Οι τεχνολογικοί γίγαντες αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές πτυχές της ελευθερίας του λόγου;  Χρησιμοποιούν λογοκρισία ή απλώς αποτυγχάνουν να μετριάσουν;

Η διαρροή λογοκρισίας Google: Βρίσκεστε λογοκρισία;

Διαφήμιση Τα τελευταία χρόνια έχουν δει τα τραπέζια να ανοίγουν διαδικτυακοί γίγαντες όπως το Facebook, το Google και το Twitter. Η λογοκρισία είναι μια λέξη για τα χείλη των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Είναι οι de facto ελεγκτές των πληροφοριών και της διάδοσης στο Διαδίκτυο να κάνουν αρκετά - ή πολύ λίγα - για να προστατεύσουν τους χρήστες α

Διαφήμιση

Τα τελευταία χρόνια έχουν δει τα τραπέζια να ανοίγουν διαδικτυακοί γίγαντες όπως το Facebook, το Google και το Twitter. Η λογοκρισία είναι μια λέξη για τα χείλη των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Είναι οι de facto ελεγκτές των πληροφοριών και της διάδοσης στο Διαδίκτυο να κάνουν αρκετά - ή πολύ λίγα - για να προστατεύσουν τους χρήστες από το αρνητικό περιεχόμενο προστατεύοντας ταυτόχρονα τις βασικές αρχές της ελεύθερης ομιλίας;

Μια παρουσίαση εσωτερικής έρευνας που διέρρευσε δείχνει ότι η Google αγωνίζεται να βρει μια ισορροπία, μια υπαρξιακή κρίση των ειδών. Μπορούν οι τεχνολογικοί γίγαντες να προστατεύουν ενεργά από τις αρνητικές πτυχές της ελευθερίας του λόγου χωρίς να λογοκρίνουν και να καταστρέφουν τις φωνές των άλλων;

Google: Ο καλός λογοκριτής

διαρροή google έκθεση η καλή λογοκρισία πρώτη σελίδα

Η παρουσίαση της εσωτερικής έρευνας διαρρέει στο Breitbart News και φέρει τον τίτλο "Ο καλός λογοκριτής". Η καλή λογοκρισία προσφέρει μια σπάνια και σχεδόν πρωτοφανή ματιά στο πώς η Google αγωνίζεται να διαμεσολαβήσει τη θέση της στο κέντρο του διαδικτύου.

Το Google είναι ένα ισχυρό ινστιτούτο στην άμπωτη και τη ροή της λογοκρισίας στο Διαδίκτυο. Η παρουσίαση που διέρρευσε διερευνά την ιδέα ότι οι εταιρείες τεχνολογίας του 21ου αιώνα "εκτελούν μια πράξη εξισορρόπησης μεταξύ δύο ασυμβίβαστων θέσεων".

Δεν είναι λάθος.

Ποιος ελέγχει το Διαδίκτυο;

"Είναι δυνατόν να υπάρξει ένα ανοιχτό και περιεκτικό Ίντερνετ, περιορίζοντας παράλληλα την πολιτική καταπίεση και τον δεσποτισμό, το μίσος, τη βία και την παρενόχληση; Ποιος πρέπει να είναι υπεύθυνος για τη λογοκρισία της "ανεπιθύμητης" συνομιλίας, ούτως ή άλλως; "

Δεν είναι μυστικό ότι οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες που χρησιμοποιούμε αντιμετωπίζουν απαράμιλλη πίεση για να μετριάσουμε τη συνομιλία. Δεν είναι μόνο σε απευθείας σύνδεση, είτε. Οι ενέργειες και οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα σε κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, έχουν άμεση επίδραση στον κόσμο "εκτός σύνδεσης" (σαν να υπάρχει όντως κάποιο όριο μεταξύ των δύο).

Η παρουσίαση έχει μερικές ενδιαφέρουσες σκέψεις σχετικά με το πού πιστεύει το Google ότι το διαδίκτυο κατευθύνεται, καθώς και τη θέση της Google.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον είναι ότι το έγγραφο φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τη μακροχρόνια θέση της Google ότι δεν είναι εταιρεία μέσων ενημέρωσης. Η Google χρησιμοποιεί αυτή την γραμμή άμυνας για προστασία από τις υποχρεώσεις.

Ωστόσο, η διάκριση που βοήθησε την Google, το Facebook, το Twitter και άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων αυξάνεται ολοένα και πιο θολά τα τελευταία χρόνια.

Η ελευθερία του λόγου "ενσταλάσσεται στο DNA των νεοσύστατων εταιριών του Silicon Valley που ελέγχουν τώρα την πλειοψηφία των online συζητήσεων μας". Η παρουσίαση αναγνωρίζει επίσης το ρόλο του άρθρου 230 του νόμου περί ευαισθητοποίησης των επικοινωνιών του 1996 σχετικά με την εκρηκτική ανάπτυξη των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Το καταστατικό παρέχει ουσιαστικά στην τεχνολογία εταιρείες ασυλία από το περιεχόμενο που αναρτάται στην πλατφόρμα.

Αυτή η διάκριση διαφέρει από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης και έχει δώσει τη δυνατότητα στο Facebook, το Twitter, το Reddit και το YouTube να γίνουν προθέσεις ελεύθερης ομιλίας χωρίς φόβο συνέπειας (για τις εταιρείες, όχι για τους χρήστες).

Ένα κενό της ελεύθερης ομιλίας

Ως σημείο εστίασης της κοινής γνώμης και τόσο συχνά το μεγάφωνο των μαζών, το Google, το Facebook, το Reddit και το Twitter είχαν έναν ασύγκριτο ρόλο σε σημαντικά πρόσφατα γεγονότα.

"Το Διαδίκτυο ιδρύθηκε με ουτοπικές αρχές της ελευθερίας του λόγου ..."

Και το Διαδίκτυο έχει αναμφισβήτητα επιτρέψει την ελεύθερη ομιλία για να ανθίσει. Η Αραβική Άνοιξη, σχεδόν σίγουρα, δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς τα προστατευόμενα περιβάλλοντα των κοινωνικών μέσων. (Εδώ είναι μερικοί τεχνολογικοί τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι ασχολούνται με τη λογοκρισία 5 Έξυπνοι τρόποι Tech-Savvy Οι άνθρωποι εργάζονταν γύρω από τη λογοκρισία 5 λαμπροί τρόποι Οι Tech-savvy People εργάζονταν γύρω από τη λογοκρισία n ad-hoc mesh wifi δίκτυο, διασκορπίζοντας την Αβάνα, συνδέει τους ανθρώπους χωρίς πρόσβαση στο Internet, και άλλοι τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι εργάζονται γύρω από τη λογοκρισία της κυβέρνησης.

Αλλά μέσα στο κενό των κοινωνικών μέσων και όπως δηλώνει το ερευνητικό έγγραφο της Google, «πρόσφατα παγκόσμια γεγονότα έχουν υπονομεύσει αυτή την ουτοπική αφήγηση». Η ιδέα ενός ουτοπικού και πραγματικά ισότιμου διαδικτύου ήταν νεκρή εδώ και πολύ καιρό. Το ερευνητικό έγγραφο της Google απομονώνει συγκεκριμένα περιστατικά τα τελευταία χρόνια, τα οποία καταδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να προκληθεί βλάβη στην ανεξέλεγκτη ελευθερία του λόγου.

Το Τέλος της Διαδικτυακής Ουτοπίας;

ΕΙΔΙΚΑ:

  • Η αναταραχή του Φέργκιουσον
  • Leslie Jones εναντίον Trolls
  • Αμερικανική εκλογή 2016
  • Kashmir Συγκρούσεις στην Ινδία
  • Η Φιλανδό Καστίλλη γυρίσματα μετά
  • Η άνοδος του Alt-Δεξιά
  • Queermuseu στη Βραζιλία
  • Το YouTube Logan Paul

Τα γεγονότα που επελέγησαν για να επεξηγήσουν την έρευνα της Google διερευνούν τον ευρύτερο ρόλο των εταιρειών τεχνολογίας στη λογοκρισία, εκ προθέσεως ή όχι. Για παράδειγμα, οι διαμαρτυρίες του Φέργκιουσον εξέθεσαν τη διαφορά μεταξύ αλγορίθμων πλατφόρμας. Κατά τη διάρκεια της Ferguson, το Twitter ήταν γεμάτο από λεπτομερείς λογαριασμούς της εκδήλωσης, με το Facebook ήταν γεμάτο από την Ice Bucket Challenge. Οι αλγόριθμοι μπορούν να λογοκρίνουν αποτελεσματικά τις ειδήσεις ανάλογα με την πλατφόρμα .

Κατά τη διάρκεια των Προεδρικών Εκλογών των ΗΠΑ το 2016, πάνω από 80.000 ρωσικές δημοσιεύσεις φέρεται ότι επηρέασαν έως 126 εκατομμύρια χρήστες του Facebook. Τα μηνύματα οδήγησαν συνομιλίες, αποκαλύπτοντας το "πεδίο εφαρμογής και τον πιθανό αντίκτυπο των πλαστών ειδήσεων στη δημοκρατία".

Η ηθοποιός Leslie Jones υποβλήθηκε σε μια παρατεταμένη και επίμονη σεξιστική και ρατσιστική εκστρατεία Twitter troll. Τελικά εγκατέλειψε την πλατφόρμα. Στη συνέχεια, ένας αριθμός άλλου δεξιού λογαριασμού Twitter έλαβε απαγορεύσεις πλατφόρμας, συμπεριλαμβανομένου του εξέχοντος Milo Yiannopolous. Το Twitter ισχυρίστηκε ότι ο Γιάννοπολος ήταν ο επικεφαλής της εκστρατείας.

Yiannopolous υποστήριξε "Αυτό είναι το τέλος για το Twitter. Όσοι ενδιαφέρονται για την ελευθερία του λόγου έστειλαν ένα σαφές μήνυμα: "Δεν είστε ευπρόσδεκτοι στο Twitter" (Ευτυχώς, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στο Twitter για να δοκιμάσετε το Twitter να πεθαίνει!) 7 Εναλλακτικά κοινωνικά δίκτυα για εγγραφή τώρα Twitter πεθαίνει! 7 Εναλλακτικά Κοινωνικά Δίκτυα για Εγγραφή τώρα Το Twitter αγωνίζεται, ζυγίζεται από τους τρόλελς, τους εξτρεμιστές και την υπερβολικά έξυπνη λογοκρισία, η μόνη απάντηση είναι να πηδήσει το πλοίο, αλλά πού πρέπει να πάτε; )

Στο YouTube, μια σειρά σημαντικών εμπορικών σημάτων μποϊκοτάρουν την πλατφόρμα μετά την εμφάνιση των διαφημίσεών τους, παράλληλα με την πρόσληψη υλικού για εξτρεμιστικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του ISIS. Η Google υποσχέθηκε να μεταρρυθμίσει τις διαφημιστικές πολιτικές της (όπως έκαναν επίσης ως απάντηση στο θέμα Logan Paul).

Ωστόσο, οι μεταρρυθμίσεις σταμάτησαν να απομακρύνουν το YouTube από αυτό το υλικό στο σύνολό του, διότι έτσι θα το «τοποθετούσαν εξ ολοκλήρου στο χώρο του« επιμελητή και λογοκριτικού ».

Τεχνικές εταιρίες λογοκρίνει τις κυβερνήσεις

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι εταιρείες τεχνολογίας έπαιξαν μια ενιαία, εξαιρετικά βολική κάρτα εκκίνησης: «δεν είμαστε υπεύθυνοι για το τι συμβαίνει στις πλατφόρμες μας». Το Google, το Facebook, το Twitter και άλλοι ανέφεραν την υπεράσπιση έξω τόσες φορές που τώρα είναι η προσδοκία, με πολύ λίγη αμφισβήτηση. Ωστόσο, η Google, και είμαι βέβαιος ότι οι άλλες πλατφόρμες, γνωρίζουν ότι οι καιροί αλλάζουν. Εάν οι τεχνολογικές εταιρείες δεν επιθυμούν να παρεμβαίνουν οι κυβερνήσεις, τότε πρέπει να υπάρξει αυτορρύθμιση, σωστά;

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε από τις κυβερνήσεις να ενεργήσουν με καλή πίστη. Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις κυβερνήσεων που χρησιμοποιούν εταιρείες τεχνολογίας για να κάνουν προσφορά τους. Επιπλέον, η ταχύτητα ανάπτυξης σε εταιρείες τεχνολογίας καθιστά δύσκολο για τις κυβερνήσεις να συνεχίσουν.

Στην περίπτωση αυτή, οι κυβερνήσεις έχουν δύο επιλογές: να αναπτύξουν νόμους με τεράστια υπέρβαση ή να εφαρμόσουν παλιούς νόμους στη νέα τεχνολογία. Δημιουργεί επίσης μια αρνητική νοοτροπία "μαζί μας ή εναντίον μας", όπου βοηθάτε είτε την κυβέρνηση είτε είστε απειλή.

Όπως έχετε δει παραπάνω, οι ιστότοποι κοινών μέσων μικτής χρήσης είναι (θετικά) στον αγώνα για λογοκρισία. Εάν μια κυβέρνηση θέλει να αφαιρέσει ένα κομμάτι περιεχομένου, πρέπει να υποβάλει επίσημη αίτηση.

Το ετήσιο Ίδρυμα Electronic Frontier Foundation με τίτλο "Ποιος έχει την πλάτη σας" δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οι ιστότοποι χειρίζονται τα αιτήματα (δείτε το πλήρες αρχείο "Ποιος έχει την πλάτη σας" στο PDF.) Ειδικότερα, το YouTube λαμβάνει πέντε πλήρη αστέρια, δείχνοντας ότι μπορεί να γίνει λογική λογοκρισία. Ωστόσο, αυτό δεν εξετάζει τις λεπτομέρειες των δεσμών περιεχομένου που αφαιρέθηκαν από την πλατφόρμα.

Λήψη νόμιμου περιεχομένου

Οι εταιρείες τεχνολογίας δεν ανατρέπουν πάντα και συμφωνούν σε ένα αίτημα. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα της Apple που αρνείται να συνεργαστεί με την κυβέρνηση (αν και το ζήτημα σχετίζεται συνήθως με την κρυπτογράφηση παρά με τη λογοκρισία). Τον Ιανουάριο του 2017, η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ ζήτησε από το Twitter να παράσχει την ταυτότητα ενός χρήστη που διαμαρτυρήθηκε για τη μεταναστευτική πολιτική του Προέδρου Trump.

Το Twitter τους έφερε στο δικαστήριο και τα τελωνεία και τα σύνορα στήριξαν.

Οι εταιρείες τεχνολογίας θα συμμορφωθούν. Φυσικά, θα το κάνουν. είναι ο νόμος. Όμως, οι εταιρείες τεχνολογίας συμμορφώνονται μόνο με τα νόμιμα αιτήματα συλλογής και απομάκρυνσης δεδομένων. Και ο αριθμός των αιτημάτων αυξήθηκε δραστικά τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον σύμφωνα με τις εκθέσεις διαφάνειας που δημοσίευσαν τα Google, το Facebook, το Twitter και το Reddit. Η παρακάτω εικόνα προέρχεται από την ενότητα "Αιτήματα κατάργησης από τον αριθμό" της Google.

Αναφορά Διαφάνειας Google

Οι αυξανόμενοι αριθμοί δείχνουν ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο "προσπαθούν επίσης να σφίξουν το πιάσιμο τους στον πολιτικό λόγο" ζητώντας από τις εταιρείες τεχνολογίας να λογοκρίνουν το επιζήμιο περιεχόμενο.

Οι Τεχνικές Εταιρείες αποτυγχάνουν το κοινό στη λογοκρισία;

Η έκθεση έρευνας της Google είναι πολύ ειλικρινής. Υπάρχουν αποτυχίες. Τεχνικές εταιρείες:

  1. Επωάστε τις ψεύτικες ειδήσεις επιτρέποντας στους «αμφίβολους διανομείς» να επωφεληθούν από την έλλειψη ελέγχων πλατφόρμας, αλγόριθμους παιχνιδιών που προβάλλουν αυτόματα τα στοιχεία ειδήσεων.
  2. Έχετε "αναποτελεσματική αυτοματοποίηση" που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις της μετριοπάθειας. Με τόσο μεγάλο περιεχόμενο, η μετριοπάθεια μετατρέπεται σε AI, πράγμα που σημαίνει ότι ένας μεγάλος αριθμός κατάλληλων βίντεο παραβιάζουν επίσης τη λογοκρισία. Η ανατροπή των λανθασμένων αποφάσεων λογοκρισίας του ΑΙ μπορεί επίσης να διαρκέσει πολύ.
  3. Εμποριοποιήστε τη διαδικτυακή συζήτηση διασφαλίζοντας ότι το πιο φιλικό προς το διαφημιστικό περιεχόμενο περιεχόμενο «κερδίζει» τα κοινωνικά μέσα.
  4. Είναι ασυνείδητα ασυνεπής όσον αφορά τη λογοκρισία ορισμένων ομάδων και δραστηριοτήτων.
  5. Τακτοποιήστε τακτικά τα ζητήματα αρνητικών ή σκανδάλων που αφορούν τις πλατφόρμες τους, μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Σε αυτό το σημείο, η τακτική αλλάζει και γίνεται ένα PR-cover-up παιχνίδι με περιορισμό ζημιών, με το πραγματικό ζήτημα να μην επιλυθεί ποτέ.
  6. Διόρθωση αργής λογοκρισίας αργά (βλ. Επίσης δεύτερο σημείο, παραπάνω).
  7. Συχνά χρησιμοποιούν αντιδραστικές τακτικές στην ελπίδα τα ζητήματα να χτυπήσουν πριν επιβάλλουν δράση. Εν τω μεταξύ, οι χρήστες της πλατφόρμας και οι κυβερνητικές υπηρεσίες μπορούν να κάνουν εικασίες, ενώ ο θυμός που σχετίζεται με το θέμα εκρήγνυται.

Έτσι, οι εταιρείες τεχνολογίας αποτυγχάνουν το κοινό σε σχέση με τη λογοκρισία;

Ναί.

Αλλά οι εταιρείες τεχνολογίας προσπαθούν να κάνουν τροποποιήσεις. Οι κυβερνήσεις είναι επίσης, παρά τη χρήση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και των τεχνολογικών εταιρειών ως εργαλεία λογοκρισίας. Σε μια εποχή όπου όλοι θέλουν να μοιραστούν την άποψή τους, όπου οι πλατφόρμες θέλουν οι χρήστες να αισθάνονται ασφαλείς και όπου η ασφάλεια αυτή μπορεί να μεγιστοποιήσει το διαφημιστικό κέρδος (που είναι, βέβαια, είναι όλο και τέλος όλο το διαδίκτυο), η λογοκρισία θα συνεχίσει επεκτείνουν.

Καθώς η ζήτηση λογοκρισίας κυμαίνεται ανάλογα με την πολιτική διάθεση ή τις μεγάλες παγκόσμιες διαμάχες, μόνο ένα πράγμα είναι βέβαιο: η Google και άλλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν ελάχιστες πιθανότητες να ευχαριστήσουν όλους 3 Δημοφιλείς υπηρεσίες online για να αποφύγετε Αν εκτιμάτε την ελεύθερη ομιλία 3 Δωρεάν ομιλία Ο ελεύθερος λόγος είναι υπό επίθεση από ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες του σήμερα. Εδώ είναι τρεις εταιρείες που πρέπει να αποφύγετε και γιατί. Διαβάστε περισσότερα .

Εξερευνήστε περισσότερα σχετικά με: το Google, τη λογοκρισία του Διαδικτύου.