Θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Android χωρίς Google;  Δεν Google, κανένα πρόβλημα.  Εδώ είναι ένας οδηγός για να μεταβείτε δωρεάν στο Google στη συσκευή σας Android για να ανακτήσετε το απόρρητο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Android χωρίς Google: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Διαφήμιση Τα τελευταία χρόνια, έκανα μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιώ το τηλέφωνό μου. Αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το Android χωρίς την Google. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Android χωρίς λογαριασμό Google; Όπως αποδεικνύεται, η παραίτηση από το Google δεν είναι δυνατή και η εμπειρία δεν είναι τόσο κακή όσο νομίζετε. Πρόκειται για μια ματιά σε αυτό που είμαι ακόμα σε θέση να κάνω στο Android χωρίς να βασίζομαι σε καμία από τις υπηρεσίες της Google, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών Google Play, και αυτό που έπρεπε να εγκαταλείψω. Γιατί να χρησιμοποιείτε το

Διαφήμιση

Τα τελευταία χρόνια, έκανα μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιώ το τηλέφωνό μου. Αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το Android χωρίς την Google.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Android χωρίς λογαριασμό Google; Όπως αποδεικνύεται, η παραίτηση από το Google δεν είναι δυνατή και η εμπειρία δεν είναι τόσο κακή όσο νομίζετε.

Πρόκειται για μια ματιά σε αυτό που είμαι ακόμα σε θέση να κάνω στο Android χωρίς να βασίζομαι σε καμία από τις υπηρεσίες της Google, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών Google Play, και αυτό που έπρεπε να εγκαταλείψω.

Γιατί να χρησιμοποιείτε το Android χωρίς το Google;

Μόνο ένα συγκεκριμένο σύνολο ατόμων είναι πρόθυμο να εγκαταλείψει την πρόσβαση στο Play Store και στη σουίτα εφαρμογών της Google. Τούτου λεχθέντος, μπορεί να είστε ένας από αυτούς. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα τηλέφωνο Android χωρίς Google. εδώ είναι μερικά από τα μεγάλα.

1. Το Google έχει ξεφύγει από το χέρι

Αρχική σελίδα Google

Όταν ξεκίνησα αρχικά τη χρήση της Google, έπρεπε να πραγματοποιήσω αναζητήσεις. Στη συνέχεια έγινε ένας τρόπος διαχείρισης της αλληλογραφίας, η οποία στη συνέχεια μετατράπηκε σε ένα χώρο για άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων. Αργότερα, η Google έγινε ένας τρόπος να κοιτάξουμε τους χάρτες, οι οποίοι μεταμορφώθηκαν σε μια αντικατάσταση του GPS που με οδήγησε γύρω από την πόλη. Ακόμη, έγινε ένας χώρος για τη σύνταξη εγγράφων και την αποθήκευση αρχείων.

Η Google έγινε ένας τρόπος περιήγησης στον ιστό και συγχρονισμού κάθε σελίδας που επισκέφτηκα. Στη συνέχεια μετατράπηκε σε έναν τρόπο να κατεβάσετε και να διαχειριστείτε εφαρμογές, να παρακολουθήσετε συσκευές Android και να τις σκουπίσετε εξ αποστάσεως. Η αναζήτηση στο Android έγινε το Google Now, το οποίο στη συνέχεια έγινε Βοηθός Google, ένας ψηφιακός βοηθός που χρησιμοποιεί όλα όσα γνωρίζει η Google για μας βάσει της δραστηριότητάς μας.

Δεν είμαι εγγενώς ενάντια στο να μοιραστώ οποιαδήποτε από αυτές τις πληροφορίες με μια εταιρεία, αλλά να μοιραστώ όλα με μια εταιρεία είναι λίγο πολύ. Αυτό μας οδηγεί στον επόμενο λόγο.

2. Θέλετε να αυξήσετε το απόρρητό σας

Οι Υπηρεσίες Google Play εκτελούνται στο παρασκήνιο σε κάθε συσκευή Android που συνοδεύει το Play Store. Αυτό βοηθάει την Google να επιτελέσει μια σειρά εργασιών, από την εγκατάσταση εφαρμογών εξ αποστάσεως για να τραβήξει την τοποθεσία σας. Αυτές οι υπηρεσίες παρέχουν επίσης σε εφαρμογές τρίτων μερών πρόσβαση σε ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες.

