Πρέπει να ρυθμίσετε ένα VPN στο Mac σας;  Ακολουθούν οι επιλογές και οι βέλτιστες πρακτικές σας για ένα ασφαλές VPN.

Πώς να ρυθμίσετε ένα VPN στο Mac σας

Διαφήμιση Έχετε πολλούς λόγους που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) στο Mac σας. Περιλαμβάνουν την ασφαλή περιήγηση στο δημόσιο Wi-Fi, την απόκρυψη της θέσης σας, την πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι κλειδωμένο στην περιοχή και τη διατήρηση των συνηθειών κοινής χρήσης αρχείων στον εαυτό σας. Η εγκατάσταση ενός VPN στο Mac σας είναι εύκολη. Το macOS διαθέτει ενσωματωμένη υποστήριξη και ορισμένες υπηρεσίες VPN παρέχουν το δικό τους λογισμικό χωρίς προβλήματα. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε εργαλεία τρίτων για τη χρήση διαφορετικών πρωτοκόλλων

Διαφήμιση

Έχετε πολλούς λόγους που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) στο Mac σας. Περιλαμβάνουν την ασφαλή περιήγηση στο δημόσιο Wi-Fi, την απόκρυψη της θέσης σας, την πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι κλειδωμένο στην περιοχή και τη διατήρηση των συνηθειών κοινής χρήσης αρχείων στον εαυτό σας.

Η εγκατάσταση ενός VPN στο Mac σας είναι εύκολη. Το macOS διαθέτει ενσωματωμένη υποστήριξη και ορισμένες υπηρεσίες VPN παρέχουν το δικό τους λογισμικό χωρίς προβλήματα. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε εργαλεία τρίτων για τη χρήση διαφορετικών πρωτοκόλλων.

Μέθοδος 1: Χρησιμοποιήστε το λογισμικό του παροχέα VPN

Κατεβάστε Express VPN για Mac

Ανάλογα με τον πάροχο VPN (ελέγξτε τις καλύτερες υπηρεσίες VPN μας) Οι καλύτερες υπηρεσίες VPN Οι καλύτερες υπηρεσίες VPN Έχουμε καταρτίσει μια λίστα με ό, τι θεωρούμε τους καλύτερους παρόχους υπηρεσιών εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN), ομαδοποιημένους με premium, δωρεάν και torrent-friendly, Read More), μπορεί να παρέχουν πρόσβαση σε λογισμικό που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία. Αυτό το λογισμικό είναι προσαρμοσμένο στον παροχέα σας. Έτσι, δεν χρειάζεται να ανακατεύετε με τη διαμόρφωση των συνδέσεών σας, την εισαγωγή διευθύνσεων IP ή τον έλεγχο των πρωτοκόλλων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Οι περισσότεροι πάροχοι VPN παρέχουν αυτό το λογισμικό για χρήστες Mac και Windows. Οι χρήστες του Linux θα χρειαστεί να εγκαταστήσουν το δικό σας VPN μόνοι τους. Όλοι οι χρήστες Linux πρέπει να ξέρουν για την εγκατάσταση ενός VPN. Όλοι οι χρήστες Linux πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με την εγκατάσταση ενός VPN Το Linux είναι εγγενώς πιο ασφαλές από τα Windows. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχετε πώς έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ένα τείχος προστασίας είναι απαραίτητο, και όλο και περισσότερο είναι ένα VPN. Διαβάστε περισσότερα . Η χρήση λογισμικού παρόχου είναι μια απλή περίπτωση λήψης και εγκατάστασης του προγράμματος-πελάτη, συνδεθείτε με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας, στη συνέχεια συνδεθείτε με ένα διακομιστή της επιλογής σας.

Το λογισμικό παροχέα διευκολύνει το άλμα από διακομιστή σε διακομιστή, καθώς το λογισμικό διατηρεί μια λίστα διαθέσιμων συνδέσεων. Εάν χρησιμοποιείτε το VPN σας για να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι κλειδωμένο σε περιφέρειες, αυτό καθιστά εύκολη την επιλογή ενός διακομιστή για σύνδεση. Ορισμένοι παροχείς έχουν συγκεκριμένους διακομιστές που είναι συμβατοί με την κυκλοφορία BitTorrent. Το λογισμικό καθιστά εύκολο να βεβαιωθείτε ότι δεν παραβιάζετε τους κανόνες.

