Ακολουθούν ορισμένες βασικές συμβουλές και τεχνάσματα για το WhatsApp που ίσως δεν γνωρίζετε.  Αλλά μόλις το κάνετε, είναι πιθανό να τα χρησιμοποιήσετε.

9 Essential WhatsApp Συμβουλές και τεχνάσματα που πρέπει να ξέρετε

Διαφήμιση Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, χάρη σε λειτουργίες όπως δωρεάν βίντεο κλήσεις και τη δυνατότητα διαγραφής μηνυμάτων. Ωστόσο, ακόμα και αν χρησιμοποιείτε συχνά το WhatsApp, μπορεί να έχετε χάσει μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του. Σε αυτό το άρθρο

Διαφήμιση

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, χάρη σε λειτουργίες όπως δωρεάν βίντεο κλήσεις και τη δυνατότητα διαγραφής μηνυμάτων. Ωστόσο, ακόμα και αν χρησιμοποιείτε συχνά το WhatsApp, μπορεί να έχετε χάσει μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του.

Σε αυτό το άρθρο θα ρίξουμε μια ματιά σε κάποια awesome χαρακτηριστικά γνωρίσματα WhatsApp. Και ενώ ορισμένοι χρήστες μπορούν να θεωρούν αυτές τις βασικές λειτουργίες WhatsApp, άλλοι χρήστες μπορούν να ανακαλύψουν παλαιότερα άγνωστα κόλπα που μπορούν να προσθέσουν στο οπλοστάσιό τους.

1. Τυλίξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου WhatsApp

whatsapp-privacy-settings-on-iphone

Δεν θέλετε πάντα να γνωρίζουν όλοι όταν είστε συνδεδεμένοι ή αν έχετε την ευκαιρία να δουν το τελευταίο τους μήνυμα. Μερικές φορές θέλετε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε προτού λάβετε αυτές τις συνομιλίες.

Μπορεί επίσης να έχετε σοβαρούς λόγους να βεβαιωθείτε ότι μόνο ορισμένα άτομα βλέπουν την εικόνα του προφίλ σας. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ απίθανο ότι θα θέλατε οποιονδήποτε αλλά τους φίλους σας να δει την εικόνα του προφίλ σας καθόλου.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Λογαριασμός> Απόρρητο και μπορείτε να προσαρμόσετε όλες τις ρυθμίσεις απορρήτου WhatsApp. Από προεπιλογή, όλοι - και όχι μόνο οι επαφές σας - μπορούν να δουν την τελευταία φορά που βλέπετε το χρόνο, το μήνυμα κατάστασης και την εικόνα προφίλ, οι οποίες μπορεί να μοιράζονται λίγο υπερβολικά.

Είναι περίεργο το γεγονός ότι μια εφαρμογή που αποφάσισε να έχει μεγάλη κρυπτογράφηση αποφάσισε επίσης να έχει υπερβολικά δημόσιες προεπιλεγμένες ρυθμίσεις απορρήτου. Εξαρτάται από εσάς να κάνετε το WhatsApp πιο ασφαλή και ιδιωτικό 8 Συμβουλές για να κάνετε WhatsApp πιο ασφαλές και ιδιωτικό 8 Συμβουλές για να κάνετε WhatsApp πιο ασφαλή και ιδιωτικό WhatsApp είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους άμεσων αγγελιοφόρων διαθέσιμα και σχεδόν σαν ένα κοινωνικό δίκτυο. Αλλά αν το χρησιμοποιείτε, ακολουθούν ορισμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να προστατεύσετε την ασφάλεια και την ιδιωτικότητά σας. Διαβάστε περισσότερα .

Σημείωση: Αυτός είναι ο τόπος όπου μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης, εάν το επιθυμείτε. Ωστόσο, εάν το κάνετε αυτό, δεν θα μπορείτε να δείτε τις αποδείξεις ανάγνωσης των άλλων ανθρώπων.

2. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των μηνυμάτων WhatsApp

whatsapp-chat-backup-settings-on-iphone

Εάν ποτέ δεν θέλετε να χάσετε ποτέ ένα και μόνο μήνυμα WhatsApp, θα πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του ιστορικού συνομιλιών. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Συνομιλίες> Δημιουργία αντιγράφων συνομιλίας και πατήστε στο Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα .

Εάν βρίσκεστε σε iOS, το αντίγραφο ασφαλείας πηγαίνει κατευθείαν στο λογαριασμό σας iCloud. Σε μια συσκευή Android, μεταβαίνει στον λογαριασμό σας στο Google Drive. Φυσικά, θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε στον αντίστοιχο λογαριασμό αποθήκευσης cloud.

