Συγκεντρώνουμε τις καλύτερες εφαρμογές διαλογισμού για να σας βοηθήσουμε να χαλαρώσετε, να κοιμηθείτε καλύτερα και να κάνετε μια στιγμή για τον εαυτό σας.

Οι 5 καλύτερες εφαρμογές διαλογισμού για χαλάρωση και ύπνο

Διαφήμιση Η νοοτροπία και ο διαλογισμός έχουν γίνει τα κύρια μέσα κατά τα τελευταία χρόνια. Ένα από τα βασικά οφέλη του διαλογισμού είναι ότι η τακτική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο χαλαροί. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν θέλετε να πάρετε το κεφάλι σας στο μαξιλάρι και να παρασυρθείτε για ύπνο. Θα βρείτε αρκετές εφαρμογές διαλογισμού που εστιάζουν στο να

Διαφήμιση

Η νοοτροπία και ο διαλογισμός έχουν γίνει τα κύρια μέσα κατά τα τελευταία χρόνια. Ένα από τα βασικά οφέλη του διαλογισμού είναι ότι η τακτική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο χαλαροί. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν θέλετε να πάρετε το κεφάλι σας στο μαξιλάρι και να παρασυρθείτε για ύπνο.

Θα βρείτε αρκετές εφαρμογές διαλογισμού που εστιάζουν στο να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και όταν έρθει η ώρα, να κοιμηθείτε. Εδώ είναι οι καλύτερες εφαρμογές διαλογισμού για χαλάρωση και ύπνο.

1. Κεντρικό χώρο

Το Headspace είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές διαλογισμού και έχει πιστωθεί ευρέως για το γεγονός ότι ο διαλογισμός που βασίζεται σε εφαρμογές αποτελεί μέρος της σύγχρονης ζωής. Η εφαρμογή συν-δημιουργήθηκε από τους Richard Pierson και Andy Puddicombe, πρώην βουδιστή μοναχός.

Υπάρχουν 10 ελεύθεροι διαλογισμοί για να χρησιμοποιήσετε. οτιδήποτε άλλο απαιτεί συνδρομή. Ωστόσο, με αυτή τη συνδρομή, έχετε πρόσβαση στην ολόκληρη βιβλιοθήκη διαλογισμού του Headspace. Αυτά κατανέμονται σε θέματα όπως η ευτυχία, η χαλάρωση και ο ύπνος. Το app παίρνει το διαλογισμό, αυξάνοντας το Run Streak για κάθε διαδοχική μέρα που διαλογίζετε με το Headspace.

Η εφαρμογή έχει εισαγάγει ένα ολόκληρο τμήμα αφιερωμένο στον ύπνο. Αυτό το νέο χαρακτηριστικό έχει διαλογισμούς για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε πριν από το κρεβάτι, μαζί με την ambient μουσική και μερικές οπτικοποιήσεις που ονομάζονται Sleepcasts. Εάν έχετε δυσκολία να κολλήσετε σε μια κανονική ώρα για ύπνο, μπορείτε να ζητήσετε από το Headspace για μια απαλή ώθηση όταν είναι ώρα να κλείσει.

Λήψη: Headspace για Android | iOS (Δωρεάν δοκιμή, απαιτείται εγγραφή)

2. Χαλαρή

Η ήρεμη είναι μια άλλη υπηρεσία που προσφέρει διαλογισμούς με βάση την εφαρμογή. Ωστόσο, ενώ η κύρια εστίαση του Headspace είναι ο διαλογισμός, η Calm στοχεύει σε μια σειρά τεχνικών ευαισθητοποίησης και ευεξίας.

Ήταν μεταξύ των πρώτων του είδους του να προσθέσει ένα αφιερωμένο τμήμα αφιερωμένο στον ύπνο, γνωστό ως ύπνο ιστορίες. Αυτές είναι ιστορίες που διαβάστηκαν από διασημότητες που σημειώθηκαν για τις ευχάριστες φωνές τους όπως ο Stephen Fry και ο καλλιτέχνης ASMR Emma Whispers Red, μαζί με αρχειακές ηχογραφήσεις του Bob Ross.

