Θέλετε να συνδέσετε και να παίξετε μερικά ρετρό παιχνίδια στην παλιά κονσόλα σας;  Να σταματήσει!  Αρχικά, μπορείτε να ελέγξετε πώς το υλικό σας λειτουργεί σωστά.

Πώς να ξεκινήσετε με ασφάλεια τις παλιές κονσόλες παιχνιδιών Retro

Διαφήμιση Έχετε ταλαιπωρηθεί από το ρετρό παιχνίδι bug. Οι εξομοιωτές, το εκ νέου κυκλοφορούν ρετρό υλικό που μπορείτε να χωρέσετε στο χέρι σας, το έχετε όλα. Πιθανότατα αγοράσατε και το ρετρό μπλουζάκι. Αλλά υπάρχει κάτι λάθος. την αυθεντικότητα μιας φυσικής κλασικής μηχανής τυχερών παιχνιδιών, με όλα τα ελαττώματα και τις αδυναμίες της. Έτσι, έχετε πάρει την παλ

Διαφήμιση

Έχετε ταλαιπωρηθεί από το ρετρό παιχνίδι bug. Οι εξομοιωτές, το εκ νέου κυκλοφορούν ρετρό υλικό που μπορείτε να χωρέσετε στο χέρι σας, το έχετε όλα. Πιθανότατα αγοράσατε και το ρετρό μπλουζάκι.

Αλλά υπάρχει κάτι λάθος. την αυθεντικότητα μιας φυσικής κλασικής μηχανής τυχερών παιχνιδιών, με όλα τα ελαττώματα και τις αδυναμίες της. Έτσι, έχετε πάρει την παλιά κονσόλα παιχνιδιών σας από το υπόγειο? ίσως έχετε αγοράσει έναν παλιό υπολογιστή 8 bit στο eBay.

Είναι μια μεγάλη ιδέα, αλλά είναι απίθανο να πάει να σχεδιάσει. Το παλιό υλικό δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι λειτουργεί όπως κάποτε. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε πριν ενεργοποιήσετε τα παλιά μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών σας.

Γιατί να σπάσει ο αρχικός εξοπλισμός ρετρό

Το έχετε φροντίσει, διατηρείτε τις παλιές κονσόλες και τους οικιακούς σας υπολογιστές σε πλαστικά κουτιά, ακόμα και τυλιγμένα σε πλαστικό. Αλλά ο χρόνος δεν είναι στο πλευρό σας. Χωρίς ένα κενό, χωρίς φωτισμό, είναι απίθανο το αρχικό ρετρό υλικό να διαρκέσει 20-40 χρόνια μετά την απελευθέρωσή του. Όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να τρέξει όπως είχε προβλεφθεί - αν όχι καθόλου.

Βεβαιωθείτε ότι η παλιά σας συσκευή Nintendo λειτουργεί πριν εκκινήσετε ένα παιχνίδι

Η σκόνη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην εκκίνηση και στη λειτουργία του υλικού. Ομοίως, τα στοιχεία μέσα στην θήκη απλά δεν κατασκευάστηκαν για να διαρκέσουν περισσότερο από μερικά χρόνια. Οι ελεγκτές ενδέχεται να σπάσουν και οι διαμορφωτές τηλεόρασης απλά αποτυγχάνουν.

Εάν έχετε αναθέσει την αναβίωση κάποιου πρωτότυπου εξοπλισμού τυχερού παιχνιδιού, θα πρέπει πρώτα να προετοιμαστείτε για μια μικρή συντήρηση.