Μέθοδος 2: Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία δικτύωσης της Apple

Το macOS διαθέτει ενσωματωμένη υποστήριξη για τη δημιουργία συνδέσεων VPN ως μέρος των εργαλείων δικτύωσης της Apple. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά κάνοντας κλικ στην καρτέλα Προτιμήσεις συστήματος> Δίκτυο και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στο κουμπί Συν .

Από εδώ μπορείτε να καθορίσετε μια σύνδεση VPN, να επιλέξετε τον τύπο VPN (πρωτόκολλο) και να δώσετε στο όνομα της νέας σας σύνδεσης VPN. Πληρώνει για να είναι περιγραφικό όταν ονομάζετε τη σύνδεσή σας αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε περισσότερους από έναν διακομιστές VPN. Για παράδειγμα, ενδέχεται να σχεδιάσετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι κλειδωμένο σε περιοχές σε άλλες χώρες.

Προσθέστε VPN μέσω δικτύων macOS

Το macOS περιλαμβάνει υποστήριξη για το L2TP (Layer 2 Tunneling Protocol) μέσω IPSec, Cisco IPSec και το νεότερο πρωτόκολλο IKEv2 (internet Key Exchange version 2) κατά τη δημιουργία ενός VPN. Το L2TP θεωρείται εύλογα ασφαλές, αν και το ίδιο το πρωτόκολλο δεν παρέχει προστασία. Αντίθετα, χρησιμοποιεί το ασφαλές πρωτόκολλο δικτύου IPSec, το οποίο εξακολουθεί να βασίζεται σε εκατομμύρια χρήστες VPN καθημερινά.

Το IKEv2 είναι μια πιο σύγχρονη επιλογή πρωτοκόλλου, ευνοούμενη για την ικανότητά του να επαναφέρει γρήγορα μια σύνδεση VPN σε περίπτωση εγκατάλειψης του δικτύου. Όπως το L2TP, χρησιμοποιεί επίσης το IPSec για κρυπτογράφηση, αν και εξακολουθεί να ευνοείται από πολλούς σε L2TP για την ταχύτητά του.

Το επιτραπέζιο λειτουργικό σύστημα της Apple χρησιμοποιείται για την υποστήριξη του πρωτοκόλλου PPTP (Πρωτόκολλο σημειακής σήρασης). Πρόκειται για ένα πολύ παλαιότερο και πιο ευάλωτο πρωτόκολλο που κάποτε ευνοούσε τα εταιρικά δίκτυα, αλλά από τότε έχει πέσει από το δρόμο. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια σύνδεση PPTP, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τρίτου μέρους (όπως το Shimo) για να το κάνετε αυτό. Αλλά θα πρέπει να αποφύγετε αυτό εκτός αν είναι απαραίτητο.

Ποιο πρωτόκολλο πρέπει να χρησιμοποιήσετε; Αυτό εξαρτάται από ποια πρωτόκολλα το VPN σας Τα 5 μεγάλα πρωτόκολλα VPN εξήγησαν Τα 5 κύρια πρωτόκολλα VPN εξηγούνται OpenVPN, SSTP, L2TP: τι σημαίνουν όλοι; Εξηγούμε τα μεγάλα πρωτόκολλα VPN, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το καλύτερο για τις ανάγκες σας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Ο πάροχος ανάγνωσης Περισσότερα παρέχει πρόσβαση σε. Θα πρέπει πάντα να αποφεύγετε PPTP όπου είναι δυνατόν, με τα L2TP και IKEv2 να παρέχουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο ασφάλειας. Αλλά αν θέλετε ακόμα ασφαλέστερη σύνδεση VPN ...

Μέθοδος 3: Χρήση λογισμικού VPN τρίτου μέρους

Υπάρχουν δύο άλλα πρωτόκολλα VPN που δεν υποστηρίζονται εκτός πλαισίου στο macOS: SSTP (Secure Socket Tunneling Protocol) και OpenVPN.

Το SSTP είναι ιδιόκτητο πρότυπο το οποίο λειτουργεί ως επί το πλείστον μόνο με Windows, αφού ανήκει στη Microsoft. Το SSTP χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση κλειστού κώδικα SSL 3.0, γι 'αυτό θεωρείται εξαιρετικά ασφαλής (παρόλο που ο κώδικας δεν είναι ανοικτός σε επιθεώρηση).

Το OpenVPN, όπως μπορεί να προτείνει το όνομα, είναι μια τεχνολογία πλήρους ανοικτού κώδικα που βασίζεται στο OpenSSL. Αυτό σημαίνει ότι ο κώδικας είναι ελεύθερα διαθέσιμος για οποιονδήποτε να επιθεωρήσει. Υποστηρίζει AES (Advanced Encryption Standard). Αυτή η ανοιχτή προσέγγιση συχνά επιδοκιμάζεται ως απόδειξη της ιδέας για την τεχνολογία ελέγχου της πίεσης κατά της εξωτερικής επίθεσης.