Η επιλογή να χρησιμοποιήσετε το Android χωρίς να συνδεθείτε σε ένα λογαριασμό Google μειώνει ορισμένες από τις πληροφορίες που δώσατε. Τούτου λεχθέντος, δεν θα μετατρέψει ξαφνικά τη συσκευή σας σε φάντασμα. Η πράξη του pinging και της σύνδεσης με πύργους κυττάρων κάνει τα κινητά τηλέφωνα εγγενώς trackable. Ωστόσο, η αλλαγή αυτή μειώνει ορισμένες από τις πληροφορίες που δημιουργείτε και μοιράζεστε.

3. Σας αρέσει το Open Source

Τα επίπεδα της ανοικτής πηγής Android

Το Android είναι ένα λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα Είναι το Android πραγματικά ανοιχτό; Και μάλιστα έχει σημασία; Είναι το Android πραγματικά ανοιχτό; Και μάλιστα έχει σημασία; Εδώ εξετάζουμε αν το Android είναι πραγματικά ανοικτού κώδικα. Μετά από όλα, βασίζεται στο Linux! Διαβάστε περισσότερα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού που χρησιμοποιούμε στα τηλέφωνά μας δεν είναι. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μόνο τα κομμάτια ανοιχτού κώδικα, ο ευκολότερος τρόπος είναι να αντικαταστήσετε το προεπιλεγμένο υλικολογισμικό του τηλεφώνου σας με ένα προσαρμοσμένο ROM.

Με αυτό τον τρόπο, γνωρίζετε ότι παίρνετε τα μέρη που η Google συμβάλλει στο Android Open Source Project. Σίγουρα, υπάρχουν μερικά ιδιόκτητα bits που δίνουν τα ραδιόφωνα και τους αισθητήρες του τηλεφώνου σας να λειτουργούν, αλλά αυτός είναι ο ίδιος συμβιβασμός που πολλοί από εμάς κάνουν όταν εγκαθιστούμε Linux στους υπολογιστές μας.

Δεδομένου ότι είναι πραγματικά δύσκολο να γνωρίζουμε ποιες εφαρμογές στο Play Store είναι ανοιχτού κώδικα, αποφεύγοντας την πλήρη μείωση της πιθανότητας να εγκατασταθεί κάτι κλειστού κώδικα. Θα χρειαστεί να πάρετε τις εφαρμογές από κάπου, αλλά θα επιστρέψουμε σε αυτό.

Γιατί δεν πρέπει να πάτε δωρεάν στο Google;

Είστε περίεργοι για τη χρήση ενός τηλεφώνου Android που δεν ανήκει στο Google. Αλλά κρατήστε πατημένο. Εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να ασκήσετε συγκράτηση.

1. Μπορεί να χρειαστεί να παραιτηθείτε από πολλές εφαρμογές

Ορισμένες από τις εφαρμογές Google είναι διαθέσιμες στο Play Store

Ίσως να μην είστε σε θέση να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε πολλά από αυτά που βασίζεστε τώρα. Το να λέει αντίο στην Google σημαίνει να χάσει τις πολλές εφαρμογές Android που κάνει η Google.

Αν επιλέξετε να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα και να χρησιμοποιήσετε μόνο λογισμικό ανοιχτού κώδικα, όπως και εγώ, αυτό είναι ακόμη πιο δραστικό. Αποχαιρετήστε τα κοινωνικά δίκτυα, τις υπηρεσίες ροής μουσικής, τα δημοφιλή παιχνίδια, τα περισσότερα εργαλεία πλοήγησης, τους παροχείς αποθήκευσης cloud, τους δικτυακούς τόπους ροής βίντεο και πολλά εργαλεία παραγωγικότητας.

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις σε ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές που είναι διαθέσιμες, αλλά αν θέλετε να πάτε 100% ανοικτού κώδικα, θα χάσετε λίγο.

