Πώς λειτουργούν οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης και ποιος πρέπει να επιλέξετε;  Ήρθε η ώρα να εξασφαλίσετε τους λογαριασμούς σας στο διαδίκτυο με έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

Πώς λειτουργούν οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης; 3 Μέθοδοι Επεξήγηση

Διαφήμιση Έχετε τρεις ή τέσσερις κωδικούς πρόσβασης που ανακυκλώνετε σε όλους τους ιστοτόπους σας; Ω, αυτό ζητά κόπο. Με την ταχύτητα των δεδομένων παραβιάσεις συμβαίνουν αυτές τις μέρες, υπάρχει μια αξιοπρεπή ευκαιρία κάποιος έχει ήδη τον κωδικό σας. Ακόμη και αν δεν έχετε ακόμη συμβιβαστεί, καλύτερα ασφαλές από το συγγνώμη. Ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Όχι μόνο αυτό θα κάνει τους λογαριασμούς σας σε απευθείας σύνδεση

Διαφήμιση

Έχετε τρεις ή τέσσερις κωδικούς πρόσβασης που ανακυκλώνετε σε όλους τους ιστοτόπους σας; Ω, αυτό ζητά κόπο. Με την ταχύτητα των δεδομένων παραβιάσεις συμβαίνουν αυτές τις μέρες, υπάρχει μια αξιοπρεπή ευκαιρία κάποιος έχει ήδη τον κωδικό σας.

Ακόμη και αν δεν έχετε ακόμη συμβιβαστεί, καλύτερα ασφαλές από το συγγνώμη. Ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Όχι μόνο αυτό θα κάνει τους λογαριασμούς σας σε απευθείας σύνδεση πιο ασφαλείς, αλλά θα τους διευκολύνει να διαχειριστούν. Το ερώτημα είναι ποιος τύπος πρέπει να χρησιμοποιήσετε και ποια είναι τα πιο ασφαλή;

1. Διαχειριστές κωδικού πρόσβασης εκτός σύνδεσης

Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης KeePassXC στο Ubuntu Linux

Μια εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης που εκτελείται στον υπολογιστή σας πρέπει να αποθηκεύει τους κωδικούς σας κάπου. Μια προσέγγιση είναι να τοποθετήσετε αυτές τις πληροφορίες σε ένα μόνο αρχείο στον υπολογιστή σας. Δεδομένου ότι αυτό το αρχείο περιέχει πολύ ευαίσθητα δεδομένα, οποιοσδήποτε αξιοπρεπής διαχειριστής κωδικών πρόσβασης θα είναι βέβαιος να κρυπτογραφήσει το αρχείο.

Τα κρυπτογραφημένα δεδομένα δεν είναι ακατάλληλα, αλλά είναι ένα δύσκολο έργο για τους περισσότερους ανθρώπους να αναλάβουν. Πλέον χρειάζεται πολύς χρόνος. Οι περισσότεροι κλέφτες δεν θα ασχοληθούν με την προσπάθεια. Ακόμη και τα αστυνομικά τμήματα και οι κυβερνητικές υπηρεσίες μπορούν να βρουν το έργο αποθαρρυντικό. Αλλά με αρκετό χρόνο και θέληση, υπάρχει ένας τρόπος.

Έτσι, ενώ τα δεδομένα σας δεν είναι αδιαπέραστα, είναι πιθανόν ασφαλές αν δεν κάνετε κάτι για να κάνετε τον εαυτό σας έναν στόχο που αξίζει την προσπάθεια.

Πώς θα φτάσετε στα δεδομένα σας; Η απλούστερη προσέγγιση είναι ένας κύριος κωδικός πρόσβασης. Ο διαχειριστής κωδικών σας θα σας ζητήσει να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης που απαιτείται για την αποκρυπτογράφηση του αρχείου, το οποίο μπορεί να είναι γνωστό ως θόλος ή βάση δεδομένων, που περιέχει όλους τους άλλους κωδικούς πρόσβασης.

Μπορείτε να κάνετε το θόλο σκληρότερο να εισέλθει σε απαίτηση από ένα κλειδί, το οποίο είναι ένα αρχείο που υπάρχει κάπου κρυμμένο στον υπολογιστή σας ή σε μια ξεχωριστή συσκευή, όπως ένα stick USB.