Κατ 'αρχάς, καθαρίστε την παλιά κονσόλα παιχνιδιών

Η σκόνη γίνεται παντού. Εξετάσαμε πώς η σκόνη επηρεάζει τα σύγχρονα συστήματα υπολογιστών Πώς να αποτρέψετε την υπερθέρμανση του υπολογιστή και να κρατήσετε τον υπολογιστή σας δροσερό Πώς να αποτρέψετε την υπερθέρμανση του υπολογιστή και να κρατήσετε τον υπολογιστή σας Cool Οι υπολογιστές υπερθέρμανσης μπορεί να οδηγήσουν σε απροσδόκητες διακοπές, απώλεια δεδομένων και ζημιά υλικού. Θα σας δείξουμε πώς να διαβάσετε τις θερμοκρασίες των υπολογιστών και τους απλούς τρόπους για να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας δροσερό. Διαβάστε περισσότερα και αν νομίζετε ότι είναι κακό, σκεφτείτε πόσο χειρότερο πρέπει να ήταν στο παρελθόν. Όταν η σκόνη φράξει ένα σύστημα, θερμότητα παγιδεύεται μέσα, και το θερμότερο έναν υπολογιστή ή κονσόλα παίρνει, τόσο πιο αργή γίνεται. Λαμβάνοντας μια ισχυρή ηλεκτρική σκούπα σε όλα τα ανοίγματα στο παλιό σας hardware gaming είναι μια καλή ιδέα.

Το παλιό υλικό μπορεί να πάρει και βρώμικο. Ένας παλιός υπολογιστής με πληκτρολόγιο είναι πιθανώς γεμάτος από ψίχουλα και βρωμιά από το γράσο. Ένα υγρό πανί θα πρέπει να είναι αρκετό για να αντιμετωπίσει αυτό, αλλά κάθε πακέτο καθαρισμού καθαρισμού μπορεί επίσης να κάνει τη δουλειά.

Η πλαστική αλλάζει χρώμα με το πέρασμα του χρόνου. Το πλαστικό ABS είναι ιδιαίτερα επιρρεπές σε αποχρωματισμό, αλλά μπορείτε να το αντιστρέψετε με εφαρμογή του Retr0brite.

Ελέγξτε την εργασία του κεντρικού πίνακα και των στοιχείων

Οι βλάβες υλικού για τα συστήματα retro games συμβαίνουν συνήθως στη μητρική πλακέτα. Μπορεί να οφείλεται σε ένα μικρό πλάσμα που έχει σπίτι στην κονσόλα ή σε εξαρτήματα που περνούν την ωφέλιμη διάρκεια ζωής τους. Τα τσιπ μπορούν να καούν, οι διαμορφωτές τηλεόρασης απλά αποτυγχάνουν και ορισμένα εξαρτήματα μπορούν να διαρρεύσουν.

Πάρτε, για παράδειγμα, το Commodore Amiga. Διάφορα μοντέλα και εξαρτήματα επέκτασης διαθέτουν μπαταρίες και πυκνωτές που είναι επιρρεπείς σε διαρροή με την πάροδο του χρόνου. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο ότι η διαρροή χρειάζεται καθαρισμό. οι πυκνωτές χρειάζονται αντικατάσταση. Δεν είναι εύκολη δουλειά.

Για να ελέγξετε για αυτά τα θέματα, θα πρέπει να ανοίξετε την κονσόλα ή τον υπολογιστή. Ελέγξτε ότι το τροφοδοτικό δεν είναι συνδεδεμένο στην πρίζα πριν κάνετε αυτό και λάβετε αντιστατικές προφυλάξεις. Τι είναι η στατική ηλεκτρική ενέργεια; Και πώς να απαλλαγείτε από αυτό Τι είναι η στατική ηλεκτρική ενέργεια; Και πώς να απαλλαγείτε από αυτό ανησυχούν για τον στατικό ηλεκτρισμό; Εάν χτίζετε έναν υπολογιστή, θα πρέπει να είστε. Μάθετε πώς να ξεφορτωθείτε σήμερα το στατικό ηλεκτρισμό. Διαβάστε περισσότερα πριν προχωρήσετε. Ένα πολύμετρο μπορεί επίσης να βοηθήσει εδώ, επιτρέποντάς σας να ελέγξετε ότι τα εξαρτήματα παραμένουν σωστά συνδεδεμένα.

Στην περίπτωση των φορητών κονσολών, οι διαρρέουσες μπαταρίες μπορούν να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα. Ευτυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις η μπλε-πράσινη διάβρωση μπορεί να αφαιρεθεί, χρησιμοποιώντας λευκό ξύδι και μια παλιά οδοντόβουρτσα. Καθαρίστε το μετά από με αλκοόλη με ισοπροπύλιο και στη συνέχεια αφήστε να στεγνώσει. Εάν η διάβρωση έχει διαρρεύσει στην κεντρική πλακέτα, προσθέστε μια ελαφριά δράση με ένα λεπτό γυαλόχαρτο στο μείγμα.