2. Αργότερα ενημερώσεις

Τα εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών ενδέχεται να παρέχουν πρόσβαση σε έναν μεγάλο αριθμό εφαρμογών που θα βρείτε στο Google Play, αλλά οι ενημερώσεις δεν θα κυκλοφορήσουν τόσο γρήγορα. Ορισμένες από αυτές τις πηγές πέφτουν εβδομάδες ή μήνες πίσω.

Δεν πρόκειται μόνο για απώλεια των τελευταίων χαρακτηριστικών.

3. Κίνδυνοι ασφαλείας

Οι αργές ενημερώσεις μπορούν να σας αφήσουν ανοιχτές σε γνωστές ευπάθειες. Αλλά αυτό δεν είναι ο πρωταρχικός κίνδυνος για την ασφάλεια που ανοίγετε. Ο συνηθέστερος τρόπος για να θέσετε σε κίνδυνο μια συσκευή είναι να εγκαταστήσετε κακόβουλο λογισμικό, συνήθως χωρίς υποψία. Χρησιμοποιώντας ένα εναλλακτικό κατάστημα εφαρμογών σημαίνει ότι επιτρέπετε στη συσκευή σας να εγκαταστήσει λογισμικό εκτός του Play Store, ανοίγοντας τον εαυτό σας σε τέτοιου είδους επιθέσεις.

Δυστυχώς, αυτό είναι ένα συμβιβασμό που πρέπει να εξετάσετε μόνοι σας. Βασίζεστε στην προστιθέμενη ασφάλεια που προέρχεται μόνο από την εγκατάσταση λογισμικού από το Play Store (το οποίο, για αυτό που αξίζει, μπορεί περιστασιακά να επιτρέψει την απομάκρυνση ενός κομματιού λογισμικού); Ή παίρνετε τις εφαρμογές σας από αλλού και διατρέχετε τον κίνδυνο να πάρετε τα χέρια σας σε κάτι που δεν έχει ελεγχθεί;

Τι εφαρμογές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκτός κουτιού;

Ακόμη και χωρίς να εγκαταστήσετε μια ενιαία εφαρμογή, τα smartphones μας είναι ήδη σε θέση να κάνουν πολλά. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις, να στείλετε μηνύματα κειμένου, να τραβήξετε φωτογραφίες, να διατηρήσετε ένα ημερολόγιο, να ακούσετε μουσική, να λύσετε προβλήματα μαθηματικών, να σημειώσετε και να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο χωρίς να ψάξετε για πρόσθετο λογισμικό.

Αυτό είναι κάτι παραπάνω από αυτό που μπορούν να κάνουν τα τηλέφωνα, και ας είναι πραγματικό, εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να μεταφέρουν έναν από αυτούς χωρίς να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή τους. Μπορείτε να μετατρέψετε το τηλέφωνό σας Android σε ένα προηγμένο dumbphone Πώς να ενεργοποιήσετε ένα τηλέφωνο Android σε ένα Dumbphone σε 8 βήματα Πώς να ενεργοποιήσετε ένα τηλέφωνο Android σε ένα Dumbphone σε 8 βήματα Είστε κολλημένοι στο smartphone σας; Δοκιμάστε να το κάνετε απλούστερο, όπως ένα dumbphone, χρησιμοποιώντας αυτές τις συμβουλές για να declutter και αποσυνδέστε. Διαβάστε περισσότερα και σταματήστε εκεί.

Πόσο λειτουργικό θα είναι το τηλέφωνό σας έξω από το κουτί εξαρτάται από τον κατασκευαστή. Οι συσκευές LG, HTC και Samsung συνοδεύονται από μια σειρά από προεγκατεστημένες εφαρμογές που θα βρείτε μόνο στις συσκευές της κάθε εταιρείας. Αυτές οι εφαρμογές θα συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς συγχρονισμό του τηλεφώνου σας με έναν λογαριασμό Google.

