Ψάχνετε για παιχνίδια Linux για να εκπαιδεύσετε και να διασκεδάσετε τα παιδιά ή τους μαθητές σας;  Δοκιμάστε αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια Linux για εκκινητές.

Λογισμικό Linux για Παιδιά: 8 Διασκέδαση και Εκπαιδευτικό Λογισμικό Linux

Διαφήμιση Τα παιδιά αγαπούν ένα κομμάτι της τεχνολογίας, ειδικά αν τους επιτρέπει να παίζουν παιχνίδια ή να παρακολουθούν τους αγαπημένους σας YouTubers με ασφάλεια. Το να τους απολαμβάνουν το είδος της τεχνολογίας που τους βοηθά να μάθουν, ωστόσο, είναι μια ολόκληρη σκληρότερη πρόκληση, αλλά ποιος δήλωσε ότι το εκπαιδευτικό λογισμικό έπρεπε να είναι βαρετό; Χάρη στο είδος της διασκέδασης, δωρεάν και εκπαιδευτικό λογισμικό που μπορείτε να βρείτε στο Linux, δεν χρειάζεται να είναι. Ας περάσουμε από οκτώ από τα καλύτερα παραδείγματα. 1. TuxMath Όχι κάθε παιδί στον κόσμο έχει φυσικό ενδιαφέρον ή ι

Διαφήμιση

Τα παιδιά αγαπούν ένα κομμάτι της τεχνολογίας, ειδικά αν τους επιτρέπει να παίζουν παιχνίδια ή να παρακολουθούν τους αγαπημένους σας YouTubers με ασφάλεια. Το να τους απολαμβάνουν το είδος της τεχνολογίας που τους βοηθά να μάθουν, ωστόσο, είναι μια ολόκληρη σκληρότερη πρόκληση, αλλά ποιος δήλωσε ότι το εκπαιδευτικό λογισμικό έπρεπε να είναι βαρετό;

Χάρη στο είδος της διασκέδασης, δωρεάν και εκπαιδευτικό λογισμικό που μπορείτε να βρείτε στο Linux, δεν χρειάζεται να είναι. Ας περάσουμε από οκτώ από τα καλύτερα παραδείγματα.

1. TuxMath

Όχι κάθε παιδί στον κόσμο έχει φυσικό ενδιαφέρον ή ικανότητα στα μαθηματικά, αλλά το TuxMath βοηθά να ξεπεραστεί αυτό. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν μαθηματικά με το στυλ ενός παιχνιδιού arcade με θέμα το διάστημα, ασκώντας τις ικανότητές τους σε σύντομες περιόδους παιχνιδιού.

Το TuxMath αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης σειράς παιχνιδιών και προγραμμάτων που απευθύνονται σε παιδιά και ενώ δεν κερδίζει βραβεία το 2019 για την ξεπερασμένη διασύνδεσή του, είναι ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο στη μάχη για να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν (και να μάθουν να αγαπούν) τα μαθηματικά, ειδικά εάν η παραδοσιακή μάθηση δεν τους ταιριάζει. Είναι γρήγορο, έτσι τα παιδιά δεν θα έχουν το χρόνο να ανησυχούν για λάθος απαντήσεις.

Το στυλ του παιχνιδιού είναι απλό - ο παίκτης αντιμετωπίζει ερωτήσεις μαθηματικών, οι οποίες, αν απαντήσουν σωστά, τους επιτρέπουν να καταρρίψουν αστεροειδείς. Καθώς το παιχνίδι κινείται προς τα εμπρός, οι ερωτήσεις καθίστανται δυσκολότερες και δυσκολότερες να βοηθήσουν να δοκιμάσουν τις μαθηματικές γνώσεις τους και να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη τους.

Το TuxMath είναι ιδανικό για μαθητές που θέλουν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στα μαθηματικά έξω από ένα εγχειρίδιο.