Και τα δύο αυτά πρότυπα είναι ασφαλέστερα από οποιοδήποτε άλλο που περιλαμβάνεται στο macOS. Είναι δυνατό για το λογισμικό παροχέα VPN να χρησιμοποιεί και τα δύο, έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ήδη το OpenVPN ή το SSTP και να μην το συνειδητοποιήσετε. Αλλά εάν θέλετε μεγαλύτερο έλεγχο στη ρύθμιση VPN, δοκιμάστε μία από τις ακόλουθες εφαρμογές.

Συνιστούμε άλλα δωρεάν και ανοιχτού κώδικα macOS VPN clients Αυτά είναι οι καλύτεροι ελεύθεροι πελάτες Mac VPN Αυτοί είναι οι καλύτεροι ελεύθεροι πελάτες Mac VPN Πώς ξέρετε ποιο VPN client να χρησιμοποιήσετε; Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το ιδιόκτητο πακέτο VPN του παρόχου ή μια ευέλικτη λύση που μπορεί να συνδεθεί με πολλές διαφορετικές υπηρεσίες; Διαβάστε περισσότερα εάν χρειάζεστε περισσότερες επιλογές.

OpenVPN: Tunnelblick

Tunnelblick για Mac

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το OpenVPN στο Mac σας, το Tunnelblick είναι το καλύτερο εργαλείο για την εργασία. Είναι δωρεάν, ανοικτού κώδικα και παρέχει ένα εύχρηστο GUI για τη σύνδεση του Mac μέσω του OpenVPN. Μπορείτε να προσθέσετε μια μακρά λίστα συνδέσεων χρησιμοποιώντας αρχεία ρυθμίσεων με δυνατότητα λήψης και, στη συνέχεια, επιλέξτε διαφορετικούς διακομιστές χρησιμοποιώντας τον κύριο πελάτη ή το εικονίδιο της γραμμής μενού.

Λήψη: Tunnelblick (Δωρεάν)

SSTP: sstp-client

Ενώ το SSTP είναι τεχνολογία των Windows, είναι δυνατή η σύνδεση με ένα διακομιστή SSTP χρησιμοποιώντας το macOS ή το Linux με το sstp-client. Η έκδοση macOS αυτού του προγράμματος-πελάτη εξαρτάται από το έργο Macports. ο ευκολότερος τρόπος για να το εγκαταστήσετε είναι η χρήση της διαχείρισης γραμμών εντολών Mac Homebrew.

Λήψη: sstp-client (δωρεάν)

Ποια λύση VPN πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Ο παροχέας VPN θα συστήσει πιθανώς να χρησιμοποιήσετε τον δικό του πελάτη, ο οποίος καθιστά εύκολη τη σύνδεση και τη διαχείριση των συνδέσεων VPN. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον δικό σας πελάτη, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση που κάνετε είναι συμβατή με το πρωτόκολλο VPN που έχετε επιλέξει.

Όταν δοθεί η επιλογή, το OpenVPN παρέχει καλύτερη ασφάλεια από το L2TP ή το IKEv2. Θα πρέπει πάντα να προσπαθείτε να διατηρείτε ενημερωμένο το πρόγραμμα-πελάτη VPN, καθώς τα ζητήματα ασφαλείας μπορούν και προκύπτουν (και συχνά λαμβάνουν ενημερώσεις κώδικα γρήγορα).

Μια άλλη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε μια σύνδεση VPN στον δρομολογητή σας Πώς να ρυθμίσετε ένα VPN στον δρομολογητή σας Πώς να ρυθμίσετε ένα VPN στον δρομολογητή σας Τα VPNs είναι ιδανικά για την ιδιωτική ζωή στο διαδίκτυο, αλλά η εκτέλεση VPN σε κάθε συσκευή αποτελεί πόνο. Εξοικονομήστε χρόνο και εγκαταστήστε ένα VPN στον δρομολογητή σας αντί. Διαβάστε περισσότερα . Αυτό σας επιτρέπει να διαχειριστείτε τη σύνδεσή σας για ολόκληρο το δίκτυο, ιδανικό εάν συνδέεστε με ένα τοπικό VPN αυστηρά για λόγους ασφαλείας.

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: Mac Συμβουλές, Online Ασφάλεια, VPN.