Σε μια συσκευή Pixel, η κατάσταση είναι λίγο πιο δύσκολη, καθώς αυτές οι συσκευές έρχονται φορτωμένες με λογισμικό Google. Ακόμη και αν καταργήσετε όλες τις εφαρμογές που απαιτούν τη λειτουργία ενός λογαριασμού Google, θα χάσετε ακόμα ορισμένες λειτουργίες στις εφαρμογές που παραμένουν.

Για παράδειγμα, η εφαρμογή κλήσης εξακολουθεί να λειτουργεί καλά, αλλά δεν τραβάει αυτόματα κάτω τις επαφές και μπορείτε να τραβήξετε μόνο τους αριθμούς που αποθηκεύονται στη συσκευή σας. Η εφαρμογή της φωτογραφικής μηχανής κάνει φωτογραφίες, αλλά δεν προσφέρει την αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των φωτογραφιών τους στο Google Photos. Η Αναπαραγωγή μουσικής αναπαράγει μόνο αρχεία αποθηκευμένα τοπικά.

Ειλικρινά, αυτή η κατάσταση δεν με ενοχλεί. Παρά την ευρεία διαθεσιμότητα υπηρεσιών ροής μουσικής, εξακολουθώ να αγοράζω άλμπουμ και να αποθηκεύω τη μουσική μου τοπικά. Ακόμη και με την πρόσβαση σε υπηρεσίες cloud, εγώ υποστηρίζω μεγάλο μέρος των δεδομένων μου στους σκληρούς δίσκους. Όταν μου δίνεται η επιλογή να συγχρονίσω το ιστορικό περιήγησης και τις καρτέλες μου, παραβλέπω.

Αυτές είναι όλες οι συνήθειες που δημιούργησα εξαιτίας περιορισμένων σχεδίων δεδομένων, στίγματος κάλυψης, ασυνεπούς πρόσβασης σε μια αξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο και δυσφορίας στη σκέψη της εμπιστοσύνης σε εταιρείες με τέτοια προσωπικά δεδομένα. Το λέω αυτό για να τονίσω ότι μπορεί να υπάρχουν άλλα οφέλη που χάνετε, παραμένοντας από το Google που απλώς δεν μου παρουσιάστηκε, λόγω του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιώ το τηλέφωνό μου.

Τούτου λεχθέντος, χρειαζόμουν περισσότερες εφαρμογές από αυτό για να συνεχίσω να κάνω ό, τι περίμενα από ένα smartphone.

Πώς αποκτάτε περισσότερες εφαρμογές χωρίς το Google;

Υπάρχουν διάφορα εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών για το Android, αλλά θα πάω μόνο για ένα ζευγάρι. Ποια από τις προτιμήσεις σας θα ποικίλλει ανάλογα με το γιατί επιλέγετε να χρησιμοποιείτε το Android χωρίς λογαριασμό Google.

F-Droid

Δεν επέλεξα απλώς να χρησιμοποιήσω ένα smartphone χωρίς την Google. Ήθελα επίσης να χρησιμοποιώ αποκλειστικά λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Εξαιτίας αυτού, επέλεξα να εγκαταστήσω το F-Droid, ένα κατάστημα εφαρμογών με είδη που περιέχει μόνο ελεύθερο και ανοιχτό λογισμικό. Οι χρήστες του Linux μπορεί να διαπιστώσουν ότι αισθάνεται περισσότερο σαν αποθήκη λογισμικού. Η υπηρεσία διατηρεί τα αρχεία καταγραφής των νέων εφαρμογών και σας επιτρέπει να επιστρέψετε σε παλιότερες κυκλοφορίες, εάν είναι απαραίτητο.

Το F-Droid περιέχει πάνω από χίλιες εφαρμογές, και βρίσκω ότι μπορώ να πάρω χρησιμοποιώντας μόνο την επιλογή του. Τούτου λεχθέντος, δεν παίζω πολλά παιχνίδια στο τηλέφωνό μου, ούτε το χρησιμοποιώ για την περιήγηση στα κοινωνικά δίκτυα. Οι λαοί που κάνουν δεν θα βρουν αυτό που ψάχνουν εδώ.