Λήψη: TuxMath

2. Παιδί

Παιχνίδι μνήμης Παιδιού Παιδιού Linux

Το Childsplay δεν είναι ένα παιχνίδι για παιδιά - είναι στην πραγματικότητα 14 δραστηριότητες για τα μικρότερα παιδιά για να βοηθήσουν στη διδασκαλία και την ενίσχυση των βασικών δεξιοτήτων, από την εκμάθηση του αλφαβήτου και των βασικών αριθμών στην εκπαίδευση ψηφιακών δεξιοτήτων όπως η πληκτρολόγηση και η χρήση ποντικιού.

Υπάρχει πληθώρα ποικιλιών στο Childsplay. Μια εκπαιδευτική έκδοση του Pac-Man διδάσκει τα παιδιά πώς να γράφουν και να προφέρουν ορισμένες λέξεις, ενώ ένα παιχνίδι που ταιριάζει με τη μνήμη βοηθά στη βελτίωση της ανάκλησης κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας αριθμών.

Χάρη στην αναφορά λογισμικού και την ενσωμάτωση με βάσεις δεδομένων SQL, μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε το Childsplay σε σχολικό περιβάλλον και να παρακολουθήσετε την πρόοδο πολλών παιδιών, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς προσχολικής ηλικίας.

Λήψη: Childsplay

3. KStars

KStars Αστρονομία Παράθυρο Linux

Τα αστέρια είναι θαυμάσια, οπότε γιατί να μην διδάσκουν τα παιδιά γι 'αυτά; Η KStars διδάσκει δωρεάν τα αστέρια στα παιδιά. Προσομοιώνει τον νυχτερινό ουρανό από οπουδήποτε στον πλανήτη, δείχνοντας όχι λιγότερο από 100 εκατομμύρια αστέρια στον νυχτερινό ουρανό σε παιδιά που αγαπούν την αστρονομία.

Μπορείτε επίσης να δείτε πολύ κοντά διαφορετικούς αστερισμούς, πλανήτες, κομήτες και άλλα σώματα (γνωστά και σκοτεινά). Ωστόσο, δεν είναι απλώς ένα εργαλείο προσομοίωσης. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για την πραγματική αστρονομία, με ένα εργαλείο σχεδιασμού για την παρατήρηση διαφορετικών αστέρες στην πραγματική ζωή.

Το KStars περιλαμβάνει επίσης το Ekos, ένα εργαλείο για τον έλεγχο των τηλεσκοπίων και των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών για αυτόματη φωτογραφία, για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε το δικό σας παρατηρητήριο οικιακών αστέρων.

Λήψη: KStars

4. Ξύστε

Οθόνη κωδικοποίησης γρατσουνιών Linux

Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να πάρει ένα παιδί ενδιαφέρεται για την κωδικοποίηση Γιατί τα παιδιά σας πρέπει να μάθουν πώς να κωδικοποιήσει Γιατί τα παιδιά σας πρέπει να μάθουν πώς να κωδικοποίηση Προγραμματισμός παρέχει τόσα πολλά οφέλη που κάθε παιδί πρέπει να πάρει κάποια έκθεση σε αυτό. Εδώ είναι μεγάλοι λόγοι για τους οποίους η κωδικοποίηση είναι επωφελής για τα παιδιά. Διαβάστε περισσότερα . Η εκμάθηση των βασικών αρχών βοηθά στην παροχή μιας σταθερής βάσης για πιο προηγμένες γλώσσες προγραμματισμού αργότερα, γι 'αυτό το Scratch είναι το τέλειο εργαλείο για τα παιδιά που θέλουν να μάθουν πώς να κωδικοποιούν.

Αντί να προσπαθεί να διδάξει χρησιμοποιώντας κείμενο, το Scratch χρησιμοποιεί πολύχρωμα γραφικά για να δημιουργήσει βασικές ρουτίνες προγραμματισμού και κινούμενα σχέδια. μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε το δικό σας παιχνίδι Mario, αν θέλετε.

Υπάρχει επίσης μια τεράστια κοινότητα ιδεών και έργων για τους εκβιαστικούς κωδικοποιητές που αναζητούν έμπνευση.

Λήψη: Ξυστό

5. Minuet

Δεν έχει κάθε παιδί αγάπη για τεχνικά θέματα όπως το μάθημα ή η επιστήμη, έτσι τι γίνεται με τις τέχνες; Το Minuet απευθύνεται σε παιδιά με μουσικό ταλέντο.

