Η αντίστροφη συμβατότητα των Windows ξεθωριάζει με κάθε εκ των προτέρων.  Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε προγράμματα 16 bit στα Windows 64-bit.

Πώς να τρέξετε πραγματικά παλιό λογισμικό σε έναν υπολογιστή 64-bit: 6 μεθόδους

Διαφήμιση Μικτά κομμάτια, η αντίστροφη συμβατότητα των Windows ξεθωριάζει. Η εγκατάσταση των Windows 10 64-bit δεν μπορεί να εκτελέσει λογισμικό από την εποχή των 16 bit. Τουλάχιστον δεν είναι εγγενής. Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτό δεν είναι σημαντικό θέμα. Τα Windows 3.1, η τελευταία έκδοση των 16 bit των Windows, έπληξε την αγορ

Διαφήμιση

Μικτά κομμάτια, η αντίστροφη συμβατότητα των Windows ξεθωριάζει. Η εγκατάσταση των Windows 10 64-bit δεν μπορεί να εκτελέσει λογισμικό από την εποχή των 16 bit. Τουλάχιστον δεν είναι εγγενής. Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτό δεν είναι σημαντικό θέμα. Τα Windows 3.1, η τελευταία έκδοση των 16 bit των Windows, έπληξε την αγορά το 1992.

Εάν έχετε ένα παλιό κομμάτι λογισμικού που πρέπει να τρέξετε, παρουσιάζει ένα πρόβλημα. Εδώ μπορείτε να πολεμήσετε και να πάρετε το παλιό λογισμικό και τα παιχνίδια σας 16 bit και να λειτουργούν στα Windows 10.

Πώς τρέχετε προγράμματα 16 bit στα Windows 64-bit;

Έτσι, η εγκατάστασή σας στα Windows Vista των 64 bit δεν μπορεί να εκτελέσει λογισμικό 16 bit Γιατί δεν μπορούν να λειτουργούν 64-bit λειτουργικά συστήματα Εκτέλεση 16-bit εφαρμογές; Γιατί δεν μπορούν να λειτουργούν 64-bit λειτουργικά συστήματα Εκτέλεση 16-Bit εφαρμογές; Γιατί ο υπολογιστής σας 64-bit δεν μπορεί να εκτελέσει τις παλιές σας εφαρμογές 16 bit; Εδώ γιατί και μερικές λύσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ούτως ή άλλως. Διαβάστε περισσότερα . Ωστόσο, αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι μπορείτε να κάνετε virtualization ή να εξομοιώσετε το πρόγραμμα ή το παιχνίδι σας των 16 bit στα Windows 10. Η εγκατάσταση μιας εικονικής μηχανής για την εκτέλεση μιας παλιάς έκδοσης των Windows είναι ένας εύκολος τρόπος για να βυθιστείτε σε αυτά τα παλιά παιχνίδια για άλλη μια φορά .

1. Λειτουργία των Windows XP

Τα Windows 7 είχαν ένα δροσερό χαρακτηριστικό γνωστό ως Windows XP Mode . Η λειτουργία Windows XP ήταν μια πλήρης εικονική μηχανή των Windows XP που θα μπορούσατε να εκτελέσετε. Ήταν απλό στη χρήση και έκανε το άλμα πίσω στα Windows XP από τα Windows 7 προσβάσιμα σε κανέναν.

Δυστυχώς, η λειτουργία των Windows XP δεν έκανε το άλμα στα Windows 8, ούτε στα Windows 10. Αλλά μην ανησυχείτε. Μπορείτε να ακολουθήσετε τον οδηγό μου για τον τρόπο νόμιμης λήψης των Windows XP δωρεάν Πώς να αποκτήσετε ένα Windows XP Κατεβάστε το δωρεάν Από τη Microsoft, νομικά Πώς να αποκτήσετε μια λήψη των Windows XP δωρεάν από τη Microsoft, νομικά Η Microsoft δίνει δωρεάν λήψη των Windows XP, υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείτε μια εικονική μηχανή. Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς. Διαβάστε περισσότερα . Ο οδηγός σας δείχνει ακριβώς πώς να κατεβάσετε τη λειτουργία Windows XP, να την εισαγάγετε σε μια εικονική μηχανή και να την πυροδοτήσετε, ώστε να μπορείτε να παίξετε τα αγαπημένα σας παλιά παιχνίδια.

2. Εγκατάσταση της δικής σας εικονικής μηχανής για παλιά παιχνίδια

Έχετε ένα παλιό δίσκο των Windows που βρίσκεται γύρω; Χρησιμοποιήστε μια εικονική μηχανή όπως το VirtualBox ή το VMware Workstation για να δημιουργήσετε ένα εικονικό περιβάλλον. Το VirtualBox ή το VMware Workstation σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε έναν εικονικό υπολογιστή χρησιμοποιώντας τον παλιό σας δίσκο εγκατάστασης. Είναι ακόμα καλύτερο αν έχετε ακόμα τον παλαιό κωδικό άδειας.