Οι ιστορίες ύπνου ενημερώνονται κάθε εβδομάδα, οπότε θα πρέπει πάντα να υπάρχει κάτι καινούργιο όταν φορτώνετε την εφαρμογή. Αν βιώσετε ASMR, ίσως θελήσετε επίσης να παρακολουθήσετε κάποια βίντεο του YouTube που θα ενεργοποιήσουν την ASMR Τι είναι η ASMR; 10 βίντεο του YouTube που θα σας δώσουν Shivers Τι είναι η ASMR; 10 βίντεο YouTube που θα σας δώσουν Shivers ASMR ορίζεται ως ένα ευχάριστο συναίσθημα που προκαλείται από ορισμένα είδη μοναδικών ερεθισμάτων. Χρησιμοποιήστε αυτά τα βίντεο στο YouTube για να δείτε αν έχετε ASMR! Διαβάστε περισσότερα .

Το Calm προσφέρει έναν περιορισμένο αριθμό διαλογισμών για δωρεάν, αλλά αν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη, θα πρέπει να συμμετάσχετε σε Calm Premium. Ως μέρος της συνδρομής premium, μπορείτε να δείτε το Calm Body, μια σειρά εκπαιδευτικών βίντεο που σας καθοδηγούν μέσα από την προσεγμένη κίνηση - ένα μίγμα μεταξύ διαλογισμού και yogic stretching.

Λήψη: Ήρεμος για Android | iOS (Δωρεάν δοκιμή, απαιτείται εγγραφή)

3. Χρονοδιακόπτης Insight

Το Insight Timer είναι μία από τις πιο επιτυχημένες δωρεάν εφαρμογές διαλογισμού για Android και iOS. Σε αντίθεση με πολλές παρόμοιες εφαρμογές, το Insight Timer κάνει τη βιβλιοθήκη 15.000 διαλογισμών με διαλογισμό διαθέσιμη δωρεάν. Αν προτιμάτε ακατάλληλους διαλογισμούς, ο χρονομετρητής της εφαρμογής σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε την περίοδο λειτουργίας σας ανάλογα με το μήκος και το θόρυβο του περιβάλλοντος, μαζί με τον τύπο καμπάνα και τη συχνότητα. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς ο έλεγχος του θορύβου γύρω σας σας βοηθά να μείνετε εστιασμένος. Πώς να μείνετε επικεντρωμένος στον έλεγχο του θορύβου γύρω σας Πώς να παραμείνετε επικεντρωμένοι στον έλεγχο του θορύβου γύρω από σας Έχετε πρόβλημα να παραμείνετε συγκεντρωμένοι; Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε χρώματα θορύβου για να βελτιώσετε την εστίαση και την παραγωγικότητά σας. Διαβάστε περισσότερα .

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου είναι δωρεάν, το Insight Timer προσφέρει επίσης μια premium συνδρομή. Αυτό σας δίνει πρόσβαση σε ένα νέο διαλογισμό κάθε μέρα, μαθήματα διαλογισμού 10 και 30 ημερών και αναπαραγωγή εκτός σύνδεσης. Εάν ο ύπνος μιας καλής νύχτας είναι ψηλά στη λίστα προτεραιότητάς σας, ίσως θελήσετε να επενδύσετε στη συνδρομή premium μόνο για πρόσβαση στη λειτουργία νύχτας της εφαρμογής.

Οι 914 αφιερωμένοι διαλογισμοί ύπνου προέρχονται από περισσότερους από 500 καθηγητές, οπότε θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε μια συνεδρία που να λειτουργεί για εσάς. Αν ενταχθείτε στο Insight Premium, υπάρχει ακόμα και μια πορεία 10 ημερών για να πάρετε βαθύτερο ύπνο.

Λήψη: Χρονοδιακόπτης Insight για Android | iOS (δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

4. Υπνηλία

Οι περισσότερες εφαρμογές προσοχής επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στον διαλογισμό, με τον ύπνο ως δευτερεύουσα εστίαση. Ωστόσο, η Sleepfulness, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στο να σας βοηθήσει να πάρετε έναν καλύτερο ύπνο της νύχτας. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από την Mindfulness Everywhere, η οποία κυκλοφόρησε επίσης το app medditation Buddhify.

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ Buddify, θα γνωρίζετε ότι η εμπειρία είναι διαφορετική από πολλές άλλες εφαρμογές διαλογισμού. Μπορείτε να επιλέξετε περιόδους περιήγησης μέσω ενός τροχού αναπαραγωγής που τα ομαδοποιεί σε τέσσερις κατηγορίες. Πηγαίνοντας στο κρεβάτι, δεν μπορεί να κοιμηθεί, να ξυπνήσει, ή τη διάρκεια της ημέρας . Μπορείτε να επιλέξετε να έχετε κάποιο κατάλληλο μουσικό παιχνίδι για έως και 10 λεπτά στο τέλος κάθε συνεδρίας.