Ελέγξτε και αντικαταστήστε το τροφοδοτικό

Τα τροφοδοτικά είναι μια σημαντική αδυναμία για παλιούς υπολογιστές και κονσόλες. Οι ασφάλειες, ο κακός εξαερισμός και τα κυκλώματα που δεν σχεδιάστηκαν για να διαρκέσουν 40 χρόνια μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στη μονάδα τροφοδοσίας (PSU).

Εάν ο PSU είναι μια εξωτερική συσκευή, αυτό δεν πρέπει να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Διάφοροι προμηθευτές παρέχουν τροφοδοτικά για ρετρό παίκτες, κατασκευασμένα σύμφωνα με την αρχική προδιαγραφή ισχύος. Το πλεονέκτημα είναι ότι αυτές οι μονάδες κατασκευάζονται επίσης με σύγχρονες απαιτήσεις ασφαλείας και με σύγχρονα εξαρτήματα - είναι κατασκευασμένα για να διαρκούν.

Αλλά πώς ελέγχετε τον παλιό υπολογιστή ή τον PSU της κονσόλας;

Ελέγξτε την παροχή ρεύματος C64 προτού ενεργοποιήσετε

Λοιπόν, μπορείτε απλά να δοκιμάσετε να το ενεργοποιήσετε με τον υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος, αλλά αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα κύκλωμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πολύμετρο για να ελέγξετε το PSU, αλλά αυτό θα απαιτήσει το άνοιγμα, το οποίο δεν είναι ασφαλές - υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Η έξυπνη επιλογή, λοιπόν, είναι να αγοράσετε απλά ένα PSU αντικατάστασης. Θα πρέπει να βρείτε ένα στο eBay, ή να δοκιμάσετε ένα από τα πολλά καταστήματα ρετρό υλικού που έχουν εμφανιστεί online.

Αξίζει επίσης να ελέγξετε τα καλώδια τροφοδοσίας που συνδέουν το PSU στην κονσόλα σας. Τα προβλήματα εδώ θα απαιτήσουν και αντικατάσταση.

Επιβεβαιώστε ότι οι ελεγκτές εργάζονται

Δεν θα μπορείτε να κάνετε πολλά με την παλιά κονσόλα σας εάν οι ελεγκτές δεν λειτουργούν. Σε πολλές περιπτώσεις, οι ελεγκτές παιχνιδιών επιβιώνουν τα "χρόνια αποθήκευσης", ώστε να έχετε τυχεροί. Ο μόνος τρόπος για να ελέγξετε τους ελεγκτές είναι να τους συνδέσετε στην κονσόλα σας και να δείτε αν λειτουργούν. Ορισμένοι ελεγκτές διαθέτουν μια ενδεικτική λυχνία ισχύος, η οποία είναι χρήσιμη, αλλά σίγουρα δεν αποτελεί εγγύηση πλήρους λειτουργικότητας.

Οι ελεγκτές παιχνιδιών ρετρό χρειάζονται καθαρισμό.

Όπως η κονσόλα ή ο υπολογιστής, οι ελεγκτές συσσωρεύουν βρωμιά. Ο ιδρώτας και ο μύκητας ανακατεύονται για να δημιουργήσουν μια ουσία που θα πρέπει να καθαριστεί. Είναι το ίδιο πράγμα που φράζει ένα παλιομοδίτικο ποντίκι μπάλα, που απαιτεί μια οδοντογλυφίδα, μαζί με μια άκρη Q ή ύφασμα βουτηγμένο σε ισοπροπυλική αλκοόλη για να καθαρίσει.

Και πάλι, μπορούν να προέλθουν αντικαταστάσεις. Μπορείτε να επιλέξετε το αρχικό υλικό από πωλητές σε eBay ή σε τοπικές αγορές ψύλλων. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σύγχρονες αντικαταστάσεις. Αυτά μπορούν συχνά να συνδεθούν με το κλασσικό υλικό είτε απευθείας, είτε με τη βοήθεια προσαρμογέα.

