Θέλετε να φιλοξενήσετε το δικό σας site WordPress στο Raspberry Pi;  Δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε εγκαθιστώντας το LAMP και το WordPress.

Πώς να φιλοξενήσει μια ιστοσελίδα WordPress στο Raspberry Pi

Διαφήμιση Αν θέλετε την πιο αβίαστη εμπειρία WordPress, μια διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress Οι καλύτεροι προμηθευτές φιλοξενίας WordPress Οι καλύτεροι προμηθευτές φιλοξενίας WordPress Ξεκινώντας το δικό σας site WordPress; Εδώ είναι οι καλύτεροι προμηθευτές φιλοξενίας WordPress για την ελαχιστοποίηση των πονοκεφάλων και τη μεγιστοποίηση της απόδοσης. Διαβάστε περισσότερα όπως η WP Engine χειρίζεται όλη τη ρύθμιση και την υποστήριξη, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στο περιεχόμενό σας. Είναι αυτό που χρησιμοποιούμε για να τρέξουμε τις δικές μας ιστοσελίδες αδελφών. Αλλά αν δεν διαθέτετε χρήματα

Διαφήμιση

Αν θέλετε την πιο αβίαστη εμπειρία WordPress, μια διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress Οι καλύτεροι προμηθευτές φιλοξενίας WordPress Οι καλύτεροι προμηθευτές φιλοξενίας WordPress Ξεκινώντας το δικό σας site WordPress; Εδώ είναι οι καλύτεροι προμηθευτές φιλοξενίας WordPress για την ελαχιστοποίηση των πονοκεφάλων και τη μεγιστοποίηση της απόδοσης. Διαβάστε περισσότερα όπως η WP Engine χειρίζεται όλη τη ρύθμιση και την υποστήριξη, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στο περιεχόμενό σας. Είναι αυτό που χρησιμοποιούμε για να τρέξουμε τις δικές μας ιστοσελίδες αδελφών.

Αλλά αν δεν διαθέτετε χρήματα ή απλά θέλετε να κάψετε τις ικανότητές σας στο DIY, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα Raspberry Pi για τον ιστότοπό σας WordPress.

Δείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε το Apache, τη MySQL και την PHP στο Raspberry Pi και στους ιστότοπους φιλοξενίας, τόσο στο τοπικό όσο και στο διαδίκτυο.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το WordPress;

Αν ψάχνετε για έναν τρόπο να φιλοξενήσετε έναν ιστότοπο με τις ελάχιστες αναστάτωση, το WordPress δεν είναι η προφανής λύση. Έχουμε ήδη εξετάσει πώς να διαμορφώσετε το Raspberry Pi για να φιλοξενήσετε έναν στατικό ή δυναμικό ιστότοπο (δηλαδή έναν που βασίζεται σε τυποποιημένες, προεγγραμμένες σελίδες ή σε έναν ιστότοπο που χρησιμοποιεί μια βάση δεδομένων για την συμπλήρωση σελίδων).

Αλλά αν θέλετε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε το WordPress ή αναπτύσσετε ένα θέμα ή plugins για έναν ιστότοπο WordPress, τότε έχοντας ένα Raspberry Pi με την πλατφόρμα blogging εγκατεστημένο και έτοιμο για χρήση είναι μια μεγάλη επιλογή.

Ποια σμέουρα Pi πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Raspberry Pi 3 και Raspberry Pi 3Β +

Για να εγκαταστήσετε το WordPress σε Raspberry Pi, θα πρέπει να το εγκαταστήσετε ως διακομιστή LAMP. Με τα εγκατεστημένα Linux, Apache, MySQL και PHP, το Pi σας θα μπορεί να χειριστεί το WordPress (και άλλο λογισμικό της ιστοσελίδας).

