Επεξεργασία των πολέμων συμβαίνει όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν το μυαλό τους στη Wikipedia.  Εδώ είναι δέκα από τις πιο διάσημες διαφωνίες.

Επεξεργασία των πολέμων της Wikipedia: Οι πιο αστείες, πιο περίεργες και μεγαλύτερες μάχες στο Wiki

Διαφήμιση Ποια είναι η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, του Κιέβου ή του Κιέβου; Η παραδοσιακή μαγιονέζα περιέχει χυμό λεμονιού; Και ήταν ο Steven Colbert σοβαρός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2008; Καλώς ήλθατε στην Wikipedia επεξεργαστείτε πολέμους. Τι είναι ένας πόλεμος επεξεργασίας; Εάν είστε αρκετά μεγάλος, ίσως θυμηθείτε μια εποχή που οι πληροφορίες σχετικά με το Wikipedia ήταν κάπως αναξιόπιστες. Δεν θα μπορούσατε ποτέ να είστε σί

Διαφήμιση

Ποια είναι η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, του Κιέβου ή του Κιέβου; Η παραδοσιακή μαγιονέζα περιέχει χυμό λεμονιού; Και ήταν ο Steven Colbert σοβαρός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2008;

Καλώς ήλθατε στην Wikipedia επεξεργαστείτε πολέμους.

Τι είναι ένας πόλεμος επεξεργασίας;

Εάν είστε αρκετά μεγάλος, ίσως θυμηθείτε μια εποχή που οι πληροφορίες σχετικά με το Wikipedia ήταν κάπως αναξιόπιστες. Δεν θα μπορούσατε ποτέ να είστε σίγουροι ότι αυτό που διαβάζετε ήταν απόλυτο γεγονός, ειδικά σε θέματα εξειδικευμένα.

Σήμερα, το πρόβλημα αξιοπιστίας έχει εξαφανιστεί σε μεγάλο βαθμό Είναι η Wikipedia αξιόπιστη; Εδώ είναι μερικές συμβουλές για το πώς να μάθετε ότι η Wikipedia είναι αξιόπιστη; Εδώ είναι μερικές συμβουλές για το πώς να μάθετε πόσο αξιόπιστη είναι η Wikipedia; Είναι αξιόπιστη η Wikipedia; Μπορείτε να εμπιστευτείτε τις πληροφορίες που βρίσκετε σε ένα συγκεκριμένο άρθρο εκεί; Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς μπορείτε να μάθετε. Διαβάστε περισσότερα . Περισσότεροι από 35 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγγραφεί για να επεξεργαστούν ένα άρθρο στον ιστότοπο έκδοσης αγγλικής γλώσσας. Από αυτούς, 300.000 έχουν επεξεργαστεί Wikipedia περισσότερες από 10 φορές και 150.000 έχουν κάνει μια επεξεργασία τον τελευταίο μήνα.

Λόγω των αριθμών που εμπλέκονται, δεν θα πρέπει να εκπλαγείτε να μάθετε ότι οι εκδότες μερικές φορές διαφωνούν μεταξύ τους. Ταιριάζουν τα άρθρα ad nauseam, με συμβιβασμούς όχι πάντα επικείμενες. Όταν προκύψει αυτή η κατάσταση, έχετε έναν πόλεμο επεξεργασίας .

Εδώ είναι 10 από τις πιο αστείες, πιο περίεργες και πιο περίφημες επεξεργασίες πολέμων. Θα σας αφήσουμε να αποφασίσετε για το ποια πλευρά είναι σωστή!

1. Αλουμίνιο εναντίον αλουμινίου

Αλουμινίου ή αλουμινίου; Οι άνθρωποι το χαρακτηρίζουν συχνά ως μια μάχη της βρετανικής αγγλικής έναντι αμερικανικής αγγλικής γλώσσας, αλλά αυτό δεν είναι απολύτως αληθές.

Ο αγγλικός χημικός Sir Humphry Davy πιστώνεται με την ονομασία του μετάλλου. Αρχικά επέλεξε την αργιλίνη, διατηρώντας την ορθογραφία σε ευθυγράμμιση με πλατίνη, μολυβδαίνιο, και ταντάλη, τα οποία όλοι πήραν το όνομά τους από τα οξείδια τους.

Αργότερα το 1812, ο Βρετανός επιστήμονας Thomas Young πρότεινε το αργίλιο. Ισχυρίστηκε ότι θα πρέπει να ταιριάζει με το potass ium, sod ium, magnes ium, calc ium και stront ium. Οι επιστήμονες τις είχαν ανακαλύψει την ίδια εποχή.