Για υπολογιστές όπως το Apple II ή το Commodore 64, υπάρχει το πρόσθετο πρόβλημα των ενσωματωμένων πληκτρολογίων. Αν αυτά δεν λειτουργούν, τότε η φόρτωση παιχνιδιών μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Η απάντηση θα είναι συνήθως η εναλλαγή του πληκτρολογίου για αντικατάσταση εργασίας από άλλο σύστημα. Εάν είστε τυχεροί, ωστόσο, ίσως βρείτε έναν ρετρό ενθουσιώδη που μπορεί να κατασκευάσει εξαρτήματα αντικατάστασης όπως πληκτρολόγια.

Επισκευή σπασμένου εξοπλισμού ρετρό παιχνιδιών

Λαμβάνοντας υπόψη την επισκευή των παλιών παιχνιδιών παιχνιδιού σας;

Θα βρείτε πληθώρα πληροφοριών σε απευθείας σύνδεση για σχεδόν κάθε σύστημα, μέχρι και τα ερμάρια παιχνιδιών της δεκαετίας του 1970 (Space Invaders, Defender κ.λπ.) μέχρι το Xbox, Nintendo Gamecube, Sega Dreamcast, Sony PlayStation και πέρα.

Κάθε ένα από αυτά τα συστήματα έχει τη δική του κοινότητα εμπειρογνωμόνων, έτσι θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε τη βοήθεια που χρειάζεστε.

Αν θέλετε να ξαναρχίσετε το παλιό σας υλικό, θα χρειαστεί χρόνος. Έτσι, χρησιμοποιήστε αυτή τη φορά με σύνεση, εξετάζοντας προβλήματα, επιδιορθώσεις και κάνοντας τη σωστή απόφαση. Μην κολλήσετε τμήματα των δεξιοτήτων συγκόλλησης σας είναι υπο-par (ή μάθετε πώς να κολλήσετε Μάθετε πώς να κολλήσετε με αυτές τις απλές συμβουλές και σχέδια Μάθετε πώς να κολλήσετε με αυτές τις απλές συμβουλές και σχέδια Είστε λίγο εκφοβισμένοι από τη σκέψη του ένα ζεστό σίδερο και λιωμένο μέταλλο Εάν θέλετε να αρχίσετε να δουλεύετε με ηλεκτρονικά, θα πρέπει να μάθετε να κολλήσετε Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε. Πηγαίνετε νέα συστατικά αντί να βασίζεστε σε παλιά.

Προσέξτε με το παλιό υλικό παιχνιδιών ρετρό

Είτε χρησιμοποιείτε παλιές κονσόλες ή υπολογιστές, πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να ελέγξετε ότι λειτουργεί σωστά. Θυμάμαι να:

  • Καθαρίστε την κονσόλα
  • Ελέγξτε την σανίδα και τα εξαρτήματα
  • Αντικαταστήστε την παροχή ρεύματος
  • Επιβεβαιώστε ότι οι ελεγκτές λειτουργούν

Κάνετε επισκευές στο ρετρό σας υλικό όπου μπορείτε. Αν χρειαστεί, αντικαταστήστε τις μάρκες. Αφήστε τη συγκόλληση σε κάποιον εμπειρογνώμονα εάν δεν έχετε την εμπειρία.

Δεν είστε έτοιμοι να διορθώσετε το υλικό του ρετρό αλλά θέλετε να ξεκινήσετε το ρετρό παιχνίδι; Εδώ είναι πώς να ξεκινήσετε το ρετρό παιχνίδι με το Raspberry Pi Ρετρό Gaming σε Raspberry Pi: Κατανόηση ROMs, RetroPie, Recalbox, και Περισσότερα Ρετρό Gaming σε Raspberry Pi: κατανόηση ROMs, RetroPie, Recalbox, και περισσότερο Το Raspberry Pi είναι ιδανικό για να παίξετε κλασικά βιντεοπαιχνίδια . Εδώ είναι πώς να ξεκινήσετε με ρετρό παιχνίδια στο Raspberry Pi σας. Διαβάστε περισσότερα .

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: Κονσόλες παιχνιδιών, Retro Gaming.