Δεν χρειάζεται πολύ για να ξεκινήσετε την παλιά έκδοση των Windows. Δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε; Ακολουθήστε τον τρόπο χρήσης του VirtualBox από τον Ben Stegner Πώς να χρησιμοποιήσετε το VirtualBox: Οδηγός χρήσης Πώς να χρησιμοποιήσετε το VirtualBox: Οδηγός χρήσης Πώς να χρησιμοποιήσετε το VirtualBox: Οδηγός χρήσης Με το VirtualBox μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε και να δοκιμάσετε πολλαπλά λειτουργικά συστήματα. Θα σας δείξουμε πώς να ρυθμίσετε τα Windows 10 και το Ubuntu Linux ως εικονική μηχανή. Διαβάστε περισσότερα για εύχρηστη περίληψη.

3. Εκτελέστε τα Windows 3.1 στο DOSBox

Το DOSBox είναι σχεδόν αξεπέραστο όταν πρόκειται για εργαλεία που σας επιτρέπουν να παίζετε τα παλιά σας παιχνίδια. Αλλά ξέρατε ότι το DOSBox μπορεί να τρέξει το πλήρες λειτουργικό σύστημα των Windows 3.1; Τα Windows 3.1 ήταν βασικά ένα μεγάλο πρόγραμμα MS-DOS, που σημαίνει ότι παίζει πολύ ωραία με το περιβάλλον εξομοίωσης DOSBox.

chips-challenge-dosbox

Δηλαδή, τα Windows 3.1 τρέχουν στο DOSBox, τρέχοντας το Challenge του Chip.

Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτό το σεμινάριο για να μάθετε για την εκκίνηση των Windows 3.1 στο DOSBox. Χρειάζεται λίγος χρόνος και χρειάζεστε τη δική σας έκδοση των Windows 3.1 για εκκίνηση (είναι αρχαία, αλλά όχι δωρεάν).

4. Εκτελέστε παλιό λογισμικό Windows στο Wine (Mac & Linux)

οι χρήστες MacOS και Linux δεν χρειάζεται να εγκαταλείψουν τα παλιά παιχνίδια και προγράμματα των Windows. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές, είναι σχεδόν πιο εύκολο να φέρουμε αυτά τα παιχνίδια 16-bit σε macOS ή Linux. Πώς ρωτάς;

Το επίπεδο συμβατότητας του λογισμικού Wine δίνει τη δυνατότητα στους υπολογιστές Mac και Linux να χρησιμοποιούν παλιό λογισμικό Windows χωρίς να αφήνουν το λειτουργικό σας σύστημα.

τσιπ-πρόκληση-κρασί

Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το Wine για να μιμηθούν τα προγράμματα των Windows σε ένα Raspberry Pi Πώς να εγκαταστήσετε το λογισμικό των Windows στο Raspberry Pi Χρησιμοποιώντας το Wine Πώς να εγκαταστήσετε το λογισμικό των Windows στο Raspberry Pi Χρησιμοποιώντας το Wine Είναι τώρα δυνατό να τρέξετε το λογισμικό των Windows σε ένα Raspberry Pi χάρη στο desktop περιβάλλον ExaGear . Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να ξεκινήσετε. Διαβάστε περισσότερα, όπως είναι το βάθος του προγράμματος.

5. Βρείτε μια σύγχρονη εναλλακτική λύση στο πρόγραμμα 16 bit σας

Η εικονικοποίηση φαίνεται σύνθετη; Ή απλά σαν πολύς χρόνος; Θα μπορούσε να υπάρχει είτε μια έκδοση 32 bit του παλιού προγράμματος που θέλετε ή ακόμα και ένα μοντέρνο remake ή ισοδύναμο.

Ας χρησιμοποιήσουμε το παράδειγμα της πρόκλησης του Chip και υπολογίσουμε μερικές εναλλακτικές λύσεις 32-bit.

Πρόκληση τσιπ στο ατμό

Μπορείτε να κατεβάσετε και να παίξετε το Chip's Challenge στο Steam. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να κατεβάσετε και να παίξετε το Chip's Challenge 2 στο Steam. Το 2015 που ακολουθεί την πρόκληση των Windows 3.1 κλασικό παζλ παίρνει όπου Chip (και εσείς!) Έφυγε.

Με τη λήψη και την αναπαραγωγή του Chip's Challenge μέσω του Steam, είναι εγγυημένη η λειτουργία του συστήματος 64 bit.

