους. Οι αξιόπιστες εταιρείες δεν πηδούν ακριβώς να εμφανίζουν τις διαφημίσεις τους σε ιστότοπους όπως ιχνηλάτες torrent και υπηρεσίες κοινής χρήσης αρχείων, ειδικά επειδή συνδέονται συχνά με παράνομες δραστηριότητες.

Αυτοί οι ιστότοποι πρέπει να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους με κάποιο τρόπο, γι 'αυτό πάνε με αυτές τις διαφημίσεις και προφανώς δεν ενοχλούν τις συνέπειες για τους χρήστες με λιγότερη τεχνολογία.

Παρ 'όλα αυτά, θα δείτε περιστασιακά ψεύτικες διαφημίσεις λήψης να εμφανίζονται σε mainstream ιστότοπους όπως το MakeUseOf. Δεν θέλουμε ούτε τους επιτρέπουμε, αλλά εμφανίζονται ούτως ή άλλως. Αν και οι περισσότερες από τις διαφημίσεις μας προέρχονται από την Google, δεν έχουμε τη δυνατότητα να εγκρίνουμε τις διαφημίσεις που εμφανίζονται στον ιστότοπο μπροστά από το χρόνο.

Οι κακοί ηθοποιοί διαδραματίζουν διαρκώς το χτύπημα με το Google και τους webmasters, προσπαθώντας να πάρουν τις ψεύτικες διαφημίσεις τους μέσω του συστήματος. Οι ιστότοποι αναφέρουν τις διαφημίσεις όταν εμφανίζονται. Το Google εμποδίζει αυτές τις εταιρείες από τη δημιουργία περισσότερων διαφημίσεων, αλλά νέες εξακολουθούν να εμφανίζονται συνεχώς.

Πώς να εντοπίσετε ψεύτικες διαφημίσεις λήψης

FileHippo Λήψη σελίδας

Όσο αυτές οι διαφημίσεις συνεχίζουν να περνούν μέσα από το σύστημα, θα πρέπει να ξέρετε τι μοιάζει κάποιος όταν το βλέπετε. Αυτό θα σας κρατήσει ασφαλή και βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μόνο τους πραγματικούς συνδέσμους λήψης.

Κατά γενικό κανόνα, οι περισσότεροι νόμιμοι ιστότοποι δεν χρησιμοποιούν κουμπιά γιγαντιαίων λήψεων . Συνήθως θα βρείτε τον πραγματικό σύνδεσμο λήψης ως σύνδεσμο σε μορφή κειμένου, όπως οι σύνδεσμοι λήψης στο κάτω μέρος των άρθρων στα άρθρα του MakeUseOf. Ωστόσο, πολλοί ειδικοί ιστότοποι λήψης λογισμικού χρησιμοποιούν ένα παρόμοιο πράσινο κουμπί για λήψεις, καθιστώντας πιο δύσκολο να το πούμε.

Ένα τεράστιο giveaway που ψάχνετε σε ένα ψεύτικο κουμπί λήψης είναι το λογότυπο AdChoices στην επάνω δεξιά γωνία. Πρόκειται για ένα κανονιστικό πρόγραμμα το οποίο αποτελούν μέρος πολλών διαφημιζόμενων, το οποίο απαιτεί ορισμένες αρχές στις διαφημίσεις.

Εάν δείτε αυτό το εικονίδιο, είναι πολύ πιθανό μια διαφήμιση της Google, που σημαίνει ότι δεν είναι πραγματική λήψη. Όταν εντοπίζετε ένα, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο εικονίδιο X. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αναφέρετε τη διαφήμιση και να ενημερώσετε την υπηρεσία ότι δεν θέλετε να την δείτε ξανά.

Επιπλέον, οι διαφημίσεις μερικές φορές επισημαίνονται με διαφήμιση δίπλα τους, κάτι που είναι ένα άλλο προειδοποιητικό σημάδι.

Δοκιμή της διεύθυνσης URL

Μπρελό κουμπί λήψης στη σελίδα

Ένας άλλος τρόπος για να διαπιστώσετε εάν ένας σύνδεσμος λήψης είναι γνήσιος είναι να πετάξετε πάνω του. Κάθε κύριο πρόγραμμα περιήγησης θα σας δείξει μια μικρή επεξήγηση με τη διεύθυνση URL προορισμού του συνδέσμου. Εάν βλέπετε googleads ή κάτι παρόμοιο στην αρχή, δεν είναι ένας έγκυρος σύνδεσμος λήψης. Συνήθως, οι πραγματικοί σύνδεσμοι είναι σχετικά σύντομοι και έχουν το όνομα του λογισμικού σε αυτές.

Εάν δεν είστε βέβαιοι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία ιστού για να διαπιστώσετε εάν ο σύνδεσμος είναι ασφαλής 7 Γρήγορες τοποθεσίες που σας επιτρέπουν να ελέγξετε εάν ένας σύνδεσμος είναι ασφαλής 7 Γρήγορες τοποθεσίες που σας επιτρέπουν να ελέγξετε αν μια σύνδεση είναι ασφαλής Πριν κάνετε κλικ σε ένα σύνδεσμο, χρησιμοποιήστε αυτά τα ελεγκτικά στοιχεία ελέγχου για να ελέγξετε ότι δεν οδηγεί σε κακόβουλο λογισμικό ή άλλες απειλές ασφαλείας. Διαβάστε περισσότερα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί για να το δοκιμάσετε, αν φαίνεται ασφαλές να προχωρήσετε. Δώστε προσοχή σε αυτό που συμβαίνει στη συνέχεια - αρχίζει η λήψη ενός αρχείου; Αν ναι, εξετάστε το όνομα και την επέκταση του αρχείου.