Διάφορα μοντέλα Raspberry Pi είναι διαθέσιμα. Μπορεί να έχετε ένα, πολλά ή κανένα. Αλλά ποια είναι η πιο κατάλληλη για το WordPress;

Ευτυχώς, οποιαδήποτε έκδοση του Raspberry Pi μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενήσει έναν ιστότοπο του WordPress. Ωστόσο, για καλύτερα αποτελέσματα, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα Raspberry Pi 2 ή νεότερη έκδοση. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια μεγαλύτερη κάρτα SD - τουλάχιστον 16 GB - καθώς ο χώρος αποθήκευσης είναι βασική προϋπόθεση για τους διακομιστές ιστού. (Επίσης, εξετάστε κάποια εξωτερική αποθήκευση για το Pi!)

Το υπόλοιπο αυτού του σεμιναρίου υποθέτει ότι το Raspberry Pi είναι ενεργοποιημένο και συνδεδεμένο στο τοπικό σας δίκτυο. Θα πρέπει επίσης να έχετε ρυθμίσει το SSH, για απομακρυσμένη πρόσβαση στην γραμμή εντολών.

Βήμα 1: Ρύθμιση του διακομιστή Web Apache

Ξεκινήστε από την εγκατάσταση του διακομιστή ιστού Apache. Πρόκειται για λογισμικό που σας επιτρέπει να προβάλλετε οποιονδήποτε τύπο ιστοσελίδας σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης. Είναι το μόνο που χρειάζεστε για να εμφανίσετε μια σελίδα HTML, στατική ή δυναμικά δημιουργημένη με την PHP.

 sudo apt install apache2 -y 

Μόλις εγκατασταθεί, το Apache θα αφαιρέσει ένα δοκιμαστικό αρχείο HTML στον φάκελο Ιστού στο Pi. Θα πρέπει να το δοκιμάσετε από άλλον υπολογιστή (ή smartphone) στο δίκτυό σας. Θα χρειαστεί να καταχωρίσετε τη διεύθυνση IP του Pi στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης. Αν χρησιμοποιείτε SSH, θα το ξέρετε ήδη. διαφορετικά, εισάγετε:

 hostname -I 

Αυτό εμφανίζει τη διεύθυνση IP του Raspberry Pi. Η σελίδα που βλέπετε πρέπει να είναι κάτι σαν αυτό:

Ο διακομιστής Apache είναι εγκατεστημένος στο Raspberry Pi

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε ότι η ιστοσελίδα λειτουργεί από το Raspberry Pi χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση http: // localhost.

Βήμα 2: Εγκατάσταση PHP σε Raspberry Pi

Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να εγκαταστήσετε την PHP. Πρόκειται για έναν προ-επεξεργαστή λογισμικού που επιτρέπει την προβολή ιστοσελίδων που παράγονται από διακομιστές και όχι σελίδες στατικής HTML. Ενώ μια σελίδα HTML μπορεί να γραφτεί στο σύνολό της, μια σελίδα PHP θα περιλαμβάνει κλήσεις σε άλλες σελίδες και τη βάση δεδομένων, για να την συμπληρώσετε με περιεχόμενο.

Ενώ άλλες πλατφόρμες από την πλευρά του διακομιστή είναι διαθέσιμες (όπως ASP), η PHP είναι ζωτικής σημασίας εδώ καθώς απαιτείται για το WordPress επειδή το ίδιο το WordPress γράφεται στην PHP.

Εγκατάσταση με:

 sudo apt install php -y 

Μόλις γίνει αυτό, θα πρέπει να ελέγξετε ότι η PHP λειτουργεί. Αλλάξτε τον κατάλογο στον / var / www / html / όπως παρακάτω:

 cd /var/www/html/ 

Εδώ, διαγράψτε το αρχείο index.html (την ιστοσελίδα που εμφανίσατε νωρίτερα):

 sudo rm index.html 

Στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα νέο αρχείο που ονομάζεται index.php (το nano είναι εγκατεστημένο από προεπιλογή):

 sudo nano index.php 

Εδώ, προσθέστε οποιοδήποτε (ή όλα) από τον ακόλουθο κώδικα:

 

Για να εμφανιστούν αυτές οι εντολές:

  • Η φράση "γεια κόσμο"
  • Η τρέχουσα ημερομηνία και ώρα
  • Πληροφορίες PHP για την εγκατάσταση

Αποθηκεύστε το αρχείο και κάντε επανεκκίνηση του Apache:

 sudo service apache2 restart 

Ανανεώστε τη σελίδα για να δείτε τα αποτελέσματα.