Λήψη: F-Droid (Δωρεάν)

Amazon Appstore

Το Amazon Appstore είναι από το 2011 και τώρα περιέχει πάνω από 300.000 εφαρμογές. Εάν δεν εμπιστεύεστε την Google αλλά εξακολουθείτε να θέλετε το λογισμικό σας να διανέμεται από ένα άλλο γνωστό όνομα, το Amazon μπορεί να είναι ο τρόπος να πάτε. Πρόκειται για το προεπιλεγμένο κατάστημα εφαρμογών στα δισκία Amazon Fire και η συλλογή του είναι αρκετά μεγάλη για να κρατήσει τους ανθρώπους που αγοράζουν αυτές τις συσκευές ικανοποιημένοι.

Το Appstore δεν έχει πρόσβαση στο λογισμικό της Google, αλλά δεν πρέπει να αντιμετωπίζετε πολλά προβλήματα στην εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων. Θα βρείτε επίσης εφαρμογές από τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα. Αλλά για τη συνείδηση ​​της ιδιωτικής ζωής, δεν βλέπω πώς η διαπραγμάτευση της Google για το Amazon είναι καθόλου μια βελτίωση.

Έχουμε συγκρίνει το Amazon Appstore με το Google Play αν θέλετε μια βαθύτερη ανάλυση.

Λήψη: Amazon Appstore (Δωρεάν)

Άλλες εναλλακτικές λύσεις του Google Play

Εκτός από το F-Droid και το Amazon Appstore, υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις του Google Play Οι 4 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις του Google Play για λήψη εφαρμογών Android Οι 4 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις του Google Play για λήψη εφαρμογών Android Δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Google Play Store; Ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτό; Εδώ είναι τα καλύτερα εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών για Android. Διαβάστε περισσότερα . Ενδέχεται επίσης να εξετάσετε το κατάστημα εφαρμογών LG ή το κατάστημα εφαρμογών της Samsung εάν είστε κάτοχος μιας από τις συσκευές τους.

Κατεβάστε εφαρμογές απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησης

Αν και το λογισμικό σας από ένα κατάστημα εφαρμογών είναι το συνιστώμενο μοντέλο, έχετε επίσης τη δυνατότητα να κάνετε λήψη εφαρμογών απευθείας από ιστότοπους. Αυτό είναι επικίνδυνο, οπότε να είστε προσεκτικοί σε ποιους ιστότοπους εμπιστεύεστε. Ορισμένες αξιοσημείωτες επιλογές περιλαμβάνουν το CNET και το APK Mirror.

Το μειονέκτημα αυτής της προσέγγισης είναι ότι δεν θα λάβετε αυτόματες ενημερώσεις, που είναι μια ευπάθεια ασφαλείας. Θα πρότεινα να το εξετάσετε ως επιλογή τελευταίας τάφρου για αυτές τις εφαρμογές που πρέπει να έχετε χωρίς να βρείτε έξω από το Play Store.

Αντικατάσταση των Χαρακτηριστικών του Android

Ναι, ένα smartphone είναι αρκετά έξυπνο ακριβώς όπως είναι, αλλά υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που πολλοί από εμάς δεν είμαστε πρόθυμοι να εγκαταλείψουμε. Αυτό που εισάγετε σε αυτή την κατηγορία θα διαφέρει, αλλά αυτές είναι οι κατηγορίες στις οποίες έπρεπε να ψάξω για καλές επιλογές.

Αναζήτηση και περιήγηση στο Web

Δεν χρησιμοποιώ το τηλέφωνό μου για να περιηγηθεί στον ιστό τόσο πολύ. Όταν ανοίγω ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, συνήθως αναζητά κάτι. Έτσι, ήμουν πολύ χαρούμενος που βρήκα ότι DuckDuckGo, η μηχανή αναζήτησης που δεν σας παρακολουθεί Πώς DuckDuckGo προστατεύουν τις προσωπικές σας πληροφορίες on-line; Πώς προστατεύει το DuckDuckGo από τις προσωπικές σας πληροφορίες σε απευθείας σύνδεση; Περίεργος για το DuckDuckGo, αλλά μπερδεμένος για το πώς η μηχανή αναζήτησης μπορεί να βελτιώσει την ιδιωτικότητά σας στο διαδίκτυο; Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε. Διαβάστε περισσότερα, έχει μια εφαρμογή Android που συνδυάζει τις δύο εμπειρίες σε μία.