Είναι μια πλήρης σειρά μουσικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τα παιδιά να βελτιώσουν τις μουσικές δεξιότητές τους. Οι μαθητές ακούν μουσικά δείγματα για να τους βοηθήσουν να μάθουν τις χορδές, τις κλίμακες και τα μουσικά διαστήματα. Για τους εκπαιδευτικούς, το Minuet μπορεί να επεκταθεί με τις δικές σας προκαθορισμένες ασκήσεις για τους εκπαιδευόμενους, καθιστώντας το ένα καλό εργαλείο για την τάξη.

Το Minuet δεν απευθύνεται μόνο σε αρχάριους. Έχει ασκήσεις και ρυθμίσεις προσαρμόσιμες για κάθε σύνολο δεξιοτήτων και αν είστε οπτικός μαθητής, το πιάνο στην οθόνη βοηθά τους μαθητές να οπτικοποιήσουν τη μουσική όπως εκτελείται.

Λήψη: Minuet

6. GCompris

Οθόνη επιλογής GCompris Linux

Στοχεύοντας στα μικρότερα παιδιά, το GCompris είναι ένα άλλο σετ παιχνιδιών και δραστηριοτήτων που παίζονται σε ένα πλήρες πακέτο. Η ενεργός ομάδα ανάπτυξης ενημερώνει τακτικά το GCompris με νέα παιχνίδια και προκλήσεις για τα παιδιά σε κάθε θέμα που μπορεί να φανταστεί κανείς, συμπεριλαμβανομένων παιχνιδιών που επικεντρώνονται στην ιστορία, τα μαθηματικά, την επιστήμη, τη γεωγραφία και τις ψηφιακές δεξιότητες.

Υπάρχουν πάνω από 100 παιχνίδια και προκλήσεις για τα παιδιά να εργαστούν, σε 15 διαφορετικές γλώσσες. Τα παιχνίδια είναι πολύχρωμα και καλά μελετημένα για τα μικρότερα παιδιά, με χρήσιμες συμβουλές για να εξηγήσουν μερικές από τις σκληρότερες προκλήσεις.

Το GCompris είναι ιδανικό για γονείς που θέλουν να ενισχύσουν τις δεξιότητες και την εμπιστοσύνη ενός μικρότερου παιδιού στο σπίτι.

Λήψη: GCompris

7. Ζάχαρη

Οθόνη εισαγωγής ζάχαρης Linux

Η ζάχαρη δεν είναι απλώς μια σειρά δραστηριοτήτων. είναι ένα διαδραστικό μαθησιακό περιβάλλον για τα παιδιά. Όλα βασίζονται γύρω από το περιβάλλον ζάχαρης - είναι σχεδιασμένα για να λειτουργούν σε ένα USB memory stick (χάρη στο Sugar on a Stick distro) ή ως μέρος μιας τυποποιημένης εγκατάστασης του Fedora ή του Ubuntu.

Τα παιδιά που εργάζονται στη Ζάχαρη μπορούν να ανατρέξουν στην πρόοδό τους χρησιμοποιώντας τα τμήματα του χαρτοφυλακίου και του περιοδικού. Έχει δραστηριότητες για να διδάξει δακτυλογράφηση, βασική κωδικοποίηση, ζωγραφική, μαθηματικά και γεωγραφία, για να αναφέρουμε λίγα. Όλα όσα κάνει ένα παιδί όταν χρησιμοποιούν τη ζάχαρη αποθηκεύονται στα τμήματα του περιοδικού και του χαρτοφυλακίου, καθιστώντας εύκολη την ανασκόπηση της προόδου του παιδιού με την πάροδο του χρόνου.

Είναι μια μεγάλη διανομή Linux για να εγκαταστήσετε για παιδιά, ειδικά αν θέλετε να το εγκαταστήσετε σε ένα Raspberry Pi.