Εγκαταστήσατε PHP και εργάζεστε στο Raspberry Pi

Η PHP και η Apache λειτουργούν και οι δύο. Τώρα ήρθε η ώρα να εγκαταστήσετε το λογισμικό βάσης δεδομένων MySQL.

Βήμα 3: Εγκατάσταση MySQL σε Raspberry Pi

Το WordPress (και άλλο δυναμικά δημιουργούμενο λογισμικό ιστότοπου) απαιτεί μια βάση δεδομένων για την αποθήκευση του περιεχομένου, τις συνδέσεις σε εικόνες και τη διαχείριση της πρόσβασης των χρηστών (μεταξύ πολλών άλλων). Αυτό το έργο χρησιμοποιεί ένα πιρούνι MySQL που ονομάζεται MariaDB:

 sudo apt install mysql-server php-mysql -y 

Μόλις εγκατασταθεί αυτό, θα χρειαστεί και πάλι να κάνετε επανεκκίνηση του Apache:

 sudo service apache2 restart 

Όπως σημειώνεται, υπάρχουν και άλλες επιλογές βάσης δεδομένων για αυτόν τον τύπο έργου. Ωστόσο, για τα καλύτερα αποτελέσματα, ειδικά αν πρόκειται για τη διαμόρφωση ενός web server για πρώτη φορά, κολλήστε με την MySQL.

Βήμα 4: Εγκαταστήστε το WordPress στο Raspberry Pi

Για να εγκαταστήσετε το WordPress, θα πρέπει πρώτα να το εγκαταστήσετε. Ωστόσο, πριν κάνετε αυτό, διαγράψτε τα περιεχόμενα του / html / directory:

 cd /var/www/html/ sudo rm * 

Ο μπαλαντέρ αστερίσκου (*) διαγράφει τα πάντα στον κατάλογο χάρη στην εντολή rm (κατάργηση).

Κατεβάστε WordPress με wget

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το wget για να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση του WordPress:

 sudo wget http://wordpress.org/latest.tar.gz 

Μετά τη λήψη, εξαγάγετε τα περιεχόμενα:

 sudo tar xzf latest.tar.gz 

Ο κατάλογος wordpress θα πρέπει να δημιουργηθεί, αλλά θέλετε τα περιεχόμενά του σε html. Ενώ μπορείτε να τα μετακινήσετε με μη αυτόματο τρόπο χρησιμοποιώντας τη διεπαφή χρήστη επιφάνειας εργασίας, είναι απλό να γίνει αυτό από τη γραμμή εντολών:

 sudo mv wordpress/* . 

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει το διάστημα και την περίοδο στο τέλος, που αναφέρονται στον τρέχοντα κατάλογο!

Πληκτρολογήστε ls για να επιβεβαιώσετε ότι ο κατάλογος είναι γεμάτος από φακέλους WordPress και αρχεία PHP:

Μετακινήστε τα περιεχόμενα του καταλόγου WordPress

Πριν προχωρήσετε, τακτοποιήστε τα πράγματα λίγο, απορρίπτοντας το ληφθέν αρχείο και τον κατάλογο wordpress:

 sudo rm -rf wordpress latest.tar.gz 

Στη συνέχεια, ορίστε τον χρήστη του Apache ως ιδιοκτήτη του καταλόγου:

 sudo chown -R www-data: . 

Βήμα 5: Διαμόρφωση της MySQL

Για να ρυθμίσετε τη βάση δεδομένων, θα πρέπει πρώτα να εκτελέσετε την εντολή εγκατάστασης:

 sudo mysql_secure_installation 

Σύντομα θα σας ζητηθεί να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης root. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη, βεβαιώνοντας ότι έχετε σημειώσει τον κωδικό πρόσβασης, όπως θα χρειαστεί αργότερα.