Παραδόξως, οι Αμερικανοί επιστήμονες ήταν οι πρώτοι που υιοθέτησαν το "-ium" που τελειώνει. Έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο τον 19ο αιώνα και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται εκτός της Βόρειας Αμερικής σήμερα. Η μετανάστευση των ΗΠΑ πίσω στο "-um" τελείωσε άρχισε στη δεκαετία του 1860.

Το 1990, η Διεθνής Ένωση Καθαρής και Εφαρμοσμένης Χημείας (IUPAC) δήλωσε ότι η αλουμίνα είναι η σωστή ορθογραφία και η επιστημονική κοινότητα του κόσμου την ενέκρινε επίσημα.

Αυτός ο πόλεμος επεξεργασίας έχει 6.000 αλλαγές και καταμέτρηση.

2. Grand Theft Auto IV: Niko Bellic

Ο Niko Bellic είναι ο κύριος πρωταγωνιστής του Grand Theft Auto IV.

Στο παρασκήνιο του παιχνιδιού, ο Νίκο πολεμά σε έναν ανώνυμο πόλεμο. Δεδομένης της ιστορίας και των αναφορών εντός των παιχνιδιών, θεωρείται ευρέως ότι είναι η σύγκρουση των Βοσνίων από τα πρώτα και τα μέσα της δεκαετίας του '90.

Ωστόσο, παρά τις πολλές αναλύσεις, είναι αδύνατο να προσδώσουμε την εθνικότητά του σε μία από τις συμμετέχουσες χώρες. Οι συντάκτες της Wikipedia έχουν επανειλημμένα καταργήσει τις αναφορές στο Νίκο ως Σέρβος, Σλοβάκος ή Βόσνιος.

Ακόμη και ο εκτελεστικός παραγωγός της GTA IV, Dan Houser, ζυγίζει στη συζήτηση. Αρνείται να διαπράξει, λέγοντας αόριστα ότι ο Νίκο ήταν από "από αυτό το γκρίζο τμήμα της ανατολικής Ευρώπης."

Η εθνικότητα του Niko έχει αλλάξει μέχρι στιγμής 12.000 φορές.

3. Τροπική καταιγίδα Zeta

Οι τυφώνες μπορούν να συμβούν εκτός εποχής τυφώνα. Αν και είναι σπάνιες.

Ο τυφώνας Alice σχηματίστηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1954.
Τροπική θύελλα Zeta Hit 30 Δεκεμβρίου 2005.

Οι δύο καταιγίδες είναι οι μοναδικές γνωστές καταιγίδες του Ατλαντικού για δύο ημερολογιακά έτη.

- Kendra "Το Gloom είναι το Beat μου" Pierre-Louis (@ KendraWrites) 30 Νοεμβρίου 2017

Θεωρητικά, οι εποχές των τυφώνων είναι καλά καθορισμένες. Η εποχή στη λεκάνη του Ατλαντικού - η οποία επηρεάζει τη Φλόριντα και τον Κόλπο του Μεξικού - τρέχει επίσημα από την 1η Ιουνίου έως τις 30 Νοεμβρίου. Ωστόσο, στην πράξη, οι εμπειρογνώμονες μετρούν την εποχή από την στιγμή που ο πρώτος τυφώνας σχηματίζεται όταν ο τελευταίος τυφώνας διαλύεται.

Σχεδόν όλοι οι τυφώνες εμπίπτουν στο επίσημο εύρος ημερομηνιών. Ωστόσο, το 2005 ήταν διαφορετικό. Η τελική θύελλα του έτους ήταν η τροπική θύελλα Zeta. Δημιούργησε στις 30 Δεκεμβρίου και εξαφανίστηκε στις 7 Ιανουαρίου. Έγινε μόνο η δεύτερη τροπική καταιγίδα του Ατλαντικού στην ιστορία για να καλύψει δύο χρόνια.

Το Zeta έθεσε ένα δίλημμα για τους συντάκτες της Wikipedia. Πρέπει να κατηγοριοποιηθεί ως η τελευταία καταιγίδα του 2005 ή η πρώτη καταιγίδα του 2006; Η απόφαση έχει αλλάξει 3.500 φορές και μετρά.

( Σημείωση: Εάν ζείτε σε μια περιοχή επιρρεπής στον τυφώνα, βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης στο τηλέφωνό σας Πως να λάβετε άμεσες ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης στο τηλέφωνο και στον υπολογιστή σας Πώς να λάβετε άμεσα ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης στο τηλέφωνο και στον υπολογιστή σας Θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης για εκδηλώσεις όπως ο ακραίες καιρικές συνθήκες και οι προειδοποιήσεις ταξιδιού; Δείτε πώς μπορείτε να τις λάβετε στο τηλέφωνό σας και στον υπολογιστή σας.

4. Κίεβο ή Κίεβο;

Αν και η ορθογραφία "Κίεβο" εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία το 1804, το Κίεβο είναι η σωστή έκδοση.