Μπορείτε να εκτελέσετε αναζητήσεις και να ανοίξετε τη σελίδα που θα προκύψει όλοι στην ίδια θέση. Μπορείτε επίσης να αφήσετε ένα γραφικό στοιχείο στο επάνω μέρος της αρχικής οθόνης, όπου συνήθως θα δείτε το Google.

Εάν οι μισές από τις αναζητήσεις σας βρίσκονται στη Wikipedia, ίσως θελήσετε να εγκαταστήσετε την αποκλειστική εφαρμογή Android. Αυτή η διαδρομή είναι πολύ γρηγορότερη από τη χρήση ενός προγράμματος περιήγησης.

Κατεβάστε: DuckDuckGo (δωρεάν)
Λήψη: Wikipedia (Δωρεάν)

Πλοήγηση

Οι Χάρτες Google μπορεί να λειτουργούν χωρίς λογαριασμό, αλλά είχα ήδη μειώσει τη χρήση μου ακόμη και πριν εγκαταλείψω το Play Store. Αντ 'αυτού, προσπάθησα επιλογές όπως Sygic και Nokia εδώ. Αυτές οι εφαρμογές εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες σε μέρη εκτός του Play Store.

Δεδομένου ότι αποφάσισα να πάω με τη διαδρομή ανοικτού κώδικα, τελικά εγκαταστάθηκα στο OsmAnd. Δεν είναι σχεδόν τόσο φανταχτερός όσο άλλες εφαρμογές πλοήγησης, αλλά με την επιλογή λήψης δωρεάν χαρτών του μεγαλύτερου μέρους του κόσμου, έχει τα πλεονεκτήματά της. Συνιστώ την αντιστοίχιση του OSMAnd με μια εφαρμογή εντοπισμού διευθύνσεων όπως η Acastus, επειδή η εφαρμογή είναι πολύ κακή στην αναγνώριση των διευθύνσεων του δρόμου από μόνη της.

Λήψη: OsmAnd (δωρεάν)
Λήψη: Acastus Photon (Δωρεάν)

Podcasts

Τα podcast είναι μια μεγάλη μορφή διασκέδασης για μένα. Η προηγούμενη αγαπημένη μου εφαρμογή podcast ήταν BeyondPod, αλλά τώρα άρχισα να χρησιμοποιώ το AntennaPod.

Υπάρχουν μόνο μερικές άλλες διαθέσιμες επιλογές στο F-Droid, αλλά αν δεν εργάζεστε με αυτόν τον περιορισμό, δεν θα πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε μια καλή εφαρμογή podcast στο εναλλακτικό κατάστημα της επιλογής σας.

Λήψη: AntennaPod (Δωρεάν)

Σημειώσεις και λίστες υποχρεώσεων

Μου αρέσει πολύ το Google Keep, αλλά δεν είμαι οπαδός του τρόπου που συγχρονίζει τα πάντα στο σύννεφο. Αυτό σημαίνει ότι είμαι επίσης αναβληθεί από Evernote και παρόμοιες εναλλακτικές λύσεις. Προτιμώ εφαρμογές που αποθηκεύουν μόνο τις σημειώσεις μου τοπικά. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές επιλογές:

Λήψη: Mirakel
Λήψη: Σημειωματάριο
Λήψη: Εργασίες (ανοιχτή πηγή του Astrid)

Πραγματικά, αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε;

Λίγο πολύ. Η συσκευή μου ήρθε με ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής, και το ίδιο ισχύει και για το λειτουργικό σύστημα που φέρει τα περισσότερα τηλέφωνα. Εάν χρειάζεστε μια σύσταση, δοκιμάστε το Shuttle, το οποίο είναι διαθέσιμο στο Amazon Appstore. Μπορείτε επίσης να βρείτε Spotify, iHeartRadio, και Pandora εκεί.

Στο μέτωπο του κοινωνικού δικτύου, υπάρχουν Facebook, Pinterest, Instagram και Twitter. Το κατάστημα του Amazon είναι απολύτως φορτωμένο με παιχνίδια.