Πλεονεκτήματα:

  • Εξασφαλίστε το μεγαλύτερο δυνατό έλεγχο και ευελιξία
  • Μόνο εσείς ξέρετε πού αποθηκεύετε τα δεδομένα σας

Μειονεκτήματα:

  • Μπορεί να απαιτήσει περισσότερες τεχνικές γνώσεις
  • Το λιγότερο κατάλληλο για πολλές συσκευές

Όταν διατηρείτε όλους τους κωδικούς πρόσβασης σε ένα σημείο, δημιουργείτε τους επαγγελματίες ασφαλείας που αναφέρονται ως ένα μόνο σημείο αποτυχίας. Εάν αποθηκεύσετε όλα τα μετρητά σας σε ένα θησαυροφυλάκιο, κάποιος πρέπει μόνο να στοχεύσει ένα μέρος για να περπατήσει μακριά με όλη την περιουσία σας. Εάν αποθηκεύετε τους κωδικούς πρόσβασής σας σε περισσότερα από ένα αρχεία, τότε αυξάνεται η ποσότητα εργασίας που απαιτείται για την πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα σας.

Μπορείτε να κάνετε την εργασία ακόμα πιο απογοητευτική, κρυπτογραφώντας και αποθηκεύοντας κάθε κωδικό πρόσβασης στο δικό του αρχείο. Μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης Pass How to Use Pass, ο τελευταίος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης ανοιχτού κώδικα Πώς να χρησιμοποιήσετε το Pass, ο τελευταίος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης ανοιχτού κώδικα Αναζητώντας έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για Linux ή Mac OS X που είναι ανοικτού κώδικα; Λοιπόν, έχετε τύχη, επειδή το Pass είναι δωρεάν, βασισμένο σε σταθερά πρότυπα κρυπτογράφησης και εξαιρετικά εύκολο στη χρήση! Διαβάστε περισσότερα .

Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης εκτός σύνδεσης τείνουν να είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν. Ορισμένες ενδέχεται να διαθέτουν λειτουργίες που απαιτούν πρόσθετη πληρωμή. Το Enpass είναι η μόνη επιλογή κάτω από αυτό που κάνει.

Λήψη: Keypass (δωρεάν)

Λήψη: Κωδικός ασφαλείας (δωρεάν)

Λήψη: Enpass (Δωρεάν συναλλαγές εντός εφαρμογής)

Λήψη: Pass (Free)

2. Διαχειριστές κωδικών πρόσβασης στο διαδίκτυο

Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης ήταν εδώ και πολύ καιρό, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έχουμε συνδεθεί στο διαδίκτυο έχει αλλάξει την τελευταία δεκαετία. Πολλοί από εμάς δεν έχουμε πλέον έναν κύριο υπολογιστή που χρησιμοποιούμε πάντα για το Διαδίκτυο. Τώρα έχουμε πολλές συσκευές. Είμαστε τόσο πιθανό να συνδεθούμε στον τραπεζικό μας λογαριασμό από ένα τηλέφωνο όπως από ένα φορητό υπολογιστή.

Με πολλές συσκευές, ένας διαχειριστής κωδικών μπορεί να αποτελέσει πρόκληση. Εάν οι φράσεις πρόσβασης σας είναι αποθηκευμένες σε έναν υπολογιστή και παράγονται τυχαία, δεν μπορείτε να τις έχετε πρόσβαση σε άλλη συσκευή ούτε να τις θυμηθείτε να πληκτρολογούν με μη αυτόματο τρόπο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να συγχρονίσετε τους κωδικούς πρόσβασής σας, αλλά μπορεί να μην έχετε τύχη αν δεν υπάρχει συμβατή εφαρμογή για κινητά.

Εισαγάγετε διαχειριστές κωδικών πρόσβασης Οι καλύτεροι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης για κάθε περίπτωση Οι καλύτεροι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης για κάθε περίσταση Αγωνιζόμενοι για να θυμάστε τους όλο και πιο περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης; Ήρθε η ώρα να βασιστείτε σε έναν από αυτούς τους ελεύθερους ή πληρωμένους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης! Διαβάστε περισσότερα . Αυτές οι υπηρεσίες αποθηκεύουν τα διαπιστευτήριά σας στο διαδίκτυο, όπου μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά από περισσότερες από μία συσκευές.

Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης που βασίζονται στο Διαδίκτυο έρχονται με μία μεγάλη ευπάθεια. Οι κωδικοί πρόσβασης για τα πάντα είναι πλέον διαθέσιμοι στο διαδίκτυο. Εάν κάποιος μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, μπορεί να σας υποδηλώσει, να πάρει τον έλεγχο των λογαριασμών σας και να κλέψει τα χρήματά σας και την ταυτότητά σας. Είναι περίπου τόσο κακό όσο κάποιος παίρνει τα χέρια στα κλειδιά του σπιτιού σας, στο πορτοφόλι σας και στην κάρτα κοινωνικής ασφάλισής σας.

Κωδικοποίηση κωδικού πρόσβασης

Για να μειώσετε τον κίνδυνο, οι υπηρεσίες κρυπτογραφούν πρώτα τους κωδικούς πρόσβασης στη συσκευή σας προτού μεταφορτώσετε τα δεδομένα online. Αλλά οι υπηρεσίες δεν χειρίζονται όλοι την προστασία αυτών των δεδομένων με τον ίδιο τρόπο. Έχουν τη δυνατότητα να επαναφέρουν τον κύριο κωδικό πρόσβασης αν το ξεχάσετε; Πώς χειρίζονται τα ερωτήματα ασφαλείας;

Για ευκολία, είναι πολύ ωραίο να μπορεί ο ιστότοπος να σας βοηθήσει να ανακτήσετε την πρόσβαση στα δεδομένα σας. Αλλά αν οι άνθρωποι που εργάζονται στην εταιρεία είναι σε θέση να το πράξουν, αυτό σημαίνει επιλογές είναι διαθέσιμες για έναν εισβολέα να το πράξουν επίσης. Αυτές οι εταιρείες προσθέτουν συχνά επιπλέον χαρακτηριστικά για να προσελκύσουν χρήστες που μπορούν τελικά να θέσουν τα δεδομένα σας σε μεγαλύτερο κίνδυνο, όπως η αυτόματη σύνδεση σε ιστότοπους.

Πλεονεκτήματα:

  • Πιο απλό στη χρήση
  • Ο συγχρονισμός είναι αυτόματος
  • Υποστηρίζει τον μεγαλύτερο αριθμό συσκευών

Μειονεκτήματα:

  • Τα δεδομένα σας αποθηκεύονται ηλεκτρονικά
  • Ορισμένες λειτουργίες ευκολίας σας κάνουν λιγότερο ασφαλείς
  • Πολλές λειτουργίες κοστίζουν χρήματα

Οι διαχειριστές κωδικών στο διαδίκτυο είναι οι πιο εμπορικοί. Ενώ πολλοί είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν, συνήθως διατηρούν ορισμένες λειτουργίες για συνδρομές επί πληρωμή. Ορισμένες υπηρεσίες απαιτούν μια συνδρομή για χρήση καθόλου.

Λήψη: LastPass (δωρεάν)

Λήψη: Bitwarden (δωρεάν)

Λήψη: Dashlane (Δωρεάν)

Λήψη: 1Password (Δωρεάν δοκιμή, απαιτείται εγγραφή)

3. Διαχειριστές κωδικών χωρίς καθεστώς

Ακόμα και με την κρυπτογράφηση, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις παραπάνω μεθόδους σημαίνει δημιουργία μιας εγγραφής των κωδικών πρόσβασης που δεν υπήρχαν προηγουμένως. Αυτός δεν είναι ο μόνος κίνδυνος που μπορεί να αντιμετωπίσετε με έναν διαχειριστή κωδικών. Κάνετε αυτά τα λάθη ασφαλείας με 6 κωδικούς πρόσβασης; Κάνετε αυτά τα 6 λάθη ασφαλείας κωδικού πρόσβασης διαχειριστή; Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης μπορούν να είναι τόσο ασφαλείς όσο θέλετε να είναι, και αν κάνετε κάποιο από αυτά τα έξι βασικά λάθη, θα καταλήξετε να θέσετε σε κίνδυνο την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Διαβάστε περισσότερα, είτε. Αυτοί οι παράγοντες μπορούν να κάνουν την ιδέα της χρήσης ενός διαχειριστή κωδικών πρόσβασης ιδιαίτερα off-putting.