Μετά την ανεξαρτησία της Ουκρανίας το 1991, δημοσίευσε κανόνες για τη μετάφραση των γεωγραφικών ονομάτων. Το έγγραφο υποστήριξε ότι το Κίεβο ήταν η επίσημη ορθογραφία.

Όλοι στη διεθνή κοινότητα χρησιμοποιούν τώρα το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι περισσότερες δημοσιεύσεις ειδήσεων έχουν επίσης αλλάξει. Δύο από τα τελευταία holdouts είναι το BBC και οι New York Times.

5. Πόσο ψηλός ήταν ο Αντρέ ο Γίγαντας;

Ο θρύλος του WWF Andre the Giant ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς παλαιστές των 70s και 80s. Υποφέρει από γιγαντισμό, αφήνοντάς τον ψηλά πάνω από τους αντιπάλους του στο δαχτυλίδι.

Αλλά η συζήτηση για το πόσο πάνω από αυτούς δεν θα πάει μακριά. Η σελίδα Wikipedia έχει αλλάξει 4.000 φορές.

Το πραγματικό ύψος του Αντρέ δεν έχει συμφωνηθεί πλήρως. Κάποιοι λένε ότι μόλις μεγάλωσε πάνω από το ύψος των 6'10 ", ενώ τα επίσημα έγγραφα του WWE κυμαίνονται μεταξύ 7'4" και 7'5 ".

6. Iron Maiden: Rock Band ή συσκευή βασανιστηρίων;

Για οποιαδήποτε λέξη, όρο ή φράση που έχει πολλαπλές έννοιες, οι συντάκτες της Wikipedia πρέπει να συμφωνήσουν στην κύρια σελίδα.

Για παράδειγμα, εάν κάνετε αναζήτηση για "ΕΕ", θα καταλήξετε στη σελίδα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι συντάκτες συμφώνησαν σωστά ότι είναι πιο διάσημο το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, το στρατηγικό παιχνίδι Europa Universalis και μια μικρή κοινότητα στη Βόρεια Γαλλία. Τα άλλα άρθρα είναι διαθέσιμα μέσω της σελίδας αποσαφήνισης του όρου.

Ωστόσο, στην περίπτωση του Iron Maiden, η κοινότητα του Wiki διαιρείται για το κατά πόσο η βρετανική μπάντα heavy metal ή η γερμανική συσκευή βασανιστηρίων από τον Μεσαίωνα είναι πιο γνωστή.

Οι συντάκτες έχουν αλλάξει το άρθρο που χρησιμεύει ως η κύρια σελίδα για τον όρο αναζήτησης "Iron Maiden" σχεδόν 10.000 φορές. Δεν υπάρχει κανένα τέλος στη θέα.

7. Θείο εναντίον θείου

Ένα άλλο άγγιγμα ορθογραφίας ΗΠΑ και Αγγλίας με περισσότερες από 4.000 τροποποιήσεις.

Το Θείο χρησιμοποιείται από τον 5ο αιώνα π.Χ. στην Αρχαία Ελλάδα, ενώ το Θείο ήταν η λατινική ορθογραφία. Η έκδοση "-hur" δεν εμφανίστηκε σε πιο σύγχρονους χρόνους μέχρι την επανεισαγωγή της στη Γαλλία τον 14ο αιώνα.

Τον 20ό αιώνα, οι ΗΠΑ έμειναν με την ελληνική έκδοση. Η Βρετανία χρησιμοποίησε τη λατινική ορθογραφία.

Το 1990, το IUPAC που κυβερνούσε το Sulfur ήταν σωστό. Η Βρετανική Βασιλική Εταιρεία Χημείας μετανάστευσε το 1992.

8. Το έτος 2000

Αχ, το 1999 και η στροφή της χιλιετίας. Ο ομαλός του Santana ήταν ο νούμερο ένα και ο καθένας ήθελε ένα Furby για τα Χριστούγεννα. Και ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει το Bug της Χιλιετίας? εξακολουθεί να είναι ένα από τα χειρότερα λάθη προγραμματισμού όλων των εποχών Τα 10 χειρότερα λάθη προγραμματισμού στην ιστορία Τα 10 χειρότερα λάθη προγραμματισμού στην ιστορία Στο ιστορικό της παρελθόν, κωδικοποιώντας και την κατεστραμμένη καταστροφή. Περιπτώσεις λίγου κακού κώδικα προκάλεσαν καταστροφή σε σημαντικό επίπεδο. Τα παρακάτω είναι 10 από τα χειρότερα λάθη προγραμματισμού στην ιστορία. Διαβάστε περισσότερα .