Μόλις γίνει αυτό, θα εμφανιστούν τα παρακάτω μηνύματα:

  • Κατάργηση ανώνυμων χρηστών
  • Απενεργοποιήστε τη σύνδεση από το root
  • Καταργήστε τη βάση δεδομένων δοκιμών και την πρόσβαση σε αυτήν
  • Επανεκκινήστε τους πίνακες προνομίων τώρα

Για καθένα από αυτά, πατήστε Y για επιβεβαίωση. Όταν ολοκληρωθεί, θα εμφανιστεί το μήνυμα "Όλα έτοιμα!".

Βήμα 6: Δημιουργήστε τη βάση δεδομένων του WordPress

Για να εγκαταστήσετε το WordPress, θα πρέπει πρώτα να διαμορφώσετε τη βάση δεδομένων. Ξεκινήστε τρέχοντας την εντολή mysql, εισάγοντας τον κωδικό πρόσβασης από νωρίτερα.

 sudo mysql -uroot -p 

Αυτό ανοίγει την οθόνη MariaDB. Στη γραμμή εντολών, δημιουργήστε τη βάση δεδομένων:

 create database wordpress; 

Σημειώστε πως όλες οι εντολές εντός της οθόνης MariaDB τελειώνουν με ένα ";". Στη συνέχεια, ο χρήστης root χρειάζεται προνόμια βάσης δεδομένων. Χρησιμοποιήστε τον δικό σας κωδικό πρόσβασης αντί του PASSWORD.

 GRANT ALL PRIVILEGES ON wordpress.* TO 'root'@'localhost' IDENTIFIED BY 'PASSWORD'; 

Ακολουθήστε αυτό, ξεπλύνετε τα προγενέστερα δικαιώματα βάσης δεδομένων:

 FLUSH PRIVILEGES; 

Βγείτε από το εργαλείο διαχείρισης βάσεων δεδομένων MariaDB με Ctrl + D.

Βήμα 7: Εγκατάσταση και ρύθμιση παραμέτρων του WordPress

Η εγκατάσταση του WordPress είναι απλή. αν το έχετε κάνει ήδη σε έναν υπάρχοντα ιστότοπο, πρέπει να ξέρετε τι να κάνετε.

Ανοίξτε τον ιστότοπο στον περιηγητή σας (όπως περιγράφεται παραπάνω). Θα πρέπει να δείτε την οθόνη του WordPress Setup. Επιλέξτε τη γλώσσα σας, μετά Συνέχεια και σημειώστε τι απαιτείται: το όνομα της βάσης δεδομένων, το όνομα χρήστη, τον κωδικό πρόσβασης, τον κεντρικό υπολογιστή και το πρόθεμα πίνακα (αυτό ισχύει για τους πίνακες βάσης δεδομένων).

Εάν το κάνατε τόσο μακριά, θα πρέπει να έχετε ονομάσει τη βάση δεδομένων "wordpress" και να έχετε σημειώσει τον κωδικό πρόσβασης. Το όνομα χρήστη είναι root και το hosthost localhost . Το πρόθεμα πίνακα είναι wp_.

Κάντε κλικ στην επιλογή Υποβολή, στη συνέχεια εκτελέστε την εγκατάσταση και εισαγάγετε τον τίτλο ιστότοπου μαζί με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για το λογαριασμό διαχειριστή. Κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση του WordPress και περιμένετε καθώς το WordPress είναι (γρήγορα) ρυθμισμένο.

Για να συνδεθείτε στην εγκατάσταση του WordPress, μεταβείτε στο http: // localhost / wp-admin .