Είναι καλύτερο να βάλετε τα αντίγραφα ασφαλείας στον αυτόματο πιλότο και να τα ξεχάσετε. Αυτό είναι όπου η επιλογή Auto Backup είναι χρήσιμη. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των συζητήσεων σας σε καθημερινή, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση. (Μπορείτε να καθορίσετε αν θέλετε να συμπεριλάβετε τα βίντεο στο αντίγραφο ασφαλείας.) Τώρα, εάν διαγράψετε κατά λάθος τα μηνύματα WhatsApp Πώς να ανακτήσετε τα διαγραμμένα ή λείπουν τα μηνύματα WhatsApp Πώς να ανακτήσετε τα διαγραμμένα ή λείπουν μηνύματα WhatsApp Καλύπτουμε τον τρόπο λήψης των μηνυμάτων WhatsApp που διαγράφηκαν και αρχειοθετήθηκαν όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη και ταχύτερη. Διαβάστε περισσότερα, εξακολουθείτε να έχετε κάποια ελπίδα να τα ανακτήσετε.

3. Εξαγωγή ξεχωριστών συζητήσεων WhatsApp

include-media-option-for-exporting-chat-από-whatsapp-on-iphone

Εάν θέλετε να μοιραστείτε συγκεκριμένες συνομιλίες μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Slack ή κάποιας άλλης υπηρεσίας, θα πρέπει πρώτα να τις εξάγετε χρησιμοποιώντας την επιλογή Εξαγωγή συνομιλίας . Αυτό θα βρείτε στην ενότητα Πληροφορίες επικοινωνίας (ενότητα Πληροφορίες ομάδας για ομάδες), στην οποία εμφανίζεται το όνομα της επαφής, ο αριθμός τηλεφώνου, το μήνυμα κατάστασης κ.λπ.

Η εξαγόμενη συνομιλία εμφανίζεται ως αρχείο ZIP που μπορείτε να μοιραστείτε με άλλους. Κατά την εξαγωγή, μπορείτε να καθορίσετε αν το αρχείο θα πρέπει να περιλαμβάνει συνημμένα μέσα.

Παρεμπιπτόντως, μπορείτε επίσης να κατεβάσετε φωτογραφίες και βίντεο κατάστασης του WhatsApp Τρόπος λήψης μιας κατάστασης Photos ή βίντεο κατάστασης WhatsApp Τρόπος λήψης μιας κατάστασης Photos ή βίντεο από το status WhatsApp από τις καταστάσεις WhatsApp δεν αποθηκεύονται αυτόματα στο τηλέφωνό σας. Δείτε πώς μπορείτε να κατεβάσετε μια φωτογραφία ή βίντεο κατάστασης του WhatsApp Status. Διαβάστε περισσότερα κοινόχρηστα από άλλους, αλλά είναι αμφισβητήσιμο αν πρέπει να το κάνετε.

4. Αλλάξτε την Ταπετσαρία WhatsApp

Η συζήτηση σχετικά με το WhatsApp δεν χρειάζεται να είναι μια ήρεμη εμπειρία, καθώς είναι πραγματικά εύκολο να αλλάξετε το φόντο. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Συνομιλίες> Ταπετσαρία συνομιλίας και μπορείτε να τραβήξετε ένα νέο φόντο από την ενσωματωμένη βιβλιοθήκη ταπετσαρίας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα συμπαγές χρώμα ή μία από τις δικές σας φωτογραφίες ως ταπετσαρία.

Θέλετε πίσω την αρχική ταπετσαρία WhatsApp; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε στο Reset Wallpaper .

5. Δείτε ακριβώς όταν τα μηνύματα WhatsApp έχουν διαβαστεί

Εάν θέλετε να ελέγξετε αν ο φίλος σας γνωρίζει για το πάρτι σας ή όχι, μπορείτε εύκολα να δείτε αν έχουν διαβάσει τα μηνύματα που έχετε στείλει ή όχι. Απλά δείτε τη συνομιλία και αναζητήστε τα μπλε τσιμπούρια για να μάθετε αν έχει διαβαστεί το τελευταίο σας μήνυμα (εάν έχουν ενεργοποιημένες τις αποδείξεις ανάγνωσης).

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες; Πατήστε παρατεταμένα το σχετικό μήνυμα και πατήστε Πληροφορίες για να δείτε ακριβώς πότε το συγκεκριμένο μήνυμα παραδόθηκε και πότε διαβάστηκε.

Λάβετε υπόψη ότι θα δείτε μερικά γκρι τσιμπούρια αν ο φίλος σας δεν έχει διαβάσει το μήνυμα και ένα μόνο γκρι τσιμπούρι αν δεν έχει παραδοθεί ακόμα.

6. Ελέγξτε τη χρήση των δεδομένων WhatsApp

whatsapp-network-usage-stats-on-iphone

Κανείς δεν αρέσει υπερβολικές χρεώσεις δεδομένων, οπότε αξίζει τον κόπο να ελέγχετε πόσα δεδομένα χρησιμοποιεί το WhatsApp. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Χρήση δεδομένων και αποθήκευσης> Χρήση δικτύου και μπορείτε να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες της κατανάλωσης δεδομένων.