Tile World 2 [δεν διατίθεται πλέον]

Το Tile World 2 είναι μια νέα έκδοση του Challenge του Chip που συνοδεύεται από μια σειρά δωρεάν παζλ. Αν έχετε το αρχικό παζλ, μπορείτε να τα αντιγράψετε στο Tile World 2 και να ξαναζήσετε την περιπέτεια του Chip.

tileworld-default

Αν δεν σας αρέσει αυτό, μπορείτε να πάρετε το αρχικό τετράγωνο και να το χρησιμοποιήσετε, αν θέλετε. Τα βρήκα στο Wiki Challenge του Chip.

tileworld-custom-πλακίδια

Ακριβώς έτσι, έχουμε μια πολύ στενή προσέγγιση της πρόκλησης του Chip σε ένα μηχάνημα 64 bit.

Κλασική ανανέωση

Το Classic Reload είναι ένα site "Game and Software Preservation". Με αυτό, ανεβάζουν τις εκδόσεις παλιού λογισμικού και παιχνιδιών στον ιστότοπό τους και τις κάνουν διαθέσιμες σε οποιονδήποτε θέλει να παίξει. Κατά τη στιγμή της γραφής, το Classic Reload διαθέτει πάνω από 6000 παιχνίδια DOS, Windows και κονσόλα διαθέσιμα σε οποιονδήποτε.

6. Χρησιμοποιήστε την Αντιμετώπιση προβλημάτων συμβατότητας προγραμμάτων των Windows 10

Τα Windows 10 διαθέτουν ενσωματωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων συμβατότητας προγραμμάτων το οποίο βοηθάει στην "ανίχνευση και επίλυση κοινών προβλημάτων συμβατότητας".

Δεν καταλαβαίνει πάντα τι είναι λάθος και, τις περισσότερες φορές, επειδή είναι ένα πρόγραμμα 16 bit που προσπαθεί να τρέξει σε Windows 64-bit, δεν μπορεί να βοηθήσει. Αλλά εάν αγωνίζεστε με ένα πρόγραμμα 16 bit σε μια 32-bit έκδοση των Windows, η ενσωματωμένη αντιμετώπιση προβλημάτων μπορεί μερικές φορές να βρει μια κατάλληλη διαμόρφωση.

Για να μάθετε πώς λειτουργεί αυτό, ελέγξτε πώς να κάνετε τα παλιά παιχνίδια και το λογισμικό σας να τρέχουν στα Windows 10 Πώς να εκτελέσετε παλιά παιχνίδια και λογισμικό στα Windows 10 Πώς να εκτελέσετε παλιά παιχνίδια και λογισμικό στα Windows 10 Παλιά παιχνίδια και λογισμικό για PC μπορούν να αγωνιστούν στα Windows 10. Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές για να λάβετε τα παλιά παιχνίδια και προγράμματα των Windows που εκτελούνται στα Windows 10. Διαβάστε περισσότερα.

Τι λογισμικό 16-Bit εξακολουθεί να τρέχει;

Εξακολουθείτε να βασίζεστε σε λογισμικό 16 bit; Ορισμένα παλιά προγράμματα κάνουν τη δουλειά τους, το κάνουν καλά και δεν χρειάζονται αντικατάσταση. Σε άλλες περιπτώσεις, ο προγραμματιστής παύει να υπάρχει και η εταιρεία απαιτεί να συνεχίσει να λειτουργεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα 16 bit.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, όμως, πρόκειται για τα παιχνίδια. Η πυρκαγιά των παλιών κλασικών παιχνιδιών είναι πάντα ένας διασκεδαστικός χρόνος. Ο Steam και το GOG.com διαθέτουν πλέον πολλά από τα καλύτερα παιχνίδια PC από την εποχή 16-bit, καθιστώντας το πιο εύκολο από ποτέ. Θέλετε περισσότερα παιχνίδια 16-bit; Πώς να οικοδομήσουμε το δικό σας NES ή SNES εξομοιωτή χρησιμοποιώντας ένα Raspberry Pi Πώς να οικοδομήσουμε ένα προσαρμοσμένο σμέουρο Pi NES ή SNES κλασικό εξομοιωτή με RetroPie Πώς να οικοδομήσουμε ένα προσαρμοσμένο σμέουρα Pi NES ή SNES Classic Emulator Με RetroPie αγάπη ρετρό παιχνίδι, αλλά δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά συνήθεια? Εξοικονομήστε μετρητά σε ειδικές εκδόσεις --- χρησιμοποιήστε ένα Raspberry Pi για να παίξετε κλασικά παιχνίδια της Nintendo! Διαβάστε περισσότερα ?