Το λογισμικό των Windows συσκευάζεται πιο συχνά ως αρχείο EXE ή ZIP. Τα προγράμματα Mac είναι συνήθως σε μορφή DMG ή ZIP (αν και μπορείτε να βρείτε ένα καλό κομμάτι λογισμικού Mac στο ασφαλές App Store). Και στις δύο περιπτώσεις, το εγκατεστημένο πρόγραμμα εγκατάστασης πρέπει να έχει το όνομα του προγράμματος που αναζητάτε. Τα αρχεία με γενικά ονόματα, όπως το AppDownloader.exe, τυπικά θα συσσωρεύονται σε επιπλέον σκουπίδια.

Αν δείτε ένα φορτίο πρόσθετων διαφημίσεων ή έναν εντελώς άσχετο ιστότοπο όταν κάνετε κλικ σε ένα κουμπί, βγείτε έξω. Αυτός δεν είναι ο ιστότοπος που ψάχνετε. Και αν δεν είστε βέβαιοι αν το αρχείο που κατεβάσατε είναι αξιόπιστο, σαρώστε το με το antivirus σας. Μπορεί επίσης να θέλετε να αποκτήσετε μια δεύτερη γνώμη χρησιμοποιώντας το Malwarebytes ή έναν σαρωτή ιστού όπως το VirusTotal.

Κατεβάστε από ασφαλείς τοποθεσίες Αντ 'αυτού

Τώρα πρέπει να γνωρίζετε πώς μπορείτε να εντοπίσετε ψεύτικες λήψεις όταν τις βλέπετε. Αυτό θα έρθει σε πρακτικό όταν χρησιμοποιείτε sites sharing files, όπου συχνά δεν έχετε άλλη επιλογή για να κατεβάσετε τι ακολουθείτε.

Αλλά σε πολλές περιπτώσεις, είναι δυνατόν να παρακάμψετε τις παραπάνω ανησυχίες και να αποφύγετε τις διαφημίσεις που σας ταιριάζουν. Απλά πρέπει να κατεβάσετε από μια αξιόπιστη υπηρεσία.

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα γνωστό πρόγραμμα, ένα από τα καλύτερα μέρη για να το κάνετε είναι μέσω της επίσημης ιστοσελίδας. Αυτό είναι πολύ λιγότερο πιθανό να έχουν ψεύτικα κουμπιά λήψης (και οτιδήποτε πακέτο σκουπίδια) από τυχαίους αναδιανομείς. Απλά η εφαρμογή "download [app]" του Googling θα παράσχει ένα κουτί που συνδέει την επίσημη σελίδα σε πολλές περιπτώσεις.

Google Λήψη του Firefox Link

Διαφορετικά, ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τους ασφαλέστερους ιστότοπους για την εγκατάσταση του λογισμικού των Windows Οι πιο ασφαλείς τοποθεσίες λήψης Ελεύθερου Λογισμικού για Windows Οι πιο ασφαλείς τοποθεσίες λήψης Ελεύθερου Λογισμικού για Windows Πολλοί ιστότοποι λήψης λογισμικού φορτώνονται με κακόβουλο λογισμικό. Συγκεντρώσαμε ιστοσελίδες που μπορείτε να εμπιστευτείτε όταν χρειάζεστε δωρεάν λήψη λογισμικού. Διαβάστε περισσότερα . Αυτά θα σας επιτρέψουν να πάρετε δημοφιλείς εφαρμογές χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για κλικ σε ψεύτικες διαφημίσεις. Ομοίως, βεβαιωθείτε ότι έχετε μείνει μακριά από επικίνδυνες υπηρεσίες λήψης λογισμικού.

Αποφυγή ψεύτικων λήψεων είναι κρίσιμης σημασίας

Όσο αυτές οι ψεύτικες διαφημίσεις παραμένουν κερδοφόρες για τους απατεώνες, πιθανότατα δεν θα δούμε ποτέ το τέλος τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα πρέπει να αποφύγετε τη λήψη από ιστότοπους με φορτία ψεύτικων διαφημίσεων αν μπορείτε, επειδή πιθανώς δεν είναι αξιόπιστοι. Είτε χρησιμοποιείτε έναν πιο αξιόπιστο ιστότοπο είτε κόβετε την εξαπάτηση, αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα παραπτώματα.

Τα πλαστά κουμπιά λήψης δεν είναι τα μόνα shams για την παρακολούθηση του διαδικτύου. Δείτε τον οδηγό μας για την επισήμανση άλλων ηλεκτρονικών απομιμήσεων Πώς να Spot 7 Online ψεύτικες Χρησιμοποιούνται από Scammers Πώς να Spot 7 Online ψεύτικες χρησιμοποιούνται από Scammers Δεν μπορείτε να εμπιστευθείτε όλα όσα βλέπετε online. Εδώ είναι επτά κοινά παραποιημένα στοιχεία σε απευθείας σύνδεση και κάποιες συμβουλές για την αναγνώρισή τους. Διαβάστε περισσότερα για να είστε έτοιμοι για οτιδήποτε.

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: Διαχείριση λήψης, κακόβουλο λογισμικό, online διαφήμιση, ηλεκτρονική ασφάλεια, ηλεκτρονικό ψάρεμα, απάτες.