Εκτός από αυτό δεν είναι αλήθεια. Μέχρι τώρα, είναι ένα φθαρμένο γεγονός ότι επειδή δεν υπήρχε έτος 0, η νέα χιλιετία άρχισε τα μεσάνυχτα στις 31 Δεκεμβρίου 2000, καθιστώντας τον Ιανουάριο του 2001 τον πρώτο μήνα της 3ης χιλιετίας μ.Χ.

Παρά τα γεγονότα, φαίνεται ότι ορισμένοι συντάκτες της Wikipedia δεν μπορούν να συμφωνήσουν. Το κείμενο έχει δει περισσότερες από 3.000 αλλαγές.

9. Μαγιονέζα

Οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν για το καρύκευμα τους επιλογής. Στην περίπτωση της μαγιονέζας, φαίνεται ότι κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει αν ο χυμός λεμονιού πρέπει να αποτελεί μέρος μιας παραδοσιακής συνταγής.

Η παλαιότερη συνταγή που περιέχει λεμόνι χρονολογείται από το 1820, αλλά υπάρχει μια λιγότερο γαλακτωματοποιημένη έκδοση του μάγου χωρίς λεμόνι που χρονολογείται από το 1815.

Προς το παρόν, η Wikipedia καλεί το χυμό λεμονιού "προαιρετικό". Αλλά δεδομένου ότι οι πληροφορίες έχουν ήδη αλλάξει 3.000 φορές, είναι απίθανο να παραμείνουν εκεί για πολύ.

Ανακαλύψτε τον κατάλογο των καλύτερων δικτυακών τόπων συνταγών στο διαδίκτυο. Μαγειρική για αρχάριους: 5 Βασικές τοποθεσίες για αρχάριους στην κουζίνα Μαγειρική για αρχάριους: 5 βασικές τοποθεσίες για αρχάριους στην κουζίνα Αυτές οι τοποθεσίες και οι οδηγοί θα πρέπει να βοηθούν κάθε αρχάριο στην κουζίνα να αισθάνεται πιο σίγουρη. Από τις τεχνικές στις συνταγές, θα πάρετε λίγο από όλα. Διαβάστε περισσότερα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα συστατικά.

10. Aphex Twin

Θα αφήσουμε με μια συνεχή συζήτηση για το ποια μουσικά είδη του δίσκου του Aphex Twin εμπίπτουν.

Συγκεκριμένα, κανείς δεν μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με το αν η μουσική του είναι "έξυπνη χορευτική μουσική" (IDM). Ακόμα και το όνομα του ίδιου του είδους έχει δημιουργήσει διαμάχες (είναι άλλοι τύποι χορευτικής μουσικής "ηλίθιοι";).

Ο ίδιος ο Aphex Twin έχει απορρίψει τον όρο. Ωστόσο, παρά τις 3.500 τροποποιήσεις, η Wikipedia εξακολουθεί να αναγράφει τον IDM ως ένα από τα συσχετισμένα του είδη.

Μάθετε περισσότερα για τη Wikipedia

Εντάξει. Τώρα είναι για εσάς. Πού βρίσκεστε στα 10 επιχειρήματα; Βεβαιωθείτε ότι μας ενημερώσατε στα παρακάτω σχόλια.

Και να θυμάστε ότι ο ιστότοπος δεν αφορά μόνο τους εκδότες. Η Wikipedia έχει πολλά ασυνήθιστα άρθρα Τα επίσημα άρθρα της Wikipedia "Ασυνήθιστα άρθρα" (και άλλοι περίεργοι ιστοχώροι αστείας ιστορίας) Τα επίσημα άρθρα της Wikipedia "Ασυνήθιστα άρθρα" (και άλλοι περίεργοι ιστοί αστείας ιστορίας) Ανατρέξτε σε αυτές τις περίεργες ιστορίες από την ιστορία. Από τα γεγονότα της Wikipedia σε ξεκαρδιστικές αφηγήσεις σε podcasts, αυτές οι πέντε τοποθεσίες έχουν όλα. Διαβάστε περισσότερα για να το ελέγξετε. Υπάρχει ακόμα και ένα παιχνίδι της Βικιπαίδειας που μπορείτε να παίξετε 5 Παιχνίδια ιστοχώρου διασκέδασης στον περιηγητή σας: Google, YouTube, IMDb και Wikipedia 5 Παιχνίδια ιστοχώρου διασκέδασης στο πρόγραμμα περιήγησης: Google, YouTube, IMDb και Wikipedia Μπορείτε να φανταστείτε τον ιστό χωρίς το Google; Ή χωρίς τρελά βίντεο στο YouTube; Αλλά τώρα, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε πόσο καλά ξέρετε το Google, το YouTube, το Wikipedia και το IMDb. Διαβάστε περισσότερα για να δροσιστείτε εάν εισέλθετε σε έναν από αυτούς τους επεξεργασμένους πολέμους.

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: Εγκυκλοπαίδεια, Wikipedia.