Ζώντας χωρίς τις υπηρεσίες Google Play

Υπηρεσίες Google Play

Η μη εγγραφή σε έναν λογαριασμό Google αποκόπτει την εταιρεία από την προσωπική σας ταυτότητα, αλλά δεν αποσυνδέει τη Google από τη συσκευή σας. Για να πάτε πραγματικά χωρίς Google, πρέπει να απαλλαγείτε από τις υπηρεσίες Google Play. Ωστόσο, δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς αξιοπρεπή προσπάθεια. Αυτό δεν είναι μία από αυτές τις εφαρμογές που μπορείτε να απενεργοποιήσετε από το κουτί.

Υπάρχουν δύο επιλογές που μπορείτε να κάνετε. Η λιγότερο επεμβατική επιλογή είναι η ρίζα του τηλεφώνου σας Ο πλήρης οδηγός για την ριζοβολία του Android Phone ή του Tablet Ο πλήρης οδηγός για την ριζοβολία του Android Phone ή Tablet σας Έτσι, θέλετε να ρίζατε τη συσκευή σας Android; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε. Διαβάστε περισσότερα, τα οποία θα σας επιτρέψουν να διαγράψετε το λογισμικό που δεν μπορείτε να καταργήσετε με άλλο τρόπο. Το δεύτερο είναι να αντικαταστήσετε το προεπιλεγμένο OS του τηλεφώνου σας με μια προσαρμοσμένη ROM 12 λόγοι για να εγκαταστήσετε ένα προσαρμοσμένο Android ROM 12 λόγοι για να εγκαταστήσετε μια προσαρμοσμένη Android ROM Σκεφτείτε ότι δεν χρειάζεστε πλέον ένα προσαρμοσμένο Android ROM; Ακολουθούν διάφοροι λόγοι για να εγκαταστήσετε ένα προσαρμοσμένο λογισμικό Android ROM. Διαβάστε περισσότερα . Πήγα με την τελευταία προσέγγιση.

Ακόμη και αφού το κάνετε αυτό, ορισμένες εφαρμογές απαιτούν την εκτέλεση των Υπηρεσιών Google Play. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε χωρίς μερικές εξαιρετικές εφαρμογές τρίτου μέρους όπως το Pushbullet. Δυστυχώς, οι εφαρμογές που χρειάζονται υπηρεσίες Google Play δεν επισημαίνονται με σαφήνεια.

Όπως αποδείχθηκε, η λύση μου ήταν να χρησιμοποιώ αποκλειστικά λογισμικό που θα μπορούσα να βρω στο F-Droid. Παρ 'όλα αυτά, μπορείτε πιθανώς να περάσετε με ό, τι βρίσκετε στο Amazon ή σε εναλλακτικές αγορές όπου οι εφαρμογές Google δεν είναι διαθέσιμες. Θα είστε εντάξει αν δεν αρχίσετε να κυνηγάτε για APK στο διαδίκτυο.

Τι μπορώ να κάνω αν χρησιμοποιώ απλώς τις υπηρεσίες Google Play;

Εάν ενδιαφέρεστε να κόψετε το Google, πιθανώς επειδή δεν θέλετε να δώσετε στην εταιρεία τόσα πολλά στοιχεία.

Λάβετε μια στιγμή για να μεταβείτε στη σελίδα του Play Store για τις υπηρεσίες Google Play και να δείτε τη λίστα των απαιτούμενων δικαιωμάτων. Ίσως να μην το έχετε κάνει πριν, δεδομένου ότι η υπηρεσία παρασκηνίου έρχεται προεγκατεστημένη στις περισσότερες συσκευές και γενικά προσελκύει μόνο τον εαυτό της όταν συντρίβει. Εν πάση περιπτώσει, παρατηρήστε πώς δίνετε πρόσβαση σε σχεδόν όλα.