Εγκατεστημένη ιστοσελίδα WordPress σε ένα Raspberry Pi

Σε αυτό το στάδιο, έχετε έναν ιστότοπο που μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε. Ο οδηγός μας για να ξεκινήσετε με το WordPress Ρυθμίστε το ιστολόγιό σας με το WordPress: Ο τελικός οδηγός Ρυθμίστε το ιστολόγιό σας με το WordPress: Ο τελευταίος οδηγός Θέλετε να ξεκινήσετε το δικό σας blog αλλά δεν ξέρετε πώς; Δείτε το WordPress, την πιο ισχυρή πλατφόρμα blogging που διατίθεται σήμερα. Διαβάστε περισσότερα θα βοηθήσει εδώ. Μην ξεχάσετε να επιλέξετε ένα θέμα και μερικά χρήσιμα plugins. Θα χρειαστείτε επίσης μια μέθοδο πρόσβασης στην ιστοσελίδα από το διαδίκτυο.

Αποκτήστε πρόσβαση στο WordPress από το Διαδίκτυο

Όπως συμβαίνει, πιθανότατα θα έχετε πρόσβαση μόνο στον ιστότοπο από το οικείο δίκτυο. Για να το αλλάξετε αυτό, θα χρειαστείτε μια στατική διεύθυνση IP και θα διαχειριστείτε τη μετάδοση θύρας από το δρομολογητή σας στο Raspberry Pi.

Οι στατικές διευθύνσεις IP είναι ακριβές, ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν δυναμικό παροχέα DNS. Αυτό βασικά συνδέει μια προσαρμοσμένη διεύθυνση URL με το Raspberry Pi, παρόλο που οι υπηρεσίες αυτές πληρώνονται συχνά. Ελέγξτε τη λίστα των καλύτερων δυναμικών παρόχων DNS για πλήρεις λεπτομέρειες.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με κενές λευκές σελίδες ή σφάλμα εσωτερικού διακομιστή 500 στο WordPress Ο τελευταίος οδηγός για την επίλυση 500 εσωτερικών σφαλμάτων διακομιστή και κενών λευκών σελίδων στο WordPress Ο τελευταίος οδηγός για την επίλυση 500 εσωτερικών σφαλμάτων διακομιστή και κενών λευκών σελίδων στο WordPress 500 εσωτερικά σφάλματα διακομιστή και κενές σελίδες στο WordPress; Δείτε πώς μπορείτε να τα διορθώσετε αμέσως. Διαβάστε περισσότερα, ρίξτε μια ματιά στον χρήσιμο οδηγό μας.

Υποδοχή ενός ιστοχώρου WordPress στο Raspberry Pi: Επιτυχία!

Έχετε τελειώσει όλα τώρα, και ένας ιστότοπος WordPress τρέχει στο Raspberry Pi σας. Όσο ο υπολογιστής παραμένει αναμμένος, ο ιστότοπος θα συνεχίσει να είναι προσβάσιμος. Η διαδικασία είναι επίσης απλή, απαιτώντας απλά:

  • Εγκαταστήστε Apache, PHP και MySQL
  • Κατεβάστε και εγκαταστήστε το WordPress
  • Διαμορφώστε τη βάση δεδομένων MySQL
  • Δημιουργήστε τη βάση δεδομένων WordPress
  • Διαμορφώστε το WordPress
  • Εκκινήστε τον ιστότοπο και αποκτήστε πρόσβαση σε αυτό τοπικά ή μέσω του ιστού

Αν όλα αυτά ήταν λίγο συντριπτικά, δεν σας κατηγορούμε. Γι 'αυτό σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το WP Engine για να φιλοξενήσετε ιστοσελίδες WordPress με μηδενική ταλαιπωρία. Διαχειρίζονται όλα τα θέματα διαχείρισης, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στο περιεχόμενό σας.

Συνεχίστε να βελτιώνετε τις γνώσεις σας στο WordPress με τον οδηγό μας για τις χαρακτηρισμένες μικρογραφίες και μεγέθη εικόνων στο WordPress Ο πλήρης οδηγός για τις προτεινόμενες μικρογραφίες και μεγέθη εικόνας στο WordPress Ο πλήρης οδηγός για τις προτεινόμενες μικρογραφίες και μεγέθη εικόνας στο WordPress Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα μεγέθη εικόνας στο WordPress και διαχείριση των εμφανιζόμενων εικόνων. Διαβάστε περισσότερα .

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: Raspberry Pi, Web Server, Wordpress.