Αλλά υπάρχουν διαχειριστές κωδικών πρόσβασης εκεί έξω που δεν κρατούν κρυπτογραφημένα αντίγραφα των κωδικών πρόσβασης που βρίσκονται γύρω. Αντ 'αυτού, παράγουν κωδικούς πρόσβασης βασισμένους σε απλές, εύχρηστες μεταβλητές. Μια κοινή προσέγγιση είναι να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό του κύριου κωδικού πρόσβασης και του ονόματος ενός ιστότοπου.

Κάθε φορά που εισάγετε αυτές τις πληροφορίες, έχετε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης.

Ακόμα κι αν ένας χάκερ γνωρίζει ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείτε και τον υποκείμενο αλγόριθμο, χρειάζονται ακόμα τον κύριο κωδικό πρόσβασης, το όνομα του ιστότοπου και το μήκος του κωδικού πρόσβασης, ώστε να αναπαραχθεί το κλειδί ασφαλείας. Από την άλλη πλευρά, αν κάποιος σπάσει ένα λογαριασμό και υπολογίσει τον κύριο κωδικό πρόσβασης, είναι δυνατό για αυτούς να επεξεργαστούν όλους τους άλλους σας χωρίς να χρειάζεται να σπάσουν σε οποιοδήποτε είδος θόλο.

Πλεονεκτήματα:

  • Δεν υπάρχει θόλος κωδικού πρόσβασης για προστασία
  • Δεν χρειάζεται να συγχρονίζετε δεδομένα

Μειονεκτήματα:

  • Δεν υπάρχει τρόπος να σημειώσετε ιστότοπους με ασυνήθιστες απαιτήσεις κωδικού πρόσβασης
  • Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος χειρισμού ιστοτόπων των οποίων οι κωδικοί πρόσβασης χρειάστηκε να αλλάξουν

Οι ανιθαγενείς διαχειριστές κωδικών πρόσβασης τείνουν να είναι έργα ανοιχτού κώδικα που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν. Δεν απαιτούνται συνδρομές.

Λήψη: PwdHash (δωρεάν)

Λήψη: SuperGenPass (δωρεάν)

Λήψη: LessPass (δωρεάν)

Λήψη: HashPass (δωρεάν)

Ποιο σύστημα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης είναι καλύτερο;

Ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που υπάρχει μόνο στην επιφάνεια εργασίας σας είναι υπέροχος, αλλά εάν κάνετε συντομεύσεις για να συνδεθείτε από το τηλέφωνό σας ή στη βιβλιοθήκη, ενδέχεται να τρυπήσετε τρύπες στην δική σας ασφάλεια. Ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης στο διαδίκτυο μπορεί να είναι πιο βολικός και διαισθητικός, αλλά εξακολουθείτε να πρέπει να εμπιστεύεστε τους κωδικούς πρόσβασης στα χέρια κάποιου άλλου. Τι κάνεις?

Δεν υπάρχει τέλεια ασφάλεια. Εάν εργάζεστε κάτω από τις πιο μυστικές συνθήκες, ίσως θα πρέπει να αποθηκεύσετε ξεχωριστές θήκες κωδικού πρόσβασης, όλες ασφαλισμένες με αρχεία κλειδιού σε διαφορετικά sticks USB. Ηχητικά σαν πάρα πολύ ταλαιπωρία; Ακόμη και αν η τεχνική σας εμπειρία τελειώνει στο να γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα κοινωνικά μέσα, μπορείτε να υπολογίσετε το LastPass ή το 1Password.

Οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές είναι πιο ασφαλής από την επαναχρησιμοποίηση των ίδιων λίγων κωδικών πρόσβασης. Μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, ωστόσο, αγωνίζεστε ήδη κατά των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο. Τώρα κάνετε το επόμενο βήμα: εδώ είναι πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τις παραβιάσεις δεδομένων Πώς να Αντιμετωπίστε τις παραβιάσεις δεδομένων: 3 απλοί τρόποι για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας Πώς να αντιμετωπίσει τις παραβιάσεις δεδομένων: 3 απλοί τρόποι για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας Οι παραβιάσεις δεδομένων όχι μόνο χτυπήσει τις τιμές των μετοχών προϋπολογισμού της κυβέρνησης. Τι πρέπει να κάνετε όταν χτυπήσουν τα νέα της παραβίασης; Διαβάστε περισσότερα .

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: Κρυπτογράφηση, Online Ασφάλεια, Διαχείριση κωδικών πρόσβασης.