Δικαιώματα υπηρεσιών Google Play

Αυτό δεν είναι ντροπή μυστικό ή τίποτα. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο Google Developers για να δείτε πώς οι υπηρεσίες Google Play προορίζονται να ενσωματωθούν με εφαρμογές Android και Android. Οι περισσότερες από αυτές τις άδειες είναι πιθανόν να λειτουργήσουν για να επιτρέψουν αυτή την ολοκλήρωση. Ωστόσο, αυτό είναι πολύ άδεια που δίνετε σε μια εφαρμογή που συνδέεται με απομακρυσμένους διακομιστές, συνήθως χωρίς προειδοποίηση.

Αλλά δεν μπορώ να κάνω χωρίς το Google!

Εντάξει, δεν χρειάζεται να αποκόπτετε εντελώς. Εξακολουθείτε να έχετε την επιλογή να συνδεθείτε σε ιστότοπους Google στο πρόγραμμα περιήγησης για κινητά με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε από έναν υπολογιστή. Η εμπειρία δεν θα είναι τόσο καλή όσο η χρήση εγγενών εφαρμογών, αλλά εάν ανησυχείτε για το απόρρητο, αυτή η επιλογή σάς επιτρέπει να περιηγείστε σε λειτουργία ανώνυμης περιήγησης ή να διαγράψετε τα cookies μη αυτόματα όποτε το επιθυμείτε.

Χρησιμοποιεί το Android χωρίς Google αξίζει τον κόπο;

Έχουμε παραδώσει πολλές προσωπικές πληροφορίες σε κατασκευαστές smartphone, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου μια ιστορία μοναδική για το Android ή ακόμα και το iOS για αυτό το θέμα. Έχουμε αποδεχτεί αυτό το αντιστάθμισμα με κάθε κοινωνικό δίκτυο, δωρεάν υπηρεσία παροχής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ιστότοπο σε απευθείας σύνδεση χάρτες και φαινομενικά κάθε άλλη υπηρεσία που βασίζεται στο Διαδίκτυο.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης αυτής της νέας πραγματικότητας, αλλά, όπως βλέπουμε στην αρχή κάθε συμφωνίας EULA, είτε το αποδεχτείτε είτε την εξαίρεση.

Η οθόνη αποδοχής όρων και προϋποθέσεων για τους Χάρτες Google

Δεν είμαι έξω για να ενθαρρύνω όλους να εγκαταλείψουν το Google. Η εταιρεία έχει κάνει κάτι καλό. Ακόμη και χωρίς το Play Store, το Android ως σύνολο είναι κατά κύριο λόγο ένα έργο της Google. Ωστόσο, οι συσκευές Android (και τα Chromebook) βασίζονται στο Linux, το οποίο δίνει στον άνθρωπο ανοιχτού κώδικα όπως εμένα την ελευθερία να κάνει τέτοιου είδους προσαρμογές.

Η μετάβαση στο Google-free δίνει στους χρήστες που ενδιαφέρονται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής την επιλογή να αποκτήσουν λίγο μεγαλύτερο έλεγχο στις συσκευές τους. Παρέχει στους μινιμαλιστές τη δυνατότητα να αφαιρούν ό, τι δεν είναι απαραίτητο για την πραγματοποίηση κλήσεων και την περιήγηση στο διαδίκτυο. Κάνοντας αυτό επίσης μας δίνει τη δυνατότητα να αποχωρήσετε χωρίς να χρειαστεί να πετάξετε τα τηλέφωνά μας. Δεν υπάρχει Google; Για μένα, κανένα πρόβλημα.

Και αν το Android δεν είναι μόνο για εσάς, υπάρχουν κάποια λειτουργικά συστήματα έξυπνων τηλεφώνων Linux 3 Λειτουργικά συστήματα Smartphone Linux Μπορείτε να εγκαταστήσετε σήμερα 3 λειτουργικά συστήματα Smartphone Linux που μπορείτε να εγκαταστήσετε σήμερα Θέλετε να αντικαταστήσετε το Android με το Linux στο smartphone σας; Δοκιμάστε αυτές τις λύσεις για κινητά Linux για smartphones και tablets. Διαβάστε Διαβάστε περισσότερα

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: Προσαρμογή Android, Custom Android Rom, Google, Google Play Store, Longform Guide, Open Source, Απόρρητο Smartphone.