Το Sleepfulness προσαρμόζει επίσης την εμπειρία σας μέσω ερωτηματολογίων εντός εφαρμογής. Οι απαντήσεις που δίνετε σε αυτές τις ερωτήσεις τροφοδοτούνται στην ενότητα Insights της εφαρμογής. Αυτό σας προσφέρει συμβουλές για τη σύνοδο, μαζί με καθοδήγηση και γεγονότα για να βελτιώσετε το χρόνο σας με Sleepfulness και να πάρετε μια καλύτερη νύχτα ξεκούραση.

Λήψη: Sleepfulness για iOS (διαθέσιμες δωρεάν αγορές εντός εφαρμογής)

5. Σταματήστε, αναπνεύστε και σκεφτείτε

Stop, Breathe & Think (SBT) άρχισε τη ζωή ως μέρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Εργαλεία για την Ειρήνη. Στόχος του είναι να διδάξει στους εφήβους τη νοοτροπία και τον διαλογισμό. η εξέλιξη του SBT προέκυψε από την εργασία αυτή. Αρχικά προοριζόταν για άτομα κάτω των 25 ετών, αλλά από τότε έχει εξελιχθεί σε μια προσεκτική εφαρμογή κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.

Ο στόχος των Εργαλείων για την Ειρήνη και του SBT είναι να βοηθήσει στην ανάπτυξη καλοσύνης και συμπόνιας στην καθημερινή ζωή. Για το σκοπό αυτό, οι διαλογισμοί γενικά περιστρέφονται γύρω από το πώς η εύρεση της εσωτερικής ειρήνης μπορεί να καλλιεργήσει την καλοσύνη προς τους άλλους. Η έμφαση δίνεται στην οικοδόμηση μιας συνήθειας, έτσι ο προεπιλεγμένος διαλογισμός είναι μόνο πέντε λεπτά. Αυτό είναι αρκετά διαχειρίσιμο ώστε να ταιριάζει ακόμα και στις πιο πολυσύχναστες μέρες.

Η εφαρμογή προσφέρει πάνω από 40 δωρεάν διαλογισμό και ένα επιπλέον 100 ξεκλείδωμα με μια premium συνδρομή. Το SBT εξυπηρετεί εκείνους που θέλουν να βελτιώσουν τον ύπνο τους επίσης. Υπάρχουν ειδικοί για τον ύπνο διαλογισμοί, ηχητικά τοπία και ασκήσεις αναπνοής για να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε κάποιο shuteye.

Λήψη: Σταματήστε, αναπνεύστε και σκεφτείτε για το Android | iOS (δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

Η καλύτερη εφαρμογή διαλογισμού για εσάς

Στον όλο και πιο πολυάσχολο κόσμο μας, είναι σημαντικό να κάνετε τον εαυτό σας χρόνο να χαλαρώσετε και να πάρετε κάποιο καλό ύπνο. Μόλις λίγα λεπτά χρησιμοποιώντας έναν από αυτούς τους οδηγούς διαλογισμού εφαρμογές θα πρέπει να σας βοηθήσουν στο δρόμο σας σε μια πιο περιεκτική κατάσταση του νου. Μπορεί να εξακολουθείτε να ανησυχείτε για την ποιότητα του ύπνου σας. Ευτυχώς, υπάρχουν εφαρμογές για την παρακολούθηση του ύπνου σας που μπορεί να σας βοηθήσουν.

Εάν αισθάνεστε ότι έχετε περάσει πάρα πολύ χρόνο στο τηλέφωνό σας, μπορεί να σας βοηθήσει να είστε προσεκτικοί για το πώς το χρησιμοποιείτε. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να εξετάσετε την εγκατάσταση μιας εφαρμογής που θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τον εθισμό των smartphone σας Οι 5 καλύτερες εφαρμογές για να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε τον εθισμό σας Smartphone Οι 5 καλύτερες εφαρμογές για να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε τον εθισμό σας στο smartphone Είστε εθισμένοι στο smartphone σας; Αυτές οι εφαρμογές για κινητά θα σας βοηθήσουν να διασώσετε την προσωπική σας ζωή και να ανακτήσετε την παραγωγικότητά σας. Διαβάστε περισσότερα.

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: εφαρμογές Android, υγεία, εφαρμογές iOS, ψυχική υγεία, χαλάρωση, υγεία ύπνου.