Εάν θέλετε να μειώσετε τη χρήση δεδομένων, ρυθμίστε τις ρυθμίσεις αυτόματης λήψης μέσων και κλήσεων από τις Ρυθμίσεις> Χρήση δεδομένων και αποθήκευσης . Εδώ, μπορείτε να περιορίσετε τις αυτόματες λήψεις πολυμέσων σε συνδέσεις Wi-Fi ή να τις απενεργοποιήσετε εντελώς για αποθήκευση σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Η επιλογή χαμηλότερης ποιότητας φωνητικής κλήσης βοηθά επίσης στη μείωση της χρήσης δεδομένων.

7. Χρησιμοποιήστε το WhatsApp σε μια επιφάνεια εργασίας

whatsapp-web-qr-code

Όσο το smartphone σας με ενεργοποιημένη τεχνολογία WhatsApp διαθέτει ενεργή σύνδεση στο Internet, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp στον υπολογιστή σας Πώς να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp στον υπολογιστή σας και το συγχρονισμό με το τηλέφωνό σας Πώς να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp στον υπολογιστή σας και το συγχρονισμό με το τηλέφωνό σας Εδώ είναι ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιήσετε το Whatsapp στην επιφάνεια εργασίας σας και να έχετε συγχρονισμό με το Whatsapp στο τηλέφωνο ή το tablet Android σας. Διαβάστε περισσότερα .

Για να ξεκινήσετε, κατευθυνθείτε στο web.whatsapp.com στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, ανοίξτε το WhatsApp στο τηλέφωνό σας και επισκεφτείτε τις Ρυθμίσεις> WhatsApp Web / Desktop . Τώρα τοποθετήστε το τηλέφωνό σας στην οθόνη του υπολογιστή σας για να σαρώσετε τον κωδικό QR που εμφανίζεται εκεί. Οι συνομιλίες σας θα εμφανιστούν αμέσως.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να αποκτήσετε πρόσβαση σε WhatsApp σε ένα tablet, αλλά θα χρειαστεί να ζητήσετε πρώτα την έκδοση desktop της ιστοσελίδας WhatsApp. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι αυτή η μέθοδος δεν φαίνεται να λειτουργεί για όλους. Δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτό.

8. Μεταφέρετε τον λογαριασμό σας στο WhatsApp σε νέο αριθμό

Η αλλαγή σε νέο αριθμό κινητού δεν σημαίνει το τέλος του λογαριασμού σας στο WhatsApp - είναι δυνατή η μεταφορά του στον νέο αριθμό. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Λογαριασμός> Αλλαγή αριθμού για να ξεκινήσετε τη διαδικασία. Θα χρειαστεί να εισαγάγετε τόσο τους παλιούς όσο και τους νέους αριθμούς για να μεταφέρετε σωστά τα δεδομένα.

9. Διαγράψτε το λογαριασμό σας στο WhatsApp

Αν για κάποιο λόγο θέλετε να διαγράψετε πλήρως το λογαριασμό σας στο WhatsApp, κατευθυνθείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις> Λογαριασμός> Διαγραφή του λογαριασμού μου για να ξεκινήσετε. Μπορείτε πάντα να ξεκινήσετε έναν νέο λογαριασμό αργότερα αν αλλάξετε γνώμη, αλλά το ιστορικό συνομιλιών από τον τρέχοντα λογαριασμό θα παραμείνει για πάντα. Τα αντίγραφα ασφαλείας των σύννεφων των μηνυμάτων σας επίσης εξαφανίζονται. Επιπλέον, θα εξαφανιστείτε από τις ομάδες και τις λίστες επαφών των φίλων σας.

Λάβετε υπόψη ότι οι συνομιλίες που συμμετείχατε εξακολουθούν να είναι ορατές στις επαφές σας, καθώς αυτές οι συνομιλίες αποτελούν επίσης μέρος του ιστορικού συνομιλιών.

Περισσότερες Συμβουλές και τεχνάσματα για κρυφές συμβουλές

Η WhatsApp είναι εδώ για να μείνει, παρά τις εναλλακτικές λύσεις WhatsApp επικεντρωμένες στην προστασία της ιδιωτικής ζωής. Έχει πολλά χαρακτηριστικά και ρυθμίσεις που δεν είναι προφανή με την πρώτη ματιά. Τώρα που ξέρετε για αυτά τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά WhatsApp, θα πρέπει να δοκιμάσετε μερικά κρυμμένα τεχνάσματα WhatsApp 10 κρυμμένα τεχνάσματα WhatsApp που χρειάζεστε για να δοκιμάσετε τώρα 10 κρυμμένα τεχνάσματα WhatsApp που χρειάζεστε για να δοκιμάσετε σωστά τώρα Μπορεί να νομίζετε ότι γνωρίζετε τα πάντα για το WhatsApp. Ωστόσο, όπως και οτιδήποτε σχετίζεται με την τεχνολογία, υπάρχουν πάντα περισσότερα κόλπα, συμβουλές και χαρακτηριστικά για να μάθουν και να χρησιμοποιήσουν. Διαβάστε παρακάτω.

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: Πελάτης συνομιλίας, Online Chat, WhatsApp.