Λήψη: Ζάχαρη

8. Kano

Το Kano δεν είναι απλά ένα λειτουργικό σύστημα Linux για παιδιά. Είναι στην πραγματικότητα μέρος ενός κιτ κωδικοποίησης για τους νέους προγραμματιστές να μάθουν πώς να κωδικοποιούν ταυτόχρονα την οικοδόμηση των δικών τους έργων. Θα φτάσουν ακόμη και να χτίσουν τον υπολογιστή που χρησιμοποιούν πριν αρχίσουν να μαθαίνουν.

Kano είναι σίγουρα ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα πακέτα για τη διδασκαλία κάθε είδους τεχνολογίας στα παιδιά που έχω δει ποτέ. Τα παιδιά θα μάθουν για τα βασικά στοιχεία του τι κάνει έναν υπολογιστή να δουλεύει, χρησιμοποιώντας ένα Raspberry Pi ως βάση. Το επί παραγγελία Kano OS Linux distro είναι πολύχρωμο και εύκολο στη χρήση, ανεξάρτητα από την ικανότητά του.

Παίρνετε εφαρμογές όπως το προεγκατεστημένο Scratch, μαζί με άλλες εφαρμογές για παιχνίδια ή τέχνη. Αν θέλετε να πάρετε περαιτέρω το Kano, υπάρχουν εκατοντάδες άλλα παιχνίδια και εφαρμογές διαθέσιμες για εγκατάσταση. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε πρόσθετα για την ανίχνευση κίνησης και το ραβδί του Χάρι Πότερ που κυματίζει.

Αν θέλετε το παιδί σας να αγκαλιάσει πραγματικά την εμπειρία, η λειτουργία ιστορίας του Kano μετατρέπει ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα σε ένα παιχνίδι, με διαφορετικές περιοχές που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές εφαρμογές για να τους διδάξουν δεξιότητες προγραμματισμού ή, στην περίπτωση της εφαρμογής Terminal Quest, βασικές δεξιότητες Linux.

Λήψη: Kano (Απαιτείται το κιτ τρίτων)

Linux: διασκέδαση για παιδιά, ασφαλή για μάθηση

Αυτά τα εκπαιδευτικά εργαλεία Linux επιτρέπουν στα παιδιά να απολαμβάνουν την εκπαίδευση με ασφάλεια, χωρίς να ανησυχούν για το κόστος για τους γονείς ή τους εκπαιδευτικούς. Η ελεύθερη εκμάθηση δεν κάνει διακρίσεις, είτε - παιδιά όλων των ηλικιών, υποβάθρων και ικανοτήτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα εργαλεία για να κάνουν τη διαφορά στη ζωή τους.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το πρόγραμμα που θα δοκιμάσετε πρώτα, αποφασίστε ποια είναι η καλύτερη, με βάση τον σκοπό τους:

  1. TuxMath, για τη βελτίωση των μαθηματικών δεξιοτήτων
  2. Childsplay, για μικρότερα παιδιά
  3. KStars, για εκκολαπτόμενους αστρονόμους
  4. Ξυστό, για βασικό προγραμματισμό
  5. Minuet, για νέους μουσικούς
  6. GCompris, για τα μικρότερα παιδιά
  7. Ζάχαρη, για μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία
  8. Kano, για προγραμματιστές και κατασκευαστές έργων

Μόλις τα παιδιά πιάσουν το μαθησιακό σφάλμα, ο ουρανός είναι το όριο. Αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια για το Chrome 10 Εκπαιδευτικά και Διασκεδαστικά Παιχνίδια Chrome για Παιδιά 10 Εκπαιδευτικά και Διασκεδαστικά Παιχνίδια Chrome για Παιδιά Ποιος δήλωσε ότι τα παιχνίδια δεν μπορούν να σας διδάξουν τίποτα; Αν έχετε μικρά παιδιά, υπάρχουν δέκα δωρεάν παιχνίδια μάθησης μέσα στο Chrome που θα τα ψυχαγωγήσουν και θα τα εκπαιδεύσουν. Διαβάστε περισσότερα μπορεί να βοηθήσει στην περαιτέρω εκμάθηση ενός παιδιού, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα που προτιμάτε.

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: Εκπαιδευτικά παιχνίδια, Linux